Отговори
# 585
Привет Grinning

На мен ми е много едно такова спокойно...ама наистина,почвам да се плаша,да не ме чака нещо страшно Thinking

Виде,да ти е жив и здрав мъжа,много да ви слуша и вие него.  bouquet

Яна,да ти е жив и здрав Алекс,да слушка и расте добро човече.

Ели, добре си се завърнала,вече ни докладваха за Варненската среща Mr. Green

Бисе, може душата да проверяваш дали съм родила Winkняма проблем,то аз без бой ще си кажа в темата като затръгвам към болницата,да ми стискате палци,а като родя може да дойдете да ми викате под прозореца да ви покажа бебето Joyтака съм гледала едно време в Шейново всички роднини на родилките,и така и на сестра ми сме викали.

Аз филми не препоръчвам,всичките ги гледам първите 15минути и заспивам hahahaза това и на кино не обичам да ходя,че и там заспивам.

Ето снимка на двамата Флюбени в първия им общ дом Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
домът

# 586

Бисе, може душата да проверяваш дали съм родила Winkняма проблем,то аз без бой ще си кажа в темата като затръгвам към болницата,да ми стискате палци,а като родя може да дойдете да ми викате под прозореца да ви покажа бебето Joyтака съм гледала едно време в Шейново всички роднини на родилките,и така и на сестра ми сме викали.

Joy hahaha

Малко смях Mr. Green
"Плажният дневник на една кифла"

На мен ми е много едно такова спокойно...ама наистина,почвам да се плаша,да не ме чака нещо страшно Thinking

И на мен ми беше такова през цялата бременност,но най-вече в последния ден..Скоро ще раждаш Mr. Green

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 00:11 от foxy81

# 587
Мими,ще викаме ние,ама ако те качат на 10-ия етаж в Майчин дом кой ли ще ни чуе... Whistling

Къде изчезна Калинчето?!Ами Гея?! Ами Ламтурника?!

# 588
Благодаря ви за поздравите!
Алекс имаше РД на 10-ти, празнувахме в лоби бара на единия хотел, стана хубав празник, децата тичаха и лудуваха, Алекс получи много подаръци и беше много щастлив!
След това в 2 поредни дни се запознах с Ларакрофт и Уондърлейди. За съжаление днес не успях да звънна на никоя от тях, понеже се наложи да работя, утре май пак ще трябва да смятам... Но Ачо и Евуна са прекрасни! Ачо изглежда много голям, много е стабилен и тича много бързо, висок и строен Simple Smile А евуна е единственото бебе сред познатите ми което пищи силно като моя Дими Simple Smile Досега мислех е по-силно пищящо няма да срещна, но ето че от този модел имало поне две бройки Simple Smile С Ачко моя Дими потича малко винаги в неподходяща посока, разбира се, а с Ева се хранеха взаимно, като разбира се омазаха прилично наоколо Simple Smile

# 589
  • в гората
 Момичета, благодаря за пожеланията, ще ги предам на рожденика  Wink .
 Да е жив и здрав и Алекс на мама Яна (с малко закъснение)  bouquet !
 Мимеее, дочакахме най-накрая снимка -1бр., а беше обещала снимки - мн.ч., ама то беше толкова отдавна, че по едно време реших, че си отишла да раждаш, и затова си ни забравила  Hug.

А пък ние вчера щяхме да се катастрофираме по "прекрасните" улици на Софето, изпълнени с "прекрасни" шофьори.С две думи един дядка реши да се престрои върху нас, а ние за да го избегнем се метнахме в насрещното, където за наш късмет нямаше коли иначе не знам къде щяхме да сме сега  ooooh!...

# 590
Хайде отдавна не съм ви сервирала закуската

Аз също ви чета, но при нас няма нищо, ама нищо интересно и за това не пиша.
Честит рожден ден на Алекс на Яна, весело и щастливо детство.  Simple Smile
Леко раждане Миме, ще стискаме палци и да не ни кажеш  Simple Smile
Аз също още не съм се и опитвала да махам памперса. Опитвала съм се да изпишквам Мира над тоалетната, но тя повече от 5 секунди не стои в тази поза.... Иначе сега е в един ужасен период, в който се катери постоянно по столовете, и стои права или се опитва да достига разни неща по масата. И като казвам често имам пред вид около 50-100 пъти на ден, зависи колко време стоим в къщи. Повтаря и казва доста неща, трябва да взема да я  снимам и пробвам да кача едно клипче.....
Хайде пускайте снимки, морски, горски, каквито имате.... Simple Smile

# 591
Стопихте ли се от жегата,та хич не ви виждам newsm78

Аз пък реших да се похваля,защото както казват хората..като си тръгне на добре,така си и продължава...
Освен,че ще отидем на море това лято,вчера Боби взе заплата /след 2-3 месечно чакане,най-накрая/,а днес продадохме старата ни кола.То аз всъщност не съм ви казвала,че си взехме нова...Преди около месец трябваше спешно да се сдобием с нова кола,защото от старата буквално ни висяха краката...Свеки помогнаха /отново..за пореден път/ с пари и си купихме кола,естествено втора ръка,но пък много приятна Grinning И си мислехме,че старата бракма никога няма да се продаде така изгнила отдолу.Да,ама се намери един пич,дето му трябвала кола,за да ходи за риба с нея и взе,че я купи...Е,какво по-хубаво от това Laughing Хем се отървахме,хем някой лев взехме.Е,мъчно ни беше за "миличката",но вече свикнахме с новата...

Та така...от няколко дни все хубави неща ни се случват.Дано така да продължаваме Mr. Green

Извинявайте,че досадих с глупостите си,но се чувствам по-спокойна и щастлива в момента,затова ви споделям...

# 592
  • София
Hello от нас again  Hug Wink

# 593
Иве,много си лаконична Wink Дай малко повече от себе си,дееее Hug

# 594
  • София
Скоро, скоро, само да вляза в ритъм Simple Smile

# 595
Здравейте и от мен!
Влизам малко да се оплача- имам проблеми с кърменето, не ми стига кърмата, Станислав така и не се научи на суче и е отслабнал, щях при припадна при педката, сега се цедя и му давам, но едва събирам 80мл от двете гърди, а той трябва да яде по 100 мл, все още не дохранвам. С Георги постоянно се караме от 2 седмици, тук сме 100 човека и всеки си дава мнението и съветите за всичко, възпали ми се шева от секциото, компютъра хвана вирус и вече нервите и стреса ми идват в повече. Днес пък съм сама с двете деца и луднах, Зарина така падна 2 пъти на глава, че щях да умра, а Станислав цял ден плаче. Направо ще се гръмна.
Извинявайте за ужасния пост, но трябва да се оплача на някого, за да ми олекне!

Не съм чела отдавна, но се надявам като дойде майка ми в понеделник, да имам повече свободно време и да прочета!

Иве, добре дошла отново!  Hug

Вержи, честита ви кола и честито ви море! Нека от тук нататък все хубави неща да ви се случват!  Peace

Деси, Ивко е прекрасен! Личи си, че му е забавно при баба!  Heart Eyes

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ИМАЛИ ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ! Да сте живи, здрави и щастливи!

Мечи, Мими, леко раждане и здрави дечица ви желая! Ще стискам палци всичко да мине леко, бързо и безболезнено и да се радвате на прекрасни бебчета!  Hug

# 596
Диде..милата!!!!
Просто си представям цялата тая лудница...Всичко ще отмине..не се притеснявай! Компютъра-майната му,нали все пак можеш да си отвориш интернета.Ще го оправите..Не го мисли сега и него..
Просто се успокой и не обръщай внимание на хората около теб.Гледай ти и децата да са добре,защото съвсем ще луднеш.Караниците с мъжо според мен са временни,просто защото сте изнервени и май катализатор е цялата тая навалица около вас...Незнам де,това си е моето мнение.Дори и да ти е трудно,май е по-добре да си останете четиримката и да си се гледкате.Аз съм сигурна,че вие с Георги се карате за абсолютни глупости,провокирани от натрупаното напрежение...
За кърменето вече нищо не мога да ти кажа.И дори и да го подкрепям,винаги си мисля,че по-добре детето да е нахранено,дори и с изкуствено мляко,отколкото да се мъчите и ти,и той с кърменето.
Яна най-добре ще ти помогне със съвет относно кърменето.Ти само се успокой,че ми се изправят косите като те слушам колко си луднала вече Hug Hug Hug

А шева как ти се е възпалил? В смисъл сигурна ли си,че е възпален? Вземи отиди на лекар,че да не стане нещо по-сериозно..

# 597
Дидеее, сигурно ти е много тежко!
За кърменето- я разкажи колко се е родил Стани, колко му е най-ниското тегло и сега колко е? На един и същи кантар ли е теглен? Това, че не можеш да изцедиш не е показател за имане или нямане на кърма. И други майки, като мен не могат нищичко да изцедят, но ббетата си наддават. Можеш ли да опиташ да кърмиш по-често, да правиш компресия, и ако имаш сили да цедиш? Ако се наложи дохранване не го преживявай тежко, понякога дохранването може дори да спаси кърменето! Но е хубаво да дохранваш винаги СЛЕД кърмене, при това, особено за бебе, което не суче ефективно е добре да дохранваш с пипетка, чашка, лъжичка, сламка. Понякога бебетата имат нужда от малко дохранване за да заякнат и започнат да сучат ефективно и тогава дохранването може да отпадне.
И все пак- за да прецениш адекватно дали има нужда от дохранване, за да не гладува бебето:
Отговори на тези въпроси:
-суче ли бебето поне 8-12 пъти за 24 часа?
-пишка ли повече от 4-6 пъти, урината прозрачна и без мирис ли е?
-когато е буден стегнат и енергичен ли е (а не вял и отпуснат)?
-ака ли повече от 2-4 пъти на ден?
-изглежда ли доволен и нахранен след кърмене?

Ако отговориш с "Да" можеш да си позволиш да изчакаш още няколко дни с дохранването и да го премериш пак. Ако отговориш с "Не"- свържи се с педиатърката или консултант по кърмене, но не отлагай! Важно е също така да не даваш вода, глюкоза или др. течности, които може да запълват стомахчето!
С  ЛЛЛ консултант по кърмене може да се свържеш оттук:
http://lalechebg.com/contacts/
И моят тел. го има там.
Дано не ти досаждам!

# 598
Яна, много ти благодаря! Винаги отговаряш точно, ясно и винаги навреме!

Станислав го изписаха 3,900 кг на 10-я ден, до тогава имах много кърма, но се цедях и я хвърлях. Като се прибра у дома, започнах да го кърмя денонощно, за да свикне, след 15 дни борба, настоях да го види педиатъра, защото все ми се струваше гладен, акаше само по веднъж на ден и след ядене гърдите ми оставаха напрегнати. Когато го измериха на консултацията (за първи път на този кантар), беше 3,800, т.е отслабнал е 100 гр, вместо да качи поне 1 кг. Много се притесних. Той просто е сукал по 20-30 гр и е бил гладен. Сега (от 3 дни) се цедя и гърдите ми са меки, няма нищо в тях, едвам изцеждам по 80 мл от двете и му го давам. Не мога да си обясня как със Зари кърмих 1 година, а сега няма и месец. Не мога да си обясня как гърдите ми течаха и можех да храня цялото родилно отделение и месец по-късно, да не мога да си нахраня детето. Чувствам се виновна, не получавам разбиране от мъжо и свеки, хората, с които живея и това допринася още повече за намаляването на кърмата.
За върпосите ти- от както се цедя и давам, ака и пишка по 3-4 пъти на ден, по жизнен е, храни се през 3 часа, след хранене се оригва и леко повръща.
Пия много течности, предимно вода и айран, храня се нормално. Надявам се, кърмата да се увеличи и да е просто период!  Praynig

Вержи, много си права за всичко. Напрежението идва от многото хора вкъщи, децата, кърменето и въобще лудницата. Братовчедка му си отиде вчера, майка му е на работа и сега съм сама у дома, но ми е супер.  А за шева- да сигурна съм, вчера забелязах, че е възпален, кожата около него е разранена и възпалена, а самия шеф леко се е отворил  Shocked , наистина трябва да отида да го види лекар, но това ще стане най-рано в понеделник!  Hug

# 599
Диденце, Hug Hug Hug не,че мога да ти помогна с тези гушкливи емотикони Rolling Eyesдано по-скоро дойде майчето ти и всичко да влезне в релси.Свеки не може ли да си вземе малко отпуска?

Иве, айде душата,затри се. Grinning

И аз да си порева малко,ще пукна в тая жега.Едвам се крепя на краката си,кръвното и е 80на 70.Добре,че  е майка ми досега да съм умряла,Любо е на работа,а Мая е пощуряла.
Вчера вечерта са я наяли на двора комари,ама жестоко по лицето и малко на едната ръка и на единия крак Confusedсърби я и се възпалиха.На всичкото отгоре от понеделник е нетърпима,бихме и шарковата ваксина(нали я отлагахме 100 пъти) и от тогава е супер активна , нервна и кисела.Не спи,със зор яде и се тръшка за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт