Срастване при момИченцата-2

• 120 286
  • 547
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,да се включа и аз в темата ,защото днес установих слепване и при моето момиченце Sad
Отидох веднага при педиатърката ни,каза че се получавало от кремовете против подсичане които съдържат Цинк. Съветва ме да мажа с Дефламол и в продължение на седмица да дърпам по малко всеки ден за да се отлепи напълно!Питането ми е, мамите които сами са отлепвали сами правили ли са по този начин? Много се притеснявам да не причиня болка на слънчицето ми!

# 406
Здравейте,да се включа и аз в темата ,защото днес установих слепване и при моето момиченце Sad
Отидох веднага при педиатърката ни,каза че се получавало от кремовете против подсичане които съдържат Цинк. Съветва ме да мажа с Дефламол и в продължение на седмица да дърпам по малко всеки ден за да се отлепи напълно!Питането ми е, мамите които сами са отлепвали сами правили ли са по този начин? Много се притеснявам да не причиня болка на слънчицето ми!

Да, аз точно така правя. Първите ден - два само мажа с Дефламол да омекне малко и следващите дни по време на мазането се опитвам да дърпам съвсем лекичко. Нищо не усеща детето, става бързо и винаги се разлепва за няколко дни без проблем.

За първи път чувам тази теория, че се получавало от кремовете, съдържащи цинк. Педиатърката ви каза да не ги използвате ли?

# 407
И на нас така ни казаха че е от кремовете против подсичане с цинк Confused

# 408
Аз никога не съм мазала с крем против подсичане, но дъщеря ми имаше слепване. Според мен е резултат от памперсите. Защото едно време не е имало слепване, но не е имало и памперси.  Thinking

# 409
И едно време е имало слепване. През 70-те не е имало памперси, а братовчедка ми е била с този проблем. Когато се появи при малката ми дъщеря, отдавна бяхме свалили памперса и не ползвахме крем срещу подсичане. Според педиатъра при нея е имало уроинфекция, която е довела до това. Радвам се, че при нас не повтори, но до ден днешен много внимавам с хигиената и при нужда ползвам риваноловия мехлем.

# 410
Според педиатърката и гинеколога, на който ходихме проблема се дължал на памперсите. В интернет попаднах на инфо, че е хормонален и най - вече като възможна причина ако майката е приемала прогестеронови препарати през бременността...не знам къде е истината...

# 411
по-добре ти, отколкото някоя груба АГ. Моето момиченце е вече на 6. Миналата седмица я заведох на детски АГ, защото тя постоянно се подсича, ако не я мажа постоянно с крем против подсичане пламва цялата, започва да я сърби, боли и т.н. Разбрахме, че има слепване на 3 год. чак  Shocked защото просто нито една от двете педиатърки, при които съм я водила не е благоволила да погледне и да каже. При едно дърпане като маймунка от ръцете на баща си, сама се е разлепила... доста време след това не искаше нито да пиша нито да ака, с голям зор, топла вода и т.н. съм успявала да я накарам, тогава. Като я заведох при педиатърката, чак тогава разбрах за този проблем въобще. Тя ми каза че се е разлепила и само да мажа с крем против подсичане, нищо друго и така още 3 години, през които все я гледа - добре е - мажи с крем. Тази година вече ми писна, ами догодина ще е първи клас - мога ли цял живот да я мажа. Заведох я на АГ. Съблякох детето, легна на преглед, тази жена без да ми обясни, без да попита, да ме подготви... само каза ами тя е слепнала , почна да ми се кара как така до сега не съм я завела, детето било със сериозна инфекция, знаела ли съм аз какво може да стане ... и докато вика -шааат с рязко движение разлепи едното място, детето писна -чак въздух не можеше да си поеме, в същия момент тази пак отново по нагоре към отвора за пишото - пак  #Cussing out идваше ми да я набия. Казах й да престане веднага.  Тя каза ако искаш ми се сърди, ако искаш викай - детето е зле. Не ми се разправяше тогава, защото трябваше да успокоя малката, през това време бърка с някакви клечици за микробиологи, ама пак без много много да се съобразява, детето пак пищи -  ....Намаза я с някакъв крем накрая, каза да й правя сутрин и вечер бани в лайка и да мажа с крема докато излязат изследванията .
Но тази процедура е просто кошмар, не знам как въобще се допуска такава практика от АГ. Все си мисля, че би трябвало да има по хуманен начин за точно този проблем, при положение че се работи с толкова малки дечица. Не знам. Това за мен не  е нормално.
Така, че по добре варианта с Дефламола и постепенно и с нежни опити да се разлепва от колкото при една такава касапка

# 412
Да ви кажа момичета, склонна съм да вярвам че в нашия случай причината е в крема. Преди изобщо не използвах крем за подсичане с цинк,използвах мазен крем,който е като гел и нямахме никакви проблеми! След като започнаха да и излизат зъбките( първия излезе преди 2 месеца) започна страшно да се подсича и започнахме използването на въпросните кремове. Преди няма и месец ми се стори че нещо от долу не е наред,но явно е било съвсем в началото,моята принцеса е срашно шавлива и не дава, и да я пипам, а и  изобщо не ми мина през ума ,че изобщо е възможно такова нещо  newsm78! За съжаление не му отдадох нужното внимание и го отчитам като моя голяма грешка! Когато обаче видях какво се случва и бях в пълен шок #Crazy! Смятам,че щом е толкова често срещан проблем е редно педиатрите да предупреждават,за да следим!
Ще продължавам да мажа и се надявам да го отворя сама Praynig

# 413
Не е чак толкова често срещан, но ми прави впечатление, че засяга повече дечица с бяла кожа, светличики и нежни. Тези с по-матовата кожа не са толкова засегнати.

# 414
  • Варна
Не е чак толкова често срещан, но ми прави впечатление, че засяга повече дечица с бяла кожа, светличики и нежни. Тези с по-матовата кожа не са толкова засегнати.

Точно това ми каза гинеколожката, при която водих моята дъщеря да я "разлепя" механично преди 6 години /беше за първи път/. От тогава се борим сами с подръпване всеки път след вечерния тоалет, а тя вече е голяма /почти на 9г./ и въпреки всичко слепването продължава!  Confused

# 415
Аз искам да попитам тези кремове с естриол има ли ги в момента по нашите аптеки. Въпреки механичното разлепяне, моето хлапе мисля, че не е разлепено на цяло... Отворчето към влагалището го виждам, мисля, че и уретрата също, но нагоре мисля че не е докрай разлепено, защото не виждам клитор  Embarassed колкото и да се мъча. Там е залепено. Няма да я подложа пак на този кошмар при АГ, смятам 4-5 дена да мажа с хормоналното кремче и да кисна още в лайка и смрадлика, с надеждата само да се разлепи.

# 416
И при моето бебе се откри слепване, малко, на два месеца е. Педиатъркста каза, че до шестия месец нищо няма да правим, но на следващата консултация щенискам кремче, което да ми предпише, с което да я мажа. Не мога да чакам още четири месеца без да правя нищо. Ще видя и аз тези кремове, с които я мажа дали имат цинк, може да е станало от беюантена, преди него май всичко беше ок:(

# 417
  • София
Здравейте мами, искам да споделя с Вас моя опит в лечението на сраствеането при момиченцата и да Ви успокоя, че може да си спестите крайно неприятното и болезнено цепване при лекари.
Моята дъщетичка е на 8г и мина през 2 цепвания. Първото беше на 2 годинки, а второто на 5. По мое изрично настовяане поставихме лидокаин с цел локално изтръпване. Без ефкт. Невероятен кошмар беше!!!
Преди месец с ужас установих, че пак има срастване (около 1см) и разбирате, че просто полудях.
Този пък категорично отказах да прияма, че няма начин да се "разлепи" без цепване в лекарски кабинет. За около три седмици АБСОЛЮТНО САМОСТОЯТЕЛНО И УСПЕШНО аз и дъщеря ми се СПРАВИХМЕ с този проблем. След хубаво измиване се използват три крамчета. Маже се само ципата с много малко крем и схемата е следната:
1. Траумил С - сутрин. При нанасянето му има парене и малко щипкане за кратко, така че си пригответе нещо с което да правите вятър. Поне при нас това помагаше.
2. Контратубекс - обед. Тук нямахме проблем.
3. Линоладиол крем - вечер (в Германия и Русия се използва Овестин, но в БГ го няма). Този крем съм го ползвала най-малко. Може би 3-4 пъти и спрях.
На втората седмица ципата става много еластична и с дупчици. Прилича на швейцарско сирене. При леко отваряне на устничките се разлепра без никаква болка. Дъщетя ми сама я разлепи.
От средата на втората седмица мазах само с Контратубекс, защото смятам че този крем направи чудото. Така седмица и половина я мазах 2-3 пъти на ден с контратубекс и с невероятно облекчение споделям с вас, че проблемът е елиминиран.
Адски съжалявам, че се доверих на всички лекари, които ми обясняваха, че няма друг начин за лечение и отстраняване на срастването и позволих да се направи ужасната процедура с цепването и то два пъти. Искрено се надявам повече мами да прочетат потърсят информация преди да пристъпят към касапницата. В руски сайтове има много информация на английски също има много информация.
Аз споделям личния си опит и се надявам да съм помогнала. Повярвайте наистина действа!
Извинете ме за дългия пост Wink

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 12:41 от LilyGSto

# 418
LilyGSto,може ли да споделите в каква последователност и колко дена мазахте с различните мазила?Някой от тях комбинирахте ли?Ще съм благодарна ако отговорите,може и на лични 🤗🤗🤗

# 419
  • София
LilyGSto,може ли да споделите в каква последователност и колко дена мазахте с различните мазила?Някой от тях комбинирахте ли?Ще съм благодарна ако отговорите,може и на лични 🤗🤗🤗

Bubka, отговорих и на лични, но да допълня инфото и тук. Не съм смесвала мазилата, а си прилагах отделно. На върха на пръста се слага малко количество и се втрива на мястото на срастването. Последователността е следната:
Сутрин - траумил С (трябва да кажа, че в нашия дом това е мазилото за всичко! Simple Smile)
По обед - контратубекс
вечер преди лягане - линоладиол
Мазах я около 3 седмици

Винаги се измива добре преди мазане и чудото става.

Общи условия

Активация на акаунт