Отговори
# 405
Соня 77  и моята кукла има такива петна по вратлето и на веждите, но педиатърката ми каза че до 1 година ще изчезнат. Запелязала съм че като се белят изсветляват.

# 406
Приввет мами !!!

Добре дошли на соня77, vasya.an,

Благодаря ви за отговорите за захранването .Тини мини ще те послушам  .
По междодругото днес сменх сока от морковв и ябълка със сок от ябълка и тиква и имам успех  Peace май  и хареса ,защото не плюе  Whistling .

# 407
Здравейте и от мен  Hug
Благодаря на Звезди4ка,Цветето,Тини-мини и вси4ки ,които са ми отговорили на въпросите за захранването Hug[/разбрах 4е ще си продължавам така,а с времето детето само  ще си покаже като по4не да яде пове4ко от кашата и пюрето  Peace
Поли,наистина ти е много ограни4ено времето за купуване на подарък на моми4енцето  newsm78 4акай да ти дам някои идеи,пък ти ще си мислиш пак  Hug
*нещо златно или сребърно(оби4ки,кръст4е)
*някаква голяма кукла с пове4е нещица към нея-тоалети,гардероб4ета...от този тип,сещаш се ,предполагам
*дрешки-рокля или спален комплект за кошарка,легълце
А ако сте по близки с маиката ,може направо да я попиташ Peace

друго засега не се сещам и аз,но като 4е ли ако е нещо за игра ,пове4е ще се радва детето!:)))
целувки засега от нас  Hug Heart Eyes

# 408
  • Варна
Да попитам след ваксина къпете ли бебка или изчаквате 24 ч.? newsm78

# 409
toni.to аз къпя бебока след ваксината и досега нямаме никакви проблеми.

# 410
  • Варна
Nio,   bouquet...отиваме да се къпем.

# 411
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ!
Хубав дъжд се изля. Wear Umbrella

Добре дошли на соня77, vasya.an welcome

vk23готини постове пишеш.  smile3501И аз гледам "Щурите съседи".Тази серия ми хареса.

poliville според мен е по добре е да попиташ от какво имат нужда.Или да им дадеш пари да купят каквото искат.Незнам колко сте близки но аз предпочитам така да  се процедира.На сина ми му подоряваха всякакви глупости някои не съм ги ползвала дори.anni2002 е права че може нещо златно или сребърно те девойките обичат да се кичат.Успех. Peace

neferважното е че бебо се е оправил. yes

toni.toне съм къпала Мила след ваксините по съвет на лекарката.

Момичета ,ние отСофия изоставаме със срещите.Хайде да организираме нещо.

Ние се прецакахме с кошарата т.е.  оказа се че в хотела където ще почиваме дават безплатно кошари за бебенца и няма смисъл да носим . ooooh!Знам че  нашата  ще ни трябва ,но за сега си гледаме 130лв. във вид на кошара smile3555

Днес се чух с една приятелка дъщеря и е на 11м.Тя ме пита какви пюрета яде Мила.Никакви казвам аз -тя се учуди newsm12
Мисля захранването да е най- рано септември.

Утре сме на консултация дано всичко мине добре newsm17

лека вечер  bouquet

# 412
Нефер много тъжно ми става като чета как на детенце му било зле.Добре, че е минало вече Hug.
Това от коя ваксина такава температура вдигате - Пентаксим или Сънфлорикс.
Бумеранг имам въпрос - малкия вече яде от двете гърди и чак тогава е доволен.Това признак ли е за намаляване на кърмата.Да стимулирам ли по някакъв начин или просто бебо расте и затова е така newsm78.Искам да кърмя максимално дълго  Praynig

# 413
Добре дошли на новите попълнения в априлския ни отбор! Hug
poliville, аз също бих попитала, а ако не е удобно тогава някаква шаренийка винаги ще свърши работа: за вратлето, гривнички, часовниче или пък комплектчета за готвене или друга домакинска дейност.
toni.to, аз също не къпя дебелинда след ваксините, за всеки случай. Нищо няма да й стане, ако пропусне един ден!
nefer, радвам се, че бебко вече е добре.  Peace
Теа е добре след ваксините - за щастие при нея няма никакви реакции досега, освен че е по-кисела. Днес се опитвам да й направя храненията 5 за деня и ще видим дали нощес няма да ме изяде. За захранването нищо не помня - все едно някой друг ми е захранвал детето. Ще чета и ще се уча наново, но знам, че ще е другия месец и то с плодово пюре.
Бургаски мамчета - много сте готини. Flutter
Хайде, софийска група, да спретнем ново рандеву, но да е в Борисовата или другаде, че да дойдат повече момичета,а?!

# 414
Бумеранг имам въпрос - малкия вече яде от двете гърди и чак тогава е доволен.Това признак ли е за намаляване на кърмата.Да стимулирам ли по някакъв начин или просто бебо расте и затова е така newsm78.Искам да кърмя максимално дълго  Praynig
напълно нормално е- все пак расте, а с това и апетита му. Нека суче толкова, колкото му харесва, без режими и ограничения. Твоят организъм си знае работата и ще произведе толкова, колкото бебето изсуче. Важно е да се храниш балансирано и да поемаш повече течности ( вода, неподсладени сокове), да бъдеш спокойна и да се радваш на прекрасното чудо, което се е появило и расте благодарение на теб!

# 415

Бумеранг да те питам нещо, тъй като кърмата ми е все още недостатъчна за Денис и му давам АМ как е по добре според теб, аз правя така , цял ден кърмя и слетобед като ми намалеее кърмата към 15 давам кърма плюс 120 АМ после в 18 кърма и в 21 кърма плюс пак 120 АМ, това че ги изпива ме навежда на мисълта че наистина не му стига кърмата.....или пък другият вариянт е всеки път кърма със по малко количество АМ...Какво ще посъветваш???
Най- често на майки в твоето положение им е помагало по- честото поставяне на детето на гърда. За да изсуче възможно най- много от гърдите, те предлагат първо на бебето да суче и от двете гърди, като дори често след втората, предлагат отново първата гърда, за да може бебето да изсуче и междувременно образувалото се в нея мляко. Така постигат оптимална стимулация на лактацията. Би могла да си помогнеш с допълнителна чаша вода, айран или неподсладен сок непосредствено преди или по време на самото кърмене - така осигуряваш на организма си допълнително количество течности за процеса производство на мляко. чак след като бебето е изсукало всичкото мляко, би могла да предложиш и АМ, за дохранване.
Предполагам, че знаеш- колкото по- често се изпразват гърдите, толкова по- добър шанс за увеличаване на количеството мляко има. Затова прескачане на кърмене не се препоръчва- нека  всяко хранене на бебето започва на гърда.

# 416
Аз съм къпала бебка след всичките ваксини до момента и не е имало проблем. Айде софийската група организирайте се, аз съм на линия където и да е.

# 417
Тони.то,и аз не къпя Ивет след ваксина,за всеки слу4ай  Peace даже ако трябва да бъда 4естна по4ти винаги я къпем през ден  Laughing
И тук днес цяял ден валиии,и излизахме само замалко с колата,ходихме до един шопинг център и така ,накупих още пюренца,за да имам Simple Smile и по повод това което казва Дени 1971,и на мен ми прави впе4атление 4е мн мои познати от Бг захраниха беб4етата си след 4 месец,а тук във форума вси4ки сме категори4ни,4е най-доброто захранване е поне след 5-ти месец... Thinking аз даже спазих след 6-ти то4но,и без това Ивето е по-рано родена..Но и докторите тук винаги казват след 5-ти и половина-6-ti...ама явно кой както си прецени...
Бургаските мами сте мнооого организирани,браво!!
Нефер Hug Hug Hug
оки,мили4ки,оставям ви за тази ве4ер!:))

# 418
  • Sofia
Добър ден!
И аз така:
...За захранването нищо не помня - все едно някой друг ми е захранвал детето. Ще чета и ще се уча наново...
За къпането след ваксина - не къпем за всеки случай, въпреки че (слава Богу) няма реакции след убождането...
Ани, не бива да те учудва, че много майки захранват от по-рано, а тук болшинството сме решили да захранваме след 5-6ти месец. Тук сме една малка част от мамите в БГ  Hug  А и в повечето случаи педиатрите подтикват майките да захранват.  Аз имам позната, чийто син има здравословни проблеми заради ранното захранване и то именно със сокчета, но сега с второто дете пак върви по същата схема  ooooh! И позната, която е захранила и двете си деца на 2 месеца  ooooh! НО имам и познати, които са захранили след 6 навършени месеца  Peace
Както и да е - аз сега чета наново. Мисля да започна септември с картофено или морковено пюре. Имам спомен, че със синО ми така почнах  Thinking

# 419
  • Бургас
Аз му давам много често, досега от глад не ми е плакал, явно му стига, ама си е мързелан за 5 минути изцоква всичко и нищо не е в състояние да го накара да суче още малко...Детето си е с характер, утешавам се, че явно си знае колко му се яде и просто не е гладен. Praynig

И при нас е същият филм ама този месец беше наддала 500 гр. което според мен си е доста добре , вече сме 7кг. Peace

И аз съм решила да захраня септември към средата , че в тези жеги не смятам да я мъча то кърменето си е зор камоли пюренца да яде.Решила съм да процедирам като баткото с зеленчуково пюренце в началото си варях картофче и слагах малко кърма , след около 2 седмици  прибавих морковче и после минах на готови пюренца.Горе долу за около 1 месец бях заместила едно хранене с пюре. PeaceСокове съм давала чак след годинката.
Тези ваксини и на мен са ми болна тема (вече)  Tired  Илиан никога не  е имал реакция след ваксина , но Габи имаше след втория прием на двете ваксини вярно че всичко отшумя за 24 часа но си е неприятно.И аз също не чета за ваксините не съм токова смела да не ги бием така че по-добре да не се паникьосвам допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт