ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 076
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Забелязах че домати 1 блок  е 240г  и чушки 1 блок е 160г - вярно ли предполагам, че 80г чушки и 120г домати правят 1 блок въглехидрати следвайки информацията за два блока въглехидрати " 1 ф. "Бонус" + 80г чушки + 120г домати?
Точно така е.  newsm10

# 121
Менюто ми днес ....защо никои не споделя..моля ви казвайте какво хапвате Peace
Закуска - 1 филийка с 70-80 гр сирене и бадеми - 2 бл
Обяд - 240гр домат+1 малко кюфте + 1 кисело мляко с бадеми - 3бл
следобяд - домат + половин шишче + маслини - 1бл
Вечерята ще е задушени зеленчуци(броколи най-вече) с пъстървова съомга...дано не прекаля с рибата ...много е вкусна..
мали...колко е часа аз още не съм вечеряла...

# 122
Привет отново, аз тези дни поизлизам от зоната, че имаме много работа и не остава време за пазар и приготвяне. Едва успявам да спретна някоя салата с маслини и кашкавал/извара/, та да я докарам до 3Б на обяд. Пропускаме следобедната закуска и чак вечеря - пак салата. Много ми е кофти, ама няма как. И друго да споделя- много ми намаля апетита. Вече закуската ми е от кафе с мляко, пъпеш, добавям малко П и 3 маслини. Грубо го смятам за 1 блок. Дори и 2 да е , случва се да пропусна следобедната закуска, тъй че не прехвърлям общия брой от 9 Б
Вчера си поиграх да си адаптирам рецепта за
Мусака от тиквички с кайма - 2 порциии х 4Б
750 г тиквички - 5В
330 г средно тлъста свинска кайма-  8 П
2 2/3 ч.л. мазнина - 8М
1 гл. кромид лук, 1 домат, 2-3 скл. чесън, 1 морков /по желание/- 1В /тук съм определила продуктите "на око"/
копър
И приготвяме по стандартен начин: Задушаваме лука и чесъна в мазнина и малко водичка, добавяме кайма, объркваме и после добавяме настъргания домат, морков, накрая тиквичките. Всичко хубаво се обърква и се изсипва в тавичка да се изпече в умерена фурна. Накрая прибавяме и копъра.
Добавяме 2ВБ /салата, филийка хляб или нещо друго - по избор/

Може някой да ме провери дали съм разчела правилно количествата. Ръководила съм се от Ние и зоната.
Още не съм я приготвила тази рецепта, но не виждам причина да не стане. Ако някой я сготви, да даде отзиви

# 123
 Менюто ми за днес:

Закуска:
56гр. кашкавал - 2бл. п.
56гр. пърж. картофи - 2бл. в.
Мазнини не съм добавяла - има в другите неща.
И да не помислите , че тези неща ги ям често - неее. Naughty

Обяд:
56гр. пил. пържола - 2бл. п.
1 филия Вита + 100гр. праскова - 2бл. в.
6бр. маслини - 2бл. м.

16ч.:
28гр. сирене или кашкавал (все още не съм решила) - 1бл. п
4 блокчета шоколад - 1бл. в. и м.

Вечеря:
в процес  на измисляне...

Това е за сега от мен. Спорен и усмихнат ден!  Simple Smile

# 124
zika , малко ми е странно менюто ти  Wink тези картофи пък и пържени при това за закуска в комбинация с кашкавал. Shocked Явно е инциденто.
при мен:
закуска- пъпеш + извара + 3 лешника
2 закуска   Laughing - ябълка+кашкавал +3 бадема
обяд - салата/домати и чушка/ + сирене + маслини и пуешка шунка
по-нататък ще видим  Wink
Хайде, хубав ден!!

# 125
zika , малко ми е странно менюто ти  Wink тези картофи пък и пържени при това за закуска в комбинация с кашкавал. Shocked Явно е инцидентно
Случват се понякога, макар и рядко.  Grinning

# 126
При мен- закуска- 1/2 ябълка (1ВБ), половин кисело мляко (1ВБ + 1ПБ), лъжица чисти овесени ядки (1ВБ), и капсула рибно масло (1МБ) (киселото мляко  е от 2 % и компенсира мазнините- 200 г имат 2г на 100), филе за около 2 ПБ

Обяд- половин маруля (1/2 ВБ), 3 яйца (3ПБ), 2 филии  Фитнес (2 ВБ), 1 ч.л. за изпържването на яйцата, малко оцет за салатата и няколко капки зехтин.

Следобяд- 1/2 кис мляко (1 ВБ+1ПБ) и 5-6 ядки (1МБ)

Вечерта- ще я мислим

И аз имам инциденти (звучи все едно си се подхлъзнал и пицата ти е влезнала в устата ейтака  Laughing), но се преживяват- най много да си извън Зоната до следващото ядене.  Grinning

# 127
Закуска - 1 филия с 40-гр сирене , 40 гр руле-кашкавал с извара и 6 маслини - 2бл
Обяд - крем супа от тиквички с половин голямо домати , 70-80гр сирене и 40 гр руле - 3бл
Следобяд - смятам 1/2 кисело мляко с семки
вечеря ....нещо с пилешко месо..

# 128
  • Варна
Дандулина, ти от Варна ли си? Тук само казваме"половин голямо домати"  Grinning Софиянци много се забавляват с това.

# 129
В "Ние и зоната" тиквички 1блок са 150гр ,и на мен ми се струва малко ама кое е вярното???? Thinking

# 130
В "Ние и зоната" тиквички 1блок са 150гр ,и на мен ми се струва малко ама кое е вярното???? Thinking
Разгледах няколко таблици с хр. ст-ти. В половината е както в "Ние и зоната", а в другата половина - на 100 гр. - 4 гр. въгл., т. е. по тях излизат малко над 200 гр. да са 1 бл. въгл.  newsm78
 Може само да се гадае кое е вярното. Тъй че, решаваш по коя таблица ще се водиш и така. Simple Smile

# 131
  • Universe
225 гр. тиквички са 1 ВБ

Ползвам данните от тук -   Химичен състав на храните  
И автоматично си ги изчислявам с калкулатора на Echo_ - Помагало за Зоната от_Echo_  

Hug Не е трудно да ги отворите за 5 мин, нали  Wink /или просто си изберете ваша, по която да се водите  Peace/

Аз отивам на море, но ще ви хвърлям по едно око

# 132
Дандулина, ти от Варна ли си? Тук само казваме"половин голямо домати"  Grinning Софиянци много се забавляват с това.
Че какво му е странното на "половин голямо домати".... Да от Варна съм..от почти 4 години обаче не живея там...моите родители са си там, надявам се и аз да се завърна  Grinning

# 133
Добро утро!
Закусих извара с праскови, малко банан и бадеми. Сега се чудя какво да е за по-нататък менюто ми. За обяд мисля да си наравя печени тиквички с яйца и маслини. За слетобедна закуска и вечеря салата с зехтин, пилешко филе. За вечерна закуска мисля да е плод, пилешко филе, лешници. До вечеря всичко при мен върви по план. Даже си и вечерям нормално, а след това още веднъж вече далеч от Зоната, понякога и още веднъж...  ooooh! И така си я карам... Но от днес ще съм стриктна. 
Успешен ден и на вас!

# 134
lenny_pld  много точно изчисление. В 100г продукт тиквичките съдържат 4г въглехидрати като разделим 9 на 4 = 2,25 и умножим по 100 се получава 225г  за 1 блок въглехидрати ( 9г на блок въглехидрати/ 4 г се съдържат в 100г продукт).

Общи условия

Активация на акаунт