Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 912 543
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 3 210
  • София
adi-ko, и баща ми е с големи отоци по краката след отстраняването на лимфни възли ингвинално. Качва краката високо, есен и зимно време ползва и медицински чоропогащник, но в жегите не може да го изтърпи.... Това да е проблема....

# 3 211
Titadita, как е положението при вас?

# 3 212
  • Варна
Здравейте!

Миналия месец баща ми го диагностицираха с рак на простатата. За съжаление лекаря при който се е следил от 5 години в Пазарджик е неглижирал нещата и му беше поставил диагноза доброкачествена хиперплазия, а то си е било рак. Докторът се казва  Минчо Петров, Пиша го, за да предпазя други.
На скенера с контраст се виждат множество метастази в белия дроб. Във вторник е минал на онкокомисия. Назначена е химиотерапия и хормонална терапия. Междувременно претърпя операция за премахване на тестисите.
Сега трябва да решим къде да се запише за химиотерапията. Той е от гр. Ветрен, обл. Пазарджик. Най-близо е Пловдив и новата болница в Панагюрище.
Моля за съвет на къде да се насочим.
Лекуващия лекар каза, че за Пловдив има 2 варианта - Комплексен онкологичен център- 2ра база или по-малка болница Джимед, където се обръща по-голямо внимание на пациента. Аз покрай всички суперлативи, които прочетох в нета  за болниата в Панагюрище сякаш съм за нея.

Моля на всички, които могат да ми дадат някакъв съвет да го направят.
Благодаря предварително на всички за отделеното време  bouquet

# 3 213
VAVA, метастазите в белия дроб могат да бъдат овладяни, вече има много лекарства за тях. Не мога да кажа нищо за Пловдив. В Панагюрище бяхме на ПЕТ скенер и съм с много добри впечатления за организацията и отношението към пациентите.

# 3 214
  • София
здравейте,

исках да ви разкажа при нас как се развиват нещата. След като и направиха две кръвопреливания на мама и оправихме хемоглобина. Започна да събира течност в белия дроб , направиха една пункция, след седмица се наложи втора и белодробният доктор ни изпрати в София в белодробна болница Света София за талкиране, за което ми спомена една от мацките тук. Ужасявахме се как ще понесе пътуването от Перник до София, но се оказа че волята и желанието за живот са по силни. Направиха процедурата в Гръдна хирургия и засега всичко е ок с дишането. Спряха и всички диуретици и сега и вливат албумин по две банки в седмицата. И определено има ефект, вече не е така оточна. Лошото е, че гадните лезии си растат и все повече я притискат и болката се усилва. А се обслужва сама,движи се, храни се и определено иска да живее.

И да ви похваля социални за бързата реакция в петък подадохме заявление за протокол за инвалиден стол, стол за къпане, дюшек и проходалка и днес вече ги имаме налични. Не очаквах такава бърза реакция, а мотаене.

# 3 215
  • Ямбол
Имам питане - при последните изследвания на свекърва ми е имала единия път ниски левкоцити, а после ниски тромбоцити. Някой може ли да каже на какво може да се дължи. Март месец я оперираха, тумор в главата. После след възстановяването мина лъчетерапия в Бургас. Сега само ѝ следят показателите и назначават лекарства. Не са ѝ гледали главата.

# 3 216
# 3 217
Лиляна, най-вероятно се дължи на рака и на лъчето. Погледни добавките Маоло и Имуностол, и ако искаш звънни на посочения мобилен номер. На него отговаря д-р Смилов, който ги е измислил. Като му опишеш случая и кажеш стойностите, ще ти препоръча дозировка. Аз си контактувах с него през цялата химиотерапия на майка. Благодарение на Маоло не й отложиха нито една вливка заради лоша кръвна картина, и продължава да поддържа всичко в норма и до сега.

# 3 218
  • Ямбол
Благодаря за отговора. Не знам какво пие. Май са ѝ казали нищо да не взима, защото са предположили, че е от предишните лекарства.

# 3 219
Всички лекари казват да не се пият добавки, но малко пациенти ги слушат. Аз знам, че Маолото помогна, а Имуностол пием всички в къщи и в офиса при първи симптоми на грип, и винаги ни спасява или го изкарваме леко.

# 3 220
  • София
Здравейте, на леля ми ще почват утре химиотерапия с платина в ИСУЛ. Може ли да ми кажете какво да очакваме като странични ефекти. Иначе тя се чувства супер твърди, че е здрава има дух, което е хубаво.

# 3 221
  • София
Камалия , благодаря ти
 Lailah, успех на леля ти и всичко да мине максимално безболезнено

# 3 222
Здравейте,дядо ми се лекува в момента от рак на белия дроб (по-скоро на плеврата). Поръчахме Полкмакс плюс за имунната система,за да не грохва след  химиотерапията,както и приема всякакви отвари и т.н.приготвяни в къщи.Четох и за сок от плод мангостан/мангостин,че е много полезен,но да не му дойдат в повече добавките.Въпросът ми е някой има ли представа този Полимакс плюс дали е ефикасен,тъй като имам вяра повече на натуралните продукти. Благодаря предварително ! Simple Smile

# 3 223
Най-добре попитайте лекаря си дали Полимакс е съвместим с химиотерапията. По принцип в дните около вливката не разрешават да се пият каквито и да било добавки.

# 3 224
"Всякакви отвари" ми изглежда доста опасно. Примерно чая от жълт кантарион е абсолютно забранен при химия, както е природен антидепресант...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт