Отговори
# 630
Няма още 12 ч. така че се класирах на финала : ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, МИЛИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ МОМИЧЕТА   bouquet  bouquet  bouquet НЕКА ИМЕТО ВИ, БЛАГОСЛОВЕНО, ДАРЯВА СЪС СВЕТЛИНА, ТОПЛИНА И МНОГО ЛЮБОВ  Heart Eyes  bouquet

Елфи, аз моята количка се опитвам да я продам от половин година вече за 50 лева и никой не я ще  Confused МагИнгланд, всъдеход, барабар с портбебе към нея. Ако твоята приятелка е навита, направо да я пращам. Иначе е супер запазена, тъмносин десен, голяма и широка  Wink

Диде, ужасно те разбирам Confused Аз бях в подобна ситуация след раждането на Руси. За кърменето съм сигурна, че ще спасиш положението, Яна ще помогне. За другото обаче, аз бих те посъветвала да се опиташ сама да поемеш грижата за децата, а всички "помощници" наоколо да натовариш с домакинската работа. Идеята ми е, че и двете деца имат най-голяма нужда от мама. Трудно ще ти е само първите две седмици, после обаче така ще се организираш, че даже няма да имаш нужда от някой да ти помага. Гушкай я Заринка много, непрекъснато, ако можеш ползвай слинг за дребен. Карай я да го целува, да го гали, да заспиват заедно, гушнати в теб. Знам, че отстрани е лесно да дава съвети човек, но така постъпих аз и едва, когато ги поех и двамата под мишница, нещата се наредиха. Бабите бяха удостоени с честта да простират, гладят, чистят. Готвенето си остана мой ангажимент, но какво пък, оцелява се някак. А пък когато им свършиха отпуските и останах съвсем сама, най-накрая въдворих ред около себе си Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 23:42 от GALL78

# 631
  • Пловдив
Галче,офертата е добра-50 лв е супер.може ли снимчици Embarassed

# 632
Честит имен ден на всички именници. Света Богородица да ни закриля.
 Ние днес се прибрахме от почивката.Беше много хубаво особено за Ачо, но сега с нетърпение чакам да почна работа да си почина от почивката  Mr. Green
 На Добринище много ни хареса и на тримата. Видяхме се и с Яна, Дими и порасталия вече Алекс. Както тя е писала падна голямо тичне та не успяхме много да поговорим  Grinning но поне малчовците се натичаха по центъра на Банско. Хвърлих и едно ухо на феста ама с нашата хуна не се застояхме дълго.
 Последните 3 дни обаче бяха кошмарни. Прекарахме ги в Пазарджик. Още в петъка късно вечертта Ачо вдигне висока тепература без никакви други симптоми. Цяла нощ я сваляхме. На другия ден нищо му намаше физически. Но беше непоносимо кисел, постоянно ревеше и пищеше, мрънкаше и киселееше. И не признаваше никой друг освен мама и тата  ooooh!. Постоянно иска да сме около него и двамата и ако някой излезе пищи все едно го колят. Баба му и дядо му само челни стойки дето не правеха да го разсеят но не би.
 За разкош ПЗ се оказа един от градовете с най-високи температури точно тия дни и няма да ви обяснявам колко изнервена стана обстановката , а при свекърите лятото е мноооого топло , по-топло от навън  Crazy, зимата е стуууд  Tired
Така и не разбрах какво му стана на това дете от жегата ли вдигна температура, зъб ли, вирус ли......Аз залагам на зъб че и това киселеене после, но устата му е пълна със зъби и не мога да разбера дали има още за никнене. Свекито заложи на урочасване и постоянно ходеше и пръскаше със светене вода по ъглите  #Crazy
 Да се надяваме че от утрее всичко ще си е по старому и малчо ще си е наред.
 Дидемога само да си представя колко ти е трудно. То за кърмата значение май имаше и спокойствието. Така че нека Герги да се опита да ти осигури и малко по-спокойна обстановка, че да не се нервираш излишно. То освен за теб е важно и за Стани защото ако вие сте добре и той ще е добре. А и за Зари. Аз по нас си съдя. Нали много често се караме у дома и гледам Ачко милия как сконфузено и объркано гледа като се случи да е пред него.
 И да приключвам че няма време имаше още да коментирам, но няма да е сега. Само да пожелая на напредналите коремчета леко и безпроблемно раждане и здрави пухкави бебчета. А на не толкоз напредналите да стискат кълки още.
 А да и Дая какъв е тоя ник докато те разконсписирам доста постове ти изчетох  Mr. Green Викам си адеее нова мамам. Сигурно ще е от гостите щом така добре ни познава. А то си е наше момиче.

# 633
  • в гората
 Честит имен ден!На малки, големи и още по-големи Мимета!!!

Иве, Весе, добре сте се завърнали!  bouquet
 Дорабела, ние още си се храним в столчето.А за спането - направо нямам думи- вече трайно се е настанил малчо при мен, а аз спя на един разтегателен фотьоил и вече ми е много тясно и правя планове да си върна спалнята в детската, за да си се търкаляме поне на широко.А с таткото си спим поотделно от край време.
 Аз пак да си се пооплача - днес ми се счупи колата  Cry, и проблема май е сериозен, което значи, че ремонта ще отнеме време и ми е супер криво. Tired

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Малее или аз съм супер бавна, или тук цари оживление  Mr. Green.

# 634
Хетера, и аз мисля че за да се адаптира детето ти по-добре е важно ти да си спокойна и положително настроена. Яслата си има и предимства и недостатъци (както и гледането вкъщи), но щом веднъж сте решили- виждай само добрите страни! Няма какво толкова да го мислиш- хвърляте се положително настроени, пък каквото сабя покаже  Hug

За съвместното спане- аз съм голям фен Simple Smile Много ни е удобно да си спим с децата! Алекс беше до 2 г. 2 м. в нашата спалня, когато беше готов с голямо желание се пренесе в самостоятелна стая. Доскоро обаче го приспивах- лягах и го гушках, но пак сам показа че вече е готов и лесно го научихме да заспива сам. Дими от раждането си спи при нас и ще го преместим когато си покаже че е готов Simple Smile Т.е. когато започне да спи по цяла нощ без да се буди, като се събуди сутрин да не плаче а да става и да идва да ни търси, да може с разкази да му въздействаме и да го убедим колко е хубаво да е голям Simple Smile

Ларакрофт, извинявай, забравих за ангажимента си към теб! Нещо ми се струпа работа, дойдоха неочаквани гости, Пис и ВОндърлейди също бяха/са тук (и на тях двете не обърнах внимание, както ми се искаше, за което много съжалявам) и съвсем забравих за теб! Утре ще ти звънна!

# 635
Успокоихте ме за спането - не сме единствените с Жоро, които спят в отделни стаи. Най-вече стана заради жегите, много се греем един друг и го командировах в хола ( и там имаме легло, не е на диван, да не го мислите Mr. Green).

Наде, за палеца-вече не се и сеща дори, докато преди всяка вечер ми показваше какво ще стане ако си го смуче. И в тоя ред на мисли-как може да се откаже от палеца и да разбере,че не е хубаво да го смуче и как не може да седне на гърне и малко да си даде зор newsm78 newsm78 newsm78 Като я оправдавам,че е малка и не разбира, все се чудя как разбра за палеца #Crazy

# 636

Диде, ужасно те разбирам Confused ........ За другото обаче, аз бих те посъветвала да се опиташ сама да поемеш грижата за децата, а всички "помощници" наоколо да натовариш с домакинската работа. Идеята ми е, че и двете деца имат най-голяма нужда от мама. Трудно ще ти е само първите две седмици, после обаче така ще се организираш, че даже няма да имаш нужда от някой да ти помага. Гушкай я Заринка много, непрекъснато, ако можеш ползвай слинг за дребен. Карай я да го целува, да го гали, да заспиват заедно, гушнати в теб. Знам, че отстрани е лесно да дава съвети човек, но така постъпих аз и едва, когато ги поех и двамата под мишница, нещата се наредиха. Бабите бяха удостоени с честта да простират, гладят, чистят. Готвенето си остана мой ангажимент, но какво пък, оцелява се някак. А пък когато им свършиха отпуските и останах съвсем сама, най-накрая въдворих ред около себе си Simple Smile

Ама как Галчето винаги намира точните думи....Точно това се опитвах и аз да кажа,ама нали съм си простичка,не успях да си събера мислите в главата.Е,при мен даже и баби за домакинската работа нямаше,ама ей ме на-оцелях и продължавам  Laughing Че и супер организирана станах...Диде,щом аз дето съм адски разпиляна и всичко около мен е пълен хаос,успях да се организирам с двете деца,значи и ти можеш,ама още не си го осъзнала!!!

За столчето-ние изобщо не сме имали такива столчета Confused Храним се или на масата,или наредени като войници на леглото Simple Smile Важното е,че си знаят и когато дойде време за ам-ам си сядат по местата и чакат търпеливо  Laughing

# 637
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ Hug
На всички малки и големи именници пожелавам здраве, много любов и безброй радости емоции   bouquet

Напоследък по-рядко имам възможност да чета и да се включвам покрай нашия малък буен и любознателен палавник вкъщи,  а и покрай бременността също .допълнително ме натоварва и съм пропуснала доста неща Crazy

Специално искам да поздравя Дидерончо за новата радост в семейството бебче Станислав !!

МИЛА ДИДЕ, СЪРДЕЧНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ОГРОМНО ЧЕСТИТО !!!
  Hug Hug Hug

Да ви е жив и здрав сладкия син, да расте спокоен, весел и игрив и заедно със Заринка да ви носят безброй щастливи моменти!!! А ти бъди силна, спокойна и изпълнена с най-положителни чувства и енергия за да се справяш с трудностите

Много много се зарадвах като прочетох за тази радостна вест  Heart Eyes, извинявам се че честитя с известно закъснение  Embarassed

Иначе ние  все още сме 2 в1 но чакам вече всеки ден да има изненади и ще ви съобщя възможно най-Бързо когато дойде момента  Laughing Засега се очертава за нормално раждане, дано така да си мине всичко и най-естествено да си тръгне като му дойде времето!!!

За съжаление се налага да ставам сега, когато мога скоро ще се включа пак!

Поздрави и целувки на малките сладурчета  Hug

# 638
Добро утро!!! kaffeetrmker_2 Хайде на  Coffee

# 639
  • София
Добро утро и мерси за закуската.

Elfita и аз така знам,че така да се каже ако детето е на частна ясла не може да "те хванат",обаче в работата имах глупоста да кажа,че ще ходи на частна ясла и сега не искат да ми прехвърлят майчинството на свеки-тя се води безработна.

Диде
, само мога да си представя колко е трудно.С майка ми това си говорехме,че породените деца са по-трудни от гледането на близнаци,защото са на много различни фази,а и двете са си бебета още.Дано бързо влезеш в ритъм мисли,че по-хубаво обаче от децата няма  Simple Smile

Маринче
, Раличка много глезена станала  Mr. Green И ние сме така,т.е. глезим се,иначе си сп в леглото,но пък денем спи по половин час и то само ако го возя с количката  Crazy
А за памперс,като го оставя без той си пишка и после идва да ми покаже,че се е напикал и си дърпа панталона,ама не се сеща предваритлено да ми каже  Tired
А за стола за хранене,той не седи там,по-скоро е изправен в него,но поне е на едно място,нищо че само трябва да го следя да не падне,но ако не е в стола не мога да го накарам нищо да яде

Наде
, защо ще я мъчиш да и махаш бибката?Според мен изчакай докато сама се откаже.Никола преди около седмица и половина тотално и категорично хвърли бибите от самосебеси никой не го е карал.

Миме
, нещо не м и хареса вътре яслата,много тясно ми се видя,а и последния път като ходих на двора беше една лудници децата бяха адски много за това малко дворче,а учителките си пушеха отстрани и сякаш дори не ги гледаха.И сега търся друга градина  Sad Лошото е,че другите са скъпи ама нали все пак за дребсън става въпрос...

Е изписах пак ферман:)
Хубав ден на всички

# 640
  • Пловдив
Elfita и аз така знам,че така да се каже ако детето е на частна ясла не може да "те хванат",обаче в работата имах глупоста да кажа,че ще ходи на частна ясла и сега не искат да ми прехвърлят майчинството на свеки-тя се води безработна.

казваш че си се отказала и това е-а реално той ще си ходи на частната ясла

другото обаче е,че щом свеки е безработна може да й го прехвърлиш само по социална програма,а там правят проверки на място.т.е за вас не става,защото детето няма да го има вкъщи,а ще е на яслата
намерете фирма фиктивно,свеки отработва 1 ден и излиза в майчинство-така няма кой да я проверява

# 641
  • София
Значи трудно ще стане,е нищо,все пак са само 4месеца,а и ще взимам половината от сумата така че...Simple Smile

# 642
Добро утро

Весе, да двора не е много голям,но няма друга частна детска за 300лева в София,а в държавната пак са по 30 деца в група и какво като двора е голям ,а не им дават да си играят на воля или няма с какво???Не те агитирам ти си знаеш,но на тази цена аз мисля,че е перфектно. Peace

Виде, като ти стане по голям корема не те виждам да спиш с Тошето,Мая така ме рита понякога като я взема да се повъргаляме в кревата ooooh!

За гърнето,нямаме напредък,седи напъва се,но нищо не прави Mr. Greenза спането,спи си в кошарата и там ще продължи,и на нея и е по-добре.Имала съм моменти в които искам да я взема при мен да я погушкам и тя не заспива докато не я върна в нейното си легло.А докато се кърмехме само при мен е спала,така че май не зависи много много от това уж както свикне. Wink
За бибата,няма да я насилвам,много ми помага на мен Blush

Ох момичета,при септемврийките се разраждаха,искам и аз Grinningдано акушерката да е познала PraynigМакар,че от събота съм спряла всички хапове и нямам пукната контракция,а докато ги пиех имах,луда работа.

Елфи, дай морски снимки Grinning Heart Eyes

# 643
Здравейте,

направо не можах да повярвам коко много сте изписали от снощи.

nejno_cvete и ти си на финалната права. леко и безпроблемно да е раждането ти и да се похвалиш!

Весе, радвам се, че пак се включваш. Няма как да не се притесняваш от тръгването на ясла. Въпреки, че вече минахме по отзи път, сега като знам, че ще правим втори опит ми се свива сърцето отново. Най-вече заради факта, че Йоан е по-голям и доста неща разбира. Не знам как ще отидем и ще го оставим сам сред толкова непознати хора и деца. Сега си давам сметка, че това е адски стресиращо за децата, но пък дано свикнат бързо.
А относно частна/държавна ясла и двете си имат свойте половителни страни и недостатъци.
В частната, която Йоан посещаваше ми харесваше това, че ги обгрижваха адски много. Изпотен, намокрен няма значение, детето се преоблича, докаот не съм сигурна в държавната дали процедират така.
Но пък в частната имаха интерес да ходят повече деца заради таксата- болни, здрави без значение. Надявам се поне в държавните този проблем да се контролира.

Адаптацията на всяко дете е различна. Не можеш да предвидиш Ники как ще се държи. Аз очаквах Йоан да свикне много трудно и да боледува малко, но се оакза точно обратното. Да , пореваваше си сутрин, но факта, че след обяд спеше и се хранеше там ме успокояваше в известен смисъл. Но болестите, е това вече беше страшно.

След като не можеш да прехвърлиш майчинството на свекърва ти, защо не и даваш тези 120 лева на месец ако се грижи за Ники. Вярно е, не са много , но все пак е нещо особенно за безработен човек. Но вие най-добре си знаете какво е положението и как да реагирате.

Марина, според мен си хванала летния вирус, който натръшка голяма част от хората. това повръщане и разстройство не е било от антибиотика. Но важното е, че вече си добре.
Йоан се храни в стола, но понякога иска и на масата, на която ние се храним.
Но пък гладен ли е хваща някого за ръка, води го на стола и се хваща след това за масата му в опит да се покатери отгоре.

Спи си в леглото, но откакто стана толкова топло е много неспокоен вечер. отдавам го на жегите и на кучешкия зъб, който прорезва в момента. И като се събуди няколко пъти го взимам при нас да си посмим иначе няма шанс.
Но пък започна да заспива сам. Оставаме го в леглото, гасим лампата, излизаме и той си заспива. Дано не е временно явление, но все още не мога да повярвам. Всичко започна от следобедния сън, като му се преспи , отива, качва се на леглото, взима си завивката, гушва я и ляга на възглавницата. До няколко минути си заспиваше.

Писче
, Ачката сега в Пазарджик ли е?
Ако ходите наскоро някой уикенд може да направим една мини-срещичка с Лори.

Диде, кураж и търпение. ще се нормализират нещата, просто трябва да влезеш в ритъм.

Иве, ами хайде по-често се разписвай. Ти от кога мислиш да пускаш Стаси на ясла? Дано се окажат в една група с Йоан.

Деска, Ивко изглежда супер, а почивката в България му се отразява много добре.

Инче, хайде мила напиши ред-два.

Ами май това беше.

Благодаря за вниманието и търпението на тези, които са ме изчели.  Embarassed

# 644
  • София
Добро утро Simple Smile

Аз днес като гледам каква е жега, май ще излезем към 18 часа чак с дребния, Митко замина на море и съм сама с детето, та да видим, отдавна не ми се е случвало 3 дни да сме само двамата Simple Smile

Деси, нали и ти не ходи да потвърждаваш, а само по тел, че мен това ме притесни, казаха, че е достатъчно, че съм се обадила и септември да питам само на място за документите и така, аз още търся работа, но мисля да го пусна от когато го вземат, за да съм си вкъщи в адаптационния период, пък и колкото по-далеч от зимата започне, толкова по-добре, ама...знам ли накъде ще ни завъртят обстоятелствата, имаме и доста неща на ум, ще решаваме в движение май, май Simple Smile А ако са в една група ще е супер, дай Боже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт