Срастване при момИченцата-2

• 118 651
  • 543
  •   1
Отговори
# 210
Не я боли при пишкане.Както си играе и казва боли,придърпваше гащичките и аз за това реших в началото ,че са се впили.
Преди да я приспя бях прочела само няколко постта,че трябва с мазен крем да се маже и единствено се сетих за Лансинох,който имам в къщи и я намазах с него. После не го срещнах никъде в темата. Дали е било грешка с него да мажа?

Не е било грешка, Лансинох си е пречистен вазелин.
Не разчитай на форума, но и не вярвай сляпо на лекаря. Аз действах прибързано, позволих цепване, след това се разчетох из английски и руски сайтове - стана ми ясно, че в другите страни се действа само с кремове и то, само ако се налага. Иначе просто се чака и се пуска урина контролно. Вашият проблем не е такъв. При слепване на малките устни за големите няма как да се попречи на уринирането, да стане задържане на урина и оттам - инфекция.
Решенията са си изцяло твои, аз избягвам да пиша по темата, включих се само защото исках да те успокоя, че нямате някакъв сериозен проблем, слепването е много често срещано явление. С възрастта изчезва по правило. Потърси си информация, ако може да не е от български медици. Успех.  Peace

# 211
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Днес я водих при педиатърката,която даже не я погледна и директно ми даде направление за Сираков.Успяхме да отидем и при него. Каза,че било нормално да има ципа между малките и големи срамни устни,при нея нямало срастване,всичко било наред. Но някак си притеснението още се е загнездило в мен.
Мисля да продължа да я мажа с мазен крем или вазелин. Ще изчета и първата тема,че снощи не успях.

# 212
Чудесно. Точно за това писах да не се доверяваш само на форума. И аз като теб смятах, че е по-сериозно, но ето че всъщност не е. Понякога пък е обратното. За това е добре лекар да види детето, а дали ще се разреши манипулацията или не е преценка на всеки родител.
Аз лично бях много против да си травмирам така детето, защото самата аз като дете многократно съм била подложена на т.нар. "разлепване" и още се припотявам и ми засяда буца в гърлото като се сетя за това. Но предполагам, че има ситуации, в които действително е наложителна - ако срастването е много сериозно и/или има инфекция.

# 213
Здравейте, включвам се да кажа какво се случи с нас, защото виждам, че са писали и други с подобен проблем (странично слепване, а не в средата).
Първо ме достраша да мажа на своя глава с хормон.крем, педиатърката ни беше изписала някакъв кортикостероид, с който също не мазах.
Детският гинеколог, при който отидохме, каза (както е описала Даниела по-горе), че не е нужно да се предприема нищо, щом няма пречки за уринирането и затваряне в средата и нещата ще се нормализират с порастването на детето в/след пубертета при образуването на повече женски хормони. Дори казаха, че често се среща и - цитирам - 'това не се води синехия'...
Мен това ме успокои много и не мажа освен с крем против подсичане на Веледа вечер (ние още сме си с памперс Sad ) и преди него с едни 'мазни' кърпички от ДМ или с малко бадемово масло (или от жожоба). Доста е залепнало и от двете страни, но и аз като попрочетох, видях, че не се препоръчват интервенции, ако няма механични' оплаквания, болки, проблеми с уринирането и т.н. и избрах на това да заложа  Rolling Eyes
А за вътрешни сраствания за първи път чувам  Shocked

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 00:52 от Carolll

# 214
  • Варна
няма май спасение от това слепване при нас,за съжаление...че и понякога води до проблеми с уринирането(щипкане),та искам да Ви запитам линоладиола,колко често може да се ползва,последно септември-октомври я мазах за 10 дни,разлепи се,но пак гледам тръгнало да се слепва,макар,че често се киснем в смрадлика и лайка и мажа всеки ден с павлодерм.доста проблеми ни създава,а тя така е наплашена от двете разлепвания (разкъсвания),че не дава да пипна.

# 215
  • Варна
иначе съм пробвала с вазелин,с дефламол,малко време със свинска маз да мажа,но само линоладиола ни помага,а все пак е хормонален

# 216
А ние мине не мине време и все червена .От това срастване е толкова наплашена,че не дава да я видя,та все я карам с голо дупе да кара колело.Има ли някоя от вас такъв проблем?

# 217
janka2002_ , при нас се получава често зачервяване най-навътре. Беше доста лошо и разранено лятото и след посещение на детски гинеколог в Пловдив(Йончева) и мазане с крем(Тридерм), проблема отшумя, но аз все пак като се прибрахме във Варна настоявах ЛЛ да вземе вагинален секрет. Излезе, че детето има бактериална инфекция и пи антибиотик. След 4 месеца-същата катринка(този път дори аз взех секрета за да не травмирам пак детето) и пак излезе същото Sad . След 10-дневнен прием на АБ детето още беше червено и аз започнах миене сутрин със смрадлика, а вечер миене и мазане с тридерм...и има резултат от билката(поне такива са ми наблюденията(смрадликата я препоръча ДГ Йончера).
ПП: Детето е разлепвано на 2г...имаше почти пълно слепване и проблеми с изпишването...

# 218
И ние сме я мазали и секрет са взимали и все си е червена.С триклобактер като я измия веднага се оправя,но може ли толкова често да я мия.Утре сме на д-р и ще видим какво ще каже.

# 219
Момичета, много внимавайте с тези антибиотици!
От лекарите гинеколози знам, че на малки деца няма как да се вземе вагинален секрет, защото няма как да се бръкне там, нали? Никой не разтваря с онова желязното, че не мога да се сетя в момента за името му. Това който вземат е преди всичко външна натривка, което не означава непременно вагинална инфекция, а преди всичко външно замърсяване. Следете и стерилната урина! Разстоянието между вулвата и аналния отвор при децата е много къс и инфекции с фекални бактерии е нормално да има.Така че първо опитвайте да избегнете проблема с бани в отвари - смрадлика или лайка и при възможност мийте децата след ходене по голяма нужда, а не да се използват мокрите кърпички.
  Ние също дълго време все бяхме зачервени и все бактерии имаше, но с бани се поддържаше, докато израстна и имунната система вече се справя сама. Все още продължавам да мажа с мехлем, сега използват този с чаено дърво на Ройъл Сейлс и съм много доволна. Може и от него да спряха всякакви зачервявания. За съжаление процесът на слепване при нас се стопира при 1/2 слепено, което лекарите ми казаха, че или ще се оправи само като порасне, или ще трябва да се разтваря с интервенция, когато влезе в пубертета Sad. Изкушавам се да използвам още веднъж Овестин, ама да видим.

# 220
Със всичко съм съгласна,но от лайка и смрадлика се зачервява повече.Мокри кърпички не ползвам,мия я редовно,изсушавам добре и пак червена.И последната глупост ,която чух оня ден от педиатърката е-че е вид мастурбация.Абе тя не се докосва и понякога е кръв червена...

# 221
Аз мажа с крем "Crevil essential"  млечно маслен крем за чувствителна кожа. Крема го купих чрез позната струва около 5 лв. 250 мл. Евтин е, но откакто мажа с него вече 9 месеца само един път съм отлепяла (много малко срастване се беше получило). Ако искате пробвайте, аз съм доволна много.

# 222
Ох, за съжаление и аз се присъединявам тук Sad Дъщеря ми е на 10 месеца. Бях чувала за подобно нещо, но нали си виждах отворчето изобщо не обърнах сериозно внимание. Пък и как да знам колко трябва да е голямо и как да изглежда при 10 месечно бебе  Embarassed Преди седмица позната ми каза, че имат такова нещо и много често се случва. Разрових моята, видях, че отворчето си е там и се успокоих. На другия ден забелязах червено цепнато между отворчето и ануса .... и патка, понеже никога не съм виждала подсечено, помислих, че се е посякла. Същия ден бяхме на консултация. Помолих педи да я погледне и тя заключи, че било подсечено, цепнала се била. Посъветва ме да мажа с дефламол. Започнах да мажа и съответно предпазвам влагалището да не попадне в него. На 3тия ден, виждам, че въпросното цепнато вече е зараснало, но оооо ужас! не виждам вече отвора на влагалището. Толкова се притесних, че веднага отидохме при педи. Според нея всичко било наред, нямало как да го виждам влагалището, защото то било между срамните устни и те го криели  ooooh! Няма да коментирам, че ми каза "разтворете я вие, че моите ръце не са много чисти". Естествено, опитах се да и обясня (аз, на нея - педиатъра), че влагалището не се намира там, и че до вчера съм го виждала, а днес го няма, но тя беше категорична, че проблем нЯма. Още на другия ден потърсих второ мнение и се потвърди - напълно сраснала. Посетихме и детски АГ д-р Василева (Варна). За съжаление изобщо не бях прочела всички теми и не знаех, че може да мине само  мазане, не че тя ме пита де. Разлепи я за секунди. Грешка било мазането с дефламол, защото явно съм я била разлепила и така съм помогнала да се епидермира и да срасне още по плътно (защото съм мазала само върху раната, без да разтварям, без да придърпвам). Първия ден беше кошмарно пишкането. Толкова много плака. След това от време на време приплаква и то винаги след следобедния сън. Сега мажа усилено и поставям марля, правя бани със смрадлика. Осъзнавам, че всъщност никога не съм виждала толкова голям отвора, явно още при раждането е била сраснала. Възнамерявам да създам сериозен проблем на въпросния педиатър, защото за 10 месеца нито веднъж не е поглеждала детето под памперса. Намирам вина и в себе си, но как бих могла да знам колко трябва да е отворено. При условие, че за първи път виждам бебе ... Сега вече ми е ясно как трябва да изглежда, но след дъжд качулка. Да отбележа, че редовно ходим на гърне, мия винаги (независимо пишала или акала), мокри кърпички съм ползвала само лятото навън. Не виждам начин скоро да се откажем от памперса, а Василева беше категорична, че докато не махнем памперса слепването може да продължава. Толкова е изплашена, че ще я боли, че много трудно мога да разтворя и да намажа. Имам технически въпрос. Омазняването го правите изключително обилно, нали? И от страната към големите устни и навътре към влагалището ли? Дано скоро всички да се избавим от това отвратително нещо!

# 223
  • София
Здравейте,

дъщеря ми е на 3 и 3 мес. и преди яколко дни ми каза че я щипе след баня, и беше леко зачервена...  ooooh!

незнам как точно трябва да изглежда , на стр 13 една мама е дала линк.
при нас малките устни са слепени, под клитора, ваг.отвор си има, проблема ми е че не виждам отворчето на уретрата. И всъщност то трябва ли да се вижда????  newsm78

може ли някой да сподели? доколкото чета в темата, при повечето дечица проблема е че изчезва вагиналния отвор или аз не съм разбрала точно  ooooh!

утре ще се обадя на моето АГ да я погледне и тогава ако потвърди ще го мисля дали ще е с крем или тази манипулация?  newsm78

Не ми се иска да я водя директно при Сираков че доколкото разбирам той направо действа  newsm78

и още нещо, попаднах някъде на инфо от Сираков е че активната съставка на кремчето трябва да е естриол /което го има в овестина/ а не естрадиол, което е  в линоладиола. Вече тотално се обърках какво да предприема....

Тая вечер ще намажа с дефламол, това поне няма да навреди  #Crazy newsm78

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 21:28 от elvirka

# 224
Не съм много компетентна, защото съвсем скоро се сблъскахме с този проблем, но при нас лично беше грешка първото мазане с дефламол. Понеже се беше появила една цепнатинка, като рязнато между влагалището и ануса. "умната" педиатърка ме посъветва да го намажа с дефламол. После 1 педиатър, 1 АГ и 1 детско АГ ми казаха, че е било грешка мазането с дефламол. Така съм помогнала не само да заздравее раната, но и да се ускори процеса на слепване. Думите на Василева бяха "имало е възпаление, което вие сте мазали и така се е ускорил процеса" ... Ако това зачервено е възпаление при вас да не се получи нещо по-сериозно ми е мисълта. Иначе и аз голямо гледане гледам и не мога да видя отворчето на уретрата. Макар, че сме разлепени вече.

Общи условия

Активация на акаунт