Срастване при момИченцата-2

• 118 650
  • 543
  •   1
Отговори
# 195
Щом си в чужбина, по-добре се снабди с крем Овестин. По-добрият вариант е от Линоладиол. Аз мазах с него дъщеря ми и се разлепи.

Точно това си помислих и аз. Дъщеря ми също имаше слепване, само отворче за пишкане имаше, пуснах й изследване на урина да няма инфекция и я заведох при гинеколожка, която прецени, че може първо да пробваме с кремче. Изписа ми Овестин, но...уви, в БГ вече на се внася и взех Линоладиол, за да мажа веднага. Междувременно на мой познат, негов приятел, пътуваше до Германия и си поръчах да ми донесе Овестин. Веднага след като си получих крема започнах да мажа с него и стана работата, че много се бях шашнала. 20-25 дни отне процедурата (като през това време мажех и леко дърпах да не се залепи и отвора за пишкане). Успех на всички и дано да се оправят дечицата, че е много мъчно да гледаш детенцето ти да се мъчи. Стискам палци!

# 196
С крема Овестин не можах да се сдобия, но лекарката ни изписа Линоладиол. Вече трета седмица мажа и нищо не се получава... Колко дълго може да продължи мазането, притеснявам се, че все пак е хормонален крем.

# 197
При дъщеря ми Линоладиола не помогна, даже я водих в Майчин дом, при доцент Сираков, и той ми потвърди, че този крем не е за такива случаи. След къпане, детето се подсушава хубаво и се маже с обикновен дефламол, по-добър вариант е от хормоналния крем, от Линоладиола може да се получи вътрешно окосмяване ако се използва на такава възраст, и в действителност не помогна, мазала съм я със седмици, нищо, пак се слепваше. Даже имам чувството, че  подпомагаше срастването.

# 198
Е, не мога да повярвам... лекарката ни го изписа  ooooh!
За момента не знам как да се сдобия с този овестин за съжаление...  Cry

# 199
В никакъв случай не искам да твърдя, че лекарството не е ефективно, и при нас ни го изписа педиатърката на дъщеря ми. Но след седмици мазане без ефект, плюс листовката на линоладиола където ясно са описани случаите когато може да се използва, се усъмних и за това потърсих второ мнение.

# 200
Снощи видях, че в долния край на ципичката /в посока към дупето/ се е появила малка дупчица  Laughing Много се зарадвах, явно все пак някакъв ефект има. За съжаление обаче нагоре ципичката продължава да стои така устойчива.  ooooh!

# 201
Здравейте мами да знаете детски гинеколог в Пловдив,освен Елена Димитрова,че просто прекалява вече си числя,че ни вика на прегледи през месец само и само да ни взима по 50 лева.И пак според нея не трябвало аз да пипам и да мажа с каквото и да е,а да я водя при нея #Crazy

# 202
Аз ще ви кажа кое мисля, че на нас ни помогна. Вече избягвам всяко подмиване да е задължително с измиващ препарат, ако използвам е един на "Дева" препоръчан от хомеопата ни. И задължително всяка вечер я мажа с бебешки млечен крем от типа на вазелин  (не оставя петна по бельото). Гинеколога ми препоръча "Бочко", но той е подсушаващ както се оказа и крем "Здраве.

# 203
И аз докладвам - при нас Линоладиола проработи и почти изцяло се разтвориха устничките, като изключим една мнооого мъничка част, която остана, но мисля че скоро и с нея ще се справим. Принципно ако дръпна по-силно ще се получи, но не искам да я травмирам.
Тъй като мазах обаче около месец, докато се постигне този ефект ме достраша да продължа и го спрях. Сега мажа с Дефламол.

Колкото до измиващите средства да кажа, че на нас гинеколожката ни препоръча да я мия с интимен гел за жени, а не детски, защото Ph-то било различно. Купих на себамед и ползвам при вечерното измиване по мъничко.

# 204
  • София
Здравейте,съжалявам,че първо ще питам и после ще се връщам назад,но току що видях,че има леко слепване не малките срамни устни към големите,вагиналният отвор си е напълно отворен. Какво мога да направя в домашни условия. След къпане да се опитвам да придърпвам? Веднага ли да отиваме на доктор или може да се опитам сама,нещо да направя и след това при неуспех да ходя на доктор?

Връщам се да чета,докато някой ми отговори.

Не използва памперс от вече 3-4 месеца.

# 205
Здравейте,съжалявам,че първо ще питам и после ще се връщам назад,но току що видях,че има леко слепване не малките срамни устни към големите,вагиналният отвор си е напълно отворен. Какво мога да направя в домашни условия. След къпане да се опитвам да придърпвам? Веднага ли да отиваме на доктор или може да се опитам сама,нещо да направя и след това при неуспех да ходя на доктор?

Връщам се да чета,докато някой ми отговори.

Не използва памперс от вече 3-4 месеца.

А защо държиш да правиш нещо изобщо? След като вагиналният отвор е напълно отворен и няма опасност от инфекции, аз не бих пипала нищо. Слепването на устничките сигурно ще се оправи с напредването на възрастта, когато се повиши производството на естроген от организма. Аз бих наблюдавала само, да не тръгне слепване на вагиналния отвор.  Peace

# 206
  • София
На няколко пъти ми казва боли ме,но си мислех,че гащичките са й се впили,гледах я за зачерваване,но днес когато пак каза,се загледах по -внимателно и видях слепването. Притеснявам се, че й създава дискомфорт и може в определено положение, наистина да я боли.

# 207
Мажи я с чист вазелин тогава. Дърпането е много гадно и травмиращо. А докторите масово го практикуват. И след това се започва серията от слепване-ново дърпане-слепване... и т.н.
Аз за дъщеря ми съм решила само да я мажа и да чакам. Разлепването беше голяма грешка. След второто слепване използвах Овестин и засега задържам положението с вазелин.
Да няма някоя уроинфекция дъщеричката ти, затова да казва, че я боли?

# 208
  • София
Не я боли при пишкане.Както си играе и казва боли,придърпваше гащичките и аз за това реших в началото ,че са се впили.
Преди да я приспя бях прочела само няколко постта,че трябва с мазен крем да се маже и единствено се сетих за Лансинох,който имам в къщи и я намазах с него. После не го срещнах никъде в темата. Дали е било грешка с него да мажа?

# 209
За мазен крем си вземи Дефламол. И не разчитай само на форума - задължително заведи детето на добър лекар, а дали ще позволиш манипулация вече си е твоя преценка. Какъв точно вид обаче е срастването и дали можеш да си позволиш да чакаш според мен може да прецени само лекар. Аз си мислех, че нашето срастване е много сериозно и не търпи друг вид намеса, освен т.нар. "цепване", но се оказа, че не е толкова страшно и си останахме само на крема. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пусни урина за изследване, защото ако се задържа урина някъде е възможно да стане инфекция.

След 3 седм. мазане с Линоладиол и след това  Дефламол, вече мога да се похваля, че днес най-после имаме цялостно разлепване - абсолютно нетравмиращо за детето. От тук нататък лекарката каза - миене веднъж дневно с интимен гел за възрастни, мазане с мазен крем - дефламол, вазелин, разтваряне и най-важното е, между устничките винаги да е добре измито и сухо.

Общи условия

Активация на акаунт