Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 912 656
  • 3 925
  •   2
Отговори
# 3 165
Може, но говори с лекарите след колко време, защото все пак всички образни диагностики са свързани с лъчения и може би трябва да се изчака някакъв период от време.

# 3 166
Записах си час за ЯМР и след това се оказа, че съм одобрена за ПЕТ скенер, та ще ходя само на ПЕТ на 31.07.
Някой да е минавал, да ми каже как протича, може и на лични съобщения. Благодаря

# 3 167
Отиваш сутринта, разделят ви на групи по килограми, пиеш контрасното вечество, правят снимките и готово. Може да коментират какво са видели( на баща ми му казаха, че виждат петна), но след 1-2 седмици получихме точните резултати по куриер.
След скенера 24ч да не си в близост до малки деца или бременни жени. Татко като се прибра изхвърли дрехите, с които е бил. Друго не се сещам в момента.

# 3 168
  • варна
Искам да изразя възмущението си от безхаберието и алчността на д-р Вълканов уролог , град Хасково също той работи и в "Каспела" - Пловдив.
Вуйчо ми,на 51 години, отиде при него за второ мнение.Първият доктор в Стара Загора при преглед на бъбреци и простата установява, след ехографско изследване,че вуйчо ми има два дивертикула с образование във всеки.Вуйчо ми си взе документите и отиде при д-р Иван Вълканов в Хасково.Въпросният доктор му бил препоръчан от приятел.Отивайки на преглед в Хасково,лекарят-шарлатанин го посреща,гледа го на ехограф,установява,че има дивертикули и му казва че трябва да се оперира спешно до 3-4 дни.Казва му,че оперира в болница Каспела в Пловдив и иска сумата от 1000 лв за избор на екип,другото щяло да бъде по здравна каса.Всичко щяло да е наред,може да не са тумори,а само образования.
На 29.04 моят вуйчо влиза в болница,правят му стандартните изследвания за операция.Бяха казали,че ще му правят цистоскопия,преди операцията,но я изместиха в деня на самата операция,която докторът прецени ,че ще бъде лапароскопска.
Всичко мина добре...вуйчо ми ходи няколко пъти на преглед, след операцията .при д-р Вълканов като всеки път плащаше по 40 лв,а докторът ми казваше-няма ти нищо.Всичко съм махнал!Да ,ама не...Два месеца по-късно,след нетърпими болки ниско в корема и отказ на лекарите в Онкото в Стара Загора да започнат химиотерапия на 20.07,моят вуйчо влиза за скенер и се установява,че целият мехур е в тумори.Намерихме връзка веднага да бъде опериран във Варна,където живея,при професор Хинев,да отстрани целият пикочен мехур и да му направи нов.След отваряне на коремна кухина ,Професор Хинев,вижда,че всичко е в тумори!Вика,свои колега,коремен хурург,който поглеждайки пациента,казва да се затвори с всичките тумори ...нямало какво да се направи...Но професор Хинев,истински лекар по-диплома и сърце,отстранява всичко,което може...Вуйчо ми се събуди след 7 часа операция без пикочен мехур,семеници,простата,ректум,апендикс,част от дебело черво...
След лапароскопската операция в Пловдив,явно туморните клетки са тръгнали навсякъде.
Вуйчо ми е на 51!Никой доктор за тези 2 месеца не му каза колко е сериозно всичко!Д-р Вълканов в епикризата е написал грешни и заблуждаващи данни от хистологията .В Онкото в Стара Загора изискаха стъклата да направят хистологичен анализ и установиха,че туморът е карценом и е бил в капсула,при тази операция която са направили в Каспела са  го разкапсоловали и навсякъде са тръгнали туморни клетки.
Полагаше му се скенер и цистоскопия след първата операция,но Вълканов казал,че няма място за притеснение,да отивал на работа да работи,а след 3 месеца щял да направи скенер!
След целият този ужас,прочетох още негативни отзиви за този мизерник Вълканов...но вече е късно...Осакати ни!Вуйчо ми и цялото ни семейство!

# 3 169

Камалия , благодаря ти много.
Още нещо - след изследването очакват ли се някакви странични ефекти - ще пътуваме от Варна за Бургас?

janiz, чета те и настръхвам. Може би е трябвало за второ мнение да се обърне към онколог? И все пак не мога да си представя как лекар може да омаловажи такъв проблем. Много сили на вуйчо ти и цялото семейство и кураж!

# 3 170
  • варна

Камалия , благодаря ти много.
Още нещо - след изследването очакват ли се някакви странични ефекти - ще пътуваме от Варна за Бургас?

janiz, чета те и настръхвам. Може би е трябвало за второ мнение да се обърне към онколог? И все пак не мога да си представя как лекар може да омаловажи такъв проблем. Много сили на вуйчо ти и цялото семейство и кураж!

Благодаря!
Един месец след операцията Вълканов ни прати в Онкото.От там изискаха стъкалцата ,че епикризата не показвала стадия на тумора.Сформира се след една седмица комисия и тя назначи химиотерапия.Първия ден от нея,когато вуйчо е отишъл,са му направили изследване на кръвта и са му казали,че не са му добри показателите.Изписали антибиотик и го върнали за следващата седмица.Другата седмица всичко се повторило.Тогава той отива в Иван Рилски,болницата в Стара Загора,където иска да го прегледат и да му кажат защо се отлага химиотерапията.Назначават му скенер на следващия ден и виждат разсейки навсякъде.След 3 дни той беше при мен ,за да го оперира професор Хинев.Всичко това се развива изключително бързо.
Вуйчо ми на 3 пъти е ходил при доктор Иван Вълканов на ехограф след операцията,и всеки път докторък казвал,че няма нищо.,всичко изчистил!

# 3 171
  • София
Просто нямам думи за нашите лекари. Не мога да разбера капацитет ли не им стига, абсолютно безхаберни и незаинтересовани ли са станали. Единици реагират адекватно и като лекари. При майка ми случаят беше , че март месец миналата година и откриват огромен тумор 5,7кг. Направиха и операция в окръжна болница и ни казаха, че е абсолютно добре капсулован и всичко е изрязано. Регистрира се в онкодиспансера в София и на всеки три месеца ходеше на контролни изследвания и ехография. Януари месец тази година на ехографията се видя, чче има стеатоза и само месец по-късно след като влезе на контролни изследвания заради диабета установиха след ехография - дифузно метастазиране в черен дроб. Направиха и скенер в Ситиклиник и се оказа, че едната лезия е доста голяма как не са ги видели до този момент не ми е ясно , а и самите лекари в Ситиклиник се изненадаха. По мое мнение, а и не само мое, е редно след като отива за регистрация да и се направи контролен скенер и да заседава онкокомисията на онкодиспансера, а не да взимат решението на онкокомисията от болницата , в която е оперирана. Да не говорим , че не разбрахме кой онколекар е лекуващият на мама. Изобщо пълна незаинтересованост.

# 3 172
Чета и занемявам и понеже и аз съм се сблъсквала със системата, се моля: на никого да не му се налага да се лекува по този повод при различни безхаберни доктори!

# 3 173
  • София
Уфф аз пак тук. Този път леля ми с тумор на яйчника. Преди месец я оперираха, чака още резултат от хистология. Като при майка ми са противоречиви резултатите и не могат да разберат какъв е тумора. Другата седмица е на ПЕТ скенер да видим какво ще излезе от там. Някой ако се е сблъсквал с такова чудо да каже, четох че са доста редки Sad

# 3 174
Лайла, защо ще правят ПЕТ скенер преди да е излязла хистология? Имат съмнения за разсейки ли?

# 3 175
Няма странични ефекти доколко знам.

# 3 176
tsvety_georgieva, от моя скромен опит - ехографията не винаги е достоверен източник на информация.
Специално за черен дроб, това което четох е, че за съжаление стеатоза и хемангиоми понякога заблуждават лекарите. Важно е кой гледа на ехографа. Скенерът е по-достоверен, но е по-скъп като изследване. На мен единият лекар, който ме гледа на ехограф сега ми каза, че в моя случай най-добре е скенер. И определено съм се замислила   ако всичко е наред и нещата са доброкачествени, да започна да си правя скенер или ЯМР на 6 месеца.

Лично моето мнение е, че не трябва всички български лекари да се слагат под един знаменател и да се възхваляват само лекарите в Турция или други страни. Има много добри специалисти, аз лично съм попадала на такива. Когато преди години диагностицираха баща ми, по световните стандарти му даваха до 6 месеца живот. Благодарение на двама български лекари тези 6 месеца станаха много години.

Изчаквам да мине ПЕТ скенера и може би тогава ще споделя какво ми се случи с лекари от друга държава и второ мнение.

Lailah, това което съм чела е, че този вид рак е доста агресивен и подмолен. Което разбира се не означава, че няма да се сборите с него. Късмет на леля ти, дано резултатите от скенера са добри. С нея и с теб явно ще треперим по едно и също време. Къде ще правите ПЕТ скенер?

Камалия, много съм ти благодарна за споделеното мнение. извинявам се, ако съм ти причинила болка със спомените.

Здраве на всички желая и хубав ден

# 3 177
  • София
Зигизаги има три резултата но противоречиви. Последния от тази частната лаборатория показва меланома и за това пет скенер Sad

# 3 178
  • София
Strange hope, няколко пъти ги питахме да се направи ли скенер, отговорът беше А, за какво да се облъчваш, то ако има нещо ще се хване на ехографа. И това го казва сестрата, с която контактувахме, защото лекар така и не се появи. Ако бяха казали добре е да се направи, но ще трябва да се плати , защото по здравна каса да кажем по-трудно ще стане. Можеше и да не се съгласим, но можеше и да решим да го направим. Питайте ме дали сме се върнали в онкодиспансера. И да права си, че не всички лекари трябва да се слагат под един знаменател, просто споделих нашият горчив опит.

В момента майка ми се бори със страничните ефекти на химиотерапията - афти в устата, не може да говори от болка. Тъкмо оправихме отоците и повръщането.

# 3 179
Зигизаги има три резултата но противоречиви. Последния от тази частната лаборатория показва меланома и за това пет скенер Sad
Леле, това наистина е огромно противоречие! Хубавото е, че на ПЕТ скенер се вижда всичко. Стискам палци по-скоро да мине на него и да са хубави резултатите!

Общи условия

Активация на акаунт