Срастване при момИченцата-2

• 120 291
  • 547
  •   1
Отговори
# 360
Педито ни потвърди срастването.Каза възможно най-скоро да я заведа на гинеколог и да разрешим проблема.Сега идва и страха ми от самата манипулоция.Сигрно боли доста.Пък и тя е доста страхлива и чувствителна.Не знам как изобщо ще я накарам да влезе в кабинета.

# 361
Аз искам да попитам майките които не са подлагали детето на манипулацията разлепване или хормонална терапия,това слепване минава ли спонтанно?
Скрит текст:
   Моята голяма девойка има такава прозрачна ципичка затваряща входа на влагалището,но е невъзможно с леко дръпване да се отлепи.Преди 2г и половина гинеколожка препоръча хормонален препарат за мазане.Отказахме.Уви,до сега прогрес няма  Sad

# 362
  • София
Момичета, съжалявам, ако се е писало, но може ли да ми пратите линк на снимки как изглежда това срастване, не мога да открия.

# 363
  • Варна
При нас се разлепи спонтанно само веднъж, така и не разбрах как стана, каза че е паднала докато е била на градина  newsm78. Но при нея се възстановява винаги след това до същото положение в рамките на месец-два и спира в един момент. Част от лекарите казват, че не би трябвало да се получава отново, но при нас е факт. Останалата част твърдят, че щяла да го израстне към 5-6г., вече е на 5 и не виждам такива изгледи. #Cussing out Към момента след 4 или 5 пъти водене за манипулация, се отказах повече да я водя, не знам кога и дали ще се преодолее този проблем, но ако се задържи на това положение и не се увеличава повече, засега няма да я тормозя. Иначе самата манипулация не е толкова болезнена, проблемът е стресът за детенцето и болката след това в рамките на 24 часа докато пишкат, при нас лично това е най-тежкото нещо, последния път отказа да пишка цял ден, при положение че я наливах с вода...

Sweet_Dreams@, ако е толкова много, колкото описваш, въпреки всичко написано по-горе, бих я завела за разлепване. Съществува реална опасност от цялостно слепване и срастване на отвора за пишкане, отделно, че ако е наистина почти затворено създава голяма предпоставка за уроинфекции.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 21:11 от minch

# 364
minch,моето дете е на 6г и 2м и все още няма спонтанно отлепяне  Tired На мен ми каза гинеколожката,че като навлезе в пубертета,хормоните ще помогнат.Не мисля да чакам чак толкова.

# 365
Здравейте отново!
Да споделя големия напредък при нас.След упорство,търпение и постоянство от моя страна отлепих напълно дъщеря ми.Сега няма и помен от ципичка,дано и да не се появява отново. Praynig
Сега искам да попитам миналите мами през това,какво трябва да правя от тук нататък.Знам,че не трябва да се прекалява със сапуна.Мажа я с едно мазно кремче,докато се заздрави самата кожа.За друго трябва ли да внимавам?

# 366
За мен най-важното е хигиената. Задължително сутрин и вечер миене без сапун. Редовно. По възможност и след ходене по голяма нужда също добро измиване. Минаха три години и не сме имали повторно слепване.

# 367
За хигиената мисля,че я спазвам добре.Мия я по 3 пъти на ден,без да броя след ходене до тоалетна.Мокри кърпи не ползвам за тази област.Даже до този момент,като се замисля прекалявах със сапуна.Благодаря за съвета! Hug

# 368
А как успяхте да я премахнете без кремче с КС и без "цепване"?
На дъщеря ми й откриха такова срастване, когато беше на 2 месеца. От всичко прочетено реших, че не искам да я подлагам на манипулацията при гинеколог, защото е почти сигурно повторно срастване, тъй като се раздразва самата тъкан, което още повече предразполага към слепване. Разтварях и мажех с мазни кремчета при всяка смяна на памперса, правех промивки с лайка, вкъщи никога не ползвах мокри кърпички, миех при всяка смяна и сякаш бяхме закрепили положението... Не, че се разлепи, но поне не се увеличаваше слепването. Наложи се посещение ори гинеколог по друг повод и лекарката я "цепна" въпреки категоричното ми несъгласие. Малката не усети нищо, не е плакала нито по време на манипулацията, нито след това като пишка, но много бързо слепна пак и то доста повече... Памперса го махнахме още на 1г и 1месец, сега е на 1г и 8 месеца и няма изгледи за подобрение Sad

# 369
Ами мазах сутрин и вечер с Дефламол близо месец и половина.Киснех я в леген с вода вечер и постепенно увеличавах натиска.Цпичката побеля,после започна да се "разтяга",стана на дупки и така един слънчев ден я избърсах с тензухена кърпа и ципата остана по нея.След посещението ни при хомеопата,обсъдихме въпроса за повторно слепване.Според нея няма да има такова ако я разтварям хубаво всяка вечер.Да мажа с мазен крем мястото,докато кожата там стане здрава и плътна.Надявам се да нямаме повече такива проблеми.

# 370
Ами мазах сутрин и вечер с Дефламол близо месец и половина.Киснех я в леген с вода вечер и постепенно увеличавах натиска.Цпичката побеля,после започна да се "разтяга",стана на дупки и така един слънчев ден я избърсах с тензухена кърпа и ципата остана по нея.След посещението ни при хомеопата,обсъдихме въпроса за повторно слепване.Според нея няма да има такова ако я разтварям хубаво всяка вечер.Да мажа с мазен крем мястото,докато кожата там стане здрава и плътна.Надявам се да нямаме повече такива проблеми.

Много благодаря! Дано нямате повторни проблеми. При нас предполагам, че залепна повторно заради насилственото механично отлепяне. От вчера започнах и аз да я мажа с Дефламол. Дано има резултат. Поръчах и едно шуслерово кремче от Германия по препоръка на друга мама, чиято дъщеричка е била със същия проблем. Дано все нещо помогне.
А в лайка ли я киснехте или само във вода?

# 371
И в лайка и в смрадлика,но не всеки път слагах.По моята логика гледах да се накисне хубаво и да се размекне кожата.С клечка за уши също натисках леко ципичката.
Дано има успех и при вас!

# 372
Момичета, детската гинеколожка при която водих моята дъщеря  каза, че в никакъв случай не бива да се кисне детето в леген, било то в смрадлика или лайка. Трябва да се полива с нея. Има опасност от заразяване с ешерихия коли при кисненето. Пълните чиста бутилка с разтвора и поливате. Може и с чайник, ако ви се намира из къщи.

# 373
Благодаря за съветите, дано имаме успех Simple Smile

# 374
Здравейте, моята дъщеря е на 7 месеца и половина и забелязах някакво странно "залепване" така бих го определила на срамните устни, но се различава от това, за което пишете тук. Сякаш самите им краища (които са долу в посока към ануса) са слепнали настрани.. не знам дали обясних добре. Прочетох част от темата, но не срещнах други с такъв проблем. Ще я заведа на лекар, но ще е след няколко дни, защото сега е болна и не искам излишно да я доразболявам пред кабинета на педиатъра. Кажете някой сблъсквал ли се е с подобно срастване или си внушавам? Но определено не бяха така преди.

Общи условия

Активация на акаунт