Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 912 419
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 3 270
Във Варна също ги събират, делят ги на групи по кг-ми и си чакат реда.

# 3 271
Здравейте. Имате ли представа, дали е задължително да се направи хистология на фиброкистозен аденом в случай, че при изследване с гефрир няма атипични клетки. През 2015 г. направиха мастектомия на майка ми. Диференциран инвазивен дуктален Карценом I стадий - ХТ, ЛТ, хормонотерапия, T1H1M0. Януари 2017 откриха лезия. Оперираха я и казаха, че е доброкачествено образуванието. Не е правена хистология освен гефрира... Септември 2017 г. - мастектомия и на другата гърда. Този път ниско диференциран инвазивен лобуларен карценом III стадий, T2H1M0. HER2 негативен. химиотерапевта я изпраща за повторна ИХХ и хистология, тъй като ракът бил друг и това се срещало рядко. Карциномът е 30 мм. Не разбирам как се е образувал за шест месеца. Възможно ли е да не са видели нищо от последния й контролен преглед през март или въпросната лезия от януари не е била доброкачествена, въпреки направения гефрир?

# 3 272
Зиги, как сте?

# 3 273
Камалия,  тръпнем в очакване - утре ще звъня за резултати от ПЕТ скенера, но може и да не са готови. Иначе майка е добре, но пак почна да кашля и се задъхва... Благодаря, че се интересуваш!

На v@lenti, направете повторна и трета ако трябва в друга лаборатория. За ваша сигурност и успокоение.
И ние две хистологии правихме, и всички скенери ги нося за повторно разчитане, щото съм Тома неверни....

# 3 274
Камалия,  тръпнем в очакване - утре ще звъня за резултати от ПЕТ скенера, но може и да не са готови. Иначе майка е добре, но пак почна да кашля и се задъхва... Благодаря, че се интересуваш!

На v@lenti, направете повторна и трета ако трябва в друга лаборатория. За ваша сигурност и успокоение.
И ние две хистологии правихме, и всички скенери ги нося за повторно разчитане, щото съм Тома неверни....

Зиги, в Надежда как я проследяват? Нали там се лекуваше. Като чуя кашляне, задъхване...лошо ми става.

# 3 275
  • Ямбол
Валенти, на свекърва ми извадиха тумор колкото картоф и казаха, че се е развил за 6 месеца.

# 3 276
Rosa linda, след добрия скенер от февруари следяха кръв и туморни маркери на три месеца, ехограф всеки път и една рентгенова снимка. Това бил стандартът. Аз се размрънках, та се стигна до ПЕТ скенер 8 месеца след предишния. Иначе тя си пие всички билкови неща и витамини, Маолото не го е спирала, само го намали.

# 3 277
Валенти според моето много скромно мнение е почти невероятно, но не може да се докаже. Лекарите могат да си кажат каквото си искат както в случая със свекървата на Лиляна и не може да ги пипнеш. Някой е дремал или е бил недостатъчно квалифициран, но това е положението. Изобщо не се опитвате да ги съдите или каквото и да е и да си губите времето и нервите и парите. В БГ доказани престъпници не ги съдят и се веят на свобода и живеят като царе, та недоказуема вина на лекар да търсиш .... Може само да им разгласиш имената в черните списъци на лекарите на много места за да знаят пациентите да не ходят при тях и да не им се доверяват.

# 3 278

Zigizagi, правим втора хистология в момента и днес или утре чакаме резултатите. Почвам да се притеснявам, че много се забавихме във времето. Операцията беше на 12 септември, а ХТ трябва да почне час по-скоро. Относно нашия случай ми се струва, че всичко тръгна от това "доброкачествено" образование. На доброкачествените образования не им ли правят хистология или само гефрира е достатъчен? Станалото - станало.
Друго нещо, което ме притеснява е, че когато майка отишла да си вземе блокчетата и стъклата станала някаква суматоха, и както ги били извадили и започнали да ги описват в протоколите, така се "загубили" в самата стая. Явно при ваденето им от хранилището и предаването им на сестрите нещо е станало... След една сериозна разправия, /в крайна сметка няма виновен/, са дали на майка ми "вторите" проби. Не знам какво е това нещо, каква е тази мърлявщина.?!?!  Почвам да се съмнявам дали тези "проби" са нейните изобщо. Случвало ли се е нещо подобно с Вас? Знам, че всеки материал за изследване трябва да има баркод, направен подробен опис и т.н., но как да сме сигурни в това?

# 3 279
  • Ямбол
Някои видове рак се развиват изключително бързо, така че аз съм склонна да вярвам, а и е напълно възможно за 6 месеца да придобие внушителни размери. Особено злокачествените, какъвто е случая при свекърва ми.
Другата седмица ще минава скенер и тогава ще стане ясно какво е положението след операцията от март и последвалото лечение с лъче и химио.

# 3 280
Някои видове рак се развиват изключително бързо, така че аз съм склонна да вярвам, а и е напълно възможно за 6 месеца да придобие внушителни размери. Особено злокачествените, какъвто е случая при свекърва ми.
Другата седмица ще минава скенер и тогава ще стане ясно какво е положението след операцията от март и последвалото лечение с лъче и химио.
Извинявай за въпроса, но тя с каква диагноза е?

# 3 281
  • Ямбол
Мултиформен глиобластом - 4-та степен - в главата.

# 3 282
Чета ви отскоро, тъй като бях активна в другата група за рак, НО там не ми дават съвети .
Надявам се тук, някоя от вас да помогне .
Та, по същество - майка ми е с диагноза рак на гърдата, правен е дренаж преди 2 месеца на бял дроб, метастази в костите ( уж) .
Майка след дренажа на бял дроб НЕ иска да яде, не иска да се бори, вече е 30 кг.
Не зная какво да я правя вече...Беше в болницата-  отделение палеативни грижи, но вече за там трябва да се плаща 70 лв на ден, а и особени грижи нямаше и сега не зная как да процедирам. Дали да се лекува вкъщи на системи или да пробваме други методи. На силни обезболяващи е в момента.

Моля за съвет - някакви рецепти за рак,които сте или ваши близки изпробвали ( прочетох назад, че Катрапс не е помогнал на една жена) , някакви алтернативни или други методи. Отворени сме за всякакви варианти. Сега даже търся светена / лековити места , на които да отида, за да и взема водичка примерно.

# 3 283
Значи имало и по-зле. Тя излезе вчера в 16.30, а след нея останаха още пет човека! Една госпожа каза, че първия път е дошла в 8 сутринта, а си е  тръгнала в 8 вечерта. Това е нечовешко! Болни хора да държиш цял ден в малка чакалня, гладни и наливащи се с вода... И това заради лоша организация и нехаен персонал.

Не бих изразила толкова крайно мнение, ако не съм съвсем наясно за какво иде реч 🙄 Може и в 22ч да влязат, на час се вадят по 2 изотопа и според това, което са извадили и според килограмите на пациентите се преценява кой да влезе. Това, разбира се, ако имат машина за изотоп. Ако нямат - всеки ден чакат самолета с изотопа, който може да дойде и следобедно време.
Мислете и после пишете, не е страшно и не боли

# 3 284
Давай й обезболяващите и я остави на мира. Не я мъчи с нищо, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт