Професионални серии за коса - 11

• 128 587
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Предложения за дълбоко възстановяване (без значение - терапии, ампули, маски) за коса, която не е боядисвана?
Моята фризиорка ми предлага разни ампули единични и после сама се отказа да ми ги слага... Били за много изтощени коси, а моята е "средно изтощена"  Laughing

Т.е. полагам си редовните и специалните грижи, търся нещо, което наистина да ми съживи косата.

# 496
  • в 1001-та нощ
EVA PROFESSIONAL - Ампули със серум за интензивно възстановяване Intense Repair – в една кутийка са 4 ампули- има описание на български, струват 60 лв., нанасят се на измита и подсушена коса по една – за 4 последователни измивания.Оставят се да действат до 2-3 минути. Прилагат се при изтощена коса – при смяна на сезони, стрес, след бременност. На сайта са долу в дясно червените => http://www.evaprofessional-bg.com/haircare.html

Копи-пейст от сайта:

Цитат
Витализиращ серум за суха, порьозна и с нарушена структура коса.
Мигновен ефект още след първата процедура.
Подходящ при често химическо третиране, при смяна на сезоните, след бременност и стресови ситуации.
Уникална формула базирана на картофени стърготини, пчелна вакса и зеленчукови протеини.
4 ампули x 15 мл

пиша за тези, тъй като съм ги ползвала и на косата ми са й любими Wink)))

чела съм и за други (всяка марка ги поддържа в продуктовите си линии), но предполагам ще ги предложат дами, които са ги ползвали   bouquet

# 497
Мерси за бързия отговор a.l.e.n.a, явно и ти си "ранобудна" във форума днес.
 Simple Smile
Но това, че пише "при често химическо третиране" ме навява на мисълта, че ще е подходящо за боядисвани коси.
Притеснява ме да няма обратен ефект.
Ще очаквам и още мнения   bouquet

P.S. Аз съм с едни миналогодишни кичури, които така и не повторих, защото са мн близки до ест. ми цвят и не си личи "израстване". (Това ми е ед. намеса на боя).

# 498
  • в 1001-та нощ
ха ха скица - "ранобудна" - просто кърмя често и през 2 часа и ....будуването по никое време ми е перманентно състояние Wink))))

това, че пише и "при често химическо третиране", освен другите - "при смяна на сезоните, след бременност и стресови ситуации" - не мисля, че я прави неподходяща, но .... ти си знаеш

струва ми се, че повечето продукти за дълбоко възстановяване се предлагат с насока - за коси, на които нещо им се е случило или  са преживели (третитане - боядисване, термо....) или са много сухи (Phytokarite)... или имат нужда от "подмладяване" (серията на Лореал age densinforce) и съдържат основно хидролизирани масла (разбити с цел по-лесно усвояване - да не стоиш дълго с топла глава), протеини и т.н. - представени в гениално-изключителна нова формула Wink (с разни страшни латински букви и заклинания Wink))) представени като био извлек (зеленчуци, треви, семена, желтък...)

# 499
Точно и на мен така ми се струва - тези терапии са повече за много третирани коси, затова реших да попитам някой дали има предложения за не дотам третирани, но изтощени.

Например аз не се боядисвам, но атмосферните влияния много изтощават косата ми, дори да не я подлагам на много термична обработка... Дълга коса, тънък косъм.. все от нещо започва да "умира" откъм краищата, а от там почва и по дължината. Подстигах я преди морето, а как си дойдох след 7 дни... :X Просто диагнозата е "много склонна към цъфтеж и накъсване".

Явно ще "метна" едно боядисване и почвам с ампулките.  Laughing

# 500
  • Варна
Моля за съвет искам да си подхраня косата с  професионалнита серия на Лореал и се чудя какво е по-добре да си взема Абсолют рипер или Форс вектор? Косата ми дълга, суха,изрусявам се и на някои от космите по средата на косъма са почнаха да се късат косъмчетата.

# 501
  • в 1001-та нощ
Точно и на мен така ми се струва - тези терапии са повече за много третирани коси, затова реших да попитам някой дали има предложения за не дотам третирани, но изтощени.

Например аз не се боядисвам, но атмосферните влияния много изтощават косата ми, дори да не я подлагам на много термична обработка... Дълга коса, тънък косъм.. все от нещо започва да "умира" откъм краищата, а от там почва и по дължината. Подстигах я преди морето, а как си дойдох след 7 дни... :X Просто диагнозата е "много склонна към цъфтеж и накъсване".

Явно ще "метна" едно боядисване и почвам с ампулките.  Laughing

ха ха, финалната реплика е уникално на място;)))  Peace - разсмяме с глас, но мигах 2 секунди, докато схвана Joy

а къде ти се накъсва - посредата? на различни места подължината или така подсилваш катобяснение - еекта на цъфтеж по края?

защото ми се вижда много странно - една никак не третирана коса да се уврежда толкова само от влиянието на околната среда - освен ако не работиш в агресивна среда без предпазни средства?

от описанието оставам с впечатление за силно дехидратирана коса? може би си посещавала солариум или си била на море с доста солена вода? или разресваш кофти?
чудя се как и от какво може да се получи при теб?

мисля, че в този вариант би следвало да разгледаш - освен сериите за дълбоко подхранване на много суха коса, за които питаш и тези:

-   за хидратиране и подхранване – moisturizing and nutritive, особено вторите са като за  суха коса с масла и протеини; на Ева са с какаов екстракт (масло) витамини и т.н. – аз лично ползвам тази маска и ми е любимата
-   за коса, която се накъсва – мисля на Лореал експерт разглеждах такава серия – Force Vector, но сигурно и другите марки имат, но аз съм с впечатление, че са за коса, която се накъсва в следствие на химическо третиране, прегаряне и тем подобни инквизиции

# 502
  • в 1001-та нощ
Моля за съвет искам да си подхраня косата с  професионалнита серия на Лореал и се чудя какво е по-добре да си взема Абсолют рипер или Форс вектор? Косата ми дълга, суха,изрусявам се и на някои от космите по средата на косъма са почнаха да се късат косъмчетата.

на прима виста форс вектор изглежда по-подходяща, защото възстановява инквизирана с третиране - боядисване.... термо-атаки коса;
докато абсолют рипеър е по-скоро за порьозна коса и е по-тежка серия

аз бих ги опитала в такава последователност   bouquet

и да добавя, че опитът ми е повече от четене и наблюдения тук

имам маската абсолют рипеър и косата ми понатежа, age densinorce с брокатчетата за блясък ми беше по-лека от лореалските

# 503
Накъсването почва отдолу и мн бързо тръгва по дължина. Подстигвам се на месец и половина - два. Няколко фриз. са се учудвали защо толкова бързо се накъсва. При което хващат ножиците и затова дълго време не можех да пусна дължина.

Пресата я пускам 2 пъти в месеца и изправям по най-щадящ начин. "Черната работа" със сешоара и после само заглаждам.
Имам всякакви видове продукти, а на морето бях нон-стоп вързана, с шапка, без сол, без слънце. Балсамчета, глезотийки и какво ли още не.
Една фриз. се изказа, че пластовете плюс атмосферното влияние ми рушат косата. Спрях филиране, кълцане и темподобни - неп... същата история.

Преди година ходих на солариум и тогава ефектът се засили още повече и спрях. В сравнение с други дами - почти не съм ходила даже.
Сега освен бадемовото масло почвам и другите, които изчетох тук + тривитаминол + подхранването след баня.

Но истината е, че никога не съм спирала да полагам много грижи за косата ... и в крайна сметка явно от една пяна(на която дори с фиксацията съм направила компромис) и дължината(средата на гърба)... цъфти си и цъфти.. поне някой ден да видя нещо да върже..  Simple Smile

О забравих... разресването - с маски, балсами, никога невнимателно. Подсушаване - по правилата за къдраво-чуплива коса. Добила съм култура за грижата на косата си с времето, но явно няма пак да изглежда както преди - един балсам без отмиване и ми "подскачаха" къдриците като на бебе. Не знам защо си мисля(вероятно не съм права), че с една щадяща боя ще се получи едно пластче отгоре, което да я позакрепи.

Та така a.l.e.n.a Simple Smile
Ще ги пробвам сериите, които препоръча. Както и за мн суха коса на Лакме плюс домашните глезотии.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 13:01 от falling-leaves

# 504
  • в 1001-та нощ
ха ха, ще върже мушмули  Laughing Laughing

е тогава, ти особено внимание трябва да обърнеш на крайчетата - и то с масла и кристали и т.н. след измиване и всички свещенодейства - НО ПРЕДИ стилизиране - а не само с тривитаминоловата маска, която се прави преди миене и според мен е основно за скалпа....

каквото и да направи тривитаминоловата маска за дължините, то е малко - после има миене и другите фръцнотии.. не е без значение, но и не е достатъчно;
освен това ако я правиш в пълния й състав с изсушаващите елементи  newsm78 #Crazy

аз лично за върховете ползвам Silk Infusion на CHI и съм доволна, малко количество между дланите и нежно прегръщам крайчетата, след това суша

може би и термозащита - за теб и сешоар с йонизатор - почети за тях

на мен косата ми никога не е изгоряла - благодарение на тези 3 неща - предполагам  Peace

CHI имат продукти за тази технология (а вероятно и не само СНI  Twisted Evil )

Аз ползвам серията Infra, която е предимно хидратираща и заключва влагата в косъма, а после с йонизацията от сешоара има допълнителен ефект – негативните йони – разбиват водните молекули на фини микро частички, което подобрява балансираното овлажняване и действа за блясък, липса на наелектризиране …

# 505
ха ха, ще върже мушмули  Laughing Laughing

е тогава, ти особено внимание трябва да обърнеш на крайчетата - и то с масла и кристали и т.н. след измиване и всички свещенодейства - НО ПРЕДИ стилизиране - а не само с тривитаминоловата маска, която се прави преди миене и според мен е основно за скалпа....

каквото и да направи тривитаминоловата маска за дължините, то е малко - после има миене и другите фръцнотии.. не е без значение, но и не е достатъчно;
освен това ако я правиш в пълния й състав с изсушаващите елементи  newsm78 #Crazy

аз лично за върховете ползвам Silk Infusion на CHI и съм доволна, малко количество между дланите и нежно прегръщам крайчетата, след това суша

може би и термозащита - за теб и сешоар с йонизатор - почети за тях

на мен косата ми никога не е изгоряла - благодарение на тези 3 неща - предполагам  Peace

CHI имат продукти за тази технология (а вероятно и не само СНI  Twisted Evil )

Аз ползвам серията Infra, която е предимно хидратираща и заключва влагата в косъма, а после с йонизацията от сешоара има допълнителен ефект – негативните йони – разбиват водните молекули на фини микро частички, което подобрява балансираното овлажняване и действа за блясък, липса на наелектризиране …

a.l.e.n.a Аз че съм "болна" на тема продукти - да, ама твойте рафтове си ги представям като на малка фармацевтична компания вкъщи.

Хаха забравих да ти кажа - аз почти не ползвам сешоар. Сега съвсем да те учудя  Shocked

Мерси за съветите Wink

# 506
Да си напиша за цимент термика  Grinning

Снощи разглеждах листовката и имаше направена диаграма, на която е показано действието със и без изсушаване, и естествено ползите са доста по-големи, ако косата се суши със сешоар и кръгла четка. Така че явно всички термични си изискват топлината

falling-leaves, може ли да се каже, че косата ти е естествено суха? Моята също е такава - дори и без боядисване и сешоар е ужасно суха. За такъв тип коса се препоръчва маска интенс рипер, аз я харесвам много. До краищата на косата ти очевидно не достига себум /естествената мазнина, която се произвежда от скалпа. Такъв тип коса трябва да се мие с много щадящ шампоан, маска на всяко миене, и задължително нещо мазничко по краищата.

# 507
Люлякова, може може. Направо си е суха. То чупливо-къдрава, която да не е суха май не съм чула досега. Шампоанът обърках аз. Сега ще купувам някой без слес от посочените. Най-добре изглежда, когато я мия само с балсам.

# 508
  • в 1001-та нощ
Да си напиша за цимент термика  Grinning

Снощи разглеждах листовката и имаше направена диаграма, на която е показано действието със и без изсушаване, и естествено ползите са доста по-големи, ако косата се суши със сешоар и кръгла четка. Така че явно всички термични си изискват топлината
....

А ти твоята - как я сушиш?

…a.l.e.n.a …..

Хаха забравих да ти кажа - аз почти не ползвам сешоар. Сега съвсем да те учудя  Shocked

Мерси за съветите Wink

ама учудвай ме  Peace полезно е - изненадва, адренализира, ввълнува  Peace

а как я решеш и колко?

…a.l.e.n.a Аз че съм "болна" на тема продукти - да, ама твойте рафтове си ги представям като на малка фармацевтична компания вкъщи. …

а вече си мисля за разширение, защото си искам една стая за свщенодействия тип „будоар”, където всичко да ми е наредено, достъпно, да ми е приятно да релаксирам за час в моя си свят….дали ще си пусна музика, светлини…..или ще си съзерцавам нещо, за което мисля….с децата ще е трудно, предполагам, но пък и това няма да ми е  ежедневие, а бягство от него

ех….като живеех сама как беше…

сега всичко е натъпкано по гардероби, шкафове, не, че нещата не са ми навсякъде, но са някак пръснати и се размиват вкуса и аромата на онзи гъдел….

сега единственото уединено място е фитнеса….и всички потриват ръце – как заради детето ще го махнем…аз пък мисля за няколко стаи в повече + още една баня за СПА Wink))) и задължително с парна кабина  и вана с хидро-масажни дюзи – силно струя Wink)))

# 509
Реша само с маска, след измиването с шампоан.

И аз си мечтая за такава стая гардеробна + козметичните посуди, направо ще си я кръстя "Разкрасителна".  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт