Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 199
  • 710
  •   1
Отговори
# 255
Къде чу слънце-аз слушах по Про Бг, Нова и БТВ-все дъжд и студ-особено оня Чолаков набляга на епитетите-"бури" и "студ" все едно сме зимата. Той наблегна дори до сряда поне да забравим че е лято. Аз мувярвам, защото за хубаво време не познава, ама за лошото-винаги познава, без забележки.

# 256
Когато тръгвахме ние прогнозта беше същата ooooh! ми познаха...от 10 дни- 6 дъжд. Отвратително е да стоиш в стаята с бебе..... Дано не познаят сега Hug

# 257
  • В.Търново
Незнам за какви бури говореха по времето,но тук в Търново няма никакви ветрове,бури,само е облачно,хладно,през нощта преваля за малко.Майка ми сега пътуват за морето и са след Айтос и било слънчево.Но незнам до довечера дали и там ще е облачно?Спокойно,много често ,когато във вътрешността на страната гърми и трещи,по морето е мн.хубаво времето. Simple Smile

# 258
На морето, никога не е като в останала част на БГ.
Сега говорих с нашите, които са в Сл. Бряг. Освен, че се радват на пуснатия най-после ток, се радват и на хубаво време. Тъкмо са на плажа в момента. Синът ми дори беше във водата докато говорехме.
За справка в Плевен в момента е 20 градуса. Доста прохладно и мрачно.
Така, че спокойно, сигурна съм, че дори и да вали ще е за кратко през следобедните часове и няма да имате ден без плаж  Peace

# 259
Ами не е успокоение, защото по БТВ си казаха ясно,че днес до следобед на морето ще е хубаво, да го използват за плаж, следобед ще ги хване и там. А утре за съжаление ще го видя сама как е. Tired То не е валежа проблем-когато е топло, но вали е добре, обаче как в студено време да се съблечеш дори в басейна да се изкъпеш. Днес облякох дъщеря си с потник, блуза с дълъг ръкав и чорапи с анцунг и се запитах-как да му се не види ще я съблека да се къпе там. Най-отвратителното е,че хората наистина ме гледат съжалително вече като кажа,че заминавам утре-вече лъжа и не казвам,че заминавам на море. Това може да ми съсипе чаканата целогодишно почивка. Това ни е е динствената почивка, нямаме възможност за друга и му тегля едни големи на прогнозите от дни насам.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 11:45 от огнена стихия

# 260
Днес на Албена времето е супер ( за сега).
Тук е студено и дъждовно цял ден(в Русе)
Така,че не го мислете.Все пак е края на Юли,и да се развали ще е най-много за ден.

# 261
Момичета, не се притеснявайте толкова за времето! Все пак ще сте на различно място! А и времето на морето наистина бързо се разваля, но и бързо се оправя!

Като сте писали за съдържанието на аптечките ви, да питам - в курорта може ли да се намери лекар или трябва да се ходи до Варна ако нещо се наложи /Не дай си боже!/?

# 262
  • София
Да опиша пребиваването ни в Мура,откъдето се завърнахме вчера.Първо държахме хотела да е на първа линия и затова бях доволна.Искахме да е Славуна,но нямаше възможност,но и е нямало смисъл,тъй като ползваме еднаква база като плаж и хранене.От плажа съм доволна,винаги имаше свободни чадъри/при пълна заетост на хотела/ и на първа линия също,с шалтетата.Там беше малко по-трудно,тъй като има резервета.От храненето в ресторанта-в началота не бях очарована от колбаси/такива не ядем/,големината на маслините Mr. Green,но в последствие свикнах,че даже и започна да ми харесва.Бутаница си има,все пак хора от два хотела го ползват,но не е фатално.Единствено маса на откритата тераса почти не се намира.За хигиената-след като си вземахме храната на масата,си изтривахме здравата ръцете с влажни кърпи и се опазихме,защото много ме беше страх от ентеровируса и бях помъкнала една торба с лекарства.За комарите-Занза но на Чико не ни помогна.От другата страна на пътя е резервата и има блата,хапят ужасно.За плажа забравих да напиша,че си ползвахме допълнителния чадър и никой не ни направи забележка и тримата си бяхме на сянка и го бодвахме и на първа и втора линия чадъри.От стаята не бях хич очарована-чисто,но си е старо.Обикновено сме в по-лъскави хотели,но пък и това ми беше последна грижа,тъй като само спяхме там.Имахме страхотно време и даже детето следобед спеше на плажа.Времето наистина е доста различно в СФ и на Албена.Единственото,което ме издразни е,че чаршафите ги смениха чак на 4-я ден,което ми се видя множко.Не,че ни бяха мръсни,ама предишния хотел,в който почивахме на Приморско пак беше 3 звезди и през ден ги сменяха.Кърпите ги сменяха поне всекидневно.Персоналът беше любезен навсякъде,даже ги съжалявах момчетата в ресторанта на какви жеги тичаха направо.Вътре както не се усещат климатиците имах чувство,че единия ден е 45 градуса.Струйки пот ни течаха от всякъде.
Тъй като ние винаги доста обикаляме,та Албена ни се видя добра отравна точка и чак до Дуранкулашкото езеро стигнахме.Най ми хареса на нос Калиакра.В Делфинариума пък цените хич не бяха за пренебрегване,а шоуто не беше нещо особено.Детето поне се радваше.Ботаническата градина също си заслужава,само внимавайте с температурите,че при нас се паднаха доста над 30 и се скапахме, докато я обиколим и не и се насладихме 100%-во.

# 263
  • В.Търново
Момичета, не се притеснявайте толкова за времето! Все пак ще сте на различно място! А и времето на морето наистина бързо се разваля, но и бързо се оправя!

Като сте писали за съдържанието на аптечките ви, да питам - в курорта може ли да се намери лекар или трябва да се ходи до Варна ако нещо се наложи /Не дай си боже!/?

Има медицински център,но писахме по-напред,че не е много удачно да ползваме услугите му,защото цените са върховно високи.Ето: http://www.albena.bg/bg/pages/medica-albena-prices-2010.html
По-добре до Варна.Между временно питам имате ли инфо коя болница разполага с бърза помощ там?

# 264
  • София
Бях си извадила инфо за МБАЛ СВ. Марина.Имеше телефони,на сайта им, за спешни случаи и за възрастни и деца.Слава богу не ми дотрябваха услугите им.

# 265

Защо Варна? В Балчик има болница, а е само на 12 километра. В Добрич - също. Simple Smile

# 266

Защо Варна? В Балчик има болница, а е само на 12 километра. В Добрич - също. Simple Smile

В Албена има само спешен кабинет ,който не работи със здравната каса Peace

# 267
  • София
Ако е нещо сериозно и спешно не бих разчитала на болница от такъв тип.Предполагам са малки и не се знае с какъв спешен екип и техника разполагат.

# 268
  • Пловдив
Malko отзиви за хотел Орлов, макар да мина доста време след връщането ни. Бяхме от 21 юни за 12 дни. Мога да кажа, че въпреки лошото време това беше една великолепна почивка. Навалица в ресторанта нямаше, мярсотия, храна по пода и т.н също нямаше. Персонала от ресторанта доста бързо оправяше всичко. Управителя, който винаги посрещаше гостите с усмивка, беше любезен и отзивчив. Плодове си взимахме, не сме се крили, забележка не ни е правил. Храната не беше особено разнообразна, но беше вкусна и в никакъв случай МАЗНА, както някой беше писал по-горе. По моите критерии поне. Водата в диспенсера...някаква Аква беше, безалкохолно на Пепси, алкохол не сме пили, бира пиеше мъжа ми....каза че не е кой знае какво, но става. Виното в ресторанта не ми хареса...., но и без вино ми беше добре.
Стаята е по-широка, ако ги сравнявам с тези във Вита парк, а фамилните стаи са направо супер, пона тази която видяхме. Двуетажните легла...съвсем не са детски, на тях може да спи без никакви притеснения голям човек. Обзавеждането...прилично, няма излишен лукс. Хладилник няма, макар в сайта на агенцията която резервирахме да беше упоменато че има.
Анимацията, доволни сме, особено баткото - на 11години, малкия и той покрай него се забавляваше но...по-малко. Харесаха ни представленията за възрастни от 21ч. Анимацията наистина започваше в 16ч., но при затворена врата на терасата не е проблем, ние не се будихме. За сравнение стаите с изглед към Малибу - анимация от 15ч., и до посред нощите, чува се и при затворени врати Rolling Eyes. Наши приятели бяха настанени в такава, казаха че е много много неприятно.
Проблем е интернета в стаите, в нашата го нямаше изобщо, след няколко разговора на рецепцията ни върнаха парите за картата, която бяхме купили. В лоби бара....връката не е постоянна. Това ще е проблем ако на някои му се налага да поработи, както при нас се случи с мъжа ми, иначе за за браузване става.
Ако имате въпроси, заповядайте Simple Smile.

# 269
Бирата е ММ  и я правят специално за АИ в Албена.
Това е за бираджиите.

Общи условия

Активация на акаунт