Срастване при момИченцата-2

• 118 687
  • 543
  •   1
Отговори
# 240
Няма нищо страшно в хормоналните кремове. Маже се единствено и само ципичката и то съвсем мъничко. Имам голям личен опит със себе си и със сестра ми с механичното отлепване - много често се получава рецидив. При нас двете винаги се получаваше докато не влязохме в пубертета. Преди една година при дъщеря ми постигнахме чудесен ефект с хормонален крем и дефламол - от тогава до сега не сме имали никакви проблеми. Периодично я мажа с дефламол. Не съм чувала за хомеопатични препарати за такъв проблем.

# 241
Здравейте, моята дъщеричка е на 2,5 години и също има слепване на малките срамни устни. Март месец тази година ходихме при д-р Сираков и той я отлепи за секудни, малката нищо не разбра. За съжаление след около 3 месеца имахме рецидив. И оттогава се чудя какво да я правя. Не ми се иска отново да я подлагам на механично отлепяне, по-голяма е и според мен ще я стресирам. От хормоналните кремове също ме е страх. Затова исках да ви питам дали някой е пробвал хомеопатия в подобен случай?
По-нагоре имам мой пост със същия проблем. Прочети го. При нас даде положителен ефект с крема. Ако слепването е закрило почти цялото влагалище по-добре да се отлепи механично ( защото по-бързо може да развие инфекция) но ако е малко с крема до 10 дни може да се разлепи!  Peace

# 242
Здравейте
Извинявам се, че пиша в тази тема, но виждам, че все още е активна.
Преди няколко дни по време на последния преглед при гинeколог се разбра, че имам срастване в началото на срамните устни, клитора и някъде по-надолу, не разбрах точно къде.
Не знам просто как не съм го открила до сега и не знам от кога съм така.
Преди 7 месеца отново ходих и тогава ми каза, че имам срастване в началото на срамните устни и нищо повече, може би за това и аз не му отдадох такова значение.
Сега ми изписа Гинофлор глобули. Трябва да си ги слагам в продължение на 6 дни всяка вечер и след това само един път в седмицата в продължение на 1-2 месеца.
След тези 6 дни трябва отида на вторичен преглед.
Още съм в процес на събиране на информоция.
Притеснява ме това, че глобулите съдържат хормона естриол както и как използването на вагинални глобули ще помогне на срастването.
Има ли някой друг с такъв проблем (не става въпрос за малки деца, аз съм на 22)?
Помогнете ми със съвет!
Благодаря ви предварително!

# 243
Притеснява ме това, че глобулите съдържат хормона естриол както и как използването на вагинални глобули ще помогне на срастването.
Кое те притеснява точно? Прочела ли си  за какво  спомага  хормона  естриол и естрадиол ?  Ако не  си  намери информация - използва се точно за такива аномалии и ако не помогне с крема се прилага  хирургическа намеса - при теб най-вероятно ще е малко по-сложно от колкото при  бебетата защото си по-голяма и срастването може  да е по-дебело. Не се притеснявай , поправимо е!  Hug

# 244
mariq91, няма от какво да се притесняваш. Все пак отдавна си минала пубертета. Този хормон в глобулите би трябвало да помогне срастването да се оправи. Ако не се получи и лекаря прецени, ще се наложи хирургическа намеса, но това само гинеколог може да прецени. Успех!

# 245
Благодаря за отговора и дано си права, дано не се стига до там!

# 246
Здравейте! Побързах да се регистрирам във форума за да споделя какво ни помогна на нас със слепването/срастването на устните. Малката ми дъщеря е на 16 месеца. Наскоро открихме въпросното слепване. Живеем в Канада. Педиатърката ни предписа най-обикновен кортикостероиден крем (Triamcinolone acetonide 0.1%). Препоръките й бяха да се намазва с тампонче за уши ципичката два пъти дневно. Само ципичката, на много тънък слой, като с тампончето упражняваме лек натиск на мястото. Така 10 дни. Ако проблемът не е решен, правим една седмица почивка и още 10 дни мазане. Днес, на 10-я ден от мазането, ципичката се отвори. Без хормонални кремове и без други намеси. Пак повтарям, че използването на този крем е предписано от канадска педиатърка, която ми каза, че това са най-новите директиви за третиране на подобно слепване. за уточнение - слепването беше пълно т.е. не се виждаше отвор.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 17:12 от flo_flo

# 247
Моля да ми препоръчате гинеколози във Варна,който правят прегледи и отлепване

# 248
Момичета, какъв точно хормоналем крем да взема?
При моето дете откриха срастване, когато беше на 5 години.Днес е почти на десет
Тогава имаше срастване няколко милиметра, сега обаче целите устни са срастнали, има около см отворче при влагалището.Не искам да я подлагам на механична или хирургическа интервенция, поне, не, докато не опитам по-щадящ метод

# 249
  • Софето
Привет мами, едната ми дъщеря е на 5г, на два пъти, през една година сме правили механично отлепване, но сега пак сме в началото. Чудя се, дали пак да ходим на механично отлепване, да пробвам кремчета или нищо.

# 250
  • след Околовръстното
Аз използвам Линоладиол.
Мажа десетина дни сутрин и вечер докато се отвори, а през другото време само с Дефламол.
И така докато тръгне пак да слепва.

# 251
И аз мажа  с Линоладиол. Моята е на 2г и 4м и сега  открих, че долу на  влагалището пак е започнало слепване. Категорично ще мажа  с крем защото предния път имаше ефект за 1 седмица.
Пали, щом има отвор а не е почти напълно слепено можеш спокойно с кремчето да  мажеш. Ако слепването  е почти напълно лекарите препоръчват  механично отлепяне защото с крема може да отнеме повече време зада се отвори а рискът за инфекции се увеличава повече.
  ВАЖНО когато мажете  с хормонален крем не  слагайте голямо количество. Просто съвсем малко на вашия пръст  и го размазвайте  с втриване с лек натиск !!! Не бива да се прекалява с крема  защото честото мазане с по-големи количества може да доведе до ранен пубертет ( на запад никой от  лекарите  не прилага механично отлепяне - в изключително редки случаи само и би трябвало  и те да  преценят риска от ранен пубертет. Тук в БГ е обратното - само механично и непрекъснато  алармират за този ефект. Ти като родител избираш!
  Да  вметна ,че механичното отлепяне е свързано с дискомфорт и болка и бавно зарастване а кожата  там ( и не само тем де) прави и тя  своите  защитни реакции , които  често  водят  до  следващо слепване. Така ми обясни  и  един  доцент хирург предпоследния път - каза, че сега  я отлепя защото слепването  токущо се е получило но  следващия път  ще действаме с крем!

# 252
  • след Околовръстното
  Да  вметна ,че механичното отлепяне е свързано с дискомфорт и болка.....

И с такива спомени, че всеки път като минем покрай Майчин дом детето изпада в потрес, а е била на 2,5 години последния път. Сега е на почти 6.

# 253

Момичета, какъв точно хормоналем крем да взема?

Ovestin 0.1% - ако може някой от чужбина да ти купи. Съдържа само естриол.
Аз съм мазала два пъти дъщеря ми, след като отворът на влагалището се залепи напълно. Мажех 20 дни само вечер.

# 254
Здравейте!
Купих Линоладиола, прочетох листовката и съм ужасно притеснена, как  ще го използвам на детето?
Овестина изобщо не го внасят

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 20:01 от Пали

Общи условия

Активация на акаунт