Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 045
  • 710
  •   1
Отговори
# 135
Добре де,аз ще мога ли да взема пасатора ,заради бебето,как ще му пасирам плодовете?Той не яде все още храна с едри парченца,а и имаме само два зъба. newsm78

Така ще нарушиш не една, а цели две забрани - тази за електоруредите и тази да не се изнася храна от ресторанта ...  Joy
Това в кръга на шетага, разбира се  Laughing

След изречението за електоуредите беше изрично написано и за ютиите  Mr. Green ....че не може да се глади в стаята това се прави само на определените за целта места. Следваше ценоразпис на цените за гладене на дрехи.
На плочките в банята пък беше залепен надпис "Забранено е изнасянето на кърпите ...." - жълт фон и големи червени букви на 5 езика  Joy

Не спазих всички забрани и те вникакъв случай не ни помрачиха хубавата почивка, разбира се  Mr. Green Просто в първия момент, докато спреш да се впечатляваш, се чувстваш някак неловко - като досаден натрапник  Confused

# 136
Аз в Ралица Супериор не съм видяла списък със забрани. Което не значи, че няма, де, но наистина не знам къде да са били закачени?  Thinking

# 137
привет девоийки Simple Smile
от вторник сме в Боряна!
свиркайте ако има и други по това време:)
с едно юначе на 2,5г съм  Mr. Green

м/у другото ако има някой завърнал се от Боряне , нека сподели моля  Hug

# 138
Смисълът на забраната да се пълнят шишета от диспенсъра преди години ми я обясниха така - понеже повечето хора си пълнят шишето и пият директно от него е възможно по-лесно да се разпространяват зарази и вируси /често се опира гърлото на бутилката в чучура на диспенсъра/. Иначе няма проблем да напълниш 5 чаши за еднократна употреба с вода и после да си ги пресипеш в бутилка.

Лулумба, права си за мини-бара. А хладилник ти внасят допълнително ако платиш, няма налични в стаята, така ли?

За електроуредите май е написано само за пред Пожарната, ако минат на проверка да са им измити ръцете на тези от хотела. Ясно е, че няма как да се следи за ютии, епилатори, зарядни и т.н. Пък и някои неща са наистина необходими. Аз съм си оставяла ютията извадена на масата през цялата почивка в Албена и никой не ми е правил проблем.

# 139
А хладилник ти внасят допълнително ако платиш, няма налични в стаята, така ли?

Да, точно така.
Иначе за сешоар и ютия и на нас никой не ни направи проблем  Peace

# 140
  • В.Търново
За ползване на мини-бара обаче със сигурност ще направят проблем, дори да е само за едно мляко. Идеята на мини-бара е да се ползват заложените в него храни и питиета, след което да си платиш консумацията им по съответните тарифи на хотела. По принцип камериерките имат задача ежедневно да проверяват съдържанието - не за да шпионират, а за да проверяват кое е свършило и съответно да заредят ново. Дори за едно собствено мляко, ще се наложи да се наеме допълнителен хладилник. Ако на някой толкова му е зор, в крайна сметка 30 лв за цяла седмица не е кой знае каква сума. Иначе за електроуредите никой не следи.

В Албена не знам, ама в други, при това големи, многозвездни хотели, съм ползвала минибара като хладилник и никой не ми е правил забележка!

И аз така,ще пробваме да сложим киселото мляко там,пък ако направят забележка ще видим.Ако взема хладилник под наем за 30лв. за 5-те нощувки ще ми излезе златно това кисело мляко Mr. GreenВярно като пишете и за ел.каните,ами и аз трябва да правя каши и попари... ooooh!Като се замисля и гърне да мъкнем и памперси,пюрета,лекарства,бебешка количка,кофички ,лопатки,надуваеми неща,сакове,ле-леееееееее ами той багажника няма да стигне.Като казвам на моя мъж какво трябва да вземем и той ми вика,че и ремарке да сложим няма да ни е достатъчно newsm62 .Ама наистина,няма да ни стигне багажника,бебешката количка заема доста място. Rolling Eyes

# 141
Ние броим дните вече  Whistling В събота пътуваме за магнолия Joy

# 142
Дикси , никога не сме били с ОИ  Blush Впечатленията ми и съответно "предпазната клауза: без ОИ" се базират единствено на коствени впечатления и преживявания, когато сме били на гости при приятели с ОИ  Mr. Green Явно много съм се ужасила, щом до ден днешен умишлено избягваме ОИ  Simple Smile Навярно има и добри хотели ОИ, но не ми се експериментира с търпението и издръжливостта на семейството през и без това преброените почивни дни  Peace Децата се хранят три пъти на ден и "междинно" плодове. Сокове, сладоледи, десерти и прихапвания няма  Wink ОИ  по-скоро би ни затруднило, отколкото зарадвало  Sunglasses  За всеки влак си има пътници, на много хора ОИ допада, уважавам предпочитанията и избора им  Peace

[X]megelinka    Hug   като те чета, дали да не резервирам и аз отсега, въпреки че датите ще фиксираме в зависимост от заетостта на хотела, датата за отпуските ни е "плаваща" стига да сме на линия до 10.09 ... че сме в предучилищна треска  Grinning

Може да се повеселите за моя сметка  Laughing да си призная и аз  Blush Вашето с пасатор и кана за топла вода е нищо в сравнение с това, което съм носила аз  Blush  Blush  Blush когато децата бяха малки на по 7+ месеца, вкл до 1.6+ г не тръгвах на почивка без котлонче, тенджерка, пюрета в бурканчета, плик овесени ядки, сухар, сирене, грис, прясно и кисело мляко и подобни ... Всичко приготвях "на място"  hahaha неусетно и безусилие, просто по навик ... Нищо "външно" не са консумирали, нито вода, солетки, бисквитка  Mr. Green Навярно и с третото бих постъпила по същия начин ... като се знам колко съм "трагична и безкомпромисна" по отношение на храненето им  Laughing

lulumba, права си, че хотелиерите предпотитат да се консумира от мини-барче ... но наистина не бих дала на децата си нито сок, нито "лакомствата" от предлагания асортимент, безалкохолно газирано, даже и не коментирам  Peace Но и това не е проблем, защото студено също не консумираме  Mr. Green  Хладилник в хотел ползваме единствено за кисело мляко, кашкавал, домат, краставица и подобни, за да не купуваме всеки ден  Simple Smile
Почти е сигурно, че сме прекалено капризни и взискателни в избора на хотел за почивка, без разлика броя нощувки Blush Досега все сме "попадали" на хотели с прилични хладилници и хотелиери с широки разбирания и без табелки и списъци със забрани  Peace В Гърция и Велинград, освен креватче-кошара за децата, ни даваха и корито ... много приятни, услужливи и мили хора от обслужващия персонал. Съобразяваха се с часовете за спане на децата и никой не бръмчеше с прахосмукачка в неудобно време, нито пък е скърцал пясък някъде из апартамента  Grinning

rosinauzunova  Laughing  ако ще ти помогна ... продължавам да се излагам  Blush успокой съпруга си, че някой (аз, примерно) и проходилката вземах, че да не се разнасяме на ръце, да има относителна самостоятелност и да може да се разхожда бебчо, а да не седи с часове в количката ... и нямахме ремарке  Joy

# 143
  • Sofia

Имай предвид, че с нетърпение ще чакам отзивите от всякакъв характер!! Дано да са само положителни! пожелавам ви хубава ваканция!

# 144

Имай предвид, че с нетърпение ще чакам отзивите от всякакъв характер!! Дано да са само положителни! пожелавам ви хубава ваканция!
Ох дано.Досега от моите познати чувам само хубави неща пък да видим Peace

# 145
ivasl, ние на ОИ не се въртим целодневно покрай храната  Laughing От ходене на плаж, междинните хранения отпадат, така или иначе. То и без това от толкова храна на основните хранения, на кой му остава да си помисли за междинно  Crazy Ходим в ресторанта точно 3 пъти дневно - закуска, обяд, вечеря. Ако останем следобяд на басейните в хотела, междинно детето яде плодове и по един сладолед (толкова му разрешавам аз на ден, иначе може основно с това да се изхранва).
А защо ви се налага да купувате домати, краставици и кашкавал? И къде ги консумирате?

# 146
ОИ за мен е едно голямо облекчене, особено като сме с деца. Храната си е била винаги качествена, има и подходящи храни за децата, ако не харесат едно - опитват друго и така, има голям избор.

# 147
  • София

ОИ за мен е едно голямо облекчене, особено като сме с деца. Храната си е била винаги качествена, има и подходящи храни за децата, ако не харесат едно - опитват друго и така, има голям избор.
Подкрепям!
Не искам да съм адвокат на ОИ, но не виждам нищо по-удобно за семейства с малки деца. А пък мисълта да си купувам продукти, да си ги приготвям и да си ги консумирам в стаята ме ужасява! Ако не съм ОИ, значи ще ходя по кръчми. Peace

# 148
  • В светлината на слънцето
За ползване на мини-бара обаче със сигурност ще направят проблем, дори да е само за едно мляко. Идеята на мини-бара е да се ползват заложените в него храни и питиета, след което да си платиш консумацията им по съответните тарифи на хотела. По принцип камериерките имат задача ежедневно да проверяват съдържанието - не за да шпионират, а за да проверяват кое е свършило и съответно да заредят ново. Дори за едно собствено мляко, ще се наложи да се наеме допълнителен хладилник. Ако на някой толкова му е зор, в крайна сметка 30 лв за цяла седмица не е кой знае каква сума. Иначе за електроуредите никой не следи.

В Албена не знам, ама в други, при това големи, многозвездни хотели, съм ползвала минибара като хладилник и никой не ми е правил забележка!

Точно в Албена са ни правили проблем, уви. Confused Аз затова предупреждавам, че съм си патила вече

И аз подкрепям с две ръце. Peace С малки деца е невероятно облеклечие, спор няма. Ако сме сами, може би ще се замисля. Но да режа салата в хотелската стая - неееее... Има си кръчми за тая работа. Все пак съм на почивка. Wink

# 149
ivasl-запази си от сега,че и аз си мислех,че ще има места именно заради това,че не е ОИ,но се оказа,че взех предпоследния апартамент от booking.com.Ние ще сме там до 2.08 и мога да ти пиша от там как е,въпреки,че ти си била,но може и да има изненади Simple Smile.
Фламинго сме със закуска и вечеря и смятам,че за обяд все ще закърпваме положението.Детето ми не е от най-яжните.
Честно казано залагам на по-луксозното за сметка на по-малкото храна.

Общи условия

Активация на акаунт