ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 058
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Momi4eta kolko gr kartof e 1vb? Smqtam da napravq item supa ot tikvi4ki....i da sloja 2 kartofa

# 76
  • Варна
Аз смятам един средно голям картоф за 2 блока, нещо усреднено между всичката информация Simple Smile значи 2 картофа са ти 4 блока.

# 77
Благодаря ти  _belladonna_
Ще докарам 8 ВБ супата ...за 4 порции по 2 блока
Едно ми е смотано днес...уж щях да правя луната, но се отказах...та
Закуска - 1фил. хляб + 1 яйце + 40 гр сирене и 6 маслини
Чака ме много чистене и готвене ...а ако някои има направо изпитана рецепта за супа тиквички да дава!
Вижте каква рецепта намерих ...съобразена с Зоната уж... какво мислите?
ПРОДУКТИ:
около 500 г. обелени тиквички
800 г. обелени картофи
50 г. заквасена сметана 20%
18 г. сол
смлян бял пипер на вкус
Оставям1/2 вр. магданоз

Нарязваме на кубчета картофите и тиквичките.
Нарязваме на ситно магданоза.
Варим до сваряване на картофите във вода, която да покрива с два пръста зеленчуците.
Пасираме. Добавяме солта и белия пипер.
е 10 мин. да поизстине и добавяме сметаната.
Разбъркваме и добавяме ситно нарязаните копър и магданоз.

Забележка: В 185 г. от супата се съдържа 1 въглехидратен и 1 блок мазнини.
2 В+М блока - 370 г. супа
3 В+М блока - 555 г. супа
4 В+М блока - 740 г. супа.
При този начин трябва да добавим за баланс съответното количество протеинови блокове.

# 78

Плодово смути - 1 блок  / Peace идеята пак е ог Йоана, но без мед с добавка орех Wink/

Продукти:
    * 113гр. праскова/или 82гр. киви; или 100гр. нектарина;или 150гр. пъпеш; или 180гр.малини/ - 1 ВБ
    * 100 мл. студено прясно мляко - 1/2 ПБ
    * 100 гр. студено кисело мляко - 1/2 ПБ
    * 1 орех - 1 МБ
Всичко поставяме в блендера и след 1 минута консумираме Laughing
[/b][/color]

А къде е протеинът? newsm78

# 79
Здравейте! Някой от вас да е пил "спирулина"?Ако да,моля да сподели по колко,кога и т.н. Мерси!  bouquet

# 80
Никои няма днес...
Правя супата с 3 блока тиквички , 4 блока картофи и един блок морков..
Прецених, че е по добре зехтин и ще сложа 4 лъжички - 4 блока
4 порции по 2 блока В и 1М

# 81
Nevena_S протеинът е в млякото!

# 82
Леле...къде сте?
Супата стана вкусна ..за вечеря ще е.

# 83
Може ли да ми каже някой зеленчуци миск стават ли от замразените с грах и царевица?

# 84
  • Варна
В млякото освен протеин има и въглехидрат, то е напълно балансирано. Прибавете съответното количество протеин към плодовете.

# 85
  • Варна
Може ли да ми каже някой зеленчуци миск стават ли от замразените с грах и царевица?
Абе то за ставането стават, стига да си ги изчислиш правилно. Не разчитай на двата листа в този случай. И двете са с висок гликемичен индекс.

# 86
В млякото освен протеин има и въглехидрат, то е напълно балансирано. Прибавете съответното количество протеин към плодовете.
newsm10  и на мен ми се струва, че трябва още П  Wink

# 87
Май трудно ще се оправя без везна. Вие всички ли теглите продуктите?

# 88
very nice аз започнах без везна като се ръководех от препоръките на момичетата, че 1/4 от дланта отговаря на 1 ПБ, 2 шепи - 1 ВБ. В Ние и зоната има таблица, в която са написани бройката на плодовете или зеленчуците, които отговарят на 1 ВБ. И аз купувам средно големи домати и краставици и правя салата от 2 ВБ с 1 краставица и 2 домата. При мен има резултат не зависимо, че не съм мерила напълно точно.

# 89
Ще се запиша, за да ви следя.

Аз имам везна, но това, което имам като таблици е: 1/2 ябълка и т.н. - изобщо не ми е ясно как да меря зеленчуците и плодовете.
На мен хляба ми е най-важен, заради проблемите с кр. захар и не разбирам какво значи 1/2 филия, защото хлябовете са с различен размер и калории.

Общи условия

Активация на акаунт