Деца с увреден слух - 9

• 196 356
  • 622
  •   1
Отговори
# 375
Kakvo ob6to ima dali e imal slyx ili e nqmal,ot kilometri li4i 4e deteto ne 4yva,prosto nemoje da se otlaga pove4e s aparati nqma da stan e rabotata 100 db....i az iskam da vqrvam 4e 6te stane 4ydo no nemoga da obikolq vsi4ki bolnici v Balgariq molq ako nqkoi znae ne6to konkretno neka mi pi6e ypla6ena sam i ne razbiram kakvo skate da kajete kakvo da okepazqt kato toi ne 4yva slyxa my nqma da se vasvarne ot samo sebe si men me e strax o6te ppove4e ama nqma kak

# 376
Me4tata mi e sega da mi 4ye glasa i az da 4yq dalgo4akanoto mamo vse nqkoga a bez implant nqma kak da stane iskam deteto mi da4yva,da 4ye 6yma ot kolite koito tolkova obojava 4yrylikaneto na ptichkite da my kaja kolko mnogoooooo go obi4am nemoga da se lytam o6te

# 377
Kakvo zna4i mnogo obarkani deca zna4i 4e sa 4yvali pak sa slojili implant az taka go razbiram????

# 378
desideskata87 - Първо направи си трудът да пишеш на Кирилица (показва уважение към тези който ще четат след нас , та тоя Форум понякога дава безценно инфо) , Второ - знам ,че си под силна емоция но става въпрос за БЪДЕЩЕТО на детето ти - обезателно направи няколко изследвания !!! Факт е ,че понякога и докторите неволно могат да те подведат , не оповавай на едно единствено мнение. Трето - отдели от времето си и изчети деветте теми за деца със увреден слух ... много неща ще ти станат ясни - не можеш да очакваш ,че вече всички майки все още пишат тук активно и че всички ще ти отговорят мигновенно. И четвъртото най-важно - успокой се и мисли трезво ... не бързай и не пресирай нещата , трябва да си УБЕДЕНА че взимаш най-правилното решение за Детето си !!!

# 379
добре,благодаря за точната и изчерпателна информация ние имаме 4 аудиограми и срещи с над 20  доктора в различни градове просто споделих проблема си,ще се спасявам както мога,благодаря на хората които се отзоваха без упреци и точно и ясно без заобиколки и намеци ме доинформираха целта ми бе да благодаря на някой майки за инфото ще се включа само още един път за да разкажа какво къде и как е минало за да помогнем и на другите,бъдете здрави

# 380
desideskata87,ако си минала през военномедицинска академия и д-р Асенова, мисля че на нея за импланта можеш да се довериш на 100%; слухово преотезиране- това и е работата, само че на нас ни каза категорично НЕ за импланта - ако търсиш такъв тип насока - това е!

ако търсиш пътя до военно медицинска или исул/правилно ли изписах?/, вземаш направление от специалист УНГ за хоспитализация/даже мисля, че и от личния лекар може, но не съм сигурна/ - изследването е евокирани потенциали/БЕРА, правите, гледат и решават;

Имат добър сурдист, който работи там, а също и в център Яника и ще те насочи какво да правиш в родното ти място. Успех!...това, което писаха майките по-горе е вярно, но ти явно си натрупала достатъчно изследвания и консулти:  е, щом детето е глухо - тогава си длъжна да опиташ.

# 381
Честит празник на българската просвета и култура!  bouquet
Тук искам да кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички ,които ме подкрепиха на лични и не само, за съветите, информацията за огромната подкрепа БЛАГОДАРЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ, без вас и вашите съвети сигурно бих взела най-грешното решение за детето си.Минах през ада преди месеци и без вас не знам как бих могла да извървя този трънлив път.
Бъдете живи и здрави, вие сте хора,които въпреки личната си болка не затворихте сърцето си за чуждата ОБИЧАМ ВИ!!!! Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 13:38 от mamanadvama*

# 382
Здравейте
Търся координати на професор Диана Попова (ИСУЛ), отделение по аудиология.
Благодаря на всеки, който има информация

# 383
  • София
Скрит текст:
Здравейте
Търся координати на професор Диана Попова (ИСУЛ), отделение по аудиология.
Благодаря на всеки, който има информация

Погледнете тук: http://isul.eu/Kliniki/k_ung/za_klinikata_2otd.htm
А, също, ако се обадите на номера на телефонната централа на болницата, обикновено дават информация за телефонния номер в кабинета на специалиста.

# 384
здравейте има ли възрастни имплантирани   Rolling Eyes

# 385
Здравейте Изввинявам се, че се намесвам в темата ви. Свързах се с професорката , благодаря . Аз съм бременна и имам нужда от консултация дали неврит на слуховия нерв и загубата на слуха, които имам от дете биха били проблем за нормално раждане. Запазих си час и до сега гледах картата на исул, но не мога да се ориентирам къде е отделението по Аудиология. На картата има отбелязани само  Клиника по УНГ болести (Второ отделение),  Клиника по УНГ болести (Детско отделение) и Клиника по УНГ болести (отделение по онкологични заболявания на глава, шия и ендоскопия). Към коя клиника се води аудиологията или къде се намира въобще. Съжалявам просто гинеколожката ми каза да почивам повече и не ми се обикаля супер много напразно, докато я търся. Ако не можете да ми помогнете сигурно ще се свържа с централа не знам. А Аудиологията въобще отделена ли е по някакъв начин или си се намира на един етаж с някоя от другите клиники.

# 386
проф. Попова ще я намериш в ИСУЛ, но входа който е от към бул. Ген. Данаил Николаев. Влизаш от там и се качваш на 3 етаж. Там е нейният кабинет и кабинета за аудиограма. Успех

# 387
Благодаря Simple Smile

# 388
Здравейте по молба на майката на детето ,на което съм кръстница и за което Ви писах преди ще публикувам жалбата и до здравната каса ,с което тя иска да ви запознае с какво се сблъскаха и какво преживяха с детето :           
         " Пациенти сме на болницата от август мес. 2013год., когато беше направена БЕРА за изследване на слуха под пълна упойка,за установяване на евентоален проблем със слуха,за какъвто имахме съмнения. При изследването,което беше направено от проф. Попова,наистина се установи нервносензорна загуба на слуха и на двете уши. Като по тяхна препоръка,на следващия ден беше направен скенер под пълна анестезия,на който според  тях се вижда,че няма проблем за  евентоално наше решение за поставяне на кохлеарен инплант. Но препоръчаха първо слухопротезиране на двете уши със слухов апарат. След наблюдение от тях в продължение на 6 мес./правене на аудиограми/, се препоръча за доброто развитие и проговаряне на детето ,да се постави кохлеарен инплант на ляво ухо. Насрочиха дата за операция за поставяне на инпланта.           
          Постъпихме на 12.05.2014год. с направление №117 и направени изследвания на кръв,урина,кръвна група в гр. Кюстендил,както ни беше казано. Казаха,че операцията ще бъде на 14.05.2014год. ,като на 13.05.2014год. направиха подготовка  - поставиха абокат на детето ни,сложиха антибиотик ,като казаха ,че ще има и втори прием сутринта в 6 ч. преди операцията.Пратиха ни на фризьор за отстраняване на косата около ухото ,което ще се оперира,след което вечерта преди операцията и сложиха марли с йод и превръзка на цялата глава,като детето трябваше да спи с нея. На сутринта трябваше да сме гладни и жадни за операция. На 14.05.2014год. в 9.00ч. проф. Ценев благоволи да каже на сестрите в отделението да ни уведомят ,че отлага операцията,без никакво обяснение ,незнайно за нас защо?. След като ние изчахме среща с него,за да обясни причините,той се държа меко казано нагло с нас,стоейки пред него с  дете на 2год.,ревящо от жажда,уплашено до неузнаваемост с превързана глава ,той се обърна : не ми ревете сега тука и прочее...,искам втори скенер,съмнявам се за кисти и други страшни неща ,които в момента дори и незапомних. Попитахме: нали има скенер,въз основа на който именно казахте,че няма проблеми ,че всичко е наред може да се оперира,бяхме пред нервен срив,незнайно за нас защо всичко това се случва именно в деня на операцията? Но въпреки всичко се доверихме отново уж за доброто на детето,направихме веднага втори скенер,отново под пълна упойка. Казаха,че скенера ще се разчете до 1-2часа и ще ни уведомът за резултата. С нетърпение,уплаха и неуписуемо напрежение,което не желаем на никой родител,чакахме да изминат тези два часа. Но след като тези часове изминаха и никой не ни уведомяваше за нищо,започнахме да питаме в отделението,като отговора беше,че скенера още го няма при тях,не е дошъл значи не е разчетен ,да чакаме. Не ни удоволетвори отговора на сестрите в отделението,решихме отново да потърсим проф. Ценев да ни обясни нали именно той се разпореди за втори скенер,но за огромна наша изненада и разочарование, ни казаха,че той си е тръгнал още в 11.00часа,т.е. преди да изтекът и първите 2 часа,които ние чакахме за резултат. Проф. Ценев просто си тръгнал и се разпоредил,че ще отсъства до понеделник 19.05.2014год.,до тогава да стоим с абокат на детето и да чакаме,да благоволи да реши какво ще прави с детето ни. Трябва да стоя в болницата със здраво дете /за да мине пътеката явно/,в отделение с болни деца,с тоалетна която се намира в другия край на отделението.
               Решихме да   изискаме запис на диск от скенера и да намерим начин някой да го разчете. След    като другите лекари от отделението казваха,че нищо не могат да ни кажат,а трябва да чакаме проф. Ценев. Мъжа ми отиде със записа ,който ние изискахме веднага до ВМА  при доц. Цветков,който се отзова веднага и разчете скенера,на който „кисти и прочее... „ нямаше,а се виждаше същото което и на първия скенер от август 2013год.,а именно,че детето е родено с малформация аномалия мондини което не пречи за поставяне на кохлеарен инплант  т. е.   повторното облъчване и подлагане на пълна анестезия на детето ми е било излишно,кой и по какъв начин ,ще компенсира това на детето ми?.     
                След което решихме да потърсим отговорност от директора на болница ИСУЛ доц. Неделчев, като той каза ,че се ангажира лично със случея и ще изиска скенера и прочее..,като ни пусна от болницата от 15.05.2014год.  до 19.05.2014год.,когато трябваше да се върнем и да чакаме безцения  ,проф. Ценев. Дадоха ми да попълня декларация,на която написахме,че напускаме по домашни причини. На въпроса ми защо не ни изпишат? ми беше отговорено,че неможе защото нямало как да ни приемат отново на 19.05.2014год.
                Върнахме се отново на 19.05.2014год. както ни беше казано . И отново влизайки в отделението никой от лекари и сестри не знаеше какво ще се прави с детето ни и защо всъщност сме още там тогава. Казаха да търсим проф. Ценев,който веднъж не благоволи да дойде при нас в отделението,трябваше отново майка с две годишно дете на ръце да го търси в кабинета му и да го моли да каже какво ще прави с детето ми. Чувствах  се че се едно не съм в болница,а в дома на някой на който трябва да търпя прищявките. И така отидохме му отново на крака ,питахме и отговора на проф. Ценев беше, че скенера още не е разчетен  и да чакаме до 20.05.2014год. т.е. на следващия ден да ни каже какво ще се прави./що за наглост/. При което тръгнахме веднага отново при директора,но при заявяването ни на това в отделението сестрите веднага казаха „ама не ,не ходете ето го скенера при нас е лично доц.Неделчев го е разчел”. Отново отидохме при проф. Ценев със скенера разчетен от директора му,при което проф.Ценев с усмивка заяви „еми да ,тя е родена с аномалия мондини и няма смисъл да я мъчиме,ще си я гледате така нищо неможе да се направи,ходете си”.За нас това звучеше ,като подигравка,но не ни обезкоражи ,защото вече имахме мнението на Доц.Цветков ,а именно ,че детето може да се инплантира и да му се даде възможност да се развие пълноценно.,но остана болката ,стреса за цялото ми семейство,излишните маниполаций направени на детето ми,които не бяха хич безобидни,това ли заслужават българските деца?
                Искаме да се потърси отговорност за парите които ще получи болницата за това че ние стояхме без причина от 12.05.2014год. до  19.05.2014год.,как ще ги оправдаят тези средства ,неправомерно направените изследвания на детето.Да се потърси и лична отговорност на проф.Ценев.
                 Психическия тормоз за всичко това за детето ми и нас като родители,никой не може с нищо да ми ги компенсира,но не искам да има и други като нас,а съм убедена че това ще се повтори отново,докато Проф.Ценев е там и си позволява да се отнася така нехуманно и нагло.
                  Въпросния проф.Ценев всява страх и смут в цялата болница,държи се арогантно и властнически с пациентите,лежи на лаврите от отминалите си години и постижения,мисля че такъв човек та било то и  професор на 80 и.... год. има място в която и да било болница.
                  Достойно е да се оттеглиш и да дадеш път на младите,вместо да правиш грешка след грешка в професия,която е недопостимо, и да се подиграваш с човешки съдби ".   #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Като допълнение мога да Ви кажа ,че детето е вече имплантирано от д-р Цветков във ВМА и живот и здраве след 10-15 дни предстои  да включат инпланта . Аз също съм страшно възмутена от въпросния професор и от "подигравката"   която направи с дете на 3 години.

# 389
Забравих само да Ви попитам колко болнични Ви дадоха след имплантирането на детето.

Общи условия

Активация на акаунт