Отговори
# 720
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Аз съм болна и нещо неадекватна, но се надявам да мога да напиша каквото съм си намислила.  Mr. Green

hrisi-pisi, добре дошла!  Hug Успех с предстоящото раждане. Разкажи ни повече за твоето секцио за да можем да помогнем.

спасдиди, масажирайь, мсажирай, хич не се услушвай. Колкото по-рано си намериш доктора, толкова по-добре. Ако още сега го откриеш, следи си се при него. Ще се чувстваш по-спокойно.

мимчето, не се ядосвай! Всеки сам си носи кръста! Преди и аз много се нервирах на такива елементи, ама престанах. Нервите ми са по-скъпи, пък те да си берат гайлето както си искат.  Hug

Мари, намери начин да се успокоиш. Така до нищо хубаво няма да се докараш!  Hug
Предлагам ти следния сценарий. Ако бебето не се обърне до срока, който са ти дали докторите, тегли им по една и изчакай поне да си тръгне само раждането и отиди в някоя болница на общо основание. Или ще те срежат, или няма. Ако не друго - ще си опитала, а и раждането ще е в ход вече, та поне няма да е преди термин и ще спестиш някои травми на бебето. И няма да се обвиняваш, че не си мо позволила да се обърне, макар и накрая. Никой не може да те вкара в операционната насила! (после ще ти пиша в скайп)

Мунка, пусни го това дете да се роди най-сетне! Стига стиска кълките, по-добре няма да станат нещата! Успокой се! "Джеронимооооооооооо!" и скачай! Пък каквото стане!  Hug

Мама Тери, надявам се скоро да се похвалиш с прекрасен и успешен VBAC!  Hug

Бенита, много се смях със завоестите ти упражнения!  Joy
Подкрепям с две ръце плана ти! Според мен да отидеш да раждаш вагинално след секцио и не само с избор на екип си е доста рисковано! Да, имаш подкрепата на някой си доктор, ама дали ще го хванеш в точния момент? Дето викаш, да го вдигнеш от сън, да е след дежурство, да бърза за някъде... кофти и за теб и за него! Тия поне, които са на смяна, си знаят, че са си на работа и поне малко са се настроили. В най-добрия случай, ще проспят раждането ти!  Joy

Еления, надявам се бебчето ти да се е обърнало и да си стои вече главично, поне това рпитеснение да отхвърлиш.
Моето чаве още си се врътка както си иска.

# 721
mim4ето , я ела малко и при декемврийките да им поговориш Grinning , аз като говоря няма ефект, абе поне да се запознаят с рисковете на секциото!Плашела съм ги да съм престанела!Обяснявам аз , че раждането не е задължително да боли!Те йок било на болезненото нещо на света!
Ако си мислиш, че от моите приказки има полза - е, няма май. Факт е, че една-две-три птички пролет не правят, според мен трябва някаква промяна в практиктиките на национално ниво. Или поне лекарите да са задължени да предоставят както плюсовете, така и всички минуси на цезаровото сечение.

# 722
Здравейте момичета!
benitta и моята стратегия е същата. Мисля като стане съвсем напечено положението да се занеса до МД, на 10 минути пеша ми е. Но пък ако някое от момичетата тук много похвали някой доктор мога и да размисля. Иначе хич не си представям как обикалям от доктор на доктор и ги разпитвам какво мислят за VBAC.
Мунка, Мама Тери, вие къде мислите да раждате? Стискам палци скоро да се похвалите с прекрасни естествени раждания  Hug
Мари, съвсем скоро бебето на моя приятелка се обърна в 38 гс, надежда винаги има.
За протокола моят термин е 30.03.11

# 723
  • ул. "Мечтание"
Ако си мислиш, че от моите приказки има полза - е, няма май. Факт е, че една-две-три птички пролет не правят, според мен трябва някаква промяна в практиктиките на национално ниво. Или поне лекарите да са задължени да предоставят както плюсовете, така и всички минуси на цезаровото сечение.

Абе пролет не правим, ама важното е, че се множим и все ще я направим пролетта! Стига да си държим на своето и да си пеем песничката. Пък който трябва ни чува!   bouquet

Дикс, добре дошла и на теб! (извинявам се, ако си писала и преди, но съм забравила  Embarassed ако не си можеш да ни разкажеш повече за твоето секцио)
Голяма съм овца, сега се сетих. Даже коментирахме случая ти.  Embarassed Както казах, днес не знам на коя свят се намирам.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 12:43 от Нощни очи

# 724
Нощни очи, благодаря!
dix6, ти нали беше на лекцията на zozima, или се бъркам? Аз ще раждам в МД при д-р Гунев. Обаче вчера в частния му кабинет видях следното съобщение:"от 01.01.2011 д-р Гунев не поема ангажимент за нормални раждания!"

# 725
Здравейте, момичета!
Моят оператор се оказа много сговорчив по мейла, вижте какво ми е писал вчера:
"Предходното раждане със секцио няма да ви попречи сега да родите нормално, разбира се, ако акушерските условия позволяват това. Кажете на вашия лекар, че разрезът е хоризонтален в истмичната част на матката (SECTIO CAESAREA ISTMICOTRANSVERSALIS), а възстановяването е на 2 етажа с продължителен шев с Викрил. Пожелавам Ви леко раждане."
Не знам дали е толкова благосклонен, защото няма да раждам при него, но ако някой иска, може да се пробва - казва се Бойко Димитров и е от Токуда.

Мама Тери#Crazy, какво значи това съобщение???

Нощни очи, да се оправяш бързо!  Hug

hrisi-pisi, добре дошла!  bouquet

Мари, продължавам да стискам палци, отпусни се и си мисли само хубави неща и ще видиш, че бебче ще се обърне!

# 726
"от 01.01.2011 д-р Гунев не поема ангажимент за нормални раждания!"
Shocked защо? можеш ли да разбереш?
а помислих че не поема VBAC а той изобщо нормални не поема, сигурно ще е зает и няма да може да го викаш по всяко време

Дикс6, аз съм се насочила към ТК при Киров, ако е на разположение. Ако трябва да ме режат, пак искам да съм при него.

Нощни очи, не ги стискам тия кълки бе  Laughing даже клеча както Зози показа - така гушкам малкия и му събирам играчките и боклуците по пода. Според мене бебката много е слязла, но нямам признаци.
Днес даже бях на тонове и пак ме издразниха - акушерката не спря да повтаря че съм нямала контракции - съжалявам че не натисках копчето когато го казваше та да ги преброим - имаше поне 10-ина пъти докато ми ги мери. Е какво - за 10 минути колко контракции трябваше да имам?! ако имах 5 щях да съм в родилното, не при нея, нали така?

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 13:36 от Мунка

# 727
Благодаря ви момичета за топлото посрещане Hug!

spasdidi, не, Киров не следи бременност, само изражда и като цяло има желание да се занимава по-сериозно с теб 2 седмици преди термин. Разбира се ако тръгне по-рано пак му звъниш, но ето на мен ми остават 10ина дни, само веднъж го е опипал бебо през корема и с нещо като слушалка преслуша тоновете. От друга страна може би е по-добре така, знам ли...Ще видим в четвъртък какво ще стане - праща ме на обстоен ехограф (на който пак май няма да присъства Thinking)

Нощни очи - първото ми раждане беше април 2008 - бях изключително много настроена за нормално и естествено раждане, изобщо, ама изобщо не съм мислела, че може да се стигне до секцио. Имах уговорка с една акушерка в Майчин дом при която в деня на раждането отидох защото през деня ми изтекоха малка част от водите и тя реши да провери дали наистина са били водите, междувременно започнаха и контракции - средно болезнени, но на кратък (въпреки че нерегулярен) интервал. Приеха ме, прегледаха ме - никакво разкритие, неизгладена шийка и ме пратиха в парка да се разхождам с мъжа ми. Е, от тази разходка имам супер спомени, защото преди като млади гаджета се целувахме по пейките, а после му висях на врата на всяка контракция. Контракциите зачестиха, бяха поносимо болезнени.

След около 2 часа се върнахме пак в приемното, но нищо - нито разкритие, нито изгладена шийка. Направиха ми обаче рутинните процедури и акушерката реши да ми "помогне" - сещате се по онзи безумен начин с цял юмрук във влагалището. После ме качиха в една самостоятелна предродилна стая и ме оставиха да се разхождам. Много много бавно  - някъде от 8 вечерта до 4 през нощта се стигна до пълно разкритие, като имаше периоди в които спираше процеса. сега като гледам и чета май не е било толкова бавно, просто нормално раждане, но ...Слава богу не ми биха окситоцини или нищо и продължиха да ме чакат. При пълно разкритие обаче не се появиха напъните или поне не толкова бързо колкото очакваха. Стигна се до изречението, че "вече трябва да раждаш", извикаха още един доктор, който потвърди, че по време на контракция главата оставала високо, междувременно и тоновете били почнали да падат и набързо подготвиха операционната. последните ми спомени преди да ме хване спиналната упойка са за супер силни, регулярни контракции на малък интервал (но не напъни).

Бебо се роди 3 850.

Май нещо не искам много да се връщам към този момент и май сега пак ми е останал някакъв проблем, ама ще видим. Гледам да мисля позитивно, а и вие много помагате  Hug

mim4ето - разбирам те напълно и аз така се ядосвам за доброволното искане за "под ножа".

Мунка - напълно те разбирам и мнооого стискам палци. Кураж и късмет smile3525

# 728
Здравейте момичета bouquet!
Не съм писала в новата темичка, но пък ви чета редовно  Peace
Да припомня - и аз съм със секцио заради седалищно предлежание + малък плод, имах уговорка с Гунев да ме оперира, но нещата се пообъркаха и в крайна сметка дъщеря ми се роди в ТК.
Не съм имала сериозни проблеми с това да възприема секциото, въпреки, че винаги съм скала да родя нормално, най-вече, защото още в началото на 9-ти месец няколко лекаря ми отказаха нормално/седалищно раждане и в крайна сметка се съгласих.
Надявам се следващото ми раждане да е нормално и най-вече бебето да заеме добра позиция - това мисля, че ще ми е най-голямото притеснение, защото чух мнения, че анатомична особеност вероятно е причина за седалщното предлежание на дъщеря ми.
И в тази връзка - Мари, а и всчки, които очакват бебчетата да се обърнат - стскам палци всичко да се подреди по най-добрия начин! Hug
Иначе нещата с операцята не бяха зле - приеха ме с 4см разкритие, докато чаках в предоперационна имах контракции на 1-2 минути, така че раждането си беше тръгнало все пак.
Успех на очакващите скоро майчета, незабравими естествени раждания ви пожелавам!  bouquet

# 729
Мунка и bg_desi нямах възможност да го питам лично. Коментарите на акушерката на рецепцията бяха,че е много натоварен и понякога не излиза по три дни от болницата. По това си направих извод, че продължава да си работи нормално, разбира се ако е на смяна ще си изражда, докато му свърши смяната, но няма да може като сега да му звъннеш по всяко време и той да дойде, защото има уговорка. Той допълнителни пари освен това, което се плаща официално на касата на болницата не взима!

# 730
Момичета, много ви благодаря за милите думи и куража  bouquet
Колко се роди бебето?Споменаха ли точно за какви маточни аномалии става въпрос?
Моята се роди 3040гр седалищно до последно от 6ти месец на мръдна.

# 731
Колко се роди бебето?Споменаха ли точно за какви маточни аномалии става въпрос?
Ина се роди 2580гр като основното притеснение на лекарите беше, че върви много малка за гестационната си възраст В 37гс отговаряше на 34-та като големина на главичката и на 32-ра като големина на телцето Тогава разбрах, че за нормално седалищно раждане опасността от усложнения е по-голяма, когато бебето е по-малко и диспропорцията глава/тяло (по-голяма обиколка на главата спрямо тази на тялото) по-силно изразена
В последните 2 дни преди да се роди лекарите в МД се разделиха в мненята си, виждаше се, че е порастнала и е наваксала донякъде, имаше вероятност да се роди нормално, но мнениието не беше единодушно :tired
Ина също беше засанала седлищно от средата на 6-ти месец и така си остана Беше много ниско разположена тогава и лекарката, която ме преглеждаше предположи, че няма да се обърне и че може би имам еднорога матка, което не е така На операционата маса ми казаха, че матката ми е хипопластична - малка/недоразвита и затова бебето е останало малко и в това предлежание
Личният ми гинеколог пък не е на това мнение - казва, че ограните са пропорционални на тялото - аз съм 162см и 50кг, за  него матката ми е ок а тялото ми  newsm78
Както и да е, стискам палци силно бебчето ти да се обърне този път  Hug!

# 732
mishlence_ , благодаря за отговора.

# 733
Ина се роди 2580гр като основното притеснение на лекарите беше, че върви много малка за гестационната си възраст В 37гс отговаряше на 34-та като големина на главичката и на 32-ра като големина на телцето Тогава разбрах, че за нормално седалищно раждане опасността от усложнения е по-голяма, когато бебето е по-малко и диспропорцията глава/тяло (по-голяма обиколка на главата спрямо тази на тялото) по-силно изразена
Мишленце,
А в коя седмица те оперираха? Нели беше с подобна диспропорция и веднага щом я установиха ме приеха в болница, а след три дни я извадиха. Обясниха ми, че такава диспропорция означава недохранване на плода и вероятно страдание, за разлика от случаите, при които бебчето просто е дребно: тогава няма диспропорция, просто е по-назад със седмиците. На теб какво ти казаха?

# 734
В такива случаи на изоставане растежа на бебето не правят ли Доплер системно?В  смисъл може кръвотока да не е добър.Назначава се терапия и проблема се оправя доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт