Срастване при момИченцата-2

• 118 544
  • 543
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря на Бога, при нас стихна слепването, дано и не се случва повече.
Моя съвет от опит с двете момичета е, след разлепване ( с хормонален крем или от лекар), да се подръпва внимателно всяка вечер след баня. Аз го правих месеци наред. От година не съм пипала, само поглеждам.

# 151
  • София
Уф, то това било голяма мъка Sad
И при нас го има, при малката. Забелязах го, като беше на около 3 месеца.
Разлепихме тогава и след това "поддържах"с подръпване да не се залепи отново.
Но миналият месец беше с баба си на вилата и нея явно я е било страх да я подръпва и сега е слепена пак наполовина.
Иначе няма болки при пишкане, затруднения или нещо подобно.
Но мен това ме влудява. И не зная какво да правя, може би този път ще идем на детски гинеколог, защото тя не ми дава да я пипам, изпада в истерия всеки път, пък представям си какво ще е при гинеколога, ама...

# 152
мами, прочетох цялата тема и виждам, че при повечето дечица проблема е слепване на двете устнички. При нас обаче няма слепване на двете устни една за друга, а всяка по отделно леко е започнала да се слепя за страничната кожичка. Незнам как да ви обясня, дано сте ме разбрали.
Моля някой ако е имал подобен проблем да ми пише. Водих я при личната лекарка, всичко било нормално, но аз виждам, че има слепване.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 08:52 от mimi000

# 153
Bluebell O'Smallheaven, много лошо че те засичам в тази темичка. Прочетох, че си премахнала проблема със срастването с хормонален крем. Как е сега детето? Слепва ли се? Мажеш ли с нещо друго като предпазна мярка.
Малката щерка мина процедурата разлепване месец преди да навърши 2г. Няколко пъти се слепва...но придърпвам, ползвала съм калиев перманганат за дезинфекция...но от тогава насам всяка вечер  след банята мажа с крем Павлодерм, а в момента ползвам и крем здраве-бебе. Доволна съм и от него.

# 154
  • Варна
Привет, Svetla! Слава Богу, засега няма слепване. Не съм мазала с нищо, но непрекъснато следя какво става. Почти спрях да използвам мокри кърпи, внимавам с измиващите средства - общо взето внимавам да не пресуша лигавицата и изплаквам много добре след баня. Ако се наложи да омазнявам не знам какъв крем да използвам обаче, ще помисля и за това.

# 155
Аз да се оплача, че пак стигнахме до мазане с Овестин. Sad След 21 ден нямаше никаква разлика. Какво е това чудо? И друго ме озадачава. Защо лекарите препоръчват да се маже с Бочко или Здраве, като те са кремове при подсичане, т.е. за подсушаване. Нали мястото трябва да не се пресушава?

# 156
Аз да се оплача, че пак стигнахме до мазане с Овестин. Sad След 21 ден нямаше никаква разлика. Какво е това чудо? И друго ме озадачава. Защо лекарите препоръчват да се маже с Бочко или Здраве, като те са кремове при подсичане, т.е. за подсушаване. Нали мястото трябва да не се пресушава?

На нас никой не ни е препоръчвал такива кремове. По-добре си вземи чист вазелин от аптеката и мажи с него.

# 157
Роксана , ние от около 2 месеца се мажем с крем здраве-бебе и съм много доволна. Преди това бяхме с павлодерм от който също бях доволна, но свърши, а не бяхме в града за да го набавя. Затова замених временно с крем здраве Simple Smile. Наистина не е мазен крем, но помага поне според мен.

# 158
Светла, разбрах за този вариант на крема съвсем случайно преди два месеца. Ползвах го по друга причина - беше се зачервила там и признавам, че помогна. Обаче много трудно се измива. Сега пак ползвам Прополдерм, съвсем по малко, че и той трудно се маха. Уф, голям зор!  ooooh!

# 159
Моята беба , започна да се сраства на 3 месеца, цепеха я , след седмица пак започваше срастването. На моя глава спрях да мажа с каквото и да било, преди това - линоладиол , дефламол и цинкова маз, спрях през юли, от тогава да чукна на дърво не се е появявала тази гадост.

# 160
Да, трудно се отстранява крема, но аз почиствам съвсем внимателно с тампончетата  за уши. Малката така е свикнала с процедурата, че вече не и прави впечатление-знае, че след вечерното измиване, почистваме и мажем  Simple Smile

# 161
Здравейте,надявам се да ми дадете няколко съвета.Малката ми принцеса е на 4г. и 4м. има срастване на вътрешните срамни устни,което открих снощи.Не мога да си го простя че не съм го открила по рано,не знам кога е станало.Днес я водих на гинеколог,но не детски,ако може да ми кажете при кой детски -гинеколог в Пловдив да е заведа и какви кремове да използвам или е задължително оперативна намеса.Като гръм от ясно небе ми дойде,въпреки че вече имам едно по голямо момиченце Heart Eyes Кажете ми страшно ли е ,усложнения има ли?Страшно притеснена съм не съм спала,мисля си най-лошото  Cry Благодаря ви предварително

# 162
Здравейте,надявам се да ми дадете няколко съвета.Малката ми принцеса е на 4г. и 4м. има срастване на вътрешните срамни устни,което открих снощи.Не мога да си го простя че не съм го открила по рано,не знам кога е станало.Днес я водих на гинеколог,но не детски,ако може да ми кажете при кой детски -гинеколог в Пловдив да е заведа и какви кремове да използвам или е задължително оперативна намеса.Като гръм от ясно небе ми дойде,въпреки че вече имам едно по голямо момиченце Heart Eyes Кажете ми страшно ли е ,усложнения има ли?Страшно притеснена съм не съм спала,мисля си най-лошото  Cry Благодаря ви предварително
знам, че оперативна намеса, звучи страшно, същото беше и при мен когато разбрах за щерката, тръгнах към болницата с идеята ,че ще й правят операция , ще я боли, ще реве и т.н. Но не е така, манипулацията е проста и безболезнена, има малко кръв, но не повече от капка две. Няма усложнения, не се страхувай и не си мисли лоши неща. Нормално е детенцето да се разплаче от доктора или непознатата ситуация в която е изпаднало. Желая ви и на двете бързо справяне с проблема и на теб като майче, спокойствие Hug

# 163
  • Варна
Изобщо не е задължителна оперативна намеса. При дъщеря ми липсваше вагинален отвор, напълно бяха срастнали малките устни, но се оправи само с мазане и то на своя глава го направих. Бях тръгнала да я водя на гинеколог, но не успях да се свържа с лекарката и слава Богу! Не бих причинила на дъщеря си нещо, което не бих изтърпяла самата аз.

# 164
  • Варна
Здравейте, днес открих срастване на най-малкото момиче. Rolling Eyes
 Беше ми направило впечатление, че от известно време е започнала да пишка в памперса като момче - пълни го само отпред. Cry Днес ми се видя зачервена, посегнах да я намажа с крем и като разтворих добре видях тънка ципичка, която покрива вагиналния отвор.
Записвам се и почвам да чета темите.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт