Отговори
# 195

В тоя ред на мисли да питам дали има някоя от вас закъсала като мен. 4-ти ден като си тръгваме от парка малкият се разревава и така крещи, че го прибирам червен като домат. Не помага бибата, а само носене. Ама как да го нося и да бутам количка по тротоара? Направо не знам какво да го правя.
И аз това щях да питам дали има други закъсали.
Моето момченце още по зле.От една седмица е много нервен, реве в къщи постоянно, не ми помага вече и носенето, става червен като домат.
Само като сме навън в количката може да подремне и това ми е спокойствието.Просто сме като залепени двамата, само на гърда мирува, сучи нон - стоп .
Да ви кажа сериозно си мисля, че зъби ни мъчат.Лапа всичко, дъвче си юмруците настървено.
Мамите на бебоци вече със зъбчета моля споделете опит Praynig.
Лошото е, че моето бебче и биберон не иска Sick
Гале честито дипломиране.А Страшко е супер сладуранчо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Данче дръж се  Mr. Green.Няма да се даваш  Hug

# 196
Ние имахме 10-15 дена рев криза. Даже питах тука за зъбчетата по този повод.
Като започна кризата имаше бледи бели петънца, където трябва да са долните предни 2 зъба и горните предни 2. Чудех се дали не си въобразявам, но накрая на кризата вече се вижда, че долните 2 са много близо да повърхността. И по някое време просто спря....предполагам, че са на талазикато кризите на растежа.

# 197
*Галя*, ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ! Голям товар ти е паднал от раменете! Успешна реализация след време...
И моето бебче е по-нервно тези дни и по-трудно заспива. Предполагам, че й е топло, защото тук е доста голяма жегичка, а сме на последен етаж. Климатиците са само за украса с тези две деца в различните стаи и си мрем от топлина.
И аз рядко стерилизирам, а тук тези дни купих нови биберони с три дупки и ги стерилизирах в тенджера.
На мен пък днес ми дойде и като върнах лентата назад се сетих, че точно днес преди година пък НЕ ми дойде и си направих теста...Съдба,а! Бумеранг, сега дали съвсем ще ми изчезне кърмата?

# 198
Честито, Галя
Ми в жегата Марти като че ли взе да се нагажда... макар че понякога мрън - мрън - от зори до мрак  Mr. Green
Мама гушка и това е... Иначе просто е знам какво друго

На мен днес ми дойде за трети път от раждането /аз родих на Гергьовден/ Свеки като дойде на ден 25 -ти след раждането, таман бях в големия теч, третия ден, и ми обясни за своята версия на "маанъ" - нещо като магия и уроки от жена ... в положение и "за да не урочасвам малкия" трябваше да му вържа магически червен конец Нейсе, не го урочасах особено ...  ooooh!
Абе големи щуротии.

В парка излизам със слинг и количка - щом се разплаче, "магическият слинг" в съчетание с гушкане върши работа доста повече от магическия червен конец /който естествено бързичко хвърлих след визитата на бабата/

# 199
   Хей, мамчета! Най- сетне да пиша.  Работя от вкъщи и не ми остава време, но днес ще остана до по- късничко на компа, за да ви видя. Разгледах албумчето и качих някои нови снимки. Ама колко сте пораснали всички! Не съм сядала скоро и май съм изпуснала срещите. Дано ви видя скоро. Ние пием сокчета от круша и ябълка и ги понасяме много добре. Вчера бяхме на консултация и ни боцкаха. Много са гадни тези ваксини, ама няма как. Тежиме 6 500г и 63см. Вече носим размер за петмесечни. Laughing
Добре дошли на новите мами! Всички май сте на линия. Ние тази година май няма да ходим на море. Евентуално септември, ако пуснат тати отпуска.
Дано всички сте добре. Как понасяте жегите? Гледам някои не им емного комфортно. Следващата седмица ще разхлади, но за малко. Колкото да си поемем въздух. То и ние не спим много добре, но на папкане не отказваме. Тя една сладка пикла!

Целувки на всички! Пак ще намина, но ако се събирате пак, пишете ми на лични!

# 200
какъв смисъл да се стерилизира след като юмруците му са все в устата, а тези ръчичики пипат всичко  Mr. Green
Имаш много право, всъщност  Mr. Green

Албабенита, вие на какво хранене сте, че сте така добре на килца? И ние като Поли и Денис сме с 'манекенски' мерки и едва минахме 5 кила...Може пък кърмата да не ми е толко хранителна.

Аз нали ви написах,че от тая помпа ми се разцепи едното зърно. И на тая цица само я слагам вече сама да яде, като тя го прави не повече от 20-30 гр и от там почнах, като е на тая цица да я дохранвам с друго мляко. Така дърпа братче, че си мисля, че и е по-вкусно от мойта кърма... newsm78  Щото като и давам кърма от бутилка и нещо се муси... Луда работа  Crazy  

Марини, верно точно преди 1 год изпозабременяхме всичките  Mr. Green И аз скоро си го мислех.

Дени 1971 - има господ значи  Wink

# 201
  • гр.София
ХЕЙ МОМИЧЕТА,знаете ли че сперматозоидите които носят Y newsm05 хромозома са по бързи  и не толкова издръжливи ,а пък X  newsm06хромозома обратното.Значи че момичетата  stork-girlсме от по издърживите сперматозоиди а момчетата  stork-boyот по бързите. fertilizationХа ха ха.

ЗАВАЛЯ УЖАСНО Wear Umbrella

ЛЕКА НОЩ ОТ НАС. smile3524

# 202
  • гр.София
Аз сама ли съм в този форум.Снощи последна,днес първа.

Влизам да питам как се справяте с комарите.Мила са я яли на безумни места,по клепача в ушенцето и по пръстчетата.Там където не съм мазала с гел.Ние се мажем с аутан и въпреки това ни хапят 1countingsheep.Последното за което се сещам е комарник отгоре на леглото и марля върху пръчките.Дано помогне. baby_neutral

ЛЕК ДЕН!  bouquet

# 203
Дени, не си сама  Laughing ама аз с едната ръка бутам количката и само чета  Twisted Evil
и ние сме в криза, зъби ли е какво не знам, от 2 дни е голям рев  Shocked
Днес му викам " вече си на 4 месеца, стига плака  Joy" ама не слуша  Hug

Анни, честито половин годинка на Ивето!!!!!!!!!!!

# 204
Хъни-бъни,мила това все едно аз съм го писала.И моята дъщеричка е така непрекъснато плаче,иска всичко в устата,а на консултацията ни казаха,че сме далеч от зъбите още.Успокоява се само на гърда,ама ако може по цял ден да е на гърдата ми  Mr. Green или иска само на ръце.Разходките ни също се превръщат в мисия невъзможна,защото заспиването ни дори и в количката е ужасно трудно,а ако случайно е успешно е за не повече от 30 мин.Вечер също много трудно заспива,а аз не мога да си обясня на какво се дължи това.Дано премине този период по-бързо,ако изобщо е период  Grinning  Rolling Eyes

# 205
Честито и от нас на Ивето и мама Ани, да е много здравичка и усмихната нашата талисманка, а мама и тати много щастливи!!!!!

albabenita браво страхотни мерки Hug

# 206
   Здравейте маменцаааа
И ние се крием от жегите и гледам да излизаме рано сутрин и по привечер.
За зъборастежа и аз го подозирам с това непрестанно мрънкане,яростно лапане на юмруците и трудно заспиване вечер.Аз съм доволна от Хамомилата. CH15 Тя се препоръчва,ако бебето се успокоява при носене,както е в нашия случай.Дава се по 5 гранулки разтворени във водичка,през 30 мин при силно неспокойствие,като максимума е четири приема за 2 часа.Като се успокои се дава по-рядко. Simple Smile
Гале честито ти дипломиране  Peace
Ани честито и от мен!Кога мина полвин годинка Simple Smile

за стерилизацията - аз не стерилизирам вече

за ваксините гледах филма "Ваксините - скритата истина" и съм просто в шок  Shocked а на нас утре ни предстои такава и съм в голяма дилема.Май няма други като мен  newsm78

# 207
  • Варна
ХЕЙ МОМИЧЕТА,знаете ли че сперматозоидите които носят Y newsm05 хромозома са по бързи  и не толкова издръжливи ,а пък X  newsm06хромозома обратното.Значи че момичетата  stork-girlсме от по издърживите сперматозоиди а момчетата  stork-boyот по бързите. fertilizationХа ха ха.

И аз съм чувала за това. Даже има такава теория, че момичетата се правят 1-2 дни преди овулацията, тъй като У хромозомите умирали до овулацията, а Х, понеже са издръжливи, оплождали яйцеклетката (Х + Х = момиче). И обратното - ако се прави секс точно по време на овулацията стават момчета, защото У хромозомите достигат първи до яйцеклетката (У + Х = момче). Но, разбира се, всичко е теория.  Peace

Ани, честита половин годинка на нашето талисманче. Голяма мадама е станала и как се е променила само. Жива и здрава да ти е!

Вчера съм кърмила Страшко около 10 пъти и днес пак така се очертава. Започнах по-често да му предлагам и той хич не ми отказва обаче.  Party И резултата от честото даване е, че наистина гърдите ми преливат.  Peace Вече трета нощ се буди през нощта да яде. Явно сме в период на по-засилени нужди.

Марини, на мен ми дойде преди време и гърдите ми ужасно омекнаха, все едно се изпразниха. Но въпреки това, Страшко се наяждаше без проблем само от едната гърда, както си е по принцип.  Peace Утре трябва пак да ми дойде, да видим дали ще е точен цикъла. Засега усещам, че ме понаболява малко.

Момичета, много ви благодаря за комплиментите за Страшко. Много яко ми става като чета. Абе всичките ни бебенца са супер сладури и вече започват да стават едни малки човечета, направо да ги изпапкаш.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 14:01 от *Галя*

# 208
Момичета също искам да попитам според вас как ви се струва наддаването ни.Първи месец 940гр.;втори-730;трети-860гр. само на кърма.Днес докато се разхождахме и чух случайно едни мами да си споделят за кърменето и как техните деца наддавали с по кило,кило и половина на месец от кърма,че ми се стори,че моето детенце не наддава добре и дали да допускам,че от това е нервно и не иска да заспива.Родена е 3310,изписаха ни 3080,а сега сме 5630 на 3месеца и 6 дни.

# 209
Цвети, ние също сме пред големи дилеми за ваксините Sad Не сложихме хепатитната и БЦЖ, бях решила и Синфлорикса да не слагаме, но все пак го сложихме заедно с Пентаксима и много съжалявах, че поне не ги сложихме по отделно.

БЦЖ ще сложим 10 месец, вероятно.

petra84, много добре наддава детето - мисля че това се води златната среда.

За наддаването - бързо изгубихме манекенската фигура от раждането /2.900/. Първия месец покрай проблемите с кърменето наддаде "само" 800 гр., втория месец 1.5 кг, а третия 1.4 кг...

Всички си мислят, че е на АМ...и после започват да ахкат, колко ми била хранителна кърмата...а постоят ли по-продължително с нас укорително забелязват, че прекалено често го храня това дете, въобще не му почива коремчето, как така без вода в тая жега... В началото много ме дразниха коментари за "режима" на детето, а сега много се забавлявам със страховете покрай наднорменото ни тегло  ooooh!

На теория е така за Y и X хромозомите, но на практика при нас не се получи Simple Smile

Марини, до колкото знам по време на цикъл се променя вкуса на кърмата и детето може да реагира на това, но в последствие всичко се нормализира.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 14:19 от kaat

Общи условия

Активация на акаунт