Парфюмни размисли и страсти - 78

• 29 500
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
какво бих отнесла веднагически?
в сферата на мечтите - Блек ту Блек бай Килиън

Как ухае Бек ту Блек , защото заглавието ми създава асоциации в посока Орхидеята, а според съставът изглежда като чай с мед?  Rolling Eyes

# 256
Нещо ново интересно да е излизало или и модните къщи са в летен отпуск  Thinking

# 257
  • София
Ох, аз така и не мога да усетя канелата в Амариж Мариаж  Rolling Eyes Много е приятен , ванилов, но канела - нъцки  Laughing

# 258
  • Бургас
За съжаление и повечето миниатюри са без пулверизатор, което е сериозен недостатък, но предпочитам да имам аромат в оригинално бутилче пред отливка, т.е. много повече ме радват 3-4-5 мл сладурски флакончета пред 10 мл отливка. От минитата, които съм притежавала съм забелязала, че повечето на Клиник и Ести са с пулверизатор.
 Днес съм с Ле парфюм на Соня Рикел /от отливка/ и много ме радва, уникален аромат. Леко ретро, но точно до там, колкото да му носи класа и тежест /дори усещам лека шипровитост, но съвсееем лека и не ме дразни/, стартира с горчиви цитруси /все едно белиш цитрус, аромата на кората по-скоро/ и кремести цветя, след това аромата се трансформира плодово-прасковено-медена сладост , но на фона на такъв наситен аромат тя не звучи несериозно, а просто е в хармония с останалите съставки, някой беше описал, че даден „аромат му мирише на парфюм”, е за мен това е парфюмЪТ, който мирише на парфюм. Парфюмът, който ме кара да вдишвам. Направо го обикнах и вероятно като привърша отливката ще си го купя. Отдавна не съм изпадала в еуфория от аромат, но този ме докосна.

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 15:03 от ga_aMa_He

# 259
Мен изобщо не можа да впечатли Мариаж-а  Rolling Eyes

ga_aMa_He - много ме зариби да го пробвам с това описание  Crazy

# 260
какво бих отнесла веднагически?
в сферата на мечтите - Блек ту Блек бай Килиън

Как ухае Бек ту Блек , защото заглавието ми създава асоциации в посока Орхидеята, а според съставът изглежда като чай с мед?  Rolling Eyes

Едно чудесно описание на Теди, съгласна съм с него:

Back to Black  Afrodisiac By Kilian-наистина мирише на черешови пурети, ликьор, дървесина.Тъмен, опияняващ аромат.Не съм тествала дали е афродизиак, флакона ми още не е пристигнал да се напръскам подобаващо да видя ще има ли опашка от мъже след мен  Joy

и на Пикси:

Tези дни нося By Kilian Back to Black. Отначало не ме впечатли особено, с тези явни ноти на плодове, които изпъкват веднага. Малини! Вкусни, захаросани малини--напомня ми точно за "raspberry truffle"--сладък, плодов, и ярък в сърцевината, но към края плодовите ноти стават по-тъмни. Доста сладък е, наистина, но ми харесва защото аз обичам малини и шоколад. Мисля, че го класифицират като шипър, но за мене си е горманд.  Изненадващо приятен горманд. 

# 261
  • Belgium
Анна Дело Русо пуска собствен парфюм - щом и редакторите на Vogue вече имат свои аромати не знам докъде ще я докараме  Grinning

Флаконът му е бая кичозен за мен - златна обувка. В самия парфюм имало нотки на ванилия и бадем.

# 262
  • София
аз пък да се оплача.. забърсвам днес от Мегашоп-а един летен Армани код (2009 предполагаемо, предвид картинката), така със замах, да не би случайно да свърши.. носят ми го, дотук добре.. отварям аз пакета с разтреперани ръце и какво да видя О, УЖАС  smile3511 новата версия.. която по последни спомени от тестовете ми март месец на летището в Мадрид не ме трогна ама никак.. за разлика от миналогодишната 'дето цяло лято и се чудих и чаках да я намалят поне малко, така за идеята дет' се вика.. и накрая изчезна.. та толкова ми идваше да си изгриза ушите от яд, че тази сутрин като я хванах на мушка.. ясна ви е картинката..

най-странно ми е, че 2009 версията фрагрантика я дава флорално дървесна мускусна категория (да речем, че са прави), а 2010 версията се различава като нотки само по липсата на акватичната нотка, но за сметка на това е класифицирана като флорално акватична  Shocked  Shocked

та така сега.. ще се пробва пак, по принуда, да видя да я връщам ли или ще се харесаме все пак..

ПС. РЕШИХ.. ще го връщам .. явно няма да се споразумеем  Sick  Sick

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 17:29 от Elitsa_z

# 263
  • Germany
Здравейте, и аз се опитвам да открия най-красивите виолетки, обаче при мен виолетките просто изчезват за секунди и се трансформират в тежка и мазна роза  ooooh!. Вчера пробвах де що има виолетка, но не, просто изчезва. Остана единствено Париж, но пък и цената му е ... Та, издирвайки вчера разни виолетки, попаднах ето на това http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Vice-Versa-4236.html. Уж съм от най-върлите почитатели на бранда, а това съм го пропуснала  Thinking. На блотер усетих много тубероза и червено грозде, от това хрупкавото, напращяло, което излиза в началото на есента и те мами да го изядеш, като трайност мисля, че също ще бъде добре, защото блотера остана в колата и сутринта миришеше цялата кола. Моля някой да каже нещо за него, че много ще го мисля до утре...  Mr. Green

# 264
  • София
Не познавам този на ИСЛ, но пък да предложа виолеткови аромати (в случай, че не си ги пробвала, разбира се) - на първо място, разбира се, Инсоленс ЕДТ (несладки, хладни виолетки), Волупте (бонбонено-пудрени виолетки), My Queen (ванилов сладолед с виолетки), Ейнджъл Виолет (пудрено-пачулести виолетки). Това на първо мислене, не са от бързо изчезващите Simple Smile

# 265
  • Boston, MA
Нещо ново интересно да е излизало или и модните къщи са в летен отпуск  Thinking

Вчера душих нов мъжки Шанел, доста безинтересен ми се видя (прекалено воднист), но е в духа на Платинения Егоист и предполагам, че ще бъде хит:
http://www.nstperfume.com/2010/05/24/chanel-bleu-de-chanel-new-fragrance/

Виолетките и аз ги харесвам в Баленсиага. Най-хубавата зелена виолетка за мен е в Артизан Verte Violette (то така си е и наречено), Баленсиагата е много подобна, но е по-лека и нежна.

Четох някъде, че по принцип не се правело етерично масло от виолетка, затова самият аромат бил много труден за пресъздаване (правят го абстрактно, т.е. от други компоненти създават илюзия за виолетка, а не ползват екстракт от цветето).

# 266
  • Бургас
Ковачева, не познавам аромата, но по спомен от чужди коментари не е "чудо невиждано". И въпреки всичко, ако ти допада, те съветвам да си го вземеш, тъй като аромата е стар и до колкото зная е спрян от производство. Това може да е последния ти шанс да се сдобиеш с него

Гагче, не се подвеждай само по описание - парфюма определено е ретро и не е особено лесен за харесване. В момента вероятно достигнах базата, но ми мирише малко на развален шампоан  Rolling Eyes Поне базата му е "тиха" и я усещам само когато потърся аромата на кожата си, та ще го преживея.

След като Атти спомена за Май куин се сетих за срещата с Бижу и запознанството ми с White Musk Midnight Iris  на The Body Shop. Ей богу, тези аромати са ми като парфюмни близнаци. Само Кралицата ми е малко по-суха и дървесна /сериозна/, а онзисдълготоиме е леко по-сладък и весел /малката сестра/

# 267
  • Бургас
Сега се сетих за още два виолеткови аромата: Феерията на Ван Клииф http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-4077.html и Лолита Лемпика едп http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempicka-456.html

# 268
  • Sofia
Във Феери виолетките за мен са бонбонени и примесени с ириси.
В Лолитата мастиката , пардон-анасонът, надделява.  Grinning
Във Волупте виолетките са ми със зеленина.
В Парижанката чудна комбинация от рози и виолетки, за мен нетрайна, за околните натрапчива.
В Инсоленс глейс - сухи и хладни пудрени виолетки, в едп - виолетки сред класна пудра от 60-те г.
В Май Куин са ми най-бонбонени
а във Виолет Ейнджъл са най-секси виолетките.  Heart Eyes

# 269
  • USA, Steak State
Аз имам доста минита и тези, които имам на ести наистина са с пръскало, както и Еуфория-та която имам, но повечето са без.. И мен ме дразни но... какво да се прави.. Ще си колекционорам дребни бутилчици. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт