ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 098
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
здравейте, понеже не съм много на ТИ с информацията,бихте ли помогнали ?  newsm78 Примерно хляб съдържащ в 100г продукт 48г въглехидрати разделих на 9 и получих 5.33 ,което трябва да рече 5 и нещо блкока??в правилна насока ли съм?

# 106
  • Universe
здравейте, понеже не съм много на ТИ с информацията,бихте ли помогнали ?  newsm78 Примерно хляб съдържащ в 100г продукт 48г въглехидрати разделих на 9 и получих 5.33 ,което трябва да рече 5 и нещо блкока??в правилна насока ли съм?

eous_forever,
Да - 100 гр. от този хляб са 5 и нещо блока  Peace
Аз използвах Помагало за Зоната от_Echo_   от 1-ва стр. и изчислих, че 19 грама са ти 1 блок  Peace

# 107
Добро утро!
От няколко дена закуската ми е пъпеш или праскова с извара и бадеми
обяд - салата със сирене и пилешко филе и маслини
снощи - риба със салата и 1/2 картоф на салата и зехтин
междинните закуски - плод със сирене, извара или кашкавал + ядки
късна закуска - кисело или прясно мляко с ядки.
Тази сутрин установих, че задържам сваленото с лунната диета в понеделник.
Номера с водата не ми се получава напоследък. Между храненията почти постоянно пия, а не 1ч.ч. 30 мин преди храна  newsm78
В началото, когато започнах Зоната много стриктно пиех 1ч.ч. топла вода около 30 мин. преди закуска, но такъв ми беше режима на ставане-много рано. Сега като стана пия вода, но почти веднага след това закусвам.
Дано да съм била полезна.
Само да добавя, че сутринта замерих талиата на мъжа ми и е -4см за около 10 дена. А той започна да си пийва биричка и пропуска дневното ядене, но закуската му е задължително Зонова.
Това е подкрепа на твърдението, че обиколките намаляват независимо от кг. Laughing

# 108
Добро утро и от мен!
И моето наблюдение е, че обиколки свалям, но кила- не чак толкова и вече се бях пищисала.  Но преди, ако едва си влизах в дънките, сега мога да ги сваля без да ги разкопчавам.

Вчера рових в нета и се оказа, че не само според Бари Сиърс нормата е около 0,5 кг. Според диетолози максималните кила за 3 месеца, които могат да се свалят са 10% от теглото, оптималните са 7%, които като разделя за месец си стават по две кила и нещо на месец. Беше едно време като студентка когато свалях по 10 кила за месец, явно сега метаболизма ми е позабавен (не ми се мисли като съм на 40 какво ще е).

За водата- диетолога от Денят е прекрасен казва, че е хубаво да се пие по време на хранене, защото разбърква стомашните сокове и подпомага храносмилането - така, че не е голямо прегрешение и по време на хранене да се пие (аз гледам всичко, което мога да докопам като информация- в събота от 11.00 по тв 7 има предаване за пълни и слаби жени- как си сменят хранителните навици, за да нормализират теглото)

# 109
nadindf, всички диетолози казват, че бързото сваляне на кг не е хубаво, то е изхвърляне на вода, а не на мазнини и, че е най-добре да се сваля по 0.5кг на седмица, за да може да се задържат, а не да се постига йо-йо ефект, както е при по-драстичните диети, сваля се много, а после ги качваш за отрицателно време, че и отгоре.

за водата-важното е да се пие много, препоръчва се да е половин час преди ядене, за да се позапълне стомаха и да ни те се яде толкова, но аз съм забелязала, че при мен не действа така и си пия, когато съм жадна.

# 110
Да ви кажа 10 дни съм в зоната каточели има разлика в талията, струва ми се че коремчето ми малко се е посмалило но като килаграми все още почти нищо. Но се успокоявам че се сваля по-бавно. Може би резултати ще има след още една седмица!

# 111
В млякото освен протеин има и въглехидрат, то е напълно балансирано. Прибавете съответното количество протеин към плодовете.
Точно така е!Благодаря ти!

# 112
...........

За водата- диетолога от Денят е прекрасен казва, че е хубаво да се пие по време на хранене, защото разбърква стомашните сокове и подпомага храносмилането - така, че не е голямо прегрешение и по време на хранене да се пие (аз гледам всичко, което мога да докопам като информация- в събота от 11.00 по тв 7 има предаване за пълни и слаби жени- как си сменят хранителните навици, за да нормализират теглото)
Аз знам,че не се пие вода по време на хранене и след това,точно,защото се разреждат стомашните сокове и след това е нужно повече време за преработването на храната,организмът се изтощава повече и по-бързо огладняваме отново. Когато например ядем месо,трябва да се изчакат около 4 часа след това и тогава да пием течности,след зеленчуци и плодове мисля,че беше 2 часа,а след въглехидрати (неблагоприятни)-около 3 часа.

# 113

Протеинът е в млякото, ама съм забравила да пиша, да 0,1% Embarassed - прясното и киселото правят 1 блок  Peace

Ако използвам израза на д-р Папазова, неглижирала съм въглехидратите в млякото hahaha

Ами точно това имах предвид-нали млякото е протеино-въглехидратен продукт,т.е. заедно с плодовете ти става въглехидрата двоен.  book

# 114
Здравейте!
Темичката няма много фенове Sad....а режима е толкова хубав.
Да споделя какво се случва с мен...не съм на 100% стриктна и когато излезем някъде или  хапнем малко повечко(гледаме да се храним здравословно въпреки, че тогава не сме в Зоната)...моя организъм реагира...всичко излиза след 2 часа Sick ..винаги..единият път беше съпроводено с остри стомашни болки Confused...вие как сте, имате ли такива случки ?
Положителното е че имам редовен стомах...и то от както съм на Зоната(може и да съм споменавала)

Момичета хрумна ми идея за рецепта...каша от гъби - 3 порции по 1бл В+М и добавяме протеин...абе напасваме си ги според нуждите..
Например - 500гр гъби и лук(1 глава) - 2блВ
Царевично нишесте - 4 сл - 1 бл В - мисля че за кашичката ще е достатъчно 1В..ако е малко може да се добавят още 4сл
черно пиперче и сол зехтин - 3л - 3БМ
 И как мисля да ги приготвя - задушавам лука и гъбките с зехтина...те си пускат вода...След като се позадушът прибавям малко вода да и поврът до омекване , правя застройка от царевичното нишесте с малко вода и добавям...накрая подправям

Дали ще си ходят с пресен копър newsm78, ако някои е правил да каже..

КОлко грама патладжани за 1 блок...че с тея чаши не мога да преценя?????

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 13:58 от Дандулина

# 115
 Патладжаните ги сметнах 150гр. - 1ВБ Peace

# 116
Сигурна ли си zika...
В книгата пише - 1ч и половина за патладжани...а за тиквички една чаша
Симеонов - 240 гр тиквички ...което ме навежда на мисълта, че патладжаните трябва да са повечко като грамаж? Как мислиш?

# 117
Ами отворих една таблица с хр. стойност - на 100гр. - 24к. , белт.-1 гр., мазн.- 3 гр., въгл.- 6 гр.
Излиза 150гр.-1бл. въгл.

# 118
Ето тук едни хубави рецепти- можем да ги направим Зонални  Laughing:

http://recepti.gotvach.bg/r-2777-%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0% … D1%80%D0%BD%D0%B0

А колкото до хигиената в заведенията- тя е под всякаква критика: в шипката видях как сервитьорка си лапа и облизва пръстите над едни картофи в кухнята (вратата им беше отворена).  Ние вчера поръчахме пици от Джиков (и от там са ни боляли коремите, но реших, че ще направя всичко възможно да оцелея) и те си бяха направо Зонални- тънко тесто като пергаментова хартия, кашкавала направо не знам как го бяха поръсили така тънко- направо влезнах в Зоната отвсякъде.

# 119
Забелязах че домати 1 блок  е 240г  и чушки 1 блок е 160г - вярно ли предполагам, че 80г чушки и 120г домати правят 1 блок въглехидрати следвайки информацията за два блока въглехидрати " 1 ф. "Бонус" + 80г чушки + 120г домати?

Общи условия

Активация на акаунт