ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 174
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Става дискусия, защото говорим за различни неща- аз както и на Сиърс съм на 1800 ккал дневно- това са ми базовите нужди, само че вместо цяла филия хляб ям половин и вместо 1 с.л. мазнини слагам 2 или 1 ако ям пържола, но за човек който трябва да приема минимум 2500 ккал, ако не и повече (ако има много мускулна маса) количествата се променят драстично.

По последни данни за високия холестерол вина има адреналина- за това в професиите с много стрес има много повече инфаркти и инсулти- човек трябва да си осигурява психически спокоен и балансиран живот (също и големия прием на кофеинови напитки, чието действие е точно повишаване на адреналина, както и приема на храни с глюкозо-фруктозен сироп- фруктозата до определени граници е безвредна, но след това започва да покачва нивото на триглицеридите)

# 436
  • Варна
Хей, здравейте! Минавам да ви видя. Виждам че темата се развива и има нови попълнения. Аз съм малко извън Зоната, но ви чета. Тия дни по Дискавъри гледах един филм за човек, който свалил 80 кг и по описанието на хранителния му режим мисля че става въпрос за Зоната. Някой дали го е гледал отначало, че аз го почнах от средата? Искам да си го сваля, но незнам дали е възможно.
Когато пишех тук по често си споделяхме менютата за деня и беше от полза за всички, само опция ви давам за взаимопомощ. Simple Smile Успех!

# 437
Здравейте,  и аз реших да се включа в тази тема защото и аз се запалих по Зоната. Преди няколко месеца изчетох книгите "Зоната" и "Ние и Зоната" , след като бях гледала предаването на Гала с д-р Папазова, и започнах. Хранех се по този начин около месец и имах много добър резултат. Всъщност аз нямах много излишни килограми а просто исках да махна малко от корема и т.н. любовни дръжки и се получи. Но спрях до там защото започна много да ме дразни стомаха. Доста се порових във форуми и темички като тази, но не можах да открия причина за това мое неразположение. Ако може някой да ми даде съвет защо се получава така и какво да предприема. Всъщност аз имам по принцип проблеми със стомаха, но до момента от храна рядко. Имаше един период от две години през който се наложи да изпия много антибиотици и тогава се появиха тези стомашни терзания, но като се храня както обикновено нищо ми няма, щом започна по Зоната и дразнението започва. Сега отново започнах този начин на хранене, днес ми е втори ден и всичко започна отново. Затова ви моля ако може някой да ми помогне!!!

# 438
Здравейте,  и аз реших да се включа в тази тема защото и аз се запалих по Зоната. Преди няколко месеца изчетох книгите "Зоната" и "Ние и Зоната" , след като бях гледала предаването на Гала с д-р Папазова, и започнах. Хранех се по този начин около месец и имах много добър резултат. Всъщност аз нямах много излишни килограми а просто исках да махна малко от корема и т.н. любовни дръжки и се получи. Но спрях до там защото започна много да ме дразни стомаха. Доста се порових във форуми и темички като тази, но не можах да открия причина за това мое неразположение. Ако може някой да ми даде съвет защо се получава така и какво да предприема. Всъщност аз имам по принцип проблеми със стомаха, но до момента от храна рядко. Имаше един период от две години през който се наложи да изпия много антибиотици и тогава се появиха тези стомашни терзания, но като се храня както обикновено нищо ми няма, щом започна по Зоната и дразнението започва. Сега отново започнах този начин на хранене, днес ми е втори ден и всичко започна отново. Затова ви моля ако може някой да ми помогне!!!
Това е много странно,защото храните,които се препоръчват в Зоната,особено "зелените" списъци,не са такива,които да предизвикват дразнение.Ако се храниш основно с пилешко,пуешко (варено или печено),сурови зеленчуци и плодове,кисело мляко,извара не мисля,че трябва да имаш проблем.Всъщност ти кои храни използваш по принцип в Зоната,а и извън нея,за да разберем кое причинява този дискомфорт на стомаха ти?

# 439
да, странно е, защото ти можеш да си подбираш храни, които си яла и преди, но да ги комбинираш по правилния и съответен за теб начин. Промени нещо, като нагодиш менюто, към удобното за теб.

Аз пък забелязах, че доста намалих плодовете, има дни в които съм ги изключила и това не ми хареса, та от днес започнах на всяко хапване да ям по половин ябълка, като 1 въглехидратен блок. А и да ми регулира стомаха.

Смъкнах 3кг, но от 3 дни ям малко по-през просото и веднага си пролича на кантара - върнаха се първо 100, после 200 г, това ме ядоса и от днес отново съм стриктна.

Днес хапнах за закуска, филия със сирене, намазана с майонеза лека - 1Б, мляко с кафе - 1Б и ябълка, маслини и сирене - 1Б.
За обяд - пилешка пържола на скара филе - 3Б, броколи, домати и чушка - 2Б, ябълка и хляб - 1БВ, маслини - 6бр. Позволих си и половин чаша бяло вино.
За вечеря ще ям - чушки пълнени с яйце и сирене - айрян и маслини в съответните комбинации.

Вие сте наред  Crazy

# 440
Здравейте!

Моето меню днес:

З- кис. мляко 1 коф. + 6 бадема
О- 200 гр домати+ 100 гр краставица, 56 гр шунка, 40 гр сирене, 100 гр портокол, 3 маслини, 3 бадема
След.З- още не съм, мисля пак кисело мляко
В- броколи със сирене
КЗ- прясно мляко + бадеми

# 441
Здравейте!  За Зоната чух от д-р Папазова, която гостуваше при Гала. Запалих се, когато разбрах колко предимства има този режим на хранене (не само за сваляне на килограми, а главно за здравословния начин на живот, който осигурява Зоната).
След като родих имам да свалям едни досадни и упорити 7-8 кг. И така в Зоната съм от около месец и съм - 5 кг. Чувствам се чудесно, само че имам проблем - много трудно устоявам на сладкото. Когато вече не мога без сладко, преди да си хапна (главно шоколад-черен без захар) изяждам и 2-3 лъжици извара. После, обаче ми е едно гузно и се обвинявам за слабите ангели (солено не може да ме изкуши, но сладкооооооото.......). Моля ви, кажете дали някой има този проблем, и ако да, как се справяте с него!
Приятна вечер на всички!

# 442
Здравейте!  За Зоната чух от д-р Папазова, която гостуваше при Гала. Запалих се, когато разбрах колко предимства има този режим на хранене (не само за сваляне на килограми, а главно за здравословния начин на живот, който осигурява Зоната).
След като родих имам да свалям едни досадни и упорити 7-8 кг. И така в Зоната съм от около месец и съм - 5 кг. Чувствам се чудесно, само че имам проблем - много трудно устоявам на сладкото. Когато вече не мога без сладко, преди да си хапна (главно шоколад-черен без захар) изяждам и 2-3 лъжици извара. После, обаче ми е едно гузно и се обвинявам за слабите ангели (солено не може да ме изкуши, но сладкооооооото.......). Моля ви, кажете дали някой има този проблем, и ако да, как се справяте с него!
Приятна вечер на всички!
И аз съм така със сладкото,затова често ям извара,мед и ядки.Става вкусно и до някъде задоволява глада за сладко. Rolling Eyes

# 443
Добро утро момичета!

Както Collibri беше предложила, реших да публикувам снимки на част от храненията, дето има една дума - една картинка казва повече от 1000 думи Simple Smile Пък и по-шаренко и по-интересно става Simple Smile

ЗАКУСКА 8:30 / 23.10.2010

Или разписано:

- 1 варено яйце, 28 г извара (2 ББ)
- 1/2 домат, 1 препечена филийка черен хляб  (2 ВБ)
- 2 лъжици оцет + 2 лъжици зехтин (2 МБ)

Сега ще пийна кафе с малко прясно мляко, доколкото знам то се смята 1В + 1 Б, та значи ще станат някъде към 3 за закуска....

Лек и успешен ден в Зоната!   bouquet

# 444
  Днес е време за лунуване с много айрян!       bouquet

# 445
привет, тия дни не смъквам, нещо, застой, но поне не е нагоре. Вчера реших да разпусна, че пих 2-3 чаши бира и семки ядох - пусти въглехидрати. А днес пък си угодих с шоколад - лошава работа. Ама пък чат пат и забежки трябват. Някъде бях срещнала в зоната, че веднъж в седмицата било нормално да попаднеш в графата и аз съм човек, за да утолиш страстите си.
Иначе много гот така със снимките! Давайте - веднага човек придобива по-реална представа за храненето и количествата

Иначе обядвах спанак с пиле - мн.вкусно, по зоната сготвено - пропорционирано.
Сега ще вечерям омлет от чушки, сирене, яйце и маслинки, доматки, пак по зоната.

# 446
Гиги, ще те бия с тоз половин домат, трябва да е цел!
иначе казано - 240 грама домати са ти един въглехидратен блок, и филийката, че да станат 2

# 447
Здравейте да попитам и аз нещо. Доскоро купувах хляб Тонус, но много трудно го намирам и за това минах на Вита, Можете ли да ми кажете какво количество от хляб Вита е 1 ВБ?
Също така и в някоя от предишните теми бяхте коментирали как се смятат блоковете на всички храни, не знам дали го обясних добре - например на хляб Вита пише, че въглехидратите са 42,7 на 100 грама. Смътно си спомням, че нещо се делеше ама на какво това ми е питането. Предварително благодаря.

# 448
Можете ли да ми кажете какво количество от хляб Вита е 1 ВБ?

~21гр

# 449
  • София
Здравей, irina176!
Относно твоя въпрос за стомашното разположение-имах подобен проблем в продължение на близо 2 години и минах през много лекари и диети. Накрая една лекарка от Исул успя да ми постави диагнозата-бактериален дефицит в стомаха, който се получава след пиене на антибиотици. Лечението е елементарно-пият се пробиотици. В моя случай взимах от вида без фибри-Лакто 4. Това е. Успех с лечението! И моля да споделиш дали е имало ефект при теб.
Имай предвид, че това не е лекарство, което да подейства на мига-трябва да мине време, поне няколко седмици, за да се получи пълен ефект, но още първите дни би трябвало да почувстваш облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт