Срастване при момИченцата-2

• 118 524
  • 543
  •   1
Отговори
# 135
 Хей момичета Hug, обединени сме в тази тема, защото имаме общ проблем- срастването.
Четем, пишем, споделеме...но всеки родител сам избира как, с какво и колко да процедира.
Аз не знам как бих постъпила ако детето ми се слепи отново...не че не се слепва по няколко милиметра, но аз всяка вечер я проверявам и я мажа с Павлодерм. Тя вече е "голяма" и знае процедурата. Приема я за нормално нещо. Но не всяко дете ще приеме нещата като Миша.

# 136
  • София
Вчера бяхме на лекар...най-накрая. Според личната нямаме срастване, всичко е в норма. Явно нещо съм прегряла от много четене.....  Rolling Eyes

Оказа се, че е доста зачервена, обаче, и сега вероятно ще пускаме урина за изследване.

Искам да благодаря на всички за съветите и мненията. Звучахте много адекватно и това ми даде успокоение още преди да отида до педиатърката.

bouquet

# 137
Вчера бяхме при доктор Сираков и разлепи срастването на моето детенце, което беше почти догоре.  Искам  първо да благодаря за това , че от вас научих доста неща за този проблем и второ , ако мога да успокоя тези , на които им предстои. Според мен процедурата не е операция, трае точно 2 секунди. Всичко мина наистина много бързо, детето поплака около 3-4 минути и спря , затова мисля , че не е чак пък толкова болезнено. Неприятното беше после през деня, много плачеше и се държеше за памперса като и се допишка, киснах я в леген , но не искаше и накрая права , а аз духах да не я щипе. Но и това беше два пъти, вече няма проблем. Гадно беше , че чакахме два часа и това я изнерви много, даже не знаех дали ще успеем да минем.
Дали знае някой колко струва процедурата в частния му кабинет? Дано не ни се налага да ходим повече .
Пожелавам ви успех  Hug.

# 138
На нас ни струваше 40лв. Това беше всичко: преглед и процедура.  Peace

# 139
Момичета, дойде ми на ум една идея. Нали ленено масло не се дава на малки деца заради съдържанието на растителни естрогени? Какво ще стане обаче, ако намажеш детето с това?

Със сигурност няма да е вредно като хормоналните кремчета. Ако се получи, може би това ще е по-малко вредният вариант от кремовете и далеч не толкова инвазивен в сравнение с цепването. От три дни започнах да мажа детето 1-2 пъти на ден. (В същност не съм писала подробно до сега в темата. Само съм я чела. Декември месец бяхме при Сираков, сега имам чувството, че пак е сраснало малко.)
Ще пиша другата седмица дали има ефект.  Peace

# 140
  • София
Да дам отчет

Бяхме на манипулация при д-р Людмила Лазарова в Токуда. Наистина мина за 2 сек., толкова бързо че ни прие докато в съседния кабиент се подготвяше за преглед друга пациентка  Shocked.
Малката се разплака в момента в който я сложих да легне и й хванах крачетата, така че не мисля че я заболя от манипулацията , но след това от време на време през деня изплакваше и се хващаше за памперса, сигурно й е щипало  Cry
мазах 1 седмица с Фусидин /антибитична маз/ и 1 седмица с Дефламол.

И утре сме на контролен преглед. Според мен всичко е наред но докторката заръча да я заведа.
Дано не ни се налага повече да ходим...

Само да кажа - докторката е много заета, обикновено часове записват за след 2-3 седмици, но като става въпрос за бебе или малко дете става и без час, вмества те между прегледите.

# 141
Здравейте.   bouquet
От как миналата година по това време "отлепиха" малката не спира да се спраства.Аз бях доста упорита и всяка вечер след баня подръпвах и не се стигна до отново пълно слепване. Сега спрях да го правя,или го правя рядко,на седмица по веднъж,защото малката се усеща и мрънка.Подръпвам бързо и рязко,но слепването не е повече от 2,3 мм.Важното е,да не се забравя "проблема там долу"и да не се допуска отново срастването. Не я мажа с нищо,само ако видя,че е зачервено с малко мазно кремче и толкова. Надявам се,че ще преодолеем проблема без повече лекарска намеса и един ден ще си е нормална млада дама без спомен за преживяното.

# 142
  • Варна
Момичета, и аз при вас...Не знам как го допуснах това слепване, досега все съм следила, но в последния месец отпуснах положението и ето на...Моля, ако има момичета от Варна да ме ориентират за лекар, от когото са доволни и дали при всички случаи се налага механично разлепване или може да се постигне резултат и с мазане само. Много съм притеснена. Личната ни лекарка ме насочи към д-р Евгения Георгиева от МЦ на ул. "Илинден", но аз пък нищо не съм чувала за нея. Помагайте, моля ви!

# 143
Здравей, Блубел! Аз не съм от Варна, но ще ти кажа каквото знам.
Детски гинеколог- Д-р. Пенка Василева в поликлиника Темелков до площад Тракия. Някой беше споделил, че била груба с децата. Лично аз не отидох при нея, защото разбрах, че тя прави само обикновенното разлепване чрез дърпане. Такова може да направи и друг гинеколог. Ако искаш мога да ти дам по-подробни координати на Василева.
Тук сме експериментирали какво ли не. Някой казват, че мазни кремове и подръпване след баня помага за разлепването, но при всеки е индивидуално. Лекарството за мазане са хормонални кремове. Не всяка е рискувала с тях. Моя опит и за моето дете показа, че мазането с мазничко задържа положението да не се затвори съвсем, но срастване винаги се получава и с подръпване не се оправя. Все пак и детето го е страх и не дава да си правя експерименти. След процедура с тъпа сонда, бани и всекидневно мазане сме готови отново за процедура след два месеца. Безумие ще е, ако трябва толкова начесто да я водя в болницата. Така за себе си изясних, че щом има отворче, просто мажа всеки ден с мазно и от време на време правя в продължение на няколко дни бани със смрадлика (лайка) плюс Цитросепт, за да не се получи евентуално някаква инфекция. Ще чакаме пубертета.

ksantipa , не писа какъв е ефекта от лененото масло. Simple Smile

# 144
  • Sofia
За съжаление и ние се записваме в тази тема. Вчера "отлепиха" малката, имах съмнения преди месец и половина, но тогава педито каза, че й няма нищо, за съжаление обаче това беше лъжливо успокоение, защото преди няколко дни беше напълно затворено, а тогава беше половината!
Сега незнам какво да правя, четох отгоре отгоре темите, защото нямам време да ги изчета толкова бързо и се чудя какво да правя, мисля вечер да ползвам вазелинче, а сега я мажа с дуфастон сутрин и вечер. Вчера беше много кисела милата, явно като пишка  я щипе и се опитваше да дърпа памперса! Дано скоро не се получи отново. Cry

# 145
Rossi, няма какво друго да се прави освен да мажеш с вазелинче, да наблюдаваш какво става и да чакаш проблемът да се израсте. Някои мами след баня подръпват, ако забележат наченки на срастване. Твоята дъщеричка е малка и може  да минава този номер при вас. От мен: спокойствие, постоянство и търпение.

# 146
  • Варна
При дъщеря ми срастването се разлепи само с мазане с Линоладиол. Така и не заведох малката при гинеколог, рискувах и купих хормонален крем (използвах връзка, за да ми го дадат без рецепта), после няколко дни мислих дали да започна лечение с него. В крайна сметка мазах 10 дни сутрин и вечер, около седмица след това тъканта започна да изтънява и вече е напълно разлепена. Не съжалявам, че не я прегледа лекар, предполагам, че щеше да я дръпне и травмира. Така поне мина по-безболезнено.

# 147
Аз също мазах с хормонален крем, Овестин. Разлепи се, но десетина дни след това пак слепна напълно, въпреки че мажех с вазелин всяка вечер, след банята. И пак на изходна позиция.

# 148
Здравейте, дъщеря ми е на година и половина, досега 4 пъти се наложи да я разлепват, последният път беше преди месец, преди няколко дни забелязах, че пак е започнало, мажа я с цинкова маз както препоръча педиатърката , но явно нищо не става, първите 3 пъти не забелязах да я боли, но последния път цялата трепереше милата, пак започнах да мажа линоладиол но от него явно ефект няма, четох за някакви бани с лайка, някой ако е пробвал и има ефект моля да сподели как точно се правят.Предполагам ,че е писано но не мога да изчета цялата тема.

# 149
  • Пловдив
Здравейте, дъщеря ми е на година и половина, досега 4 пъти се наложи да я разлепват, последният път беше преди месец, преди няколко дни забелязах, че пак е започнало, мажа я с цинкова маз както препоръча педиатърката , но явно нищо не става, първите 3 пъти не забелязах да я боли, но последния път цялата трепереше милата, пак започнах да мажа линоладиол но от него явно ефект няма, четох за някакви бани с лайка, някой ако е пробвал и има ефект моля да сподели как точно се правят.Предполагам ,че е писано но не мога да изчета цялата тема.
Ние правехме бани с лайка и тетра месец след разлепването. Лайката има противовъзпалителен ефект, но не съм чувала да спомага разлепяне или от баните с нея да изтънява ципата  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт