За и против обрязването

• 15 347
  • 325
  •   1
Отговори
# 75
Радослав, прочети какво съм написала в скобите в моя цитат  Wink Не питам за обрязаните по религиозни или медицински причини  Peace

# 76
Радослав, прочети какво съм написала в скобите в моя цитат  Wink Не питам за обрязаните по религиозни или медицински причини  Peace
Разбрано шефе. Само не мога разбера какво ревнахте против това обрязване. Аз например съм обрязан и да ви кажа си ми е много добре. Братята ми пък не са обрязани и те твърдят че им е добре Simple Smile

# 77
а изобщо каква беше целта на темата ти?

# 78
Аз например съм обрязан и да ви кажа си ми е много добре. Братята ми пък не са обрязани и те твърдят че им е добре Simple Smile

А синът ти обрязан ли е?

# 79
А тенденцията за намаляване на процента при българите мюсулмани на какво се дължи според теб, предполагам че по-възрастните поколения оказват натиск при всички случаи?

# 80
Аз например съм обрязан и да ви кажа си ми е много добре. Братята ми пък не са обрязани и те твърдят че им е добре Simple Smile

А синът ти обрязан ли е?
Не не е обрязан.

# 81
А тенденцията за намаляване на процента при българите мюсулмани на какво се дължи според теб, предполагам че по-възрастните поколения оказват натиск при всички случаи?
Тенденцията е поради това, че българите мюсюлмани в Смолянско и Кърджалийско отдавна са скъсали с религиозните догми, освен това не желаят да им викат "Кви българи сте щом сте рязани" и тем подобни неща. Възрастните поколения вече няма как да оказват натиск, след като никой не им слуша глупостите, как задължително трябвало да си обрязан и бла бла. А и много българи мюсюлмани от горе споменатите райони се покръстват.

# 82

Тоест предпочиташ той сам да реши за себе си?

# 83

Тоест предпочиташ той сам да реши за себе си?
Аз не съм пожелал да го обрежат тъй като не съм религиозен, както и повечето млади хора тук. Невярвам някога и той да изяви желание.

# 84
Останах с впечатление, че ти самия си "за" обрязването  Rolling Eyes

# 85
Нито съм за, нито против. Всеки сам да си решава.

# 86
А тогава защо пусна темата?

# 87
А тогава защо пусна темата?

Щото ми е интерсна нагласата на обществото. Капиши?

# 88
Радославе, тя нагласата е ясна.
Но за да получиш представителна извадка и оттам отговор на своя въпрос е необходимо по-глобално проучване.

# 89
Радославе, тя нагласата е ясна.
Но за да получиш представителна извадка и оттам отговор на своя въпрос е необходимо по-глобално проучване.
И каква е като е толкова ясна?

Общи условия

Активация на акаунт