Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 686
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Предстои ни дълъг път,та бих искала да се посъветвам с вас относно преспивателните.Казаха ми,че пътуването ще мине много по-лесно за котенцето,а и аз нас,ако му дадем преспивателно,тъй като то до сега никога не е пътувало.Използвали ли сте такива медикаменти и безопастни ли са те за животното?Знаете ли колко часа действат?

П.П.Котките ходят ли до тоалетна по време на път?Става дума за пътуване около 15-20 часа.

Да, дори смятам, че е задължително. За това, преди около 6 г. тръгнахме да пътуваме за чужбина и ветът ни даде някакво лекарство в спринцовки - трябваше да им ги бия на два пъти. Лекарството започна да действа едва след 5 часа - тогава за първи път се успокоиха, спряха да мяукат, хапнаха /повишаването на апетита бил страничен ефект на лекарството/, поспаха, после почнаха да се оглеждат-стана им интересно. Единият влезе да ползва тоалетната, но заспа по време на дейностите, след което другият реши да се възползва - едвам измъкнах първия.
Само дето ме стреснаха предварително, че ако го предозирам, мога да им навредя. Беше ми безкрайно трудно в кола, пълна с багаж, да търся два заспали котарака, за да се убедя, че са само заспали.

На връщане им дадох хапченца, предписани от ветеринар. Бяха действително много ефикасни, но за жалост след това не можах да ги открия по аптеките в България.

Ако не бях измислила този вариант, мисля че за 12 часа път най-малкото щяха да се обезводнят, да не казвам, че можеха да им се пръснат сърчицата - те не спират да мяукат, разширяват им се зениците, изплезват езици, не ядат, не пият, не ползват тоалетна ... Да не казвам как се стичат сълзи от очите на стопанката им, като не може да измисли как да ги успокои.

# 91
Емел,благодаря ти! Hug Много ми е притеснено,още повече защото ще сме с чужда кола и с други хора.Направо ще ги побъркаме,ако мяука през цялото време!Утре ще мина през ветеринарната аптека и ще купя и аз приспивателни хапчета.Мисля да купя и една котешка клетка,да му направя мекичко и се надявам с медикаментите да спи по време на целия път и да не се налага да ходи до тоалетна,че ще стане трудно.В деня преди тръгването(понеже ще пътуваме вечер) няма да го храня много,малко суха храна и водичка за да не се чувства дискомфортно по време на пътя ако е натъпкан.Плюс това без храна нищо няма да му стане за 15 часа,важното е да пие вода да не се обезводнява.Ще се радвам да чуя и други съвети!

П.П.С хапчетата,които си им дала на връщане събуждаха ли се и ходиха ли пак до тоалетна?А колко часа пътувахте?

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 19:34 от Golden Queen

# 92
Влизам в темата за първи път от доста време и какво..чудесна новина! Честито на Боби! Да расте здравичка малката принцеса и много да радва мама и тате!   bouquet
Аз се присламчвам и с въпрос. Моята Молка е разгонена, никакви проблеми не създава, не мяука само мърка и дига дупето  Blush като я милваме (ама не както обикновенно де). Лошото е, че утре ще си ходим на село за 1 седмица, а тя знае, че там се бяга на воля и няма как да я държа затворена, а не искам котенца още, малки сме. Има ли начин след като вече е започнало разгонването да се прекрати по-бързо?

# 93
Влизам в темата за първи път от доста време и какво..чудесна новина! Честито на Боби! Да расте здравичка малката принцеса и много да радва мама и тате!   bouquet
Аз се присламчвам и с въпрос. Моята Молка е разгонена, никакви проблеми не създава, не мяука само мърка и дига дупето  Blush като я милваме (ама не както обикновенно де). Лошото е, че утре ще си ходим на село за 1 седмица, а тя знае, че там се бяга на воля и няма как да я държа затворена, а не искам котенца още, малки сме. Има ли начин след като вече е започнало разгонването да се прекрати по-бързо?

Има начин да,хапчетата се казват Ноновулин и се продават в почти всяка ветеринарна аптека.Много са ефикасни и действат бързо.

# 94
  • София
П.П.С хапчетата,които си им дала на връщане събуждаха ли се и ходиха ли пак до тоалетна?А колко часа пътувахте?

12 часа. Моите не бяха приспани, а само успокоени. За това си хапваха, пийваха  и естествено - ползваха си тоалетна.

Аз препоръчвам да си вземете една котешка тоалетна, може и някоя импровизирана /по-малка/, коята да държите в краката си. Аз бих сложила легенчето в клетката, още повече щом колата е чужда. Така ще спи на твърдо, но няма да има опасност да направи някоя беля.

# 95
Да ви покажа котката, дето беше родила в нашето мазе. Едно от тези дребните гоних онзи ден безуспешно.

# 96
  • София
Олелееееееее, Теди, ще ги изям. Безкрайно на сладки! Защо ли тази картинка по-скоро ме натъжава? Sad

# 97
  • In a surreal moment!
олиииииииии...черноооооооо....Шушинцииии... на мама...оффф..нямам насита...  Grinning

# 98
Е, не е толкова натъжаващо. Те не дават никой да ги хване и така се пазят от недоброжелатели. А и храна няма да им липсва, не само аз ги храня. Днес им хвърлях гранули. Но понеже сме  на 3 етаж и докато стигнат до долу се разпиляват. И те в началото не можеха да зацепят таз отгоре в какво аджеба ги замерва  hahaha ама после надушиха и почнаха да си ги намират и да си хапват.

# 99

Има начин да,хапчетата се казват Ноновулин и се продават в почти всяка ветеринарна аптека.Много са ефикасни и действат бързо.

На предишната си котка давах такива при всяко разгонване и тя на осем години почина внезапно, без видимо да е боледувала от нещо, та вече хапчета не бих давала никога на животинка:  http://www.novetbg.com/index.php?option=com_content&view=art … d=64&Itemid=3 &lang= 

Бела я закарахме вчера на доктор, и само като я извадихме от клеткатата, тя веднага облещи едни големи очи  Shocked и орева орталъка, та изпоплаши всичко живо в клиниката - и доктори и животинки, а пък като и боднаха една инжекция в дупето въобще и не реагира.  Laughing Имало някаква подутина на крачето (не стана ясно от какво - не е счупено или изкълчено) и ни дадоха още две дози някакво противовъзпалително и обезболяващо лекарство за в къщи и сега е добре. Още щом се прибрахме се видя, че има подобрение, а сега вече и си ходи нормално диването.

# 100

На предишната си котка давах такива при всяко разгонване и тя на осем години почина внезапно, без видимо да е боледувала от нещо, та вече хапчета не бих давала никога на животинка:  http://www.novetbg.com/index.php?option=com_content&view=art … d=64&Itemid=3 &lang= 

Наясно съм със страничните ефекти много отдавна. Затова и не ги ползвам, но този път може да се наложи инцидентно. Изглежда вече й минава и може и да се разминат и този път хапчетата. Искам да роди поне веднъж преди да я кастрираме, затова отлагаме, но още е малка, както споменах. Благодаря за съвета все пак.

# 101
  • In a surreal moment!
Banshee - хахахаха...залегнах от смях...че колко още ги ококрихте тия очета...те ще паднат бе....хехехеххехе...милото дИте, добре , че се е оправило . Цун и гуш от мен ...да и предадеш , моля те, че мнооо шлядка  Heart Eyes Hug Joy Joy

Олеее възпрете се сп тия цитати като чаршафи , че мнооо трудно отварям и зареждам, МОЛЯЯЯЯ

# 102
Banshee - хахахаха...залегнах от смях...че колко още ги ококрихте тия очета...те ще паднат бе....хехехеххехе...милото дИте, добре , че се е оправило . Цун и гуш от мен ...да и предадеш , моля те, че мнооо шлядка  Heart Eyes Hug Joy Joy
То така си рИве всеки път като го караме на доктор, още в колата се мяука сърцераздирателно, а до там вече се вдигат няколко октави (е па няма само нея да я е страх, я)  Mr. Green Имаше вътре в кабинета и някакъв младеж - стажант явно, който се постресна сякаш  и по едно време започна и той така  Shocked да гледа - почти като нея ...   Laughing

# 103
Здравейте! Приемате ли нови попълнения?

Това е Оро. Вкъщи е от пет дни. Аз и моя колежка го спасихме от едно мазе. Офисът ни има обща стена с изоставена къща. Колеги са го чували, че мяука няколко дни. В крайна сметка се престрашихме и отидохме на спасителна акция. След лабиринт от коридори в подземната част на къщата, в стая без никаква светлина, го намерихме. Стаята е била склад за въглища и той целия беше в сажди. Търсихме го на светлина от запалка. Той не знаеше как да реагира нито на светлината, нито на хора - виждаше за първи път... Чак тогава стана ясно защо е мяукал толкова време - майка му беше умряла там... Няма да ви казвам какво ни беше, всички бяхме в шок... Поревахме си, след като го изкарахме. Беше прегладнял, свиваше очички на светлината и се оглеждаше, не разбираше какво вижда и какво става. Веднага реших, че ще го прибера вкъщи. Два дни му трябваха, за да свикне с дневна светлина. Ходихме на ветеринар, лекарката страшно ни хареса Heart Eyes Оказа се, че имаме малък проблем с очите, капем капки "Тобракулин". Всичко останало е ок, обезпаразитиха го и сега чакаме да минат 20 дни за първа ваксина и паспорт. Веднага се научи да ползва котешка тоалетна, постоянно има апетит. Лекарката каза, че най-вероятно е около втория месец, но е слабичък заради недохранването... Иначе е много общителен, игрив и весел. Това е историята му, с която се надявам да ни приемете в редиците си:) До сега съм гледала само кучета, вкъщи имаме и две костенурки, десет-годишни... Ще имам нужда от съвети, вероятно ще имам и въпроси:) Още снимки на малкия Оро:
http://dramatea.snimka.bg/animals/orochimaro.520826

# 104
В къщи все още във военно положение. Гледаме да ги държим далече един от друг. Новата (казва се Valerie) обикновенно е под кревата в стаята на сина ми или в гардероба в нашта стая. 13 годишния ЦАР- Гизи основно фучи....особено когато се прибере от разходка да похапне и подремне. Вечер става страшно...
Снощи уж котките са отделно и има мир, но  Naughty, тръгва собственика на къщата (и на нас) да си ляга в леглото на щерката (той спи САМО на това легло) и за негов (и наш) ужас вижда "натрапницата" на неговото место  Crazy. Отдавна не бях виждала котка да отскача с четирите си крака на около 30 см височина. Последва изфучаване и едва успяхме да ги разтървем. Щерката залови любимеца си и се затвори в банята с него, докато ние със сина ми изваждахме  Valerie от бойното поле.
Дано скоро престанат да се бият (по точно Гизи да приеме Valerie). И аз с какъв акъл се поведох на идеите на децата- Гизи е много умен, но вече е стар; хайде мамо да си вземем още едно коте и Гизи да го научи......
Скоро ще кача снимки.

Общи условия

Активация на акаунт