Бебетата в корема ритат и кога ще е НОЕМВРИ питат

• 27 193
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Ейй, Дори, супер да си изкарате на моренцето!
 Hug
В никакъв случай не искам да се изказвам за Шейново негативно. Сори, ако е прозвучало така ! На мен ми беше от фаворитите като болница, оборудване, лекари и т.н. , но други неща се оказват  от по-решаващо значение за мен. Просто в случая момичето , за което разказах, е раждало там и затова споменах името на болницата. Иначе има и други болници , които имат същата практика като Шейново.

В края на краищата майката избира, кое е най-доброто за нея и за бебето и  Peace  

Марси, дано се оправите по-бързо и никой повече да не се разболява ! Peace

Иве, че то по целия свят има денонощни аптеки, какви дневни светлини, к'ви 5 лева ! Верно е много малоумно , но може и да не го приемат, изчакай все пак наистина да влезе в сила! Не се ядосвай предварително!

# 61
Здравейте, момичета. Моят Малчо е по-добре днес, от вчера следобед няма температура, явно антибиотикът си върши работата. Постепенно започна да си става предишната лудетина  Mr. Green
Мимче, дано бързо ти се оправи мъника  Hug! Защо му давате антибиотик, тези грипове обикновено си минават от само себе си и трябва само да се внимава да не се обезводни детето?
Между другото, питах акушерката за начина на лепене на пъпчето (за да се прибере) и тя беше категорична, че не трябва да се лепи - само щяло да се прибере.  Confused
Даваме антибиотик, защото беше трети ден нон стоп с висока температура, а освен това накашля сериозно, тоест освен вирусна, има и бактериална инфекция.
На моя синковец пъпчето му падна със щипката на седмия ден от раждането, а като си го прибрахме след още 5 дни само го промивах със спирт. И аз мисля, че се лепи само при определени проблеми. Сега пъпчето си е страхотно.
Дидка, отивай бързо на зъболекар, не са безобидни тия работи по време на бременността (и не само де). По-добре да овладееш нещата на време, отколкото да се налагат неприятни и неполезни за бебо интервенции.
За болниците - изобщо не искам да си правя планове, че предният път нищо общо. По принцип клиниката, където ще раждам, е със статут на "Болница, приятел на бебето". Там бебетата са постоянно при майките, взимат ги само за тоалет и за свиждането (което е в точно регламентиран час), но ако майката поиска да си почива, акушерка взима детето да я отмени. Моето желание е да закърмя бебето възможно най-рано и да си е при мен, но какво ще се случи е Божа работа.
Ива, съмнява ме, че ще се случи подобно нещо. Споко!
Весел ден!

# 62
  • Λάρισα
Дидка, аз имам 4 броя здрави и прави мъдреци, като ми изникнаха в устата ми не остана място за нищо друго (включително храна) Mr. Green В началото много се мъчих с това хапане и няколко пъти ходих да ми ги пилят, та накрая се нормализираха нещата. Е, и сега се случва да се позахапя, но не е нищо сериозно  Peace

# 63
  • в гората
 Момичета  Hug , въпроса с болниците е много спорен, най-добре е варианта бебето да е при мама, но с възможност да бъде давано на акушерките в случай на нужда.И според мен не е редно да си виждаш бебчето по разписание, но и варианта да ти го оставят и да те зарежат да си трошиш главата също не е приемлив.Никой не може да предвиди как ще се развият нещата и колко бързо ще се настрои на вълна безсъние  Tired.Аз бях прекалено развълнувана при раждането на малкия и не се отделих от него и за миг , но просто не можех да повярвам в това което ми се случва, и че това си е моето бебче.А и при всеки рев на малкия дотичваше акушерка, за да ми помага и да ми обяснява кое как се прави.

Аз пък вчера явно прекалих с чистенето и вечерта леко прокървих  Sad, сутринта ходих до доки и за щастие не е нещо сериозно, но трябва да почивам няколко дена, а това в присъствието на малкия е сложна задача  ooooh! .

# 64
Eй, m@m@, и аз днес бях яхнала метлата (прахосмукачката) и доста нерви потроших, но се спрях навреме...
Всеки обича да му е чистичко, но в крайна сметка кое е най-важното сега?!
Сега пийвам топло чайче и бързам да споделя с вас:
Една малко притеснителна статия за приемащите магнезий и една друга, свързана с една от причините за преждевременните контракции.

Да благодаря и на mimkis за линкаbouquet

# 65
# 66
# 67
  • Стара Загора
Eй, m@m@, и аз днес бях яхнала метлата (прахосмукачката) и доста нерви потроших, но се спрях навреме...
Всеки обича да му е чистичко, но в крайна сметка кое е най-важното сега?!
Сега пийвам топло чайче и бързам да споделя с вас:
Една малко притеснителна статия за приемащите магнезий и една друга, свързана с една от причините за преждевременните контракции.

Да благодаря и на mimkis за линкаbouquet

А ни убеждават, че е безвреден магнезия....
То кое ли е безвредно въобще????
Както казва една моя позната : "Не че днес има много жени с преждевременни контакциии от 4-5 месец и едно време си ги имаше. Сега ви тъпчат с лекарства, защото СТЕ ЛИГЛИ....То за тва и все секцио раждат, щот не МОЖЕЛИ да понесат болките...."""
Ама май всяко следващо поколение сме с все по нисък праг на поносимост към болка....Незнам , така почнах да си мисля...

# 68
здравейте момичета....абе искам да ви попитам вие как сте с кръстовете........мен от три дена не спира да ме боли
и вечер в леглото не мога и място да си намеря...поспивам по малко...а пък беба и тя доста шава и рита....и сам като скапана...нито сън..нито място да си намеря....
....мога ли нещо да взимам за този кръст..и защо изобщто боли така...ами по нататък,,,как ще  екарам тогава newsm78 #Crazy newsm78

# 69
   Вечер от 23 до 6 сутринта бебенцата спят отделно, а и мамите през това време Wink. Не мисля, че е нередно или проява на безразличие на майката към бебето  Peace. Това е моят възглед.

Дори, верно ли цяла нощ не ги водят ... това е ужас, с какво ги хранят като са гладни през нощта ??? едно новородено има нужда от храна на 3 часа , да не кажа и на 2 ...  #Crazy никога не бих родила в болница където ще ми хранят бебето нощем с адаптирани млека или пък изобщо няма да го хранят ...достатъчно ми е , че като се роди заради упойките го захранват с адаптирано ...  лично мое мнение.

# 70
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Уплаших се с този магнезий  smile3502 Аз го пия от 1 месец, а трябва още 3 да го приемам.Сега като прочетох тази статия ми изникнаха хиляди въпроси...На кой да вярваш по-напред - едни казват едно, други - друго...Ужас

jdesika, възможно ли е матрака да не ти е удобен и да те боли кръста от него...Аз все си мисля, че е нормално да те боли кръста...На всеки различни болки се появяват...Може би е въпрос на поза на бебето, на твоята структура и още много фактори  Hug Според мен няма от какво да се притесняваш

# 71
Katencetoo -аз направо се потресох от това за Mn.Амии сега,ужас  newsm78

# 72
  • в гората
 Момичета, не се шашкайте толкова от статии от този вид, а и ако прочетете внимателно ще видите, че натрупания магнезий в тялото на бебето се нормализира в рамките на няколко дни, а и опасния продукт е всъщност магнезиевият сулфат(който доколкото разбрах е само на системи), таблетките съдържат магнезий във вид на магнезиев оротат, магнезиев аспартат или магнезиев цитрат, което според мен е съвсем различно съединение. Peace На магнезия, който аз пия пише - може да се приема по време на бременност и кърмене, едва ли биха рискували с такъв надпис ако имаше толкова голям риск, по-скоро биха написали да се приема само след консултация с лекар, или нещо от сорта  Peace .
 Иначе статията за водата е много вярна.На мен, като ожаднея много направо ми прилошава!

# 73
Магнезиев сулфат е т.нар. английска сол , използва се предимно като разхлабително . Аз съм фен на природолечението и хомеопатията и следя редовно форума към "Часът на мама " .Та там д-р Михайлов препоръчва приема на 1/3 лажичка английска сол всяка вечер по време на бременност . На други места съм чела , че иманно магнезиева сулфат(английската сол) е противопоказна по време на бременност . Ето какво препоръчва той , аз лично не съм я пила , защото нямам контракции и проблем с ходенето по голяма нужда - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=38238

# 74
Здравейте!

Отдавна не съм се включвала, но честичко ви чета с удоволствите.
Виждам, че коментирате вземането на магнезия - на мен дори ми изписаха профилактично по 1 таблетка дневно Биолектра магнезий, но за сега 100 % вярвам на лекаря си и мисля, че не би рискувал излишно. Преди тази бременност имам 3 спонтанни аборта и той много внимава. Надявам се и да е запознат с това изследване де  Simple Smile
А по повод контракциите, на последният преглед ми каза нещо много интересно: окситоцинът, който ги предизвиква се разграждал от слънцето, и при жените които ги имат се препоръчва излагане на слънце, и обратно - ако бременността се преносва никакво излагане на слънце не било препоръчително...та явно за едни е добре да се пекат на слънчице, за други не. Аз за съжаление май няма да мога да му се насладя /поне не и от морския бряг/, защото мъжа ми е в командировка до 2 август, а малко след това влизам в седмия месец и ми е забранено да пътувам от там нататък на дълги разстояния. Confused

Общи условия

Активация на акаунт