Отговори
# 555
а защо не му дадеш Панадол, а му ръгаш свещички?  newsm78

И ние бяхме така при 2рия прием на ваксините - добре ги понесе но после ден и половина беше с Т. Спокойно! Peace

# 556
Ами освен да обявя нашия за г-н Терморегулатор - никога не вдига температура; но пък как викаааааа като го боцкат - мамоооо  ooooh! Кремчето Емла не го намерих. Вие как си го купихте?

# 557
И аз да ви се отчита, че бяхме на консултация. Та бебо е 7800 кг, 64 см. и продължаваме само на кърма. Аз пък да ви кажа досега само веднъж му мерих Т и той нямаше де. Макси се върти от гръб по корем ама само на лявата страна и като не съм при него и постои повече по корем започва един рев, че няма кой да го обърне. Притеснявам се малко, че рита само с дясното краче, ама толкова интензивно, че все едно е програмиран. Лявото краче обаче не го включва. Има ли други мами с такива номера?   Hug

# 558
Ох, да ви се оплача май хванах пак гъби.... Писна миииии! Някой знае ли дали мога да ги лекувам с нещо докато кърмя?

аз съм много доволна от това хомеопатичното, дето една мама ( не помня коя Embarassed) го препоръча тук в една от бременните теми - monilia albicans \candida albicans\15 ch

Bibi, а по каква схема се пие това?

# 559
  • София
Ох, да ви се оплача май хванах пак гъби.... Писна миииии! Някой знае ли дали мога да ги лекувам с нещо докато кърмя?
аз съм много доволна от това хомеопатичното, дето една мама ( не помня коя Embarassed) го препоръча тук в една от бременните теми - monilia albicans \candida albicans\15 ch
Bibi, а по каква схема се пие това?
ми ако си гъбясала 4-5 пъти на ден по 4-5 гранулки се слагат под езика. трябва да е мин 15 мин след хранене и поне 1-1.30 часа след това да не ядеш. и така 7-10 дни. при мен през бремеността подейства още за 2-3 дни, много учудващо, защото хомеото действа по-бавно принципно. аз го пия и профилактично като ходим по басейни - 1 път дневно пак по 4-5 докато трае почивката и 2-3 дни след това.

# 560
Здравейте мацки Simple Smile
Нио не го мисли толкова за крачето и т.н. и дъщеря ми все се обръщаше в една и съща посока,а пък бебо все си въртеше главата надясно.Минава малко време и другите им части се задействат.И аз все глупости си мислих,ама се оказва,че е излишно Simple Smile
Аз онзи ден резервирах и аз хотелче за края на август за планина.На моренце ми се ходеше,ама татито идва само за 9 дни и му е писало от ужасните кипърски жеги.Каза,че и да се скъса да вали пак ще му е кеф на хладно и свежо.Дано все пак се усмихне времето,че да топнем дупета у басеина.Нямам търпение вече.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
биби Ах,тази Леа.... А каките какво правят?Да не са командировка някъде?Или пък са мнооого послушни,че не си ги споменавала скоро?
 Много ми е мъчно като чуя как някое детенце понася зле ваксините....А тези със зъбките бързо да ги вадят,че да мирнат мама и тате!
 Днес си получихме активната гимнастика подарък и голям кеф падна.Който е измислил таз джаджа е направил едно добро дело за майките...
poliville слагам парче от лентичката на челцето на детето.Може да стои мнооого дълго време  Peace

# 561
  • последна надежда
Биби, това с чорапчето и Марк го прави. Той усилено се опитва да си лапне пръстите на краката, но рядко успява  Laughing.
Поли надявам се бързо да се оправи Денисчо.
Данче почивка на планина звучи страхотно. Да си отпочинете ви желая.
Моя Ники прави магария след магария. Баба му го гледа само два дни и веднага ми го връчи. Вчера сутрин отишъл 2 часа по рано сам на тренировки за да не ме буди. Не си беше взел и телефона и много се уплаших къде е. Днес пък както си почивах на дивана ме напръска с воден пистолет през ключалката на неговата стая. Прането също се оказа намокренено от тоз пистолет. Сега цял следобед тропа из стаята  и Марк подскача. Уж не излезнахме за да почина малко  ooooh!.
Нио и Марк първо се обръщаше само в едната посока. После започна да се върти навсякъде.
От няколко дни спи с ръка пъхната между матрачето и обиколника. Много му харесва така.
Днес на обяд за първи път прояви силен интерес към храната. На три пъти ми дръпна чинията и веднъж ръката. Гледа жално и премлясква срещу мен.

# 562
  • Бургас
Хайде и ние да се отчетем след днешната консултация. Биха ни само Синфлорикса този път, плака половин минутка и забрави. Дано да не вдигне температура  Praynig Ние днес ставаме на цеееели 4 месеца  Heart Eyes Честита месечинка и на Карина,Елия,Радостин и Леонора.   bigdance2 Янито е вече 6600 и 63см.  Simple Smile и за подарък малко раничко, но купихме столче за хранене Чико Поли  Simple Smile В Хиполенд се запознах с наша съфорумка и сладкия и син Валентин, която обаче не пише във форума, но чете. Аз вече съм споменавала, но пак да кажа, че на моя главичката е крива и също си върти главата на една страна като е прав. Не постоянно, но предочита да я държи на ляво. Днес пак питах, заха, че няма проблем и след време ще се оправи. По-точно като започне да седи.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 17:02 от *Sesil*

# 563
*Sesil*, Честито и на Янко от нас! Да си седи със здраве в новата придобивка!  Hug
bibi, мерси за отговора. Дано ми помогнат. А аз трябва и на лекар да отида, че не съм ходила след раждането, но...  Embarassed Като се върна в София се стягам и ще отида! (Това го пиша, за да се надъхам сама себе си  Wink )

О, забравих да пиша колко добре си изкарах на Бургаската среща. Много сте готини мами-бургазлийки! За съжаление повече няма да се видим това лято, но се радвам, че се запознахме!
А един ден май видях tini-mini на плажа, но докато се присрамя да се обадя и стана време да си ходим, а те бяха във водата. Ако си била ти, изглеждаш страхотно! (Бяхте с Вики и двама мъже.)

# 564
Най- после свалихме леко Т слава богу Peace пусти му ваксини  Twisted Evil ГЛОРИ БГ ами ползвах свещички защото така ми беше казала педито, ама днес слетобед взех панадол  Hug използвах и едни лентички Кул пач (kool patch), незнам дали помогнаха или не при свалянето на Т но на денисчо значително му олекна кат му лепнах една на челцето, забелязах как спря да мрънка, имали някакъв охлаждащ ефект  Party
ТОзи път като екстри от ваксината ще добавя и това че имаше диариа  ooooh! Сменям НАН с ФРИЗОЛАК има ли доволни и недоволни???? така де само вечер ще му давам веднъж 120 мл АМ, през останалото време кърма Peace

# 565
Ани – за захранването: след като вече си въвела ориз и картоф, започваш да правиш различни комбинации от едно от двете + някакъв зеленчук (-ци). Аз с големия процедирах така: пиша си в едно тефтерче какво съм дала всеки ден (пюре и каша) и така не се обърквам и спазвам разнообразието; за по-лесно и за да не висиш пред рафтовете с пюрета, може да видиш сайта на марката пюре която даваш, например http://www.hipp.bg/?id=6&a=1, и така купуваш тези, които са съобразени със съотвената възраст и се зареждаш за една или две седмици.
Когато се въведат и плодовете отново се следи: ако например наобяд си дала картоф + морков, което запича, следобяд даваш круша или слива и т.н.   

За слънцезащитно аз купих на La Rosche Posay – спрей , не седи мазно и не оставя следи, фактор 50. Аптекарката ми препоръча някакво мляко на биодерма което е синьо и така виждаш къде и намазала и кога е попило и пак трябва да се намаже, ама някак не ми се искаше децата ми да ходят боядисани, колкото и слаб да е оттенъка.

Bibi - много благодаря за идеята за Вършец - тъкмо се чудех къде освен във Велинград и Хисаря има хубави хотели с минерална вода, защото на тези две места продължават да се изхвърлят с цените и не правят никакви отстъпки,  а тук като гледам цената е добра за това, което се предлага. Хем два пъти съм ходила във Вършец като малка, ама кой да се сети и да провери.

# 566
Ивета, въпросът с женския авторитет е доста пространен, като аз смятам за уместно /за себе си/ да 'мина' през семеен консултант - психолог; при нас е рано, но както се казва, деня се познава от сутринта. Нямам твоя опит, с второ детенце си, но мисля, че да си строг и да си лош, са две доста различни неща. Не го ли наказваш?

За захранването, к. съм замислила като влезе в петия месец, четох мнение, че било добре в началото да е с готова каша или пюре - съставките им били проверени. Как мислите? С домашно пюре ли ще захраните или с готово?

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 18:44 от vk23

# 567
Здравейте момичета!
Как се справяте в тези жеги бе?
Пфуууууу, не съм спряла да се потя. Ужасно е.  Crossing Arms ooooh! Бебко също се беше изпъпчил заради горещините но се оправи с едно мазане с кремче срещу подсичане. Peace
И Митака е супер крив напоследък. Спи по 10-20 минути между храненията.И е като пружинка . Едвам го удържам. Голям дивак ей. Ама няма начин. Нямам търпение да излязат тия пусти зъби. Аман. Мажа го с дентинокс-едно дентално гелче , амам за сега ...файда йок. Naughty
На всичкото отгоре иска и да седи...ама не може така...ръце не ми останаха......
Sesil....беше питала за бързо сваляне на килограми.....аз препоръчвам диетата на Пиер Дюкан бързо се свалят килограми с нея( поне според мен де...като раждах бях 87 килограма а преди да спра диетата бях 66, а я пазих само 2  месеца)....аз я прекъснах временно.....ама пък за 1 месец(от както съм я спряла) не съм качила.... Thinking И все пак пак ще я почвам  , че имам да  свалям още 6 килограма, а на 4 септември сме на сватба а трябва да си купя нещо по- така... без да ми виси шкембето:blush:

Navail-имате стиснати палци и от мен и Митака. Пожелавам ви бързо възстановяване и по-малко притеснения. Сигурна съм че всичко с вас ще е повече от прекрасно от тук нататък. Hug

Поздрави и целувки на всичкиииии!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 568
  • Бургас
poliville, чудесно, че сте свалили пустата Т  Hug Аз очаквам включване довечера... vk23, засега мисля да захраня с готова кашичка, но не съм решила окончателно дали ще е кашичка или заленчуково пюренце. Имам една книга за храненето, в която също се препоръчва да се започне с нещо готово и по нататък, ако искаш вече ти да си ги правиш.  Peace vesi_mesi, мислех за Дюкан, но на срещата ти спомена, че била вредна за нещо и затова се отказах. И да не съм чула, че не изглждаш добре или нещо ти виси...  Naughty Изглеждаш чудесно  Simple Smile

# 569
Чела съм, че е добре да се започне с готово, защото е проверено (аз лично домашно освен картоф, морков и ранен грах не мога да намеря), а и защото после може да откаже да яде готовите ако първо свикне на домашното пюре.
Аз също ще захраня след 5-ия месец, но се сещам колко объркано ми беше това захранване с големия ми син и колко статии и схеми изчетохдокато вляза в релси.

Общи условия

Активация на акаунт