Отговори
# 600
  • София
Диде, бързо да отминава този стресов период! За кърменето нищо не мога да кажа, но пък Яна подробно ти е писала и ще се справиш! За шева няма ли кой да питаш утре? Абе и аз много смислени неща ти написах, но идеята беше да те успокоя - всичко ще си дойде на място Hug
Адашката, дръж се, малко остана!Браво на майка ти, всяка помощ е важна! Ти стой на хладно. А за такова кръвно не се ли прави нещо?
Иве, айде по-подробно де! Simple Smile

Аз нямам с какво да се похваля или оплача. Днес сме си вкъщи, че майка ми каза само в неделя да и ходим на гости Thinking. Добре, че Евгени и брат му решиха да изведат малката и аз се помотвам.

# 601
  • София
Тук съм, тук съм, благодаря за посрещането  Hug  bouquet

Диде, за кърменето акъл не мога да давам, за много хора ще ти кажа от опит, че не само не помагат, ами става мазало, като бяхме в Стара Загора с майка ми, баща ми, баба ми, Митко, Стани и аз, малкият откачи, по-див и нервен и тръшкащ се и дерящ и хапещ никога не е бил, а да и неспящ, като се прибрахме в София малко по малко се нормализираха нещата...
А за раната да ти кажа, бегом на лекар, нали знаеш, че и моята беше така, ако се отвори у вас може да се инфектира от нещо, защото все пак не си в болница и не е стерилно помещение и може да стане по-лошо, аз имах и температура де, но дори и да нямаш, отивай, като се чудеха 2-3 лекари какво да ме правят най-възрастният каза, че ако не ме отворят те, раната сама ще се отвори вкъщи и после ще трябва пак да ме приемат и ще стане по-лошо, та ми я отвориха те, не искам да те плаша, няма страшно, всичко ще се оправи много бързо, само трябва да те види лекар.

Миме, дръж се, душа, то много не остана, ей го 20ти къде е в петък Wink

А и няма много кой знае с какво да се хваля, остават ми още 4 кг и ставам пак фиданка Simple Smile)), работа си търся, сякаш има напредък, пък ще видим след началото на септември, тогава ще ви кажа кое как е по въпроса, но пък Стани го загриза кърлеж, Старозагорски, точно 5 часа преди да си тръгнем за София, а бяхме там повече от месец, ега ти късмета, беше супер миниатюрен, хванахме го най-много час след като се е забил, защото преди да заспи му сменях памперса и нямаше нищо, после спа и после като реших пак да го сменя, изненада, беше толкова дребен, чес Митко решихме, че е тресчица, той го дръпна, видяхме го с лупа - кърлеж, после се оказа, че всичко е измъкнал, че и мърдаше като го извади още, хоботът си му беше цял на гада, а в раничката нямаше нищо, даже тетанус не му биха на дребния, че нямало нужда, а сега до 10ти септември ще следим за обриви, температура и петното от лаймска болест, да стискате палци да му се размине на Стани, ама като гледам добре, че сме го измъкнали толкова рано, че шансът да се зарази, дори и да е бил заразен кърлежа и минимален, а пък и под 5% от кърлежите били заразни, та да видим...

# 602
Диде, на първо място се успокой и не се чувствай виновна! Предвид трудния ви старт е цяло геройство че детето е още на кърма! Ти в момента на практика го кърмиш, само дето ти е по-трудно! Не забравяй да се радваш на детето си, ти ще му дадеш цялата си любов, независимо дали суче от гърда, яде кърма от шише или е на АМ!!!
Сега конкретно за кърменето. Предвид това, което разказваш смятам че Стани не суче ефективно. Или не засуква правилно и успява да изсуче малко кърма или суче много слабо. Той отваря ли си добре устичката? Как преценяваш, на 90' ли я отваря или на 130 градуса? Асиметрично ли захапва? Долната му устничка обръща ли се навън? Суче ли по-добре нощем?
На първо време бих ти прпоръчала да опиташ след като изцедиш да му дадеш да суче. Така ще успееш да изцедиш максимално количество, а Стани хем ще изсуче още малко, хем ще стимулира гърдите ти, хем няма да забрави как се суче. Опитай докато суче да прилагаш компресия. След това си го нахрани с изцедената кърма. Ако можеш опитай да дохранваш без биберон, ако смяташ че не можеш да се справиш избери биберон с широка основа, много изтъняващ и с малка дупка.
Нормално е да ти намалее кърмата, след като Стани е изсуквал малко количество той не е стимулирал гърдите и те са намалили производството. Сега, като цедиш ще ги стимулираш и вероятно "добива" ще се увеличи. Опитай да цедиш по-често, така на всяко цедене ще изкарваш по-малко количество, но за целия ден би трябвало да е сумарно повече. Опитай се да се успокоиш и да отхвърлиш всякакви отрицателни мисли. Ти имаш 2 прекрасни съкровища, за които се грижиш с цялата си любов и по най-добрия начин по който можеш! Нищо повече не им е нужно! Опитай да се настройваш положително, да се отпускаш преди цедене и да си мислиш за хубави неща. СЪщо така може да опиташ да цедиш от едната гърда докато Стани суче от другата.
И накрая-малко линкове към статии и линкове към клипчета за правилно поставяне на бебето на гърдата. Ако искаш може да потърсиш и някой от консултантите от София и ако може да дойде да види как суче Стани. Друга възможност е да си направиш система за дохранване на гърда, това е тънка тръбичка, която се мушка в устата на бебето докато суче на гърда и през нея му се подава мляко, така че хем бебето се нахранва, хем стимулира гърдата, хем не се учи да суче от биберон.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14870
http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_video.html

П.П. Ще обясня какъв е проблема с биберона.
Първо- Стани се е хранил в началото с биберон и вероятно е свикнал да засуква формата на биберона- с по-малко отворена уста и да получава мляко с по-малко вакуум. След това не е успял да засуче ефективно. Като не е получавал достатъчно кърма е нямал сили да се научи да суче по-силно. Сега, когато годохранваш ще заякне и има шанс да се научи да суче ефективно. Но:
Бебето има нужда от сукането на нещо, за да задоволи сукателният си рефлекс. Затова и бебето, ако не получава биберон няма да се отбие. Ако получава биберон обаче (или залъгалка) то удовлетворява нуждата си от сукане там и т.к. е нахранено гърдата не му е нужна за нищо и може да се откаже да суче. Отделно така може да приеме че правилният начин на сукане е този на шише (понеже така получава мляко) и няма да се опитва да се научи да суче правилно на гърда.
Ако дохранваш алтернативно, обаче бебето хем ще е нахранено и ще заяква, хем няма да има къде другаде, освен на гърдата да задоволи нуждата си от сукане.

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 23:03 от yanast

# 603
Деденце, успокой се се мила! Пий повече течности и се храни здравословно и всичко ще се нареди! Hug
Иве, добре дошла! Laughing
Честит имен ден на Мария, Марин/ а, Мара, Мариян/а, Марийка, Мариета, Богдан/а, Божан/а, Божидар/а!!!  bouquet
Специално на именниците в нашата банда пожелавям много здраве, семейно щастие,/ на някой леко раждане Mr. Green Wink/ любов и послушни дечица!!!

# 604
милички приемете от мен една лека почерпка,бъдете здрави и много щастливи.

АДашче-голямо на теб специални поздрави,бъди здрава и много щастлива.  bouquet

Зари,да целунеш малкото ми адашче по случай този светъл празник.  bouquet Hug

и да пийнем по едно,АААААААААААА

# 605
  • София
Адашката, много мерси за специалните поздрави, да ти се връщат пожеланията х1000!!!
Ками, мерси за първата честитка за деня !

Зари, целувки на малката именничка!
Поздрави на всички останали, празнуващи на този хубав празник!

Мария Алхимикова се е погрижила за основното от почерпката, така че от мен

# 606
  • София
Честит имен ден Миме1, Миме2, малко Мими на мама Зари, Миа и всички останали малко и големи момичета с това прекрасно име, пожелавам ви да сте много здрави и много, много щастливи!!! Весело изкарване!

# 607
Ееййй,една вечер да реша да си легна преди 12ч.,а вие пък сте откарали среднощен мо`абет Crossing Arms Laughing

Айде сега честит имен ден на всички именички и именици Hug Да сте ми живи и здрави,весели,усмихнати и щастливи и все хубави неща да ви се случват Hug Hug Hug

Хайде,цяла нощ изстудявам питиетата..Кой ще желае? Laughing

# 608
  • София
Всъщност айде и от мен по едно, че баба ми има и тя имен ден днес, на 86 ще стане скоро, да ми е жива и здрава и ще почерпя с любимата напитка на дядо, Бог да го прости, че баба много, много не пие, да сте живи и здрави всички!

ама не е мастика, да знаете  Wink

# 609
  • в сърцето на един мъж...
Честит имен ден на всички Марии! Да са живи и здрави, да носят името си дълго и да го предадат на много поколения и нека Девата ги закриля във всяко начинание!

# 610
Честит имен ден на всички Мимета! Да сте живи, здрави и много, много щастливи!

# 611
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАРИИ!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!МНОГО КРАСИВИ МИГОВЕ В ЖИВОТА СИ ДА ИМАТЕ!

# 612
Честит имен ден на всички Мимета малки и големи.  Simple Smile Много здраве, щастие и късмет.
Ние днес бяхме в зоопарка и уж рано отидохме, но много ни напече.....Мира много не отрази животните, брат и пък го спряха на входа, че не може да влиза в Зоопарка с колело на две гуми, може само с такова с помощни колела Shocked и през цялото време му беше супер скучно, бил идвал сто пъти и т.н....ранен пубертет ли е това какво ли  Thinking
Фокси, много се радвам за добрия развой на събитията при вас. Имахте нужда да поемете малко въздух  Hug
dideroncho сигурна съм, че ще се справиш. Вслушай се в съветите на Яна и всичко ще е на ред. Наистина няма какво да добавя, то и не е нужно, Яна така добре те е насочила....

# 613
Честит празник на всички! Света Богородица да пази и закриля дечицата и семействата ни!

Всички именици да са живи и здрави!

Благодаря ви за пожеланията!

Малка почерпка за моята Мария, която е с баба си и дядо си, ужасно ми липсва, и вече два дни плача и не мога да си намеря място... Аз нещо съм се повредила окончателно...

Диде, голяма прегръдка от мен! Всичко ще се подреди е ще е наред. Само бъди спокойна и не позволявай да имаш и външни дразнители! Hug

Иве, добре завърнала се. Hug

# 614
За всички именнички днес

Много здраве и щастие!

Ние сме на вилата тая седмица, днес направихме страхотен плаж, водата е чайче.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт