Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 174
  • 710
  •   1
Отговори
# 240
Натриевия цитрат е за гадене.
Бисептол - http://www.framar.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%BE% … -pid02005235.html

# 241
Дикси, бисептола в стандартната му форма върши ли работа при чревни инфекции, аз само за сулфагванидина съм сигурна, но той май не става за деца?

# 242
А за деца на 3 години става ли бисептола? newsm78

Натриевия цитрат как се дава? Simple Smile

# 243

Сиропите Суметролим, които може би сте давали, всъщност е бебешкия бисептол

# 244
  • В.Търново

Сиропите Суметролим, които може би сте давали, всъщност е бебешкия бисептол

Точно така.Суметролим е всъщност Бисептол на сироп. Peace

# 245
Мда. Ясно. Благодаря, момичета. Но за него май ще ми трябва рецепта от личната. Thinking

# 246
Аризона, Бисептол не съм давала при чревни инфекции, но пък при зачервено гърло има голям ефект при баткото.
Сулфагванидин бих дала ако се наложи на 4г. дете, макар все още да не съм му давала. Аз лично съм го пробвала за себе си на едно море, имаше бърз ефект.
Ето тук пише, дозировката за деца - http://www.doctorbg.com/data/File/S/Sulfaguanidine.pdf
Също е упоменато да не се дава на деца до 3 месечна възраст.

# 247
Мерси, ще го включа в покупките, ако го има по аптеките.

# 248
Като говорим за лекарства,има един АБ за чревни инфекции,който е подходящ за деца-давала съм го на дъщеря ми като беше на 1г и 6м.-на прах е,разрежда се и става сироп.Stnadacilin-имаше голям ефект Peace
Аз не го купувам предварително-повечето чревни инфекции са причинени от вируси и АБ няма ефект  Peace ,НО си го знам и ако се наложи-ще взимам от там,дано не се налага! Praynig Praynig Praynig
Аз като тръгвам на море и просто изсипвам съдължанието на домашната аптечка в един несер и айде в багажа   Mr. Green И аз обичам да имам всичко необходимо под ръка  Peace

# 249
  • Под гъбата
Хареса ми норвежката прогноза.  Praynig
Другите не ми харесват. Като казвам на познати,че потегляме понеделник и едва ли не ми се смеят-викат ми къде отивате в тоя студ и дъжд. Tired На БТВ остава най-велика просто: http://www.btv.bg/weather/5day. Чак ми се реве.
Тогава гледай норвежката прогноза и на gismeteo.ru. Peace. И ние тръгваме в понеделник, пък дано да има слънце. newsm78

# 250
  • В светлината на слънцето
Дикси, все едно си описала моята мобилна аптечка.  Mr. Green Само, че аз вместо бисептол нося куп други хубавини - отипакс - за уши, опатанол - заради очите на малкия, танинал, разни хомеопатични на Боарон (масова хомеопатия), пръскала за нос и от това лято ще добавя 4 ампули гентамицин - по една за всеки, ако положението стане твърде крайно. Него обаче не го препоръчвам на никого. Вярно, спира всякакви коремни гадории, но за сметка на тотално унищожена микрофлора в стомаха. Той ще ни е за най-крайно положение (да не се случва Praynig), ако наистина работата опре до кокал, че миналото лято беше точно такава. Ама се надявам добре заредената ми аптечка да изплаши вируса и той да стои далеч от нас. Mr. Green

# 251
Хареса ми норвежката прогноза.  Praynig
Другите не ми харесват. Като казвам на познати,че потегляме понеделник и едва ли не ми се смеят-викат ми къде отивате в тоя студ и дъжд. Tired На БТВ остава най-велика просто: http://www.btv.bg/weather/5day. Чак ми се реве.
Тогава гледай норвежката прогноза и на gismeteo.ru. Peace. И ние тръгваме в понеделник, пък дано да има слънце. newsm78
Опитах се да си изтегля почивката поне с три-четири дена по-назад, но мъжа ми вече беше бетониран откъм отпуските. Аз вече веднъж си местих почивката-първият път беше от 31 юли и сега жестоко съжалявам. Шефката ни до началото на юли ни разиграваше кога ще можем да излезем в отпуска, първо не ми позволи август, преместих се края на юли и сега се оказа,че съм отпуска края на юли и началото на август-както исках и преди и както бях резервирала Нона първоначално. Просто и да си бия главата-такъв ми късмета. за съжаление и този сайт показва,че поне до сряда ще си седим в стаите и ще си се увиваме в одеалата.

# 252
Спокойно, докато не отидете и не видите какво е времето не се отдавайте на такива "черни" мисли Wink
По морето времето бързо се разваля, но и бързо се оправя Peace Имала съм случаи, когато всички прогнози говорят за отвратително време, в цяла България е било хладно, а по същото време вие сме били на плаж. Все си мисля, че в средата на лятото едва ли може да стане чак толкова студено и неприятно.
Аз започвам да следя прогнозите от следващата седмица - нали тръгваме на 01.08 newsm44
Като превантивна мярка давам сребърна вода като мисля да продължа и по време на почивката.
Желая на всички, които тръгват тези дни спокойна и пълноценна почивка!

# 253
Ние сме болни с висока Т и леко зачервено гърло.
Започнах лек АБ,защото не ми се рискува.(след докторски преглед,разбира се).
И аз мисля да си взема уреда за сребърна вода и да давам само от нея там.

# 254
на една медия казват дъжд, на  друга застудяване , на трета слънце, дано на вали и да има ток казвам аз  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт