ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 257
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Момичета някой смятал ли е пълнозърнестите сухари колко блока са защото не можах да се ориентирам, пише им само калориите но другото.....? newsm78

# 166
А аз не мога да изчисля кокоса - водата и месото  Tired Ако има някой по-запознат да се включи плс  Embarassed А и точно как се изчисляват и кое се гледа?

# 167
Abies моето впечатление от Зоната е, че само първите дни е малко по-трудно. Налага се все да четеш... и в един момент се оказва, че си запомнил стойностите на често употребяваните храни и всичко приготвяш с минимум усилие.

И аз като Дандулина съм ту в Зоната, ту извън нея......... но не ми се променя формата, просто се позабавя свалянето на мазнините....
В момента, в който облека дреха, която преди не ми е ставала и то само заради паласките, които вече нямам, просто се връщам с пълна сила в Зоната!!! СТрашно мотивиращо е да видиш ефекта и то толкова бързо. А според кантара съм свалила само 2 кг, но явно това са чисти мазнини Laughing

# 168
Аз откка съм започнала няколко дни храня всички у дома зонарно, освен бебето, ама с готовите пюрета не ми се отдава много...
За тези от нас които не могат да открият храните извън списъка колко блока са давам линк клъм книгата на д-р Сиърс Zone food blocks
За феновете на кокоса като мен - около половината е 1 БВ и 1 БМ. Аз мисля да комбинирам един орех с 2 блока пилешко и съм готова  Laughing
Двам и линк към малко рецепти, на английски са, но гугъл транслейт се справя доста успешно  Simple Smile

# 169
За тези от нас които не могат да открият храните извън списъка колко блока са давам линк клъм книгата на д-р Сиърс Zone food blocks

А някой дали знае как може човек да се сдобие с негова книга? Да се поръча някъде в книжарница евентуално?

# 170
Здравейте искам и аз да попитам нещо.  За довечера ще си правя една рецепта от книгата на Папазова - рибните кюфтенца от страница 203. Искам да попитам първо някой готвил ли ги е стават ли за ядене и второ понеже не съм много сигурна в края на рецептата пише да се прибави допълнително салата от 4 ВБ. Пт първата страница на темата гледах и искам само да попитам тази салата от 4 ВБ правилно ли ще е да е от 2ч.ч. нарязани домати и 2 краставици? Заливка полага ли се за тази салата или не?

# 171
zahar_ аз имам и "Зоната" и "Ние и Зоната". Харесвам повече адаптацията на д-р Папазова, особено частта с български рецепти. Препоръчвам ти нея да си купиш. Пуснали са нов тираж, тъй че я има по книжарниците, а може и по интернет да си я поръчаш. Цената й е около 13 лв.

delight не съм я приготвяла тази рецепта. Пиши отзиви утре, да знам дали да я пробваме вкъщи Wink Иначе към салатата не слагай мазнина. Цялото количество, което е необходимо е добавено към самото приготвяне на рибата. Относно количествата на зеленчуците аз се ръководя от таблицата, където 1ВБ=1 краставица=2домата. И си приготвям салатите от средно големи краставици и домати - в общи линии действам "на око" Peace

# 172
Направих рибните кюфтета като пропрорцията я увеличих 4 пъти, защото това ядоха и мъжете вкъщи. Кюфтенцата бяха много вкусни, но малко сухички станаха - рибата беше филе от тилапия и малко сьомга.

Сетих се още нещо да питам - имам домашно сирене прясно, предполагам, че е много маслено. Как да го ям и може ли изобщо да го включа по някакъв начин в Зоната?

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 14:53 от delight

# 173
И на мен ми донесоха домашно сиренце и смятам да го ям в количество като кашкавала защото не вярвам чак пък да е по мазно от него. Така че смятам помалко да си хапвам, може би ще намаля мазнините.

# 174
Интересно, че аз не свалям кг...а имам излишни, някой да има идея защо?

# 175
При мен причината е инсулиновата резистентност- ако свалям изобщо килограми е след кански тренировки и диета. Разхождай се повече- след 3 месеца споруване установих, че това е на- лесния и най- нестресиращ организма начин да свалиш кг. Все се ядосвам, че не мога да съм стриктна със Зоната, защото ако при другите е кръшкане, при мен си е безотговорност към здравето.

# 176
Честно казано и аз да 3 седмици съм свалила има няма и 1 кг. въпреки че съм на 8 блока, но ми е много леко на корема и се надявам на резултати .При мен нещата стават много трудно, но засега оставам в зоната.

# 177
 Здравейте, днес си купих обезмаслена извара на Дядо Либен" ООД.
Като изчислих блоковете излезе, че трябва да хапвам по 35 гр. за 1 бл. протеини. Sad
Ето я хр. стойност за 100г.:
 мазнини - 0,7г.
 въглехидрати - 1,3г.
 белтъчини - 20г.
 Сметнах го с  Помагало за Зоната от _Echo_.
Защо са тези големи разлики, а досега си смятах обикновената извара 56г. за 1 бл. протеини.
 newsm78 Малко се чудя, вие какво ще кажете по въпроса. Коя сметка е вярната?

# 178
 Heart Eyes Здравейте Дами. Искам да попитам 1 блок ягоди (благоприятни въглехидрати) пише, че е 1 чаена чаша. Как ги слагате вътре ? Слагате 4-5 и да се напълни чашата или ги нарязвате и докато се напълни. Д-р Папазова сложи три и се напълни  чашата, така ли трябва да процедирам? Да попитам за белия боб(фасул) как разделяте чашата на 1/8, че аз 1 блок 4 зърнa трябва да изям Grinning. Искам също да споделя, че аз съм атлет и тренирам 5 пъти в седмицата, но ям по програмта за 3 пъти, тъй като финансово не съм много разположен, а и това си е наистина доста храна в стомаха. От преглеждането ми на темите и коментарите, забелязах, че сте писали, че когато ядем сирене, не трябва да добавяме блокове мазнини. Въпросът ми е следният, къде другате не трябва да се добавят блокове мазнини? Надявам се да не съм ви натоварил с въпросчета. Ще се радвам на коментари и отговори, както и малко дискусии Simple Smile да се уточним.

# 179
Zika вярно ти излиза, че 1 блок протеини е 35г

Общи условия

Активация на акаунт