Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 007
  • 710
  •   1
Отговори
# 615
Cigarette, няма  развитие  към момента,  говорих с  управителката,  много приятно  момиче, възхитена съм, има  нещо  предвид  дано  успее   да намери  решение, след обяд  ще  ми  звъни с  отговор

# 616
  • В светлината на слънцето
...безкрайно си права, но пък се създава едно усещане за "Отивам в отпуска и ще умра от притеснение". А цяла година всички сме чакали тези отпуски....

Написах си мнението не за друго, а защото разбирам хората, които много се притесняват.  Peace Въпреки преживяното, ние например, сме супер положително настроени към почивката си. Да, вземаме превантивни мерки, но пък тръгваме, заредени с много приятни емоции. Аз поне 100 пъти досега съм писала в тази тема, че най-важното е да тръгнеш усмихнат и с добри очаквания, а не да гледаш мазилката на хотелите, плочките в банята или броя на манджите в ресторанта.  hahaha Басейните - ами всеки сам решава дали да си пуска децата там. Уважавам личното решение. Моите с топ не мога да ги изкарам от басейна, особено каката. Ако можеше и там да се спи...Twisted Evil

# 617
3. Има ли по плажа тоалетни? Махаме памперса, та се чудя....
4. В този резерват става ли за разходки?
п.п. Набелязах следните места за разходка: - Балчик - ботаническата и двореца; Варна - делфинариума и Евксиновград; някъде там... Simple Smile - Побитите камъни и Аладжа манастир; Нос Калиакра...е незнам дали ще успеем всичко, но да видим...
5. Някой може ли да ми обясни каква е разликата между снек бар, лоби бар и още някакъв бар видях, но пусто, го забравих Laughing

3. Зоната, която е определена за Вита Парк [http://www.albena.bg/uf/Image/albena_hotels_map_big.jpg - там, където има жълти петна е свободната зона] е близо до Бар Хавана . Някой беше казал, че там има тоалетни, но с ниска хигиена.
4. Става за разходки. Ако сте през деня ще ви е приятно и прохладно, ако сте вечер - внимавайте за комари. Всъщност резервата е целия път от ресторант "Старобългарски стан" до края на х-л Гергана . Там има чудесна гледка към блатото на резервата .
5. Лоби барът е в хотела . Снек барът е мястото, където консумираш нещата от междинните хранения . Пуул бар е .. на басейна  Laughing . Надявам се, че не съм ги объркала и аз  ooooh!

# 618
  • В.Търново
 Simple SmileЕ,вече и аз имам ваучер за почивката в Добротица.Тази сутрин доплатих останалата сума и си получих ваучера и подписах договора.Отново попитах дали са предали на хотела,че не искаме да сме на 1 етаж и казаха,че да,но вече като пристигнем не се знаело дали ще изпълнят  това наше условие. Confused В плика с документите жената пусна и една тяхна визитка,бяха много любезни,както винаги от Съни Турс!Дано и в хотела са така! Simple Smile

# 619
  • София
Здравейте, ние вече се завърнахме от нашата почивка в Албена и аз съм , много доволна. Починахме си много добре , за първи път бях в Албена , досега все на юг сме почивали и мога да кажа , че догодина пак ще повторим , но може би ще сменим хотела.
 Бяхме в "Компас", като цяло ни хареса там ,защото бяхме супер положително настроени през цялото време, но не мисля че бих повторила и догодина.
 Басейните бяха чисти и ми харесаха, въпреки че този за възрастни започва от 1.70 дълбочина успях да плувам и съм доволна Simple Smile).
Стаята прилична - малка ми се видя , но все пак беше чиста.Имаше климатик но не го използвахме честно казано. Имаше и телевизор, но все едно нямаше , 4-5 програми(български) на кръст с ужасно  качество, банята беше ОК Simple Smile. Нямаше нет в стаите, имаше в лоби бара, където има и 2 компютъра с платен достъп обаче.
Това което най-много не ми хареса беше ресторанта, имаше дни в които се чувствах като че все едно се редя на опашките за хляб с купоните от детството ми и когато ми стигне реда има 5 манджи на кръст(почти еднородни), коя от коя по зле на външен вид поне. Не всеки ден беше така но... .
От студените предястия, колбасите бяха доста ниско качество, салами с неясен произход.
За закуска винаги имаше едно и също, пържени яйца , варени яйца , наденички или кренвирши.
Салатите горе-долу ставаха , супите само веднъж опитахме и не повторихме. Сладкишите през цялото време бяха бисквити, вафли и дребни сладки тип масленки. Изкарваха и торти и пастички , които бяха вкусни , но за тоя дето се дореди до тях, свършваха за отрицателно време и то няма как да стане като в ресторанта има 200 човека примерно, а те са изкарали една бананова торта ( не нарязана) Sad  и после дълго не зареждаха , ние само веднъж успяхме да опитаме.
Виж плодове имаше, за което съм доволна Simple Smile))), те ни бяха десерта.
Поне Бар "Хавана" си заслужаваше, ние въпреки че в повечето дни се качвахме на обяд в хотела, обядвахме в Хаваната, още на третия ден се отказахме да обядваме в хотела.
В "Хавана", нямаше манджи но пък скарата , салатите , особено млечната бяха много пресни и много вкусни. Имаше и пица и пържени картофки и пилешки пържоли(страхотни) и свински, шишчета, бургери и т.н. .Таратор, плодове, сладки, сладолед. Абе беше вкусно там , по вкусно отколкото в хотела.
Анимацията в хотела беше вяла и скучна, вечер нямаше , казаха ни че можем да посещаваме тази в хотел "Ком" , но не сме ходили.Вечер малката си играеше на детската площадка , която е хубава, но на пързалката имаше гнездо на оси, мъжа ми два пъти им казваше и на рецепцията го гледаха тъпо първия път, на втория го махнаха, но след два дена пак се появи и си остана така до края на почивката ни,  просто предупреждавахме хората, с малки деца , когато и ние бяхме там.
Това е Simple Smile, ако на някой му предстой почивка в "Компас" и иска да пита нещо, което съм пропуснала да кажа , на линия съм Simple Smile).
Желая приятна почивка на всички  Hug

П.П. Ентеровирусите ни подминаха Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 10:12 от nellyani

# 620
  • София
....Отново попитах дали са предали на хотела,че не искаме да сме на 1 етаж и казаха,че да,но вече като пристигнем не се знаело дали ще изпълнят  това наше условие. Confused
Ако го пише в договора,предполагам ще го изпълнят.Ние искахме висок етаж в Мура и тиха стая,беше написано и го бяха изпълнили.А устно ми казаха/ от офиса на Албена АД/,че на място ще платим за стая с изглед към морето и не беше вписано,та стаята не ни беше с такава гледка Crossing Arms.Поне се радвам,че беше тиха и въпреки,че беше странично  на хотела,се виждаше басейна на Грегана и морето пред него.Та като цяло останахме доволни.

# 621
Братовчедка ми се върна от "Орхидея" с децата. Останала е много доволна. Включително и от храната.  Peace Това го казвам за онези, на които им предстои да ходят там.

# 622
Ние също за първа година почивахме в Албена...но просто беше невероятно , страхотно  Grinning
Макар, че бяхме в хотел с две звезди , това не ни попречи да си изкараме чудесно ... HugЧистичко, уютно и подредено курортче...Направих резервацията на своя отговорност , но и съпругът ми остана очарован от Албена ...Догодина отново сме там  Peace
Много слънчеви дни и усмивки на почиващите и незабравими лунни вечери   bouquet

# 623
  • В.Търново
....Отново попитах дали са предали на хотела,че не искаме да сме на 1 етаж и казаха,че да,но вече като пристигнем не се знаело дали ще изпълнят  това наше условие. Confused
Ако го пише в договора,предполагам ще го изпълнят.Ние искахме висок етаж в Мура и тиха стая,беше написано и го бяха изпълнили.А устно ми казаха/ от офиса на Албена АД/,че на място ще платим за стая с изглед към морето и не беше вписано,та стаята не ни беше с такава гледка Crossing Arms.Поне се радвам,че беше тиха и въпреки,че беше странично  на хотела,се виждаше басейна на Грегана и морето пред него.Та като цяло останахме доволни.
Всъщност не го пише,въпреки че ми казаха,че са го заявили като информация към хотела.... newsm78 Като наближи ще се обадя в хотела да видим какво ще ми кажат.
Терасата на първия етаж на Добротица на какво разстояние е от земята?

# 624
Ние също за първа година почивахме в Албена...но просто беше невероятно , страхотно  Grinning
Макар, че бяхме в хотел с две звезди , това не ни попречи да си изкараме чудесно ... HugЧистичко, уютно и подредено курортче...Направих резервацията на своя отговорност , но и съпругът ми остана очарован от Албена ...Догодина отново сме там  Peace
Много слънчеви дни и усмивки на почиващите и незабравими лунни вечери   bouquet
Би ли  могла да  споделилиш името на този хотел?
Тази година ние бяхме в Балчик, и ходихме няколко пъти и до Албена, наистина и на нас ни хареса, .....

# 625
Роси, би трябвало да ти го пишат. Аз имах разни претенции - етаж, изглед-море, изглед към розариума и т.н., и всичко ми отбелязаха. То не, че сме застраховани де. Може всичко да е точно наопаки на място.  Mr. Green Но досега поне не съм имала никога проблеми, при условие че е било заявено. Thinking В събота ще видим. Mr. Green

# 626
  • В.Търново
Ами не,не са ми го написали. Crossing Arms
Предусещам как ще бъдем на първия етаж,както аз не искам. Close

# 627
  • Пловдив
аз пък не знаех,че мога и етаж да изискам  ooooh!
другото лято и гледка,и етаж ще си избера

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 00:22 от Elfita

# 628
Аз пък звънях в Добротица точно заради тези мои изисквания-за етажа и гледката,понеже от агенцията ми казаха,че дори и да го впишат в договора няма гаранция,че ще стане.Отговора беше следния:
"За съжаление не можем предварително да гарантираме на нашите гости точно в коя стая  ина кой етаж ще бъдат настанени.Стараем се всичките ни гости да бъдат настанени в стаи с максимално удобни за тях показатели и с хубава гледка.Всичко това обаче се уточнява на място,в монета на пристигането,с оглед на това какъв тип стаи имаме свободни."

# 629
  • София
Здравейте,
Резервирах във Вита парк от 20.08 - 27.08. Синът ми на 10 г. търси приятелчета.  Ако има някой по същото време нека пише или да се обади на 0888345678 . Поздрави Линда

Общи условия

Активация на акаунт