Отговори
# 570
Малко извън последните теми: правите ли гимнастика по онези книжлета? Ние като търсихме да видим как го правят другите, вижте на какво се натресохме:
http://www.youtube.com/watch?v=VPOF7nlVWaY
Просто е ужасно  Joy Joy Joy

# 571
каши има всякакви, но не се препоръчват ако детето е към горната граница килограми - тъй като са мн калорични! Смятам да сме на пюрета, без каши, пюретата от магазина - то остана и за взема да готвя и за бебо и сигурно в банята няма да вляза следващите няколко месеца - толкова свободно време ще имам  Joy

# 572
Малко извън последните теми: правите ли гимнастика по онези книжлета? Ние като търсихме да видим как го правят другите, вижте на какво се натресохме:

ЩО ЗА БОГА!!!!!!   ТОЯ Е ЗА ЗАТВОР!!!!!!

# 573
Erika_ това направо ме съсипа. На нас педиатърката ни даде една книжка за масажи и действаме по нея. Малката много се забавлява. След всеки месец се включва по едно ново упражнение.
Айде момичета и аз съм мобилна така че ако организирате среща за петък в Борисовата съм на линия.

# 574
  • Бургас

Е не потресена съм!!! #Sniper

Аз съм решила да почна захранването към средата на септември със зеленчуково пюре.На баткото му приготвях аз картофче с кърма еми за по 1-2 лъжички ми се струваше неразумно да купувам цяло пюре при положение че докато го захраня напълно минаха близо 2 седмици , след това добавих и морковче и накрая почнах да купувам готови пюрета. Peace
От началото на седмицата съм сама с двете дечица таткото ни е в командировка 10 дни , учудващо и за мен самата се справям доста добре ,баткото слушка що годе ,Габи си направи страхотен режим пу пу пу и дори успявам и аз да почина. Sunglasses Кърмата ми доста намаля от два дена сега малката яде от двете гърди  на едно хранене  Tired,но почнах да пия лактогенен чай и сега си сипах една биричка beer  за по-добра лактация  Wink

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 23:18 от zlatоmira

# 575

niamam dumi..... #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out smile3512 smile3512 smile3512 bash

# 576
Бумеранг, консултантки, ОК ли е да давам вода бебето на тази възраст? Ситуацията е, че вечер след банята изсуква едната гърда, оригва се, послед другата, после пак първата и т.н, но е много нервно, не заспива и тогава му давам вода, която пие жадно, след което се успокоява, суче още малко и заспива. След това спи по 6-7 часа. Притеснява ме, че сигурно приемът на вода е за сметка на кърма и дали нямам достатъчно кърма или бебето е по-жадно заради жегата.  Thinking На каката не съм давала вода до 6-я месец, но това бебе пие с удоволствие и съм в чуденка дали постъпвам правилно.  Наддаването му през месеците е: 1м + 2 кг; 2м + 1 кг; 3м + 700 г; 4м + 700 г.
от наддаването се вижда колко недохранено ти е детето, ама ще го умориш от глад значии  Joy
А сега сериозно- имаш чудесна схема на хранене с редуване на гърдите, която осигурява на детето толкова сукане, колкото то желае. Вероятно, докато се храни, не успява да задоволи сукателния си рефлекс и затова нервничи и пие жадно от биберон.  Дали да се дава вода на бебето е въпрос на личен избор на майката- някои предлагат шишето, други- гърдата, за да са сигурни, че бебчо няма да е жаден. От поста ти разбирам, че се колебаеш да даваш вода- така ли е? За да си спокойна, би могла да опиташ да не даваш вода, а да предлагаш на бебето да суче винаги, когато нервничи. То само ще покаже какви са нуждите му.
Бумеранг, благодаря за отговора и затова, че следиш темата за въпросите ни и си ни полезна!   bouquet Редувам гърдите, защото явно не се наяжда от едната вече. Сукателният рефлекс на бебето гледам да го задоволявам аз, но той захапва и пуска, захапва и пуска - реакция като при празна гърда си мисля. Вечер при приспиването нервничи, спи 2 мин.  и се събужда многократно. Накрая вече след многобройните ми опити да го приспя, давам да се напие с вода, след което се успокоява и заспива продължително. Явно така ще е при нас, ще си пийва вода в жегите, пък и след месец ще се захранваме и така или иначе ще давам и вода. С наддаването е добре досега, но не е пил вода, както последния месец, а и не съм му предлагала почти. Та ще видим на следващата консултация дали ще е добре и как се е отразила водата.

А един ден май видях tini-mini на плажа, но докато се присрамя да се обадя и стана време да си ходим, а те бяха във водата. Ако си била ти, изглеждаш страхотно! (Бяхте с Вики и двама мъже.)
Хихи, щом съм била с двама мъже, значи аз съм.  hahaha Мъжът ми и брат му са това, да не си помислите друго. Wink Благодаря за комплимента и непременно да се обадиш, ако се засечем пак.  Hug
Слънцезащитните продукти съдържат токсични съставки, така че според мен трябва да се ползват умерено с преценка за рисковете с и без тях: "новите изследвания сочат, че това става на цената на алергични реакции, хормонални нарушения и клетъчни увреждания": http://istinatazasveta.dir.bg/_wm/library/item.php?did=434698&am … 31814&dflid=3
Браво на Леа за спортните постижения.  Laughing

# 577
  • последна надежда
Момичета не мога да приспя Марк, иска прав или седнал и грам не му се спи, за разлика от майка му. Сега се носиме пред компа  Confused.
VK Естествено че го наказвам Ники, но сега е в труден период загуби баща си, и повечето си приятели и роднини. Има си братче... Не му е лесно. На моменти е безгрижен като детенце в друг момент решава че ще е мъжът в къщата и ще ме пази. А психолога в нашият случай е безплатен и за децата е интересно. Рисуват и играят игри.
За захранването аз нямам голям избор. Искам неискам ще му правя домашни пюрета. Вече съм направила няколко вида плодове и зеленчуци на пюре и ги замразих във формички за лед. Като стегнаха прехвърлих в пликчета и пак във фризера. Като захранвам просто ще увеличавам бройката на кубчетата пюре всеки ден. Като ще прибавям по малко кърма към пюрето.
Кашите ще ги взимам готови и ще разреждам с кърма.

# 578
Ивета, "  bouquet  " - малко индивидуално внимание
И успех

# 579
  • София
Привет и от нас  Mr. Green
И аз съм за среща в петък в Борисовата. Дайте предложение за час и място. Според мен е добре да е след 16,3-17ч., че го дават 36 градуса.
На нас в понеделник ще ни бият вторите ваксини и ни казаха от петък да пием по 1/2 ампула Витамин С и Калциев Глюконат/мисля/ за да укрепим имунната система, че не искам пак Али да вдига температура  Sad
iveeeta - добра идея е това със замразяването  newsm10 може и аз да се пробвам. А на Ники е нормално да му е трудно в този момент, но ще премине когато свикне с новата обстановка Heart Eyes
И моята маймунка свикна да я приспивам всеки път преди сън, или на ръце или в количката. Не иска да заспи сама, а и доста се бори всеки път  smile3556
Излизаме докато не е жега  Peace
Леле Erika_ страшна гимнастика  #Crazy

# 580
  • София
Хай банда,
снощи окошарих Леа http://myrzelana.snimka.bg/baby/princesa-lea.486541.20073515 . Леко ми е съвестно, ама се ми се търчи до Пирогов, със събути гащи примерно. Сега мога да отида до тоалетна на спокойствие, да се измия качествено, та и спирала да туря  Flutter. Засега не протестира. Явно още й е интересно. Холът ми стана гъз връз глава и крак в уста - кошара, люлка, кошче, 2 малки столчета на каките, ама както казва майка ми - да не сте се размножавали толкова, к`во се жалиш.    Crazy
Цветето, каките са в дъъъъъълга "кондировка" на Видин при свеки, аз мисля се похвалих още в началото на месеца. Ще ги вземем седмица преди морето. Вечер питат само за бебето, ние с баща им сме някъде назад в класацията от приоритети  Rolling Eyes. Само разнасяли снимките й навсякъде и се хвалели, че имат сестричка. Свеки вика не мога да повярвам колко я обичат и колко им липсва - аз тоже, ама това е явно щото още не ходи, не им бара играчките и нещата и прочее. Представям си догодина по това време какво ще е.   Crazy
Бай отивам да се ровя за голям детски клуб, че списъка с гости, дето ми го връчиха (разбирай диктуваха) големите е умопомрачаващо дълъг.

# 581
 Hug Бяхме при мама на гости за няколко дни, но вкъщи си е най-хубаво..... Да ви покажа любимото ни занимание през последните дни Simple Smile...имам да наваксвам с четенето...хубав ден момичета

# 582

Jinanoel, Excellent, Myriam, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МОМИЧЕТА! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО СЛЪНЦЕ В СЪРЦАТА И ДУШИТЕ!

# 583
  • Sofia
Имам въпрос  newsm78 - като изтече болничния от педиатъра, парите нататък пак от НОИ ли пристигат?

# 584

Общи условия

Активация на акаунт