Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 916 306
  • 3 925
  •   2
Отговори
# 90
Писах и в другата тема !Здравейте момичета ,дори не знам дали е за тук това което ще напиша ...отчаяна съм и безсилна ,на мъжа ми поставиха страшната диагноза рак на панкреаса ,не мога да си намеря място от мъка ,вчера го оперираха в Александровска болница ,проф .Димитрова ме отчая с това което ми наговори 
И сега накъде ...

# 91
FEN- какво да ти кажа освен...кураж мила  Hug,ще ви трябва и на мъжът ти и на теб два пъти повече,за да го подкрепяш...не знам какво ти е наговорил лекаря,но винаги има надежда..не трябва да се отчайвате а да се борите...

# 92
  • Точно където трябва
Аз май започвам да се вкарвам в театър. Тате е в болницата, за биопсия от мин. понеделник. Държаха го една седмица. Най-накрая му я направиха в петък, сега продължават да го държат, дават му обезболяващи и ЛЕКАРСТВО. Бяхме при него в четвъртък, освен че е отслабнал и отпаднал поне му се ядеше и пиеше вода. Но все не му даваха, че предстояла биопсия. Разрешаваха му към края на деня, когато знаеха, че биопсията няма да се случи. Обаче вчера като отидохме го намерихме в ... състояние. Не го боляло, но беше като упоен. С ясно съзнание, в см. говори адекватно, но когато нещо го питаме. Иначе все го успиваше и през 2 мин. лягаше ту на едната страна на леглото, ту на другата...Сякаш не си намираше място. Доктора каза, че е като замаян от лекарството и че до няколко дни ще излезнат резултатите от биопсията, ще решат какви лекарства и ЩЕ ЧАКА да му ги изпишат.
Сори, че стана дълго, но искам да питам - имаме ли право да знаем какво му дават? Не ми се иска да влизам в спорове с лекари, как да разбера с какво го лекуват?Нормално ли е после да чака за да му ги изпишат/прозвуча все едно ги нямат сега/? Прокрадва ми се мисъл, че или си правят експерименти с него, или че му дават просто някакви си лекарства. Искам да вметна, че тате разбира, не е като да е "хванат от гората"-спомена "идват разни лекари, професори..."въпреки състоянието му, съм сигурна, че не бълнува.
Оххх...

# 93
Сори, че стана дълго, но искам да питам - имаме ли право да знаем какво му дават? Не ми се иска да влизам в спорове с лекари, как да разбера с какво го лекуват?Нормално ли е после да чака за да му ги изпишат/прозвуча все едно ги нямат сега/? Прокрадва ми се мисъл, че или си правят експерименти с него, или че му дават просто някакви си лекарства. Искам да вметна, че тате разбира, не е като да е "хванат от гората"-спомена "идват разни лекари, професори..."въпреки състоянието му, съм сигурна, че не бълнува.Оххх...

Ето връзка към текста на Хартата за правата на пациента:

http://sotirmarchev.tripod.com/harta.htm

Виж точки 2,3 и 4.

Ето и текста на Закона за здравето

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135489147

Виж чл.28б, чл.86, ал.1, т.7,8,11,13. Особено внимание обърни на чл.87 и чл.88. Ако ви отказват информация, учтиво им обърни внимание на текстовете на чл.220 и чл.221 от същия закон. Ако пак има съпротива, пусни жалба до регионалния център по здравеопазване с копие до Министерство на здравеопазването. Посочи имената на лекуващите лекари. Поискай да те уведомят за резултатите от проверката.

Успех!

# 94
  • Точно където трябва
Благодаря!!!!!!!! Но как да знам какво му дават НАИСТИНА? Дават му лекарство чрез системи...

# 95
Най-лесно е да питаш лекуващия лекар. Ако той откаже информация, поискай да ти дадат историята на заболяването. Никой няма право да ти откаже информация!

# 96
mama_T, благодаря ти ,имам чувството че ще водя битка на която предварително зная края ,ужасена съм от безсилие и от мислите си дори  Sad
От кои аптеки в София може да се купи Натанал и каква е цената  ?

# 97
Натанал се прави от чесън, но май е скъп. Ето тук   http://www.nvherbal.com/

# 98
Струва около 10 лв., но мисля, че е 100 мл /не съм го използвала/, но съм чела, че като ударна доза се вземат по 3 с.л. 3 пъти дневно, от което съдя, че шишенцето свършва за 1-2 дни, поради което наистина излиза скъпо. Информацията ми е по памет - за по-актуална - тук - http://www.nvherbal.com/Apteki.htm.
Стискам ви палци!

# 99
Важно е и да се набляга при даването на Натанал, че това е лекарство и задължително ще помогне, защото съвременния човек смята за лекарство нещо само ако то се пие, инжектира или маже

# 100
Здравейте и от мен в тази тема...

Бях си казала да не пиша тук, поне докато не знаем със сигурност, но ... гложди си ме и искам да се допитам до вас..

Става дума за мама - през пролетта след респираторно заболяване й се увеличи лимфен възел на шията, после спаднал, през лятото беше ок, през септември пак се увеличи и мама тръгна по лекари. ПКК - в норма, освен СУЕ, което беше над горната стойност с 0.1 единица. Пратиха я при хематолог, който я изпрати в онкологията. Там пък й правиха биопсия на сливиците, която показа отрицателен резултат (обаче беше някакво експресно изследване - още на същия или на следващия ден излязоха резултатите). Направиха и биопсия на самия лимфен възел, чийто резултат ще разберем утре. Обаче докторът пуснал пак експресни изследвания, резултатите от които не пожела да й каже, защото не били сигурни. Но я прати на скенер. Тази сутрин й казал, че "имало нещо, но не е в неговите органи", т.е. УНГ. И затова я прати на 5-измерния скенер във Варна. В понеделник ще записва час.

Чуденките ми са следните... Така, както разсъждавам, ако има рак, то явно е в други органи, т.е. това в лимфния възел е метастаза. Обаче при такъв късен стадий с метастази - е ли нормално човек да се чувства съвсем добре, да няма изменения в ПКК (освен суе-то) и въобще да си се чувства здрав? Мама няма температура, не е отпаднала, не е повръщала, няма болки... и както си мисля, надали толкова болен човек би се чувствал така. Какво мислите вие - имате ли такива познати, които да са в по-напреднал стадий, но реално да се чувстват добре??

Знам, че каквото и да напишете ще са само догадки, необосновани от нищо конкретно за нашия случай. Така или иначе сме тръгнали по пътя на диагностиката, ще видим какво ще излезе. Но искам да чуя мнението и на хора, които вече имат опит с тази болест, за съжаление....

Благодаря ви и много сила ви желая!  Hug

# 101
  • София
Първите признаци за рак са - отпадналост, умора, значително намаляване на тегло.
В лимфния възел може да има не само метастаза.
Аз не съм специалист, разсъждавам от позицията на човек, който се бори с тази болест от много години.
И според мен, пак от същата позиция, безпокойствата ви са неоснователни, що се отнася до диагнозата "рак".

# 102
Усмихнатото, защо си поставила диагноза "рак" на майка си?!
Повишената утайка е индикатор на възпалителен процес.
Лекарите не се наемат все още за подобна диагноза (доколкото съм разбрала), но ти си решила, че е болна!

# 103
Ejika, не аз съм решила, че е болна - просто натам тръгнаха нещата - един я праща на друг, другият на трети - просто съмненията са такива. Да, диагноза няма още и аз се опитвам да намеря някакво потвърждение на логиката си, че няма как да е с тази диагноза, защото трябва да й го втълпя и на нея, а и двете, както е ясно, ни е страх. Както и да е - няма да се обяснявам повече, не съм писала тук, за да бъда нападана.

Благодаря за изразените мнения, дават ми все пак някаква смелост   bouquet

# 104
  • Точно където трябва
Пиша не толкова за помощ, а да споделя. Не се е започнало още, а аз не издържам. Накратко - тате е с рак на черен дроб, диагностициран на 04,10,2010, но е 4 стадии, след всички изследвания вчера го изписаха, но... Беше в болница за биопсия, до преди да я направят беше добре, доколкото може да е, но с ясен ум, съзнание, само физически беше отпаднал, отслабнал и т.н. Но след биопсията са започнали да го тъпчат с болкоуспокояващи и като го видяхме във вторник беше като дрогиран, унасяше се сякаш заспива, но като му говорим отговаряше напълно разумно и адекватно. А от вчера вече е откровено луд. Не знам за 2-та дни от тогава какво още са му сложили, но сега все спори с въображаеми хора, ръкомаха, завАля като говори, прави несвойствени гримаси, непрекъснато се върти в леглото и пада през 10мин. Днес си е блъснал лекарството... Виждала съм раково болен, чела съм достатъчно, но за полудяване не бях... Какво може да са му дали? И опиат да е, колко време ще действа, защото откакто е у нас не сме му давали, а той е все така луд. Някой имал ли е такъв случай?  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт