ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 063
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Ще се запиша, за да ви следя.

Аз имам везна, но това, което имам като таблици е: 1/2 ябълка и т.н. - изобщо не ми е ясно как да меря зеленчуците и плодовете.
На мен хляба ми е най-важен, заради проблемите с кр. захар и не разбирам какво значи 1/2 филия, защото хлябовете са с различен размер и калории.

Виж хранителната стойност на хляба и си изчисли колко блока имаш във филия хляб - теглиш филийката и така. Peace

# 91
nadindf, забравих да ти кажа за плодовете. При повечето 100гр. са 1ВБ. (Без банан, грозде, пъпеш - по-сладките и др.) При зеленчуците има по-големи разлики. След като имаш везна и с хр. стойност можеш да си ги смяташ. А ако не ти се смята мерри с чаша 0.250мл. Виж темата в началото - там ги има подробно описани.

# 92
# 93
  • Universe
Привет, Зонаааааа Hug

Гледам, че добре си хортувате и Ви се радвам Heart Eyes

Нямах нет от неделя  #Cussing out, днес лунувам Peace

Плодово смути - 1 блок  / Peace идеята пак е ог Йоана, но без мед с добавка орех Wink/

Продукти:
    * 113гр. праскова/или 82гр. киви; или 100гр. нектарина;или 150гр. пъпеш; или 180гр.малини/ - 1 ВБ
    * 100 мл. студено прясно мляко - 1/2 ПБ
    * 100 гр. студено кисело мляко - 1/2 ПБ

* 1 орех - 1 МБ
Всичко поставяме в блендера и след 1 минута консумираме Laughing
[/b][/color]

А къде е протеинът? newsm78

Протеинът е в млякото, ама съм забравила да пиша, да 0,1% Embarassed - прясното и киселото правят 1 блок  Peace

Ако използвам израза на д-р Папазова, неглижирала съм въглехидратите в млякото hahaha

nadindf, 1 филия РЪЖЕН FINES е точно 1 ВБ  Peace

Опитайте новият хляб от серията "Златна Добруджа" /на "Савимекс"/
РЪЖЕН FINES
Съдържание:пълнозърнесто ръжено брашно тип 1000, хлебна мая, сол, ръжена закваска,раст. мазнина, вода.
1 филия=14гр.=34 кал.
Б - 1,4гр.
В - 9,5гр. = 1ВБ
М - 0,3гр.
фибри- 0,3гр.
натрий - 71,3 мгр.

Много е вкусен  Laughing

very nice, и аз в началото бях без везна, няма страшно  Peace

Тази вечер ще лягам рано, че може и да ми пристърже и да прегреша hug

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 22:02 от lenny_pld

# 94
  • Universe
Добър да е денят   bouquet

Аз се налунувах - имам понижение, но мисля, че просто съм изхвърлила вода - ще се радвам като стане трайно newsm03

# 95
Дано да е добър и да няма прегрешения.   smile3525

Аз вчера попрекалих със Зоната (всъщност направо си излезнах от нея като реших да понамаля въглехидратите и да тренирам яко) и се изцъклих към полунощ с хипогликемия- явно няма как да се компенсира нещо от Зоната, защото организма го наваксва (с изцъкляне с полунощ например и среднощни походи до хладилника)

# 96
здравейте
днес съм на работа
менюто ми днес
з - филийка + яйце+ сирене+ пастет от маслини
о -кис. мляко с бадеми
с - домати + краставици+ сирене
всичко 6 бл
вечерята не знам още

# 97
  • Варна, България
Купих си книгата "Зоната" и от снощи я чета.
Наистина ли така се чувствате като сте в т. нар. Зона и достигате ли я?

# 98
Аз също съм на горе долу и приблизително Зоната още- не мога така подробно да следя всичко, но забелязвам, че от някои храни ми е по-добре- напр палачинка (пека ги без мазнина- на тефлоновия), натъпкана с кашкавал и половин домат.  А за следобедни и вечерни закуски- половин ябълка с няколко бадема и малко филе, а ако съм по- гладна- една филия хляб (аз взимам от този на Вита- предимно лилавия, но ако не- червения) с извара около 1 пръст и 5-6 ядки, маслини или 1 табл рибно масло. Основните ястия са ми още проблем, но на око следя. Хляба го знам колко е- 1 филия, протеините около една длан, мазнините- на салатата- с една чаша краставици и една домати или маруля (там може и повече). Малко е еднообрано, но съм още пилот.

В дните, в които спортувам не ми е много в Зоната- ако се храня така, както в дните за почивка ми е търсене, да не кажа доста гладно.

# 99
1 филийка "Бонус" да не би да е  означава обикновена филийка (бял) хляб? newsm78

# 100
Купих си книгата "Зоната" и от снощи я чета.
Наистина ли така се чувствате като сте в т. нар. Зона и достигате ли я?

Да си призная много-много не обръщам внимание как се чуствам. Явно когато ми е добре не се замислям, ноооо когато прекаля, напр. съм на гости и реша, че мога да хапна без да мисля колко е балансирано разбирам, че съм много далеч от Зоната. Чувсвам се ужасно, дори да не съм прекалила с количествата. Тежко ми е, дори не мога точно да опиша състоянието си.
Мъжа ми от почти 2 месеца се опитва да спазва някакви правила и той споделя същото.
Това което се промени при мен е
- не  огладнявам
- не ми се прияжда сладко - хапвам от време на време, но напр.  1-2 парченца шоколад, малко сладолед
-започнах да ям по-малко сол - не нарочно, просто не ми е вкусно
Успех! Мисля, че си заслужава.

# 101
- не ми се прияжда сладко - хапвам от време на време, но напр.  1-2 парченца шоколад, малко сладолед
-започнах да ям по-малко сол - не нарочно, просто не ми е вкусно

И аз съм така, но само с глада е малко повече, защото май от зор да не прекаля и да не излезна от Зоната направо не влизам в нея от глад.

За тези, които са по-отдавна на нея- колко кила сваляте на месец?

# 102
  • Universe
Според Бари Сиърс опгимално се сваля по 500 гр/седмично, но има голяма разлика в обиколките  Peace

Дандулина, Hug прегледах ти дневното веню - много сухоежбина, вероятно за това огладняваш бързо

1 филийка "Бонус" да не би да е  означава обикновена филийка (бял) хляб? newsm78
newsm78 newsm78 newsm78 Не  Thinking Изчислете си хляба - делите  въгл. на 9 и после разбирате колко грама е един болк. Може да се яде и бял - но не е толкова здравословно и попада в червената графа - т.е. с него се сваля по-бъвно Peace

# 103
Много ще ми е полезно да си пишите дневното меню.
Аз така и не почнах, защото ме хвана стомашен вирус и съм само на препечени филийки.

# 104
  • Universe
защото ме хвана стомашен вирус и съм само на препечени филийки.

И аз съм с такъв вирус  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт