Отговори
# 675
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
здравейте и от мен, наистина страшни жеги - ние сме на гости на село край Карлово ама и тук жегата е страшна, вкъщи не, но навън - ужас

да спомена и Ани се научи да заспива май само в количка, сърди се, сърди се, сложа ли я в количката и тя така - 5 минути и заспива, не знам и аз като се приберем в София как ще я отучим така че и аз се присъединявам към молбата за съвети

# 676
  • София
Здравейте момичета! Не сте ни забравили, нали? Hug

Ние бяхме известно време на планина на почивка, но отпуската на таткото свърши и сега ще се морим в софийските жеги. ooooh! На бебо му се отрази много по-добре, отколкото аз очаквах... А най-хубавото е, че от 10-на дни спи цяла нощ-от 22 до към 7. Пепеляш(н)ка не му давам от шише, колкото иска толкова. Ако е гладен ще се събуди да яде. Peace

Хъни-Бъни моя бебо вдига температура от Пентаксим. Ние Синфлорикса го отложихме от 5тия месец нататък и Слава Богу. Не знам как щеше да е с 2 ваксини накуп, той милия едвам едната понася... Tired

Нас ни мъчат яко зъбки-едното вече е подуло венеца и белее отдолу, ама не пробива и бебо нервничи и хапе всчико наред. Ще купувам друго гелче май. Иначе е станал много подвижен, не се спира, само се върти, с мъка му сменяме памперсите, в количката също се върти и надига, голямо шило си отглеждам. Laughing Тоя месец сигурно нищо няма да качи с тия движения...Иначе много се смее и на всички се хили като ряпа. Grinning Сега най-любимото му е да си смуче палците на краката, чорапчета вече не иска да яде, по-вкусно си е само краче....Ама гледам и другите бебоци са станали едни гимнастици...

И аз сега само за захранване чета и коментирам с мамите на градинките. Много неща съм забравила наистина...Те дечицата ще си покажат какво и как. Аз си спомням, че първо давах пюрето, а после млякото, иначе нямаше да иска да яде доста дълго време нищо друго освен мляко. Сега ще видим как ще процедирам.

От седмица някъде ме започна косопад, засега е поносимо, ама на не ме подмина.

navail, кураж и прегръдки.Вярвам, че всичко ще е наред! Praynig

ASITA5, ле-ле честито и аз се втрещих... ShockedТо Божа работа това...важна е вашата нагласа към случващото се. Peace

За пренебрегването-аз определено ощетявам каката откъм внимание, ама тя е и по-големичка, не го преживява много. Ревност засега няма кой знае каква. Таткото се занимава много с нея и не и липсвам много.

*Галя*, знаех си, че един ден ще засуче без силиконките, браво!

iveeeta, дръж се. Наистина имаш нужда от почивка, пробвай да намалиш малко темпото.

За пишата-още не сме се справили напълно, но постепенно ще се справим надявам се.И мен ме е страх от насилствената процедура. Дано не се налага. Praynig

milli vanilli, съжалявам, че се е стигнало до там, че да спираш кърмата с хапчета, но какво да се прави, важното е вие с бебка да сте добре. Peace

sesil, надявам се всичко да е наред! Praynig

Уф, трябва да кача снимки, дано остане време. Rolling Eyes

Прохладна вечер ви пожелавам!  bouquet

# 677
здравейте, на нас ни отложиха ваксината заради хремата. остана за 5и месец
нефер опитай да даваш хомеопатични преди ваксините. аз първия път нищо не дадох и беше страшен рев 1 цял ден и температура 2 дни. на втория прием на пентаксинма и синфорикса дадох Туя 5 дни преди това по 5 гранулки в малко водичка, 2 ч. преди ваксината 10 гранулки и и нямахме никакви странични ефекти  Peace. в момента хремата също лекувам с хомеопатия.

# 678
  • последна надежда
Здравейте сутринта се видяхме с мама Ради в Южният парк. Бианка е една кокетка малка. Марк се сдоби и с подаръче и сега е оборудван за захранване.

Следобяда имах едни случки с майка, още не мога да се успокоя. Дойде ми на гости и от вратата ме почна. За 10 минути престой ме разтрепери, разплака и накрая поступа. Май ще прекратя всякакви контакти с нея  Cry. Причината беше че мъжът ми е златен пък аз не го оценявам. Не давам сокчета и водичка, защото съм мързелива и все в тоя стил....

*Sesil* Много се надявам всичко да мине бързо.

nefer, ioanna_e, данчето с трабантчето  Добре завърнали се!

Данче, Петьо е станал истински мъж вече. Вчера го гледах по фейса. Много е пораснал.

Звездичка! Снимката при лентичките ти е невероятна. Изпълва ме с умиление.

# 679
Здравейте мами ,  
имам следното притеснение малкия много се поти , когато спи например по тила и вратлето. Вярно , че е жега , но чак е мокро по чаршафа. Поти се и отгоре по главичката, кога суче.
Вашите бебоци потят ли се така?

Радвам се , че се срещате по градинките. Аз на нито една среща не мога да дойда, засега , защото малкия седи в количката само ако е заспал. Иначе реве да го нося и често се прибирам бързо вкъщи само да не правим панаири по улиците. Embarassed То си е направо ужас хем  него нося , хем количката да тикам. Cry

# 680
  • София
Благодаря, Биби; ще бъда по - внимателна  Thinking; само върху най - твърдите корички малко преди миене на скалпа; вече не е силно зачервено, но знам ли, ако и днеска стане 40 градуса, както обещават...
/ако хич не се маже или се слага олио (бебешко) падат на голeми люспи, а отдолу е раничка; а и по веждичките има/
Докторката ни пък в отпуск. Ако се наложи, ще тичам при друг лекар...

кака Гоша, с крустите на Али се справих преди около седмица по следния начин: поне един час, а по-добре два часа преди вечерното къпане, затоплях на водна баня зехтин и намазвах главичката на проблемните места и я оставях така до момента за къпане. Измивах й тиквунката с малко биошампоан и добре изплаквах. След това с хавлията изсушавах внимателно главата и перушинана, която имаме за коса и леко я разресвах с четка с естествен косъм. Тази процедура я правихме в продължение на 4-5 дни и в момента по главата на Али няма и помен от крусти, а кожата е нежна и бяла - такава, каквато е и на останалата част от главичката.
Преди време се лющеше кожата й и на веждите, но я намазах няколко пъти с едно полско кремче за бебета, което имах под ръка и кожата се оправи.

На мен пък от доста време ми липсва danisport - една от нашите многодетни мами с четири дечица. Бях в една стая с нея в Окръжна болница, когато се роди Али и нейният Дарин. Едва ли й остава въобще свободно време с четирите деца и собствен бизнес, но дано поне всичко при нея да е наред.  Praynig

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 00:20 от froh

# 681
Благодаря за отговорите за крустите, момичета; на нас първо трябва да ни заздравеят раните, защото малкият се разрани лошо вчера, докато се мяташе по леглото и се въртеше, за да се обърне по корем /и на сън се опитва/. Лекарката каза топоцин на раните.

# 682
Здравейте от София! Най-после се завърнахме. Честно казано накрая ми омръзна вече в Бургас, но то и с тая жега беше ужас - плувахме във собствен сос...
Не съм в час за какво си пишете тук, но ще гледам да съм по-редовна вече. Прочетох само последните няколко поста. Ивета, нямам думи за майка ти...  Hug Как може така да се държи?  Shocked
Иначе малките са добре. Елия постоянно се върти (но само от гръб на корем, обратното не го владее), пее ми, смее се. Голяма е сладуранка. Много добре понесе престоя на морето, но така и не я заведох на плаж - достраша ме, а и имаше кой да я разхожда. Сега обаче е леко хремава и май ще отложим третия прием на Пентаксима и Синфлорикса.
Днес ще ходим да поръчаме торта на баткото, че в четвъртък е рожденник.

Честито на всички, които са имали повод да празнуват, а съм ги изпуснала!
До скоро!

# 683
Tini-mini, deninenkova, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, МОМИЧЕТА И БЕЗКРАЙНО ЩАСТЛИВИ С ЛЮБИМИТЕ ВИ СЪЩЕСТВА!

# 684
  • Варна
Здравейте мами , 
имам следното притеснение малкия много се поти , когато спи например по тила и вратлето. Вярно , че е жега , но чак е мокро по чаршафа. Поти се и отгоре по главичката, кога суче.
Вашите бебоци потят ли се така?

Да, Страшко се поти страшно много по главичката и ръцете докато суче. По преценка на една педиатърка сме имали първи симптоми на рахит. Изписа ни една дълга рецепта и ни изпрати по живо по здраво. Аз не мисля, че е това. То горкото чак слънчаса и тен има, тя за рахит ми приказва. Но все пак малко се постреснах и започнах отново да му давам вит. Д и след месец като с върне нашата педиатърка ще й кажа да видим. На нея също съм й казвала това за потенето и тя каза, че просто е жега.  Peace Peace Peace А за спането също се поти, но вече само по гръбчето. Даже се замислям да го слагам голичък да спи.

Да е жива и здрава Биби, дето ни каза за намалението в Карфур. И ние се сдобихме с някой неща за следващата година.

Живи и здрави да са ни рожденничките - много щастие ви желая момичета.  Hug

Намерих ново занимание на Страшко - сложих го по корем на една възглавница и му пуснах Том и Джери. Не помръдва изобщо.  Peace Joy

Ивета, думи нямам. Май е по-добре да стоиш далеч от такива хора - каквито ще да са ти. Изумена съм как може в такива важни моменти, когато имаме нужда от спокойствие заради бебенцата, някой хора да причиняват такъв стрес.  Hug

# 685
Честито на рожденничките ,много здраве,щастие и успехи им желая !  bouquet
Gest,да ти кажа ,моято дете и то така се поти ,но само в най-голямата жега.Гледам като го вдигам от количката ,винаги има едно морко петно на постелката,но само на главата.По гръбчето не се поти чак така ConfusedКато суче навън също се изпотява - капчици по главата,добре ,че е плешив ,не зна бебоците с коси как се справят с това Laughing
Иветка ,права си ,голям е вече Петьо ,изглежда като дете на една годинка Laughing

# 686
  • София
Честит рожден ден на Tini-Mini и Deninenkova!  Да сте здрави и щастливи, усмихнати и обичани!

Marini да си ни жива и здрава, винаги ни напомняш когато някой има рожден ден  Hug
Ние също много сме пораснали вече сме 64 см и 6,300кг. Казаха, че сме минали границата и за 4 мес. бебе  Mr. Green Али не вдигна температура след ваксините, но е доста кисела.
Gest - Али също се поти. Когато я храня ръката ми под главата и става мокра. Не мисля, че имаш основание за притеснение   Wink
zar4e- добре завърнала се  Heart Eyes аз може би утре след обед ще ходя до магазинчето до Плиска, за да заредя с Лактана  Grinning
*Sesil*  дано с антибиотика Ви мине бързо  Praynig

# 687
Честит рожден ден и от мен на Tini-Mini и Deninenkova!   bouquet Да сте здрави,усмихнати и доволни от това,което имате!

За потенето -и аз като Галя  Peace то тен има милото- рахит щяло да има....глупости,на които се вързах преди месец и като прочетох какво може да се получи от прекомерен прием на вит.Д и се стреснах.Честно да ви кажа аз лично изгубих вяра в лекарите и ги избягвам вече максимално.Като видях колко сиропи,спрейчета за нос и антибиотици погълна дъщеря ми и си казах "Стига"  Naughty А за парабените в козметиката скоро се светнах и май ще минавам на преварен зихтин и само био -козметика.

Аз кърмя през около 2 часа в жегите.Има ли такива като мен? newsm78 Но пък тази нощ за пръв път Бузанко пропусна хранене  Mr. Green

Ние също сме на Априлци в периода 28-ми до 1-ви септември в парк-хотел Марагидик  Peace Хубави са тези вилички,обаче аз искам да ми послугуват малко и да не ми се налага да готвя.  Whistling

Чакам си татито и палим! Айде да ида да дремна

# 688
  • София
Здрасти мамчета и бебоци! Hug

Ние днес правим цееели 4 месеца Laughing и малкия голям мъж ни сюрпризира с избило зъбче сутринта като за подарък за месечинката Laughing Heart Eyes
Така се зарадвах, чакаме го от седмица поне да се покаже и се измъчи малкия бебок, вчера даже и Дентинокс гелче взехме...сега до него белее другото зъбче, идат нови мъки. Не съм очаквала че толкова рано ще ни почнат зъбки, на каката на 6 месеца и пораснаха първите два, та си мислех, че по-нататък ще дойдат. Но пък вече си имаме малък зъбльо вкъщи. Mr. Green

tini-mini, deninenkova честит рожден ден, да сте здрави, щастливи и обичани!  bouquet  bouquet

tansu, ще пробвам да ги намеря тези гранулки, дано по-добре да понесе останалите ваксини. Praynig

gest, и моя бебо се поти като суче и като спи-то в тая зверска жега няма как...В момента дреби спи само по памперс...

iveeeta, аз също бих ограничила контактите с майка ми, ако се държеше така, няма смисъл да си хабиш нервите допълнително... Stop

Хубав ден момичета и усмихнати бебоци!  bouquet

# 689
Благодаря на всички за милите пожелания!
Нека сега да ви почерпя по случай 33 рожден ден! Леле как хвърчи времето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт