Срастване при момИченцата-2

• 118 824
  • 545
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
здравейте момичета Simple Smile искам да споделя с вас нашите проблеми...дъщеря ми е на 5 г(днес става) и бях забелязала,че има затворен отвор преди доста време,но някъде бях чела,че ще го израсте и дъра,бъра,моя е вината,не обърнах достатъчно внимание,мазах с разни кремчета за омазняване.тогава се появиха уроинфекциите Sad за три месеца,два пъти в болница.втория път споменах на доц.Близнакова и тя я разлепи,ужасът беше пълен,защото не искаше да пиша,мазахме с линоладиол,след което забелязах,че пак има залепване в горния край на устничките,тогава преди два дни я заведахме при др Василева,детски гинеколог,Варна,която също я разлепи (при което двамата с баща й я натискахме) и изписа правено кремче за мазане.днес,пак е залепнало,а тя не дава да я пипна даже.това е нашата история без край...

# 181
  • Варна
Моето момиченце на 1 г.и 9 месеца, също има залепване. Водих я на ЛЛ, тя не ми препоръча разлепване, затова пък при всяка баня мажа с дефламол и разтварям лекичко. Вече почти 2 месеца и вече дава ефект, голяма част вече е разлепена. Надявам се да се справим по този начин. Peace

# 182
  • Варна
И при дъщеря ми се появи отново срастване...Този път едната от малките устнички в основата си е залепнала за голямата. Докато се зверя всеки ден да не се залепи отворът, то взе че залепна устничката...Започнах да мажа с Линоладиол, да видим.

radka, съчувствам ви, милото дете...Мажете пак с Линоладиол, първия път при дъщеря ми отворът беше напълно затворен и се оправи само с мазане, не я водих да я разлепват с дърпане. Май в тази тема бях чела, че колкото по-често се разлепва с ръка, толкова повече ще залепва.

# 183
И при нас се случи Sad - подобно, както е описала Bluebell O'Smallheaven Sad
Не мога да повярвам кога е станало, вижда ми е доста залепнало Sad По средата си е ОК иначе. Дъщеря ми е на 1 г. и месец.

Днес бяхме при педиатърката и ни предписа за 1 седмица Триамцинолон Shocked, което е кортикостероид и не пише да е за приложение на такива места  Shocked Shocked Shocked

Някой чувал ли е подобно нещо?

Според вас, момичета, мога ли да мажа и аз на своя глава с Линоладиол (ако изобщо ми го дадат без рецепта, че не сме в БГ Sad(()

Другият ми вариант е да кажа, че съм мазала и не се е повлияло и направо на гинеколог след седмица да я види?!?  Sad

Благодаря предварително за мнението ви   bouquet

Bluebell O'Smallheaven, при вас как са нещата - виждам, че постът е от 11 април?

# 184
  • Варна
При нас нещата се разлепиха и този път, този път по-бързо - беше срастнала едната устничка странично във външната. Може би след 5-6 намазвания и има резултат. Когато се беше срастнал целият влагалищен отвор мазах 10 дни по 2 пъти след баня (сутрин и вечер) и спрях, след около седмица се беше разлепило всичко.
Иначе не смея да препоръчвам така директно мазане, въпреки че аз мазах с Линоладиол абсолютно на своя глава без да водя детето на гинеколог и не съжалявам.

# 185
Благодаря, че толкова бързо ми отговори, Блубел. Аз точно това имах предвид - споделяне на личен опит, решението ще е мое. Надявам се, че ако мазвам 5-6 дни, няма да ѝ навредя. Все пак се притеснявам, че е малка Sad А твоето момиченце колко е голямо? (извинявам се, сега се регистрирах и не съм чела, не съм се интересувала от този проблем, докато не разбрах онзи ден, че и при нас се е появил)
Лошото е, че ми се вижда доста залепнало от едната страна най-вече Sad
Лека вечер

# 186
Моята щерка я разлепваха 4 пъти до като стана на годинка, после изчезна за година, сега пак се появи. Препоръчват ми ходене на море newsm78, педиатъра, чували ли сте нещо подобно.

# 187
  • Варна
Дъщеря ми беше на 3 години и половина, когато получи първото цялостно срастване. Сега е на 4г и 4 месеца. Наистина е по-големичка. За толкова малко детенце не знам какво да предложа, но ако трябваше за своето дете да предприема нещо, сигурно пак щях да предпочета мазането пред механичното разлепване. Carolll, при твоята дъщеричка има срастване странично на устничките, така ли? Не е вагиналния отвор, правилно ли разбирам? Вярно, че кремът е хормонален, но така или иначе се слага незначително количество външно (аз слагах колкото лещено зрънце, при вас ще стане и с по-малко).

За ходене на море не съм чувала аз лично. Морската вода подпомага зарастването на рани,но пък изсушава кожата - точно това изсушаване трябва да се избягва, за да не се получи срастване. Не знам какво е имал предвид педиатърът...

# 188
Блубел, да, странично е, вчера педиатърката потвърди, че в средата си е ок и на този етап е по-скоро 'козметичен/естетичен' проблем, но аз все пак не искам да остане така. от едната страна е доста залепнало - т.е. малката все едно се е обърнала навън и е покрила голямата, не са просто допрени Sad

На мен ми стана странно защо педиатърката предписа кортикостероид #Crazy. даде направление за гинеколог, но т.к. не мисли,  че е спешно, предложи 1 седмица да мажа кортикостероид и да придърпвам и ако не се подобри, да отида чак тогава. Аз не успявам много да дърпам, че малката много шава. Ако днес не ми дадат в аптеката Овестин или Линола без рецепта, още утре звъня на гинеколога. Нашата лекарка явно иска да ни го спести, но аз се притеснявам,че все пак тя не е специалист. От друга страна ми е малко съвестно като разбере, че не съм ѝ спазила препоръките... ох Sad

# 189
Здравейте мами.Аз имам момиченце , което на 5 месеца получи срастване.Сега сме на 1 годинка и 3 месеца и го овладяваме с постоянно мазане.Сама открих проблема когато видях , че дупчицата съвсем се е затворила.тогава отидох на консултация при педито и която ми каза че не вижда проблем, но аз знаех , че такъв има.Справихме се сами- мазане и леко разтваряне и сами се разделиха, не я болеше и не ми е плакала, но и аз много внимавах.Сега ме притеснява само да не започне вътрешно срастване.Моля ако някои знае към кой детско-юношески гинеколог да се обърна да ми пише.Аз съм от Благоевград, и се чудя дали да не отида с бебка при д-р Малчев.

# 190
  • Варна
здравейте Simple Smile искам да споделя какво стана с нашето срастване,което пак доведе до лека уроинфекцийка.започнах да мажа с линоладиол на своя глава за 10 дни(сутрин и вечер) и спрях,след което омазнявах с дефламол и за наша огромна радост след седмица ципата изчезна напълно...дано не се появява повече,че...уффф голям зор

# 191
Здравейте,момичета!
И при нашето детенце се получи "залепване".След много притеснения се стигна до цепване,което извърши доктор Минев в Пловдив.Докторът препоръча мазане с крем Бочко.Сега ежедневно следим и се молим да не се получи  отново.От няколко дни  забелязахме,че има слепване на малките устнички към големите и отново започват  притесненията. При някой от вас имало ли е такъв проблем?Дали ще помогне мазането с Линоладиол?

# 192
  • Варна
Здравей, veselina_63! Прочети по-горните постове на тази страница, има коментари - в общи линии на моята дъщеричка й помогна Линоладиол. При нея имаше слепване и на малките към големите устнички.

# 193
Здравейте, мами. С ужас се записвам в тази тема ooooh! Cry
Аз като дете много страдах от това ужасно нещо и до ден днешен имам ужасни и болезнени спомени... За съжаление вчера установих, че дъщеря ми също има срастване, въпреки че знаех и редовно я проверявах... Напоследък покрай доста проблеми просто забравих за това и какво да видя ... Има мъничък отвор, през който пишка. В момента не сме в Бг, което още повече ме притеснява и не знам какво да правя още 20-тина дни докато се приберем - дали ще е твърде късно да се предприемат мерки? От тук ако си взема вазелин и правим бани с тетра, лайка /ако намеря/ и мажем с вазелин и подръпваме, дали ще има някакъв ефект? Знам, че нищо не се знае де, но не мога да стоя и да бездействам... Вашите деца боляло ли ги е преди да се направи "разлепване"? Защото от известно време малката като че ли не даваше да я бърша с мокри кърпи и аз го отдавах на това, че са студени, а сега се замислям, че може и да не е това причината... Освен това последните два дни ми се струва, че се стиска като й се пишка - възможно ли е да изпитва дискомфорт, при положение, че има отвор и нищо не е правено като манипулация?

Много се чудя как да реагирам... от една страна изобщо не искам да я стресирам, защото тя и без това е много стресирана от лекари, от друга страна се страхувам да не я види лекар...

Този линоладиол как мога да се сдобия с него и дали го има в чужбина?

Много въпроси, за което се извинявам, но съм в шок...

# 194
Щом си в чужбина, по-добре се снабди с крем Овестин. По-добрият вариант е от Линоладиол. Аз мазах с него дъщеря ми и се разлепи.

Общи условия

Активация на акаунт