Деца с увреден слух - 9

• 196 409
  • 622
  •   1
Отговори
# 345
1) Ами стой се 4-5 дни , така е поне по здравна каса.
2) Ами ... да ти отговоря на въпросът с въпрос - "А ти като си със спусната или дълга коса - това възпрепятсва ли звукът за да стигне до ухото ти". А ако питаш дали бобинката може да се носи върху косата - ами може - затихването и минимално.
3) Дали се вижда или не ?!? Ами ...как да ти кажа ... пак много субективно казано ,но по-скоро приеми ,че ако нямаш буйна къдрава коса - все ще си личи !!!

# 346
1) Ами стой се 4-5 дни , така е поне по здравна каса.
2) Ами ... да ти отговоря на въпросът с въпрос - "А ти като си със спусната или дълга коса - това възпрепятсва ли звукът за да стигне до ухото ти". А ако питаш дали бобинката може да се носи върху косата - ами може - затихването и минимално.
3) Дали се вижда или не ?!? Ами ...как да ти кажа ... пак много субективно казано ,но по-скоро приеми ,че ако нямаш буйна къдрава коса - все ще си личи !!!
много благодаря бяха ми казали 4е се стои около 10 дни  след опреация затожа питам

# 347
  • в края на града
DIVA_ORHIDEQ, по направление от ЗК се седи 10 дена, тоест тогава се махат конците, ако всичко е наред и сте от София, или сте отседнали тук, или нещо подобно ви пускат и по-рано, но с предупреждение, ако има проблем - отивате в болницата. Ако не сте планирали къде да отседнете - просто си седите в болницата. Минималният престой е относителен, зависи от реакцията на детето към имплантацита, последния път, при нас беше 3 дни - след изричните ми молби към докторите да ни пуснат... (които май не повлияха), колкото видът на избеснялото хлапе, което се чувстваше чудесно и се криеше по ъглите и плашеше хората излизащи от асаньора на етажа ..  Tired Шефът случайно го видя... огледа, помисли ... и реши, че молбите ми са били основателни.. Simple Smile
Вторият въпрос не го разбрах съвсем... целта е криене ли?Магнитът може да е върху косата, не пречи...Ако искате да не се вижда... изберете цвят по-скоро, вижда се, но се "слива" с косата, ако детето е русоляво- телесен цвят, ако е кестеняво - кафяв... но си се вижда.. Всъщност винаги се вижда.. Общо взето това дали се вижда не би трябвало да ви притеснява...

# 348
  • в края на града
veni-b, ние цял живот ще сме на ТЕЛК  Sad Просто няма как да се възстанови загубеният слух... на този етап на медицината. При вас е по-различно..  Прецени.. имате ли полза от този ТЕЛК и доколко "ползата" е съпоставима с бюрокрацията покрай него...
 lyv, винаги ще е трудно.. Ако досега е вървяла с връстниците, записвай я - ще ви е трудно... ще се справите. Стискай палци да попаднете на толерантен преподавател. Това е в основата, проблеми винаги има. Речевото изоставяне на моя син е сериозно.. много - като за  възраст примерно 4г максимум 5г. дете, а той е на 9г.... е, има и изрази които се прекалено зрели и за 9г.възраст Simple Smile) Но е зле, изоставянето е голямо. А в училище се справя.. не е лесно, общо взето учим вкъщи, каквото са взели в у-ще, обяснявам вкъщи... Случихме на класна, оценява факта, че детето се старае, дори и да има някъде проблем (примерно диктовки).. Но така е.. образованието ни е кофти, дори за дечица без никакъв проблем... пък за деца като нашите, съвсем.. Остава да разчитаме на някой-друг наистина останал свестен учител... (съжалявам, че съм крайна, но е истина).. Колкото до познати майки - в Яника, ако не се лъжа имаше дечица на възрастта на твоето Simple Smile Успех!

# 349
Момичета, вторият ми син се роди много недоносен и преди 3 седмици се установи, че има загуба на слуха на ляво ухо - 100 db и на дясно ухо - 90 db. Аудиограмата се направи в ИСУЛ, предписаха слухови апарати и след месец да се направи операция за кохлеарни импланти. Пуснах документи за ТЕЛК и от там ми искат консултация със сурдопедагог. Кажете къде мога да намеря такъв специалист в София?

# 350
Вчера правиха ТОАЕ тест на сина ми на2.5 във Варна д-р Папуров,данни за увреден слухов нерв,пращат ни с лист за хоспитализация във ВМА за аудиограма под наркоза,защото е малък и не стои мирен.Не мога да се осъзная още какво се случва с нас.Дано всичко се окаже грешка ,данооо Sad Sad Sad

# 351
Здравейте,предстои ни аудиометрично изследване при д-р Дончев във ВМА. Някоя мама знае ли при упойката слага ли се интубационна тръба или не, че за нас е важно а по телефона в клиниката не могат да ни кажат

# 352
  • Враца
Здравейте,предстои ни аудиометрично изследване при д-р Дончев във ВМА. Някоя мама знае ли при упойката слага ли се интубационна тръба или не, че за нас е важно а по телефона в клиниката не могат да ни кажат

Здравей, нашето изследване беше в ИСУЛ и не са ни слагали тръба. Дано всичко да е наред!

# 353
Благодаря eli_mon Simple Smile

# 354
Здравейте на всички! Аз съм една баба на едно малко сладурче и ни предстои кохлеарна имплантация, но сме много объркани. Имаме нужда от съвет какви аксесоари ще са ни необходими към импланта, защото ни казаха, че имаме право само на три аксесоара от всички. малката е на 1г6м и не знаем кое ще е най правилния избор за момента дали дистанционното или другото приспособлиние което се захваща за гърба на бебчето. Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.

# 355
Прегръдки на всички ви Hug Hug :

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 16:51 от mamanadvama*

# 356
Здравейте, имам следния въпрос предполагам че по назад в темата има отговор но просто нямам сили да чета. Имам син на 2 години и един месец. От два месеца ходи на ясла и мед. сестра ни обърна внимание да го проверим дали чува, защото не реагира на името си. Досега не се бяхме сещали затова нещо. Наистина когато го викам по име се обръща много рядко и  когато му говоря все едно говоря на стената. Но пък когато пея песничка реагира съвсем адекватно и се забавлява. Гледа телевизия, слуша музика и се обръща когато изпусна нещо на земята. Може би това са били причините за да не обръщаме внимание на това че не се обръща и не реагира когато му говоря. Искам да попитам къде е по-добре да отидем в Исул или ВМА, по-скоро търся отношение, тъй като таткото като чу че БЕРА се прави с пълна упойка просто беше категоричен, че няма да го направим. А за мен е важно, тъй като малкия и не говори, единственото нещо което казва е ало на телефонната слушалка и ам ам когато иска нещо. Другото са разни звуци и срички които не разбирам. Другото което искам да попитам е как протича самия преглед може ли да се провери по някакъв друг начин като игра дали детето чува. Ще съм благодарна ако изразите мнения

# 357
Може да направите следния екперимент - когато е с гръб към вас му извикате името, първо съвсем тихо , после малко по силно и така постепенно увеличавайте силата и вижте кога се обръща на името си! Може да има намален слух , което също е проблем при проговарянето.

# 358
Весела Коледа!
Нека коледният дух
донесе много топлина в дома Ви
да умножи успехите Ви,
да ви помогне да намерите
формулата на късмета
и така да получите всичко
за което сте мечтали. santa2 People Santa Close-mas:

# 359
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт