Отговори
# 435
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета!!!
Отдавна не съм писала, нещо не мога да се организирам с двете деца вкъщи, не ми остава време за интернет. Трябваше да се върна на работа за 3 седмици, а сега се налага да поработвам и от вкъщи.

Изпратихме баткото  на Бургас, малко да си починем един от друг. Надявам се след 14 август и ние да отидем малко на гости на баба в Бургас.

Ако е в Борисовата градина срещата и аз ще се опитам да дойда.

Да се оплача от една седмица имам страшен косопад. Вкъщи всичко е в коса, в косми, направо оплешивях, има чувство че имам плешиво петно. Купих си шампоан на Виши за косопад, дражета мерц за пиене – няма ефект засега. Утре ще ходя да се подстригвам късо – мъжът ми разреши Mr. Green.

От две седмици Ники се обръща вече и от гръб на корем и от корем на гръб, няма спиране...Всичко бута в устата – гризалки, дрънкалки, завивки....., нищо чудно да ни изненада с някой зъб.

# 436
  • Sofia
*Sesil* , диета за бързо сваляне - няма. Т.е. има ама не е с траен ефект ... Ако искаш прочети за т.нар. 90 дневна, но варианта за кърмачки. Имам много познати, които с нея свалиха доста и то трайно. Аз от втората бременност свалих всичко от само себе си. Сега боря едни 25 кила от първата Grinning. И съм на тази 90 дневната.
И моето гардже сега го уча да се обръща, ама голямото гардже почна да се орбръща към 6 месечен, така че не се притеснявам. Иначе се пъне да сяда, ама вдига краката вместо торса Grinning

# 437
  • София
*Sesil* и аз съм в отбора на слоновете  Tired Тук много препоръчваха 90-дневната диета, аз се бях замислила и за Зоната, че уж всичко се яде, ама много малко ядене ми изглежда. Преди отслабнах с Дюкан, ама пък там казват, ако кърмиш до 6-месеца на детето да не правиш (дали тази или друга, не знам ) диета. Та и аз съм в чуденка, не мога да се гледам, потя се, протъркват ми се краката ... абе ужас. Но предпочитам да кърмя докато мога, пък ако успея поне да намаля количествата храна ще съм доволна.
 Чао   bouquet
PS ето още един глас имало за 90-дневната, ама си спомням, че една мама писа, че бебока й повръщал след плодовия й ден и май я беше спряла, не съм сигурна. Айде до нови срещи  Peace

# 438
Пепляшке ,да не ти пука и аз съм в отбора на слончетата,закотвила съм се на 75 кила и не мърдам.При моята височина не е болка за умиране ,но аз се чувствам ужасно - нищо не ми става ,дори лятото инвестирах доста в гардероба си ,защот оми трябваха дрехи ,които да ми стават ,а не да ги пукам по шевовете ooooh! Като приключа с кърменето ще му мисля.Няма да е скоро само че Mr. Green
Вашите бебоци спят ли в тези жеги?Мен днес ме подлуди моето чудовищенце ,щях още малко ида го връщам на щъркела ooooh!Само иска да го гушкам ,откъде го измисли тов а не знам ,не е дете ,което е носено на ръце ,няма този навик ,но от няколко дни само това иска.Като го гушна и млъква веднага .
Сложихме летния кош на количката ,не издържах вече аз.Зимният вариант му беше много малък вече,не знам колко е на дължина ,на последната консултация беше 65 см,но краката му постоянно бяха свити.Гледам го днес и в полулегнало положение спи добре ,не се криви много ,дано да не му навредя ,но според лекарката нямало проблем .
ЗЪби и нас ни мъчат ,взех да давам Дентокинд 4 пъти дневно ,пък да видим.Калгел го успокоява само за 5 минути и после пак рев.

# 439
Здравейте,
от разходки не остава време за писане, но поне успявам да изчета всичко.

Аз планирам да захраня съшо кък края на септември  – първо картофче на пара или сварено, като след това добавям кърма , след 10-ина дни към това морков, след още 10-ина - дни готово пюре картоф + пащърнак (преди имаше такова на semper), после картоф с тиква , само тиква – към всяко да добавям кърма от запасите от фризера или кърмя преди това. така процедирах с големия и мисля да повторя схемата.

Пепеляшка – и моя бебчо и той така  си вдига краката – според мен е от газове в коремчето.

Да споделя, че изчистих крустите по главичката с кремчето на мустела против крусти – търсих това на клоран, по препоръката на биби, но го нямаше в кварталните ни аптеки и аптекарката ми препоръча мустелата. Само че преди да ми го даде погледна главичката и каза, че ако крустите са много и се махат трудно може да е признак на атопичен дерматит. Нашите като ги видя, каза че нищо не било и ще падне (както и стана от едно мазане). Сега се чудя дали се появяват отново или това ще е newsm78

Лека и спокойна нощ Hug

# 440
  • София
соня 77 - добре си дошла при нас  Hug И аз съм на 33, а каката ни е на 9 г.  Mr. Green
vasya.an - и ние се сблъскахме със същия проблем миналата седмица. Особено вечер когато опитвам да я храня се извива цялата и рев, не иска да яде. Личната лекарка каза, че може да са и колики. Вече имаме напредък, доста по- спокойна е. Започнахме с дрънкалки и песнички, друскам я така започва да яде. И ние имаме шишета на Чико и Авент, но сега експериментирах - взех от ДМ/в подлеза при Софийския университет/ шишета на тяхната марка Baby Love. Сега са в промоция две за 9,16 лв. Али много ги хареса, може би защото са с много меки биберони Thinking Освен новите шишета и взех чай "Сладки сънища" на Хумана и и давам следобеда да го пие вместо вода. И последното - започнах пак да и давам на храненията в 18 и 21 ч. "Лефакс" за коликите. Дано и Вие се позакротите скоро  Hug
И ние много сме пораснали Али е качила 600 гр. за две седмици  baby_neutral Вече се смее на глас, много е сладко  Heart Eyes
Вие пък отбор на сланчетата  Joy, ако имате нужда от съотборник аз съм насреща. Личната деликатно ми подхвърли "Ти нали започваш вече да се храниш по- диетично"  Mr. Green
За Борисовата и аз съм на линия, само кажете по- отрано за кой ден  Flutter

# 441
Здравейте момичета,
чета ви всеки ден, ама нещо не ми се пишеше. Стягаме куфарите за България и съм много щастлива. Първо море и после мръсна, но любима София. Борис, кюфтенцето, на 4 месеца беше 7400 гр. Батко му на 6 месеца е бил толкова, ама той не се спираше от бебе. Борисче е  мързеливичък, но се обръща вече от десетина дена. Много е щастлив като се завърти (или някой като го държи на ръце), гледа любопитно с отворена уста. Напоследък започна да се храни често нощем (преди правеше шест часова пауза), но го отдавам на жегите. Все по-трудно заспива и все по-малко спи (пак на жегите го отдавам).
Относно захранването, баткото го започнах по някое време след шестия месец, с оризова каша. После зеленчуци. После започнах да добавям плодово в оризовата каша. Месни след седмия месец. Сокове май започнах да му правя към годинка и половина. Това помня, ама ще трябва да изровя тетрадката да си припомня.Тогава хич не бързах и доста време нямаше заместено хранене. Първо давах "манджата", после винаги предлагах гърда (иначе като се напиеше с мляко и повече от две-три лъжички не изяждаше). Много важно за мен беше да не го насилвам, страх ме беше да не стане злояд. Ако иска, иска, ако не-не. Та това е моят опит. Сега не знам как ще процедирам, ще се водя по детето.
djulyy70 Борис е с отпушени каналчета и на двете очи. Някъде на две месеца му ги отпушиха. Няма нищо страшно, процедурата е съвсем кратка. Обаче на него не са му слагали упойка, само му капнаха в очето лидокаин. В България винаги ли се прави под пълна наркоза?
(Да споделя, вчера правиха на големия ми син процедура под пълна упойка и не бях на себе си. Мина замина, ама ме беше много страх....)
Галя и аз тъжа, че близките ми не могат да се радват на дечицата ми. Виждаме се два пъти годишно (три максимум) за по седмица, две, твърде недостатъчно. Точно свикнат децата и се налага да се разделим. После по скайп, но не е същото. Какво да се прави, това е положението.
Ставам, ще пълня куфарите.

# 442
  • гр.София
ДОБЪР ВЕЧЕР!

НАШЕТО БЕБЕНЦЕ ДНЕС СТАВА НА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  bigdance2

Бяхме на консултация.Качила е 500гр. и е пораснала с три сантиметра.Баткото на нейната възраст беше с килограми на шестмесечно бебе,но тя е финна мацка.
Направиха и двете ваксини поплака си детето.Дажеи се кефеха че е гръмогласна.А докато я преглеждаха събра чаршафа на повивалника и се опита да го изяде.Лекарката каза че няма проблеми да я водим на море само да я пазим от слънцето,повечко вода и слънцезащитен крем фактор 50.

И аз съм в отбора на слончетата smile3535   даже ми се струва че мога да  стана капитан.  261uu  261uu  261uu

ДЖУЛИ 70, fingerscrossedстискам палци!

За срещата-давайте предложения за дата и час!

ЛЕКА НОЩ  sleepuu

# 443
ехоо,привет и от мен ,мили4ки  Hug
4естити месе4инки на вси4ки бебоци днес!!!:)))
за дале4ните разстояния-и аз 4есто се замислям,4е Ивето няма да познава много бабите ,дядовците ,вуй4о си и 4и4о си...и ми е малко криво,но какво да правим,ще си ходим по 2 пъти в годината,ще говорим пове4е по скайпа за да се виждат и така...Сега като си отидем,ще падне глезене:))но и аз ще им давам,все пак имат нужда да и се нарадват хубаво:) Hug
вася.ан,не се шашкай толкова!И Ивет напоследък не яде цялото шише,все оставя,и се върти и суети на шишето!щом наддава,зна4и си е добре детето!а килограмите които казваш са си напълно нормални!а и откъде знаеш не са зъби???не е казано 4е веднага ще излязат,та те може да пробиват със седмици,та и месец и пове4е...Ивето същое доста по-кисела,но аз си мисля 4е това се дължи именно на зъби  Peace все си лапа ръцете,пъха вси4ко в устата си и иска да си 4е6е венците с вси4ко което е в ръ4и4ките,не си изяжда млякото ,нервни4и...и те са души4ки малки,няма как да не им оказва влияние това....
според мен не е нищо тревожно! Hug
Галя ,страхотен е обиколника!
целувки от нас!!!!

# 444
Ето ме и мен момичета. Нямам много време да пиша с двете диванета у дома и тая жега. Не се диша тука.
Майка ми си замина преди 2 седмици и ме хвана една депресия...Добре си поревах  Cry. Свикнах много с нея и сега ми е едно такова смотано. Добре,че са тия компютри да се виждаме и да си говорим често. Ако не съм почнала работа до другото лято, хващам и децата и заминаваме за България за 2-3 месеца. Много сме далече мамка му, ако бяхме в Европа щеше да по-лесно...
Лилия е 6500гр и е 63см. Батко и беше доста по тежичък, но тя пък е много по-подвижна от него. Набиха и 3 ваксини и 5 на батко и, но геройски ги понесоха и двамата.
Бебка напоследък не иска да спи много и суче често. Сигурно зъбите я почнаха  newsm78
Захранването,след 5-тия месец ми каза педиатъра. Аз не се водя много по готови схеми. Действам според детето. Ще започна с оризова каша по малко. После ще давам зеленчукови пюрета, после плодови и колкото хапне-толкова. Дай Боже да продължаваме с кърменето, това ще и е основното ядене. И аз не бих заместила ядене поне до1 годинка.
Онзи ден една българка ми се чудеше защо не давам вода и чай на бебето. Как така е само на кърма горкото?  Grinning
Табу, да си изкараш много хубаво в България. Поздрави на "мръсна,но любима София" Hug Hug Hug

# 445
Благодаря ви за успокоенията ,момичета!!!!!!.............Табу не разбрах къде са му правили манипулацията.....чудя се във Варна ли да я направя/там има доста добра очна клиника/или в София-за Сф нямам информация къде да я заведа

за срещата предлагам в 16.00 в Борисовата срадина на кафето до малкита кортове.........../те са под големите,че там кафето е със стъпала/..............изчезвам за вилата...............в понеделник съм на линия............който може ще се радвам да го видя..............аз ще бъда с тъмно синя количка на хаук-лятна и със едната голяма дъщеря-на 19 години бяло-руса права коса/а аз съм с чееееееееерна чуплива:)))))))))))))))))))/

# 446
  • последна надежда
Здравейте,
Ние с Марк нещо не сме във форма. На мен вчера ми дойде цикъла за първи път от раждането. Марк кашля и има запушен нос. А аз се чувствам грипава. Боли ме всичко и едвам гледам.

За захранването ще почвам с оризова каша заради рефлукса. Ще я правя с кърма от фризера. Постепенно ще въведа зеленчуково пюре и от време на време ще слагом плодово в зеленчуковото или кашата. Не мисляда замествам скоро хранене, сок и чай също няма да давам. Само вода ще предлагам, но след като започне да папка повече твръда храна.

Баткото на 6м е имал две заместени хранения и пак беше с много нисък хемоглобин. Тогава хапваше с удоволствие пюрета и каши, а сега е много злояд. Голяма борба е с това ядене. В момента тежи 22кг, а е почти на 9г. Иначе енергия има в излишък, всеки ден тренира по 3 часа и само щуротии са му в главата.

Ще организирам едно ходене за взимане на кръв да видя хемоглобините ни и ако трябва аз ще увелича приема на желязо, пък бебо ще си взима от мен.

# 447
Здравейте мамчета  Hug

Минавам само да ви кажа че за съжеление ще правят операция на Марти.В понеделник влизаме в болницата.Около месец ще сме там.Дано всичко да мине наред и бързо да се възтанови  newsm17

Днес и ние имаме месечинка ставаме на големите 4 месеца

# 448
NAVAIL  Praynig  всичко да мине добре и скоро да се приберете вкъщи здрави и щастливи,дано този период премине бързо  Praynig ние сме с теб и ще се молим за вас  Hug Hug Hug да гушнеш малкия бонбон марти от нас

# 449
navail   честита ви месечинка! Hug Желая ви от все сърце това да е последния ви престой в болница и от там нататък да сте само здрави и мнооого щастливи.И аз ще се моля за вас!   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт