На какви абсурди , попадаме?

• 17 116
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
О, Джобса е извор на всякакви абсурди. Редовен номер е да търсят продавачка с предишен опит в подобен магазин, но да не напишат какъв е магазина. Преди време попаднах на обява, в която пишеше, цитирам "Добър английски е предпочитание, предишен опит на подобна позиция е предпочитание". Обяви с грешки изобщо не включвам в списъка с идиотщини в тоя сайт.

# 46
# 47
За мен е абсурдно, понеже сте зачекнали обявите за работа, изискването до 25-30 г., особено за управители, супервайзО/А/Ъри, продавачи и пр., които не налагат непременните 25 и минимум 5 г. опит в областта. Ей туй ми е стра'отен абсурд.

# 48
  • UK
А идеята, че за да си продавачка, трябва задължително да изглеждаш като манекенка, защото иначе никой няма да ти влезе в магазина? Все едно като не съм 45 кила не мога да продавам... Абсурдно е. Simple Smile

# 49
За мен е абсурдно, понеже сте зачекнали обявите за работа, изискването до 25-30 г., особено за управители, супервайзО/А/Ъри, продавачи и пр., които не налагат непременните 25 и минимум 5 г. опит в областта. Ей туй ми е стра'отен абсурд.

Вчера имаше една, която плачеше за КЗД, "офис-асистент - жена до 30 год.". След два часа това изискване го бяха махнали.

А иначе да си под 30, с 5 г. управленски опит, висше образовнаие и пр. стои неписано, просто не се обаждат на по-възрастни кандидати, жени. Мъжете имат шанс  Laughing
Аз съм няколко години над 30, от два месеца търся работа. започнах да пускам автобиографии навсякъде, където имам компетенции и досега никой, ама никой не ми се е обадил.
Затова ще последвам зарибителния имейл (за него писах в друга тема) и ще емигрирам в Австралия.

# 50
  • UK
Аз съм на 23, вече не съм студентка, въпреки че още нямам диплома, имам стаж 2-3 години, 2-3 неща, грамотна съм, с английски и компютри и не ме искат и за продавачка, да не говорим за нещо друго.

# 51
МГМ, и за чистачка няма да те вземат, нямаш стаж.  Mr. Green

# 52
  • UK
Абсолютно. Simple Smile Никъде не ме искат. Simple Smile За чистачка - нямам стаж, за продавачка - пак, а и външния ми вид не е подходящ, за детегледачка съм много малка, не си ли на 60, не ставаш, търсенето на работа си е един огромен абсурд. Да не говорим, че всички търсят да живееш в района, задължително, в смисъл, естествено, че не си търся работа, до която да стигам за два часа с градския транспорт, но те искат да си на минута от местоработата (и аз искам да съм на минута от местоработата, ама няма), и какви ли не други изисквания.

# 53
Друга истина е, че много от обявите се пишат за конкретен човек и точно той се назначава. На една само дето ЕГН-то му не бяха сложили. Абсурдите са много и аз лично се съмнявам, че нещата ще се променят  Confused
Напоследък е пълно с позиции, подходящи за студенти. Умират си да им работи някой без пари.

# 54
  • UK
Абсурдно е и колко неграмотни са станали хората покрай масовото използване на Интернет. Намери се един пълен неграмотник да напише "здравей те" и сега всички пишат така. Или "незнам" и така нататък. Кошмарно е. Не мога да повярвам колко хора с години, образование и претенции пишат така, нивото просто пада с всеки изминал ден, защо си губим времето да ходим 12 години в училище, после поне пет в университет, за да пишем като пълни идиоти... Почти очаквам начина на изписване на "те", "ме" и тн отделно от думата да се приеме за официален, след толкова повтаряне просто в един момент започваш да се замисляш да не би ти да грешиш. Скоро вместо "Всеки човек има право на образование" в Декларацията за правата на човека трябва да пише, че "Всеки човек има право да е пълен неграмотник".

# 55
Друга истина е, че много от обявите се пишат за конкретен човек и точно той се назначава. На една само дето ЕГН-то му не бяха сложили. Абсурдите са много и аз лично се съмнявам, че нещата ще се променят  Confused
Напоследък е пълно с позиции, подходящи за студенти. Умират си да им работи някой без пари.

Като си говорим за абсурди... да продължим. Точно за завършили студенти иде реч. Значи аз като завършил специалист по Регионално развитие, не мога да започна работа в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Дирекция "Програмиране на регионалното развитие"....защото просто моята специалност не е упомената...точно... но ако съм завършила педагогика, мога да си развивам колкото душа ми поиска  Mr. Green "Регионално сътрудничество" към МИЕТ - същото...нищо че това съм завършила, но ако имах квалификация "Социална педагогика" - може... Абсурд е от където и да го погледнеш, но с бюрокрацията не се спори  Tired ooooh!

# 56
Като си говорим за абсурди... да продължим. Точно за завършили студенти иде реч. Значи аз като завършил специалист по Регионално развитие, не мога да започна работа в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Дирекция "Програмиране на регионалното развитие"....защото просто моята специалност не е упомената...точно... но ако съм завършила педагогика, мога да си развивам колкото душа ми поиска  Mr. Green "Регионално сътрудничество" към МИЕТ - същото...нищо че това съм завършила, но ако имах квалификация "Социална педагогика" - може... Абсурд е от където и да го погледнеш, но с бюрокрацията не се спори  Tired ooooh!

Е това си е пълна идиотщина, да. А какво можеш да работиш с твоята специалност ако не това?

# 57
забравих къде беше но имаше реклама на сватбен магазин .. а отдолу пишеше - за редовни клиенти големи отстъпки  Grinning

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 14:55 от Find_NEMO

# 58
забравих къде беше но имаше реклама на свадбен магазин .. а отдолу пишеше - за редовни клиенти големи отстъпки  Grinning

сваТба,Немо,сваТба! Peace

# 59

срааам срам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт