Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 916 335
  • 3 925
  •   2
Отговори
# 105
elliee,  Hug

Мама вече има положителен резултат - има рак, но не се знае къде е. Оказва се точно това, което смятах за абсурдно - видимо здрав човек с метастази. Остана да намерим къде е и почваме борбата. Дано успеем!

# 106
  • Точно където трябва
Това, че е видимо здрава е добре. Знам, че такива новини никога не са добри, но повярвай ми, ако боли е вече... Confused Сега просто се борете, късмет!

# 107
  • България
elliee,  Hug

Мама вече има положителен резултат - има рак, но не се знае къде е. Оказва се точно това, което смятах за абсурдно - видимо здрав човек с метастази. Остана да намерим къде е и почваме борбата. Дано успеем!

Миличка,външния вид може да подвежда.
Позволявам си сега да го кажа,понеже,за жалост,диагноза ви е поставена.
Татко беше напълнял до 98кг.,след първата операция,а се оказа,че е с разсейки...
Сега важното е да започнат по-скоро някакво лечение,операция и т.н.т.
Успех и кураж от мен,гадната болест може да се пребори,знам го!!!
Пиша не толкова за помощ, а да споделя. Не се е започнало още, а аз не издържам. Накратко - тате е с рак на черен дроб, диагностициран на 04,10,2010, но е 4 стадии, след всички изследвания вчера го изписаха, но... Беше в болница за биопсия, до преди да я направят беше добре, доколкото може да е, но с ясен ум, съзнание, само физически беше отпаднал, отслабнал и т.н. Но след биопсията са започнали да го тъпчат с болкоуспокояващи и като го видяхме във вторник беше като дрогиран, унасяше се сякаш заспива, но като му говорим отговаряше напълно разумно и адекватно. А от вчера вече е откровено луд. Не знам за 2-та дни от тогава какво още са му сложили, но сега все спори с въображаеми хора, ръкомаха, завАля като говори, прави несвойствени гримаси, непрекъснато се върти в леглото и пада през 10мин. Днес си е блъснал лекарството... Виждала съм раково болен, чела съм достатъчно, но за полудяване не бях... Какво може да са му дали? И опиат да е, колко време ще действа, защото откакто е у нас не сме му давали, а той е все така луд. Някой имал ли е такъв случай?  Cry Cry Cry
Ма кави са тия лекари?
Вие поискахте ли инфо за лекарствата,които са му изписани?
Татко две години и половина се бори,що системи и лекарства изпи,накрая беше с множество метастази,но до последния си ден беше "на себе си".
Майка успя да влезе в интензивно при него,час преди да почине,а успяха да говорят и сбогуват в неговото пълно съзнание...
Спирам,че сърце ме заболя,но ти вземи,та ги поразпитай тези доктори!!!

# 108
  • Точно където трябва
Мисля, че вече е прекалено късно. Днес лекарите, в местният диспансер, като им казах, изразиха мнение, че черния дроб като не пречиства кръвта и е ударил в мозъка и му оставали още няколко дни.  Cry, това бил някакъв си разпад /неконтролируемите движения/
Да, в епикризата са изписани значителен брой лекарства, но аз как да знам РЕАЛНО какво му е дадено?! И да ги питам какво друго ще ми кажат? Знам, че звучи примирено, но това е...
Излизам в отпуск за тези "няколко дни" Cry, все пак трябва да се грижим за него.
Боже, ужастно е!!!!!!!!!!!

# 109
Попитай лекарите защо не действат след като вече имат от биопсията какъв е вида на туморните клетки и кое ще им подейства.

Абе то тия лекари да не ги питаш за каквото и да било.. чак днес разбрахме, че бил пуснал хистология и на парче сливица  Crazy. То е чисто, слава богу, но... не знам за метастазите - не е ли логично да търсят и главния тумор, за да го отстранят, ако е възможно? Пък метастазите пак ще си ги третират сигурно  newsm78 - честно казано, идея нямам, правим това, което казват лекарите..

А някой знае ли колко евентуално се чака за ПЕТ скана във Варна? Сега ще ходи там, за да търсят основният тумор и дали има други разсейки и т.н.

Ели, много гадно  Cry  Hug

# 110
  • България
Попитай лекарите защо не действат след като вече имат от биопсията какъв е вида на туморните клетки и кое ще им подейства.

Абе то тия лекари да не ги питаш за каквото и да било.. чак днес разбрахме, че бил пуснал хистология и на парче сливица  Crazy. То е чисто, слава богу, но... не знам за метастазите - не е ли логично да търсят и главния тумор, за да го отстранят, ако е възможно? Пък метастазите пак ще си ги третират сигурно  newsm78 - честно казано, идея нямам, правим това, което казват лекарите..

А някой знае ли колко евентуално се чака за ПЕТ скана във Варна? Сега ще ходи там, за да търсят основният тумор и дали има други разсейки и т.н.

Ели, много гадно  Cry  Hug

Ние не можахме да стигнем до петскен-а,но си спомням,че доктора каза,че се чака доста.
Мисля,че е и доста скъпо.
Не ви ли предложиха ЯМР?

# 111
Велислава, ЯМР въобще не се е обсъждал. Абе много ми е странна тази диагностика как върви. Даже и туморни маркери не са й правени... Само биопсията и някакъв скенер, но не знам точно какъв. След това - директно на ПЕТ скана. Да, скъп е - всяко сканиране излиза около 3000 лв. на човек. Но то лошото е (или пък може би доброто), че не можеш да си платиш, дори и да ги имаш парите - просто нямаш право.

# 112
  • България
Велислава, ЯМР въобще не се е обсъждал. Абе много ми е странна тази диагностика как върви. Даже и туморни маркери не са й правени... Само биопсията и някакъв скенер, но не знам точно какъв. След това - директно на ПЕТ скана. Да, скъп е - всяко сканиране излиза около 3000 лв. на човек. Но то лошото е (или пък може би доброто), че не можеш да си платиш, дори и да ги имаш парите - просто нямаш право.
Ами по мое (некомпетентно) мнение,направете по свое желание ЯМР в София.
На татко,лека му пръст,показа с точност всичко...и не е толкова скъп.
Успех,мила  bouquet

# 113
Мама ще идва другата седмица при друг лекар за второ мнение, ще й кажа да мине и през един ЯМР, поне да е преди пет скана...
Благодаря!  Hug

# 114
  • София-Велинград
Милички,на всички стискам палци да преборите тази ужасна ,ужасна болест,ние с моята мама не успяхме.И тя беше видимо здрава,докато една сутрин не се събуди жълта,оказа се рак на жлъчката с разсейки по целият черен дроб.От поставенета диагнозата до края минаха само 10 дни,и вече 25 дни нея я няма.Коварна гадна,потайна болест.Борете се,и аз  и невероятният д-р Койчев от Александровска болница се борихме...
Успех на всички!!!!!!!!

# 115
Oo,Славина,съжалявам за майка ти Sad
Ама как така толкова късно-не може да е нямала оплаквания-прежълтявания,тъпа болка в дясното подребрие,лесна уморя,нещо друго...

Защо живеем в държава,където лекарите не залагат на профилактиката,а им дай да изписват хапчета за болката вместо да търсят причината???!!!Колко мъка има в таз България,Боже!

# 116
  • Карлово/ Пловдив
Мама ще идва другата седмица при друг лекар за второ мнение, ще й кажа да мине и през един ЯМР, поне да е преди пет скана...
Благодаря!  Hug

В момента в България има само два апарата Пет-скенер - това са в София и Варна,очаква се скоро да има още един или два.В София и Варна за пет скен се чака доста време - месец-два,а дори в някой случаи и повече.Направление се издава от онколог и др.специалисти.Цената на платен преглед е висока и е около 3000 лв,но и платените пациенти трудно минават.Ползвайте Ямр преди Пет-скена поне Ядрено-магнитни резонанси има на повече места - било с направление било платено.Дано всичко с майка ви да е наред!Стискам ви палци!За съжаление има случаи на видимо здрави хора с тази лоша болест Sad

# 117
  • Карлово/ Пловдив
Oo,Славина,съжалявам за майка ти Sad
Ама как така толкова късно-не може да е нямала оплаквания-прежълтявания,тъпа болка в дясното подребрие,лесна уморя,нещо друго...

Защо живеем в държава,където лекарите не залагат на профилактиката,а им дай да изписват хапчета за болката вместо да търсят причината???!!!Колко мъка има в таз България,Боже!
Ами всеки случаи си е индивидуално,но и на мен ми е странно без симптоми да е толкова късно хванат,но както съм чувал и от други лекари - има случаи видимо здрав човек пък тежко болен.
Ами за съжаление в България няма профилактика и няма да има скоро.Преди 20-тина години откриването на туморите в България в ранни стадии е било на доста високо ниво - онкологията ни е била на ниво Канада  - това са думи на едно от светилата в онкологията проф.Черноземски - както той казва - преди 20 години ние се сравнявахме по откриване и лечение на туморите дори с Канада,но в момента нещата при нас са зле.
Ами когато почнат да се изписват хапчетата за болката - краят е предизвестен.

# 118
 Просто майките не се оплакват. И моята си отиде за 2 седмици от рак. Никога не се бе оплаквала от нищо. Все жизнена и усмихната. И лекарите не й бяха обърнали адекватно внимание, когато бе ходила с някакви "дребни болежки".Мерили й кръвно, захар и обратно в къщи. Може би, защото и тя бе видимо здрава. Когато болестта се прояви с острите си симптоми, се оказа, че не се е чувствала добре от няколко месеца. Но аз това го научих от нейна приятелка. На мен все ми казваше, че е много добре. Имало нещо, но било дребна работа.

# 119
  • Карлово/ Пловдив
Просто майките не се оплакват. И моята си отиде за 2 седмици от рак. Никога не се бе оплаквала от нищо. Все жизнена и усмихната. И лекарите не й бяха обърнали адекватно внимание, когато бе ходила с някакви "дребни болежки".Мерили й кръвно, захар и обратно в къщи. Може би, защото и тя бе видимо здрава. Когато болестта се прояви с острите си симптоми, се оказа, че не се е чувствала добре от няколко месеца. Но аз това го научих от нейна приятелка. На мен все ми казваше, че е много добре. Имало нещо, но било дребна работа.
Ами родителите ни мислят за нас и не искат да ни притесняват.Съжалявам за майчицата ти!

Общи условия

Активация на акаунт