Срастване при момИченцата-2

• 121 630
  • 564
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
здравейте момичета,някоя от вас дали откри подходящото кремче за предотвратяване на слепването?аз не съм,отчаях се вече,ще станем на 7г. другия месец,а  проблема си стои...мажа с какво ли не.

# 286
Здравейте!Получих две тубички Овестин от 15 мг. ОТ Португалия, едната ми е излишна
Ако някой има нужда да пише на ЛС

# 287
Еееееееее Пали, издирвах го 3 седмици и точно вчера ми го купиха от Швейцария! Язък значи!

# 288
 Simple SmileВсе на някой ще потрябва, за съжаление
И аз ги получих вчера

# 289
  • Sofia
При нас беше в долната част - на около 10 месеца.
Водихме я при доктор Сираков в детско-юношеската гинекология в Майчин дом.
Човекът извърши процедурата с неимоверна лекота за няма и една секунда и детето дори не се разрева. Ужасно облекчение при цялото притеснение преди това. Повече за сега (3 г.) не се е поврторило.

Това все едно аз съм го писала, същата история, вече е на 3 и половина и не се е случвало отново, но ние вечер имаме процедура - след като я измием леко разтегляме срамните устни и незнам дали от това, но за сега всичко е наред, дано и да нямаме повече такива проблеми.

# 290
  • Edinburgh-UK
Здравейте момичета.И ние сме със същият проблем за съжаление  Sad
Живеем в Шотландия и ни изписа доктора Овестин ,почнахме да го ползваме но не виждам никакъв ефект от него,аз ли нещо не правя добре незнам.Тука казват че крема може да се ползва до 6 седмици включително понякога се налага и повече до 2 месеца най-много.Първо мазах по веднъж на ден където е  ципичката така 2 седмици, и на 3 та седмица почнах да мажа 2 пъти на ден и сега 4 тата седмица слагам по 3 пъти на ден,още не виждам ефект Sad вече почнах да се отчаивам че няма да мине с него.Но продължавам да мажа докато мине 6 седмици.Прочетох доста стари теми от форума за проблема и разбрах че в бг отлепват със сонда тъй като било много вероятно пак да се залепи.Тука не препоръчват отлепване със сонда ако не помогне крема с времето детето щяло да го израсне проблема.Казват че ако си пишка нормално детето нямало проблем.
Момичета вие какво количество слагате от крема?сега се замислям да не би да слагам много малко и затова не се отваря ципичката?Направо незнам какво да правя ако крема не помогне а не искам така да седиме а и не искам в бг да се налага да ходим при доктор Сираков .

# 291
Здравейте. Следя темата от време на време, поради лека параноя от моя страна
(...)
при дъщеря ми (ми се струва), че има слепване на малките страмни устни, започващо точно под клитора и свършващо под уретера (или уретрата, не знам как е по-правилно), вагинален отвор си има.
Трябва ли да се вижда уретера?
Как да разбера има ли слепване?
Извинете ме за дългия пост.
Самоцитирам се след повече от 2 години. Постът ми е на 12та страница на тази тема.
Влизам в кюпа при Вас.
Малката вече е на 4, но се напишква все още докато спи. И по време на следобедния сън  и вечер. Решихме да я водим на детски уролог, за да изключим физиологичен проблем и ако всичко е наред да се фокусираме върху евентуални психологични причини.
Е, оказа се, че има проблем. Слепване на лабиите и стеснен уретер. Задържа по малко урина в пикочния мехур (това заради стеснения уретер), а заради слепването малко урина отива във влагалището...
Та другата седмица ще я приемат в Токуда за няколко манипулации: Ендоскопско разлепване на лабиите, като ще им се сложи по един шев за да не се срастнат наново и разширяване (коригиране) на уретера.
Аз съм в лек шок!  ooooh!

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 00:02 от 5iaM

# 292
  • Edinburgh-UK
5iaMдано манипулациите минат бързо и да няма голям стрес в/у детенцето.Бързо възстановяване и дано всичко вече е наред при вас .
Да дам отчет при нас в края на 4 тата седмица се отлепи ципичката обаче усничките са все още залепени под клитора .Явно положението при нас е било от тежките щом отне цели 4 седмици с овестин крема .Сега се чудя дали да продължавам да мажа лекото слепване под клитора или така да го оставя и дано с течение на времето положението се поуправи,ще мажа с вазелин и дано да не слепне пак.Какво бихте ме посъветвали ?Да мажа ли още с крема където все още има слепване под клитора ?благодаря

# 293
Когато писах първия си пост в тази тема е било февруари 2012. Тогава зададох няколко въпроса тук, ..но.. какво съм очаквала и аз не знам, при положение, че не ми отговарят лекари, а просто обикновени майки, като мен самата. (Всички ми казаха: нищо му няма на детето, не може всичко да му се вижда, параноясваш и т.н.)
Та дъщеря ми още тогава е била с въпросното слепване, но объркването ми дойде от там, че вагинален отвор си имаше. Има си и сега. Така, че нека този факт не Ви подлъгва!
Разбира се има няколко вида слепване, отгоре, отдолу, малки към големи лабии и т.н, но чета тук , че много майчета се успокояват и си казват: вагинален отвор си има.
И, да, при едно "хубаво" разтваряне на вулвата уретрата трябва да се вижда!
При дъщеря ми слепването е направило една стена/пелена под клитора до вагиналния отвор. Честно казано, не знам пиша от къде точно си намира път, но на пръв поглед дъщеря ми си се изхожда нормално.
Открихме, чак сега слепването защото тя вечер се напишква и спи с памперс, а вече е на 4г. и аз реших, че е леко голяма за тези работи и я заведох на детски уролог. Видя я на ехограф с пълен и после с празен пикочен мехур. Празен, но не съвсем празен... Имаше останала урина. Лекарката се усъмни за стеснена уретра. Пожела да съблека детето и да погледне уретрата, но уви като погледна се оказа, че достъп до уретрата няма. Поради слепването.
Разказвам Ви всичко това, за да подчертая, че дъщеря ми уринира нормално и се вижда вагинален отвор, но слепването е налице! Лудия късмет, който сме извадили до сега, е че не сме се сдобили с някоя инфекция. (извинете ме за множественото число, но леко се вълнувам докато разказвам)
П.С. Лекарката каза, че дори много малка част от урината отива към вагината. А аз винаги съм се чудела защо дъщеря ми понякога има по 4-5 капки мокро на бельото. Уж не и се пишка и не се се напишкала, защото петънцето е малко.. иии така.
Извинете и за дългия пост. Надявам се, че ще успея да помогна някой да открие по-рано наличието на този проблем.

# 294
Здравейте, ние също сме с такъв проблем. Детето ми е на 3 годинки, а е имало срастването почти от както се е родило. Поне аз от както изобщо се взрях там да я разглеждам. Още тогава ми направи впечатление, че няма дупчица, а все едно е като залепено с една белезникава ципичка, но си мислех, че това е нормално и така трябва да си е, и като расте това нещо просто ще влезе навътре и ще се оформи отворчето  Embarassed До сега, никой педиатър включително нейната при която беше записана от новородена, до към 1 годинка, не я е гледала там. И как разбрах - вчера се мятка на разходката беше изпаднала в истерии заради един батут та баща й едвам я удържаше и после като я сложих да пишка пишна две три капки и се разпищя и отказа да пикае - от обяд до към 10 вечерта не искаше да сяда на гърнето, а виждам че се пристисква - накрая вече не можеше и се изпиша. Помислих, че има цистит. Днес сутринта реших да видя дали е зачервена там затова да я боли и направо се ококорих - ами там вече си имаше едно нормално влагалище - дупчица и навътре знаете как е - побърках се, веднага на педиатъра и тя ми обясни че е била слепната там  Shocked. Сега като ви чета през какви мъки минавате с повторни сраствания и сцепвания направо ми се изправя косата. Моето явно вчера от мяткането само си го е цепнало. Изписаха ни гентамицин за мазане, розалгин за промивка и един правен крем с ланолин за омазняване за да можело да зарастне и да не се слепвало пак Изписа и червена боровинка за пиене, да не би от раната да се замърси и да влязат бактерии към пикочния мехур
Понеже наистина бях абсолютно неподготвена, за подобно нещо - никога не бях чувала дори че това се случва при момиченцата - чак се разревах в кабинета. Ама как е възможно изобщо да не ти кажат дори, да гледаш, да го имаш предвид това - както на момечнцата им става - постоянно се говори за тях, а ние майките на момиченца да ни спестяват подобна информация  #Crazy #Cussing out

# 295
Здравейте и от мен.Мазането с Овестин даде някакъв резултат, но не и нацяло да се разлепи.На нас срастването е по средата и едната малка устна е слепена леко за голямата.Отгоре има малко отворче, а сега и отвора при влагалището се  разшири значително.Аз съм се чудела защо понякога подпикава и си е отнасяла каране заради това.От както имам Овестина съм я мазала два пъти по две седмици с месец прекъсване между тях.Слепването значително намалява, но не се разлепва напълно.Вече е на десет години и половина и започнаха първични белези на пубертет-окосмяване, гърдите се оформят, дали най-накрая ще се махне и това слепване, не знам.Смятам да направя още един курс с мазане

# 296
Момичета извинявам се предварително за може би странните въпроси, но съм много притеснена, уж лекарката вчера каза че се е разлепило, но аз като я гледам нещо май пак не е наред, та срам не срам ще питам  Embarassed
  Отворът на уретрата ясно ли се вижда при децата, в смисъл като ясно откроена дупчица ли трябва да е - защото не го виждам? И нагоре като се дръпне там препуса (мисля че така се казва, там като качулчица  Embarassed което е) трябва ли да се отвори леко и да се покаже клиторчето? При нас няма нищо там - само качулчицата

# 297
  • Edinburgh-UK
Пали аз ако съм на твое място не бих мазила изчакай да видиш щом виждаш признаци на пубертет би трябвало скоро да се оправи всичко от самосебе си .в шотландия докторите препоръчват да се изчака.аз мазач само веднъж с кремчето и все още малките устнички са слепени до клиторчето но не мисля да мажа за сега а ципата се разгради сега поддържам само да не срасне пак ципичката

# 298
Здравейте!Получих две тубички Овестин от 15 мг. ОТ Португалия, едната ми е излишна
Ако някой има нужда да пише на ЛС
Момичета, след дълъг спор с мъжът ми стигнах до решение, че едната тубичка Овестин не ми е нужна.Мазала съм трИ курса от първата и съм изразходила едва една трета.Свободна ми е, ако някоя има нужда да ми пише на ЛС

# 299
Здравейте! Сега открих темата, защото имах съмнение за някакво слепване... Попитах педиатърката, тя я погледна, каза, че не знае за какво говоря и да не чета много в и-нет. С това приключихме. Но аз почетох повече и вече съм сигурна, че имаме слепване. Получила се е ципичка към клитора. От няколко вечери се опитвам да разтворя след вечерния тоалет. Днес видях, че в тази ципа се е образувала малка дупчица. Явно от дърпането. Купих Линоладиол и намазах. Дупчицата дори изглежда малко по-голяма. Мисля да мажа и дърпам поне седмица леко, за да се отлепи напълно това срастване. Правилно ли постъпвам?

Скрит текст:
Нещо подобно е при нас:

Общи условия

Активация на акаунт