ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Коригирам количеството на въглехидратите според новата информация за тиквичките
Мусака от тиквички с кайма - 2 порциии х 4Б
900 г тиквички - 4В
330 г средно тлъста свинска кайма -  8П
2 2/3 ч.л. мазнина - 8М
1 гл. кромид лук, 1 домат, 2-3 скл. чесън, 1 морков /по желание/- 1В /тук съм определила продуктите "на око"/
копър
И приготвяме по стандартен начин: Задушаваме лука и чесъна в мазнина и малко водичка, добавяме кайма, объркваме и после добавяме настъргания домат, морков, накрая тиквичките. Всичко хубаво се обърква и се изсипва в тавичка да се изпече в умерена фурна. Накрая прибавяме и копъра.
Добавяме 3ВБ /салата, филийка хляб или нещо друго - по избор/
Благодаря за корекцията на lenny_pld

# 136
Момичета, направи ми впечатление, че от десетина дена косата ми не се омазнява  толкова бързо, колкото преди да започна да се храня по Зоната. Преди си миех косата на 2 или най-много 3 дни, а сега ми издържа по 4 и не е много мръсна. Все повече ми харесват ефектите на Зоната Joy

# 137
 Здравейте!
Менюто ми за днес:
Закуска: 1ч. ч. пр. мляко + 1 орех - 1бл. пвм;
Обед: 56 гр. пил. пържола + 240 гр. домати + 30 гр. варена царевица + 2 ореха - 2бл. пвм;
16ч.: 56 гр. извара + 100 гр. ябълка + 1 маслина (1, защото изварата не е обезмаслена) - 1бл. пвм;
Вечеря: измислям я.........
Това е за сега.

# 138
Когато не сте вкъщи, не сте си подготвили нищо за ядене, как успявате да се храните по зоната? Особено ми е трудна закуската, сутрин много бързаме всички да излезем и гледам да наглася децата, та за себе си не се сещам, чак като ми пристърже Confused

zika, не са ли ти много малко блоковете? Много малки количества ми се струват newsm78

# 139
Дв седмици съм в зоната и понеже обичам много плодове и зеленчуци ,като се замисля почти други въглехидрати не съм яла.Само по една филиика бонус на ден.
Вчера си забърках следната манджа„
500 гр гъби , 1 морков и една глава лук - 2вб  и пилешко 4 пб задушени с ч пипер малко соев сос  и зехтинче.Добавя се и по 1 филиика бонус на ядене или друг вб.

# 140
Здравейте отново.Аз постигнах целта си и сега само поддържам килограмите,което се оказа -никакъв проблем.Позволявам си обяда ми да е свободен ,но останалите хранения са все в зоната.Вчера открих нещо в Пикадили и реших да ви попитам  дали няма да е подходящо за нас.Това е обезмаслено соево брашно.Пише ,че може да се ползва за шейкове,тестени изделия...Стойностите за 100 гр.са следните-белтъчини 50 гр,въглехидрати 27 гр,мазнини 1,5 гр.Чудех се да си спретна едни палачинки за проба..все още не съм отворила пакета и нямам идея дали има специфичен мирис.Как мислите вие?

verz nice- за мен закуската е най лесна-филийка Вита,парченце обезмаслен кашкавал или сиренце и няколко ядки -бадеми или лешници.Обикновено се храня в колата ,докато пътувам в задръстванията.А колкото до другите хранения,в къщи винаги имам доматки,краставици,сиренце и маслини .С това приготвям бърза салата.Също гледам да не оставам без кисело мляко,та ако е спешно хапвам нещо такова.Сега лятото не ми е до месо и наблягам на омлет за протеини и така.

# 141
Здравейте!Ако някой още не е закусил или сега събужда,може днес да лунува.То започна от 07.59ч. до утре по същото време.Цял ден на айрянче,много е разтоварващо и пак си в Зоната! Който реши,успех! newsm10

# 142
Аз за съжаление не мога да съм на айран, защото имам инсулинова резистентност- тия дни малко згафих, защото се опитвах да въведа и Зоната- явно трябва да се съобразявам стриктно към изискванията и на двете диети, за да съм в Зоната.

Аз вчера видях пшеничен зародиш в магазина, чух че и д-р Михайлов (хомеопата) го препоръчва- някой да го е ползвал- как се яде това?

Шейковете между другото не са сложни-

1.ч.ч. студено прясно мляко, 1/4 ч извара и плод- банан (1/3) или ягоди, десетина ядки и си става по 2 блока от всичко.

# 143
very nice по 9 бл. на ден хапвам, а по изчисленията трябва да са 8. Добре са ми, не се чувствам гладна. Simple Smile

# 144
lenny_pld, страхотно си се справила с оформлението! Поздравления! И благодарности за отговора на моят въпрос за шоколода, но малко ми е странно да си хапна шоколад с пилешко или извара.  Joy Joy Joy Добре, че скоро не ми се е дояждал шоколад, охх много го обичам!

nadindf, аз си го правех с кисело мляко и мед - преди. А сега си го правя с яйцата в тигана.

divane535, браво за постигнатата цел.  Grinning Аз кога ли ще се похваля?  Mr. Green

Момичета, с какъв процент мазнини започнахте и как намаляват с храненето в Зоната? Аз сега съм 24,5%, а започнах от 35,5%. Иска ми се съм около 20%, за да не омършавея съвсем. Laughing

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 15:05 от Stelda

# 145
Уф- аз не мога да ям мед, но комбинирам всичко останало като избягвам плодовете и мед, захар и други такива.

Понеже реших, че нещо не съм сметнала като хората се отдадох на сметки и изчисления- оказа се, че трябва да ям малко повече- с 2 блока отгоре, което си е цяло пиршество вече. Но също така се оказа, че мазнините са ми спаднали с 5%, а крехката телесна маса се е качила с 1% (мускулите са по-тежки от мазнините така че има някаква логика да не са еднакви стойностите в двете посоки), освен това талията ми е намаляла с 12 см, което си е доста добре имайки предвид, че при резистентност се трупа на корема. Нямам никаква разлика в килата- ту ги качвам , ту ги свалям- сега ги качих (но това най-вероятно не важи за всички- от хормонален стрес качвам заради резистентността, а МЦ ми беше скоро).

Може би е добре веднъж в месеца да се преизчисляват стойностите, ако не на 2 седмици- сега пък се оказа, че трябва да ям повече, за да отслабвам- няма такава диета!

# 146
Stelda ти само откакто си на Зоната ли си ги свалила тези кила, или си пробвала и нещо друго?

# 147
Аз няколко дни бях почти извън Зоната..май само закуската ми е зонова...ама бях в ПМС и ми се хапваше сладко ..е доиде ми вече не ме тресе много за сладко.. от утре влизам в час Peace

# 148
И аз не съм от най-съвестните, но закуските са ми лесни. Другото е на око- салата с яйца или риба- каквото дойде като протеин. Хляба го следя стриктно, че с тоя диабет.

# 149
nadindf, спортувам 4 пъти седмично и ям не винаги зонално. Общо взето спазвам основните принципи....,е и забежки имам.  Mr. Green А с какъв тип диабет си? Как се справяш?

В сайта на Д-р Сиърс калкулаторът за мазнини не работи, въвела съм си мерките, за да проверя с книгата дали има препокриване, но не мога за разбера.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт