Бебетата в корема ритат и кога ще е НОЕМВРИ питат

• 27 206
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Аз също съм против всякакви мокети, черги, килими и пердета ... имам алергия към прах и акари и ми е кошмар да се занимавам с подобни неща , завивките и чаршафите са ми достатъчни ...
А за пода в стаята взехме за малкия от тия  големите меки пъзели , много лесно се почистват,изолират студа  и са удобни за игра на пода  Peace
http://darina76.snimka.bg/baby/filip-2-sedmici-predi-da-stane-na … 09911.8977999.big

# 481

Хамелеонче, аз също съм против затрупването с всичко, на което пише "бебе", затова не съм купувала и не смятам да купувам шезлонги, люлки, бънджита и прочее обемисти и скъпи неща, които се ползват за кратко и спокойно можеш да минеш без тях. Обаче леглото и количката са основни принадлежности за една майка, ползват се поне до 2 г. възраст и не мисля, че можеш да минеш без тях. В началото бебето може да спи в коша на количката (повярвай ми, не е добра идея да спи при вас!), но после ще си му трябва негово си легълце. А слинга... на картинка изглежда супер, ама пробвай да го ползваш известно време и пак ще си говорим.

Миньон, сигурно си права, поне за теб е било така, но аз сега мога само да кажа какви са ми нагласите, а после бебето само ще си каже как ще е  Laughing
За количката не си мисля,че ще стане без нея, но ми се иска да е по скоро помощна, от колкото основна Simple Smile, а за леглото, много ми се иска да спи при нас, от всичко което прочетох /и супер се изненадах, защото винаги съм знаела, че детето едва ли не трябва да спи не само в отделно легло, но видиш ли и в отделна стая/ мисля че е за всички ще е най-добре Wink

Тръгвам на преглед, до скоро Simple Smile

# 482
Здравейте и от мен:)
И аз да се включа в кафенцето.
Мерси на всички мами за отговора по повод люлеещото легло.  Дано и моя сладур да е кротушко, та да не се налага да се чудя как да го укротявам Simple Smile
Уфф, и аз не съм го виждала в ЖК от 2 месеца и се чудя дали да не отида на друг кабинет-частен и да си го видя. Моля посъветвайте ме дали е добър вариант и евентуално добър доктор да ми препоръчате. Или да чакам още 2 седмици до прегледа Sad

# 483
Здравейте мацки Simple Smile

Бях сутринта на ЖК. Кръвно и корем - ок, кила +3 отгоре  . За килограмите ми каза - до 2 кг,. на месец. Беба я мерихме - сърчицето бие добре, на ехографа - пак сме с 2 седмици назад. Дано това е от късната ми овулация. Много се надявам да няма друго. Хубавото е, че няма разминаване на размерите на глава и бедро т.е. съразмерна е. Не тежи 630 грама, както ми казаха миналата седмица, ами вече е цяло кило. Не знам кой от двамата доктори не мери правилно  
Понеже имам и миома точно под плацентата и незнам какви си кистички на плацентата, след две седмици съм на доплер на плацента т.е. ще мерят дали е добре кръвоснабдена.
Иначе сега ми пускат пак стерилна урина. А беба лежи напряко, вместо хоризонтално. Докторката каза, че си стои така понеже съм по едричка и с голям корем и таз и все още има място за хоризонтално лежане, хехе   Simple Smile

Мацки, няма ли някоя от вас да ражда в МД София?

За леглото, засега сме решили да е кошарка, понеже ще ни дадат една, пък после ще вземем и легло. Харесвам тези на Бертони в Пигис Хаус.

За пода, ще бъде или някакво килимче детско, или от тези пъзели, които споменахте - много ми харесват Simple Smile

# 484

а за леглото, много ми се иска да спи при нас, от всичко което прочетох /и супер се изненадах, защото винаги съм знаела, че детето едва ли не трябва да спи не само в отделно легло, но видиш ли и в отделна стая/ мисля че е за всички ще е най-добре Wink

Всеки преценява за себе си, но според мен аргументите "против" детето да спи в леглото на родителите са повече. Когато е малко, има риск да го притиснете или задушите в съня си. Когато поотрасне, това вече става неговото легло и е много по-трудно да го отделиш. Аз не бих допуснала никой между мен и мъжа ми, дори това да е обичното ни дете. Naughty Сънят и сексуалният живот и без това силно пострадват покрай бременността и раждането, не виждам защо трябва да влошавам изкуствено положението.

# 485
Рашина2-аз ще раждам в МД.
Дъгичка -имаш палците и на 2те ми ръце,всичко ще бъде наред. Peace
Ние също имаме от тези пъзели с Мечо Пух   Peace
А относно спането в нейното си леглото и аз съм ЗА  Peace,мноето диваненце си заспиваше самичко (слагам я и изизам в другата стая )до 1г и половина. Peace

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 13:14 от didka banditka

# 486
гледам добре си говорите..тук..обсъждате много добра тема.
Според мен...всеки да си знае мястото..колкото и да сладки бебетата трябва да си спиат в легалцата... дори когато са много малки и кош4ето на количката..и аз съм за този начин.После ако го научите да спи при вас....зор ще видите.Аз нямам отделна стая за бебо...ако имах щях директно там да го уча.......и колкото до всички останали неща като люлки,килимчета и т.н.....ние си купихме основно количка и легло...за останалите неща...ако видя че имам нужда когато му доиде времето...тогава.Излищни неща....за в момента..не  bouquet  bouquet  bouquet

# 487
Инженерът спеше в нашата спалня, понеже нямахме отделна стая за него (още си е там). Добре, че предвидливо му взех легло с плътни табли, ориентирано перпендикулярно на нашето, че няколко пъти се е случвало да се буди в неподходящи моменти иии... тези филми му е рано да ги гледа, а пък с наше участие...  Naughty

Дъгичке, имаш стиснати палчета и от мен. Всичко ще е наред, ще видиш!  Peace

# 488
Аз също съм против всякакви мокети, черги, килими и пердета ... имам алергия към прах и акари и ми е кошмар да се занимавам с подобни неща , завивките и чаршафите са ми достатъчни ...
А за пода в стаята взехме за малкия от тия  големите меки пъзели , много лесно се почистват,изолират студа  и са удобни за игра на пода  Peace
http://darina76.snimka.bg/baby/filip-2-sedmici-predi-da-stane-na … 09911.8977999.big

Супер е  Peace А с какво ги почистваш  Rolling Eyes

# 489

[/quote]

Всеки преценява за себе си, но според мен аргументите "против" детето да спи в леглото на родителите са повече. Когато е малко, има риск да го притиснете или задушите в съня си. Когато поотрасне, това вече става неговото легло и е много по-трудно да го отделиш. Аз не бих допуснала никой между мен и мъжа ми, дори това да е обичното ни дете. Naughty Сънят и сексуалният живот и без това силно пострадват покрай бременността и раждането, не виждам защо трябва да влошавам изкуствено положението.
[/quote]

Подкрепям напълно всяка казана дума  Peace Само че е много трудно да го обясниш това на майките , които ще имат деца за пръв път .На мен идеята за привързаното родителство много ми харесва , звучи като най-лесното и естествено нещо , но нещата на практика изглеждат съвсем други . Моят син например си е спял в креватчето , откакто се е родил , взимах го много рядко при нас , обикновено коликите когато ставаха много силни или като по-голям , когато е бил болен за да се чувствам и аз по-спокойна и да не ставам непрекъснато . На 1г. и 9м. го отделихме в детската стая без инакъв проблем - преди това дълго му разказвах как там може да прави каквото си иска , че ще сложим всички негови играчки и купихме и нови чаршафи с коли за леглото . Той се чувстваше горд , че вече е голям и има своя стая . Не че сега не идва в нашето легло - почти всяка нощ след 5-6 часа  и си доспива докато станем , но мен този вариант напълно ме устройва . Имам наблюдение върху няколко деца , които дълго спяха или все още спят в леглото на родителите , определено за мен не е правилно , родителите също ги виждат но вече е много трудно отделят детето . Познавам момиченце , което спеше в родителското легло почти до 6-годишна възраст , и когато го отделиха , а това стана много трудно , то от стрес отключи ендокринен проблем  Rolling Eyes

# 490

Супер е  Peace А с какво ги почистваш  Rolling Eyes
С гъбичка и вода ги мия.

# 491
Здравейте, мацки! Днес е по-поносима жегата, но аз пак съм си в къщи на климатика Rolling Eyes Относно покупките - и аз смятам, че няма смисъл да се бърза. Легло аз бях избрала предварително с уговорка като кажат, че изписват Малчо да се обадим да го донесат и сглобят предния ден. Количка купихме след като го изписаха (също я бях избрала предварително), все пак декември (че и ноември) месец няма да се втурнеш от първия ден по разходки. Даже май края на януари я купихме, защото беше студено и само на терасата го изкарвах по малко в хубавите дни. Нещата от първа необходимост са само дрешки, биберони (ако трябват), легло, завивки, памперси, мазила и кърпички. Всичко друго, особено ако живееш в голям град, ти трябва и се купува в последствие. Пък и много неща ще кажеш и ще ти ги подарят като идват за бебето.
booboo's mama, и аз исках да питам дали сте обсъждали махане на сливиците, че повече от три ангини на година вече са патология.
Миньон, с две ръце съм ЗА спането на бебето от раждането отделно (поне в отделно легло)!!! Освен чисто физическото неудобство, според мен се развива и една емоционална прекалена привързаност, която в последствие пречи на детето да стане самостоятелно и не болезнено закопчано за майка си. Имам две приятелки, чиито деца (момченца) спяха от бебета при тях. Сега са по-големи и за мен са си малко лигави и трудно се отделят от полата на майките си. Докато моят синковец от изписването е в отделно легло и спи при нас само при много висока температура. На него самият не му е удобно и иска да е самостоятелен, което му позволява си расте като отделна личност (пък това за отражението върху родителските отношения все едно аз съм го писала  Mr. Green). Това си е мое мнение де, всеки сам си преценява.
Тонивил, явно сме писали едновременно!  Hug
Весел ден на всички!

# 492
  • София
Хайде и аз на кафенце, нищо, е ордавна вече не е сутрин  Wink
Kölsches Mädel , ами насочвам се към Втора градска - да, само че като гледам лентичките много вероятно е вие с твоето бебче да ми махате за довиждане, когато аз тепърва отивам да го излюпвам моето  Joy
А що се отнася за спането отделно - ЗА с две ръце, освен че се развива някаква самостоятелност в детето и за родителите е доста по-добре според мен.

# 493
  • гр.София
Добър ден и от мен  Hug

Не можах днес да се включа в кафето ама много работа имах сутринта. Нали си отворих фризьорски салон и сега по срещи насам натам,направо ми пламна главата  Crazy

mim4ето Малката септември ще е на 2г и 3м.Малка не малка ще ходи на ясла че няма кой да я гледа Simple Smile

# 494
И аз съм ЗА  Peace самостоятелното спане. Аз сигурно ще искам много да го гушкам моя бебчо, но и за него ще е по-добре да си има легло (макар, че неговото ще е до моето - няма да е в отделна стая, поне засега).

Общи условия

Активация на акаунт