Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 927 665
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 375
Маги ДС, съболезнования! Съжалявам!
Благодаря за подкрепата. Да, синът ми вярва, че ще се излекува. Аз също.
Последно ще постъпи в хематологията при д-р Хрисчев на 28ми, другия понеделник.
Дотогава ще го гледаме вкъщи, ще следим температурата и ще каляваме психиката. Аз съм фен и последовател на ТЕС и ще му спретна един сценарий с настройки и декларации, които да прави тази седмица така, че от понеделник организмът му да е готов да извлече само най-полезното от ХТ, а да отблъска и не допуска вредното влияние и неприятните странични ефекти.

Вярвам, наистина вярвам, че ще направим каквото трябва, за да излезем от това изпитание по най-добрия начин.  Peace

Ето информация и линкове за ТЕС, ако проявите интерес. За мен е безценно, не само при такива диагнози: тук като цяло и  тази тема в частност .

# 376
Всичко ще бъде наред!  Hug Не се съмнявайте и за миг, че ще дойде денят, когато това, през което преминавате сега, ще бъде само лош спомен!

# 377
мили момичета,най-накрая утре пращат баба на скенер.моля ви стискайте палци и този път да не я върнат и скенерът да не потвърди съмнението за коварната болест.тази седмица беше много по-добре,дори е наддала 1кг.а нашата история с лекарите е дълга,до сега всички казваха че е от срастване след воден плеврит-месец декември лежа за него в болницата.днес болките се усилиха и тя е много тъжна и плаче,че всичко ще се потвърди.много се надявам всички да сте здрави,да нямате проблеми и болежки  Hug по цял ден чета форумите и се чудя срастване ли е ,от анемията ли е ,от какво е.толкова я обичам,искам всичко да е наред.

# 378
Благодаря, момичета!   bouquet

mu6inka, какво стана?

# 379
Моят баща направи почти месец и половина след отказът на функциите от кръста надолу-все на легло. Честно казано не вярвах, че ще изкара толкова, но явно има силен организъм и характер. Не е отронил и сълза, но в началото се тюхкаше много. От доста време му даваме предимно течности - козе мляко, билки от аптеката на "Богомил", вода, кисело мляко, супи поради фактът, че не е ходил по голяма нужда сигурно от 20-25 дни. Правиме клизми и вади дребни дарадонки, но не са достатъчни - коремът му е надут сигурно от многото течности. През два-три дни му даваме Форантрил за обезводняване, но няма ефект. Както и много други за разхлабване. В началото, от "Младост" ни дадоха безплатни хапчета - Долтард (морфинов сулфат) и предписаха Дексаметазон от Онкологията, но вече не му давам. Не знам защо, но без тях като че ли се чувства по-добре, а и по-горе мернах в тема за ТЕС терапията, че морфинът пречи на борбата на организма с болестта, т.е. болка трябва да има.
 Другото лошо нещо е, че от залежаването получи жестоки рани по седалищната част, чак тъканта му почерня и мирише лошо. Не помага нищо - нито йодасепт, нито крем "Здраве", лавандулов спирт. Започнахме да му лепим марли, натопени в разтопен восък и зехтин, но и с тях няма ефект.
Някой знае ли някакво мазило за декубиталните рани?

# 380
здравейте,на скенера са открили някакви петна и е назначена биопсия.баба да взема да я откаже и докато я убедим станаха празници и сега лежи в болницата чака понеделник за биопсия.много я  е страх,но се чувства добре и си хапва.дано не е нищо лошо.
 lyudmil76 прабаба ми преди да почине беше 3 години на легло-раните бяха ужасни,досега със сълзи на очите се сещам как миришеше лошо,как се бяхме принесли на другият етаж заради това.вечно я сънувам мръсна,бог да я прости.много е тежко,какви ли не компреси и мазила бяха.лятото положението ставаше по-зле.може да опитате да го обърнете на другата страна,иначе нзам какво друго да приложете.
желая ви слънчеви почивни дни с по-малко грижи,здрави и повече усмивки.

# 381
  • Варна
Моят баща направи почти месец и половина след отказът на функциите от кръста надолу-все на легло. Честно казано не вярвах, че ще изкара толкова, но явно има силен организъм и характер. Не е отронил и сълза, но в началото се тюхкаше много. От доста време му даваме предимно течности - козе мляко, билки от аптеката на "Богомил", вода, кисело мляко, супи поради фактът, че не е ходил по голяма нужда сигурно от 20-25 дни. Правиме клизми и вади дребни дарадонки, но не са достатъчни - коремът му е надут сигурно от многото течности. През два-три дни му даваме Форантрил за обезводняване, но няма ефект. Както и много други за разхлабване. В началото, от "Младост" ни дадоха безплатни хапчета - Долтард (морфинов сулфат) и предписаха Дексаметазон от Онкологията, но вече не му давам. Не знам защо, но без тях като че ли се чувства по-добре, а и по-горе мернах в тема за ТЕС терапията, че морфинът пречи на борбата на организма с болестта, т.е. болка трябва да има.
 Другото лошо нещо е, че от залежаването получи жестоки рани по седалищната част, чак тъканта му почерня и мирише лошо. Не помага нищо - нито йодасепт, нито крем "Здраве", лавандулов спирт. Започнахме да му лепим марли, натопени в разтопен восък и зехтин, но и с тях няма ефект.
Мила, четох интересни неща за декубиталните рани-има специални Антидекубитални дюшеци и доста подробна информация тук
http://www.zdravenforum.com/viewtopic.php?t=49
Пише, че субстанции, съдържащи йод трябва да се избягват, защото унищожават и тъканта доста подробно е описано във вторият пост, прочети го. Има и специални превръзки за тези рани: "Превръзките за лечение на декубитални рани са изключително многообразни - "хидроколоидни", "полиуретанови/пенести", "силиконови", "алгинатни", "сребърни", "полиакрилатни активирани с р-р на Рингер", "с активен въглен", "комбинирани за инфектирани рани", "импрегнирани", "мазеви", "парафинови", "вторични покривни" и т.н."

# 382
При него има две положения - едното е като седи на леглото с краката на пода, а другото е - вдигаме краката му на леглото и го завъртам на 45 градуса, т.е в положение полулегнал. Значи, дупето му постоянно носи тежестта на тялото и е натоварено. Е, слагаме го за час/час и половина настрани докато обработим раните и да се проветри или докато го мъчим на тоалетен стол с клизмите, но не издържа много и почва да се сърди. Един път дойде и хирург вкъщи, но и той каза, че нищо не може да направи ( няма възможност да работи в домашни условия) и каза да го мажем с йодасепт. Не спомена за лепенки, марли, гелове, пластири или друго. Не знам какво може да се измисли в случая.

# 383
  • Варна
Не му се е занимавало за хирурга вероятно, мисля,че сама трябва да потърсиш информация, за тези пластири има чудесни отзиви, може да питаш в големите аптеки дали се поръчват.

# 384
  • след Околовръстното

Ако има вариант да се снабдиш с костинбродския крем с повече търпение ще се излекуват раните.
На всяка цена трябва и антидекубитален дюшек.
И ако може да лежи повече на една страна.

# 385
Ивка, това Людмил женско ли ти звучи Simple Smile?
Дюшек ще взимаме, но от социалните ще се забавят. Стол, количка възглавница също.
 За този крем пише, че е невъзможно да се намери, а и на една страна повече от час/час и нещо на ден не може да лежи.

# 386
  • София
Людмил, в магазина до ИСУЛ - собственика му е много добър и състрадателен човек.
Мисля, ако му обясните ще склони да ви даде необходимите ви уреди и след това ще си уреждате нещата със социалните.

# 387
  • Варна
Ивка, това Людмил женско ли ти звучи Simple Smile?
Дюшек ще взимаме, но от социалните ще се забавят. Стол, количка възглавница също.
 За този крем пише, че е невъзможно да се намери, а и на една страна повече от час/час и нещо на ден не може да лежи.
Embarassedхич не съм погледнала, понеже повечето потребителки тук са жени, та по подразбиране.
Надявам се да се оправят при вас нещата Hug

# 388
  • след Околовръстното

Какво значи "пише, че е невъзможно да се намери"?
Повечето хора в Костинброд знаят, къде живее жената, която го приготвя и ще те упътят.
10 лв. струва кутийката, но съм видяла с очите си как затваря некротична рана, голяма колкото юмрук.

# 389
 PraynigДобре, ще търся някой родом от Костинброд да видим какво ще каже.
А с тия фирми, социални усещам, че има далавера и всички се правят на състрадателни - значи, дюшека може да струва например 150 или 200 лева, но навсякъде са заковали цена от 372 лева - толкова ти отпускат социалните и за да не връщаш парите, фирмата доставчик си е сложила тази цена. С другите помощни средства е аналогично.
Извинявам се за разводняване на темата Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт