За и против обрязването

• 15 398
  • 325
  •   1
Отговори
# 210
Изрязването на чувството за хумор също нарушава цялостта  hahaha

# 211
Изрязването на чувството за хумор също нарушава цялостта  hahaha

Темата не е хумористична, а сериозна.
Ако искаш да се посмееш иди другаде. Защото тук ти ставаш за смях Laughing.

# 212
Чувала съм ,че обрязаните мъже не можели да развият рак на половите органи.

# 213
Чувала съм ,че обрязаните мъже не можели да развият рак на половите органи.

Що? Няма логика, как една кожичка пази от това? В коя да е болница да попиташ, ще ти кажат, че бъркаш.

# 214
Каза ми го уролог.
Водих сина си ,да му забели пишката,и лекаря ми спомена за обрязването.
Аз отхвърлих идеята веднага и той не ми обясни по-подробно,но беше категоричен ,че обрязан мъж рак не хваща.

# 215
Вероятно е говорил за ЧПВ, мъжът така или иначе няма как да го хване, защото мъжете са само нисители. Обсъждахме го по-напред 64% е предпазването, което за мен си 50:50, т.е. рискът си е риск, няма гаранция, освен редовните цитонамазки на жената.

# 216
Може би това е имал впредвид.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 18:47 от Анонимен

# 217
И аз това си помислих. Защото иначе  обрязването щеше да е задължително. Няма причина факта да се крие и едва ли би имало мъж, който би рискувал да хване рак при условие, че с отстраняване на сантиметър, два кожа ще си го спести.

Но пък знае ли човек. Това го намерих току що.

# 218
Сигурно точно рак на пениса е имал предвид, но това е толкова рядко заболяване, че не може да е критерий.

Доктора е искал да си заработи някой лев.

Някой няма ли да даде статистика на тия заболявания,които се цитират от Америка и от западна Европа и Япония примерно да видим дали има знач. разлики.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 22:20 от Arizona

# 219
Доктора е искал да си заработи някой лев.

Едва ли. Реже хирург...

За рака на пениса пише, че е много рядко заболяване. Боледуват И обрязани, а няма случаи на обрязано дете веднага след раждането, заболяло от този вид рак. Едва ли информацията е твърде надеждна при условие, че тази форма на рак е твърде рядка.

# 220
  • Ямбол
А според мен ръскът от инфектиране след обрязване е пъти по-голям от риска за рак при необрязаните.
И друг въпрос не е за пренебрегване - един ден, когато детето порасне и те попита, защо си извършил тази интервенция без неговото съгласие и мнение?

# 221
като попита детето, ще му обяснят....какво толкова.... не е задължително да има конфронтация по въпроса.

# 222
При мюсюлмани и евреи този въпрос явно не седи. Те поради религиозни убеждения се обрязват. Така или иначе и това трябва да е осъзнат избор.

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 14:59 от Лоli

# 223
Като си задължен от религията нямаш избор, именно в това е смисъла.

# 224
за вярващите това не стои като задължение или като липса на избор.

Общи условия

Активация на акаунт