Срастване при момИченцата-2

• 118 670
  • 543
  •   1
Отговори
# 225
  • София
егати не знаех за дефламола, ама щом толкова лекари са казали че е така  Shocked

ми то аз вече я намазах пфуууу, утре задължително ще звънна на моето АГ.

може би да си взема чист вазелин ?

Иначе и аз голямо гледане гледам и не мога да видя отворчето на уретрата. Макар, че сме разлепени вече.
това ми звучи малко обнедеждаващо, ама за всеки случай и при АГ ще скокнем

мерси за мнението   bouquet

# 226
егати не знаех за дефламола, ама щом толкова лекари са казали че е така  Shocked
и то аз вече я намазах пфуууу, утре задължително ще звънна на моето АГ.
може би да си взема чист вазелин ?
Иначе и аз голямо гледане гледам и не мога да видя отворчето на уретрата. Макар, че сме разлепени вече.
това ми звучи малко обнедеждаващо, ама за всеки случай и при АГ ще скокнем
мерси за мнението   bouquet
Аз също много се изненадах за дефламола, понеже много момичета мажат само с него и то по предписание на лекар. Явно има значение мазането след разлепване и мазането при слепване. При нас е имало слепване и аз хубаво подсушавах и после мажех - без да придръпвам, просто си мажех отгоре върху раната и то се е изхранило мястото, и като са били слепнати устните са се слепили съвсем и са се изхранили. За вазелина не мога да кажа, но четох, че и с чист вазелин мажат. Дано да няма нищо при вас.

# 227
Да, мазането с дефламол се прави след разлепване, когато има нараняване на кожата. Целта е бързо заздравяване на разранените повърхности, които преди това са били слепнали, да се подсушат(загрубеят) един вид и да не залепнат пак. Дефламол не се ползва дълго време. После минавате на омазняващи кремчета или вазелини. "Crevil essential" - не бях го чувала, но ще го потърся и пробвам.
Все повече мнения из Интернет срещам, че разлепване трябва да се прави само при проблеми с уринирането или появила се инфекция. Уф, трудно е да се вземе решение, наистина. Аз ще ползвам отново Овестин, вече реших. Снощи гледах, че залепналото място, като се придръпне не е вече така прозрачно, а се уплътнява Sad
За памперсите. Сигурно има някакво влияние, което да оказват, запарване вероятно е имала предвид Василева. Но моята щерка направи слепването на две години и 5 месеца, а памперса и бях махнала на година и 7 месеца. Използвах само тип гащички, когато излизахме навън. На две години спрях да слагам и тях. Нощем слагах понякога при студено време, че ме беше страх да не настине. На две години и половина спрях да ползвам изцяло. И въпреки това тя се слепи изцяло два пъти.
Тази тема е много полезна. Отделете време да я прочетете цялата дори и "по диагонал". Ако аз го бях направила навреме, нямаше да има второ пълно залепяне.
Желая на всички бързо овладяване на проблема!
  bouquet

# 228
Ох, дано на никого не се случва повече! Ходихме на контролен. Добре сме, но ни взеха секрет за посявка. Дано да е чиста. Според Василева вероятно въпзаление е причинило слепването.

# 229
  • Варна
добре че са ви взели секрет...моята дъщеря не дава,рита,пищи и Василева ни изгони.и сега се чудя какво да я правя,ту с линоладиол мажа,ту с вазелин,ти с павлодерм,ама си има малко слепване.толкова е наплашена,че незнам какво да я правя,дори на мен не дава.с триста зора я мажа.

# 230
radka, предполагам, че внимаваш с Линоладиол-а. Секрет може да вземеш и ти. Стерилни тампони се продават в аптеките. Гледаш да го опираш само в мястото, от което искаш да вземеш секрет. Тампона не се претърква, ами се върти, въргаляш го по повърхността. Детето ще се успокои след време и ще дава да го мажеш. Само трябва да се убеди, че когато мама пипа не боли. Аз така я прилъгах.
Сега да ви споделя каква схема на мазане ми препоръча една гинеколожка. Овестин: два пъти на ден за една седмица, след това два пъти седмично за период от три месеца.Нейния довод беше, че мястото трябва постепенно да се насити с хормон и така щяло да има по-добър и траен ефект. Ще пробвам и без това е болна в момента и не ходи на градина. После ще кажа какъв е резултата. Тайничко се надявам, че ако успея да разлепя срасналото, понеже вече навъртя годинки, ще ни бъде за последно. Перспективата за хирургична интервенция в пубертета никак не ми се нрави.
Поздрави!

# 231
  • Варна
благодаря за информацията Роксана Simple Smile внимавам по принцип с линоладиола,знам че не е добре да се прекалява с него.а овестина има ли го по аптеките?преди време се говореше,че го няма.ще чакаме да кажеш за резултата Simple Smile

# 232
Скоро не съм питала по аптеките дали има Овестин. Моят е от чужбина.

# 233
 Само при пълно закриване на половите органи и при невъзможност за отделяне на урина наличието на синехия е показание за хирургично лечение.  Това открих в статия писана от лекар,днес забелязах,че малката отново е започнала да сраства ,но е много малко,мажа я обилно с мазен крем,с вазелин,не ми се иска отново да я подлагам на целият този ужас,и доста четох,ако открия статията,ше я постна тук,пишеше,че не трябва детето да се подлага на такива мьчителни процедури.И че малкото дете има нужда само от отвор,през който да пишка,едва когато влезе в пубертета,всичко се оправяло от само себе си и от хормоните през периода,все пак те не водят полов живот,нямат цикъл,и вагиналният отвор,не пречел при малките деца дори и да е затворен.Незнам дали се изразих много ясно.  Thinking

# 234

Роксана, в чужбина искат ли рецепта за този Овестин ?

# 235
И аз се включвам с проблем при дъщеря ми 5г.От известно време се оплаква,че я щипе,когато пишка.То го има,ту отминава.Поглеждах отдолу,но не забелязвах нещо особено.
Д-р Сираков имаше участие в едно предаване вчера и говориха точно за слепването на устните.Тогава се сетих и погледнах дъщеря ми.Е да и при нас има слепване!
Аз също съм имала този проблем като малка и като я родих гледах известно време дали ще се прояви,но с времето съм забравила.
Звънях на педито и тя ми каза да седи в смрадлика и да не мажа с нищо отдолу.Звънях на д-р Сираков на всички тел. ,които намерих,но никой не отговаря.Някой знае ли да не би да е в отпуск.

А да препоръчате детски гинеколог от който също сте доволни,за да мога да реагирам по-бързо.Звънях на моята докторка,но тя не се занимавала с деца.

# 236
Да споделя и моя опит .... !
 Когато дъщеря ми беше на 9 месеца получи слепване - на влагалището отдолу и залепна и към клитора. Баща ми е гинеколог и с едно дръпване успя да ги разлепи. Щипеше й точно 1 нощ като пишкаше. След 3 месеца се слепиха отново. Посетихме детски хирург и той отново я оправи. Като чувам , че това състояние може да се повтори до 8-та година на детето незнам колко си пъти .... лошо ми стана. Тя всеки път плаче и помни човека с бяла престилка. Реших, че повече не искам да й причинявам този стрес от лекари напълно излишно а да приложа  лечението с крема Линоладиол. Срастването се повтори скоро - на 1г и 11мес. - само в долната част на  влагалището около 1/2см , че и малко повече. Просто виждах слепването като ципа. Купих набързо от аптеката  крема. Мазах точно 7 дни и се отвори. Просто много внимателно с много малко количество от кремчето за да не влиза вътре във влагалището. Не съм мазала 20 дни както го дават по принцип но това е явно за по-голямо слепване ... След като се отвори прекратих мазането защото все пак това са хормони. Дано не се повтори повече. От лекари знам, че механичното разделяне може да предизвика ново слепване. Но като се замисля - ако влагалището е много слепнало почти цялото ще предпочета механично отлепяне поради страх от инфекция но когато не е много с кремчето се повлия много добре! Това е от моя опит !

# 237

Ох, много се извинявам! Не съм влизала в темата месеци наред.
В някои страни знам, че искат рецепта, но в Швеция, от където е моя няма проблем с това. Мисля в Германия и Чехия искаха...някъде в началото на темата майчетата споделят. Нашето мазане не донесе никакъв положителен ефект. Сега всяка вечер ми се струва, че е започнало да се залепя повече. Лудост някаква! Изчаквам да минат 6 месеца от предното мазане и ще опитам пак.

# 238

Ох, много се извинявам! Не съм влизала в темата месеци наред.
В някои страни знам, че искат рецепта, но в Швеция, от където е моя няма проблем с това. Мисля в Германия и Чехия искаха...някъде в началото на темата майчетата споделят. Нашето мазане не донесе никакъв положителен ефект. Сега всяка вечер ми се струва, че е започнало да се залепя повече. Лудост някаква! Изчаквам да минат 6 месеца от предното мазане и ще опитам пак.

Благодаря за отговора.
В Германия проверихме, искат рецепта, та ходихме при доц.Милко Сираков и той ни даде.
Сега чакам да ми донесат крема и започваме.
Дано да има положителен ефект.

# 239
Здравейте, моята дъщеричка е на 2,5 години и също има слепване на малките срамни устни. Март месец тази година ходихме при д-р Сираков и той я отлепи за секудни, малката нищо не разбра. За съжаление след около 3 месеца имахме рецидив. И оттогава се чудя какво да я правя. Не ми се иска отново да я подлагам на механично отлепяне, по-голяма е и според мен ще я стресирам. От хормоналните кремове също ме е страх. Затова исках да ви питам дали някой е пробвал хомеопатия в подобен случай?

Общи условия

Активация на акаунт