Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 920 015
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 3 585
Здравейте, баща ми го хвана уж дископатия, само че тази дископатия се оказа много други неща- разсейки в костите и прешлените, след хиляди мъки и грешни диагнози и вече пети месец разкатаване той все още не е диагностициран. Основният проблем е, че няма хистология не могат да му вземат материал. Питането ми е може ли без хостология да бъде диагностициран при положение, че от образните изследния се вижда рак на най-различни места на пръв поглед нямащи общо - бъбреци, простата, бял дроб. Направо съм в шах, вече не знам какво да правя, всички го приемат дупчат и изпращат по живо по здраво, а него все повече го боли, вече много трудно се движи. От опитите за биопсия му тече кръв от ануса, от носа и вместо да го облекчат става съвсем обратно.

# 3 586
Не го мъчете човека Sad

# 3 587
Здравейте момичета ,след като няма показани разсейки след операция от рак на ендуметриума на скенер с контраст ,мога ли да му се доверя ики трябва задължително ПЕТ/СТ?

# 3 588
Здравейте!
Баба ми  има рак. Вчера я е гледал гастроентеролог на ехограф и е видял разсейки в черния дроб. В момента лежи в Инфекциозна клиника във ВМА, тъй като до последно не знаехме какво е.
До преди месец беше активна жена и изведнъж започна да няма сила да ходи и буквално с дни отпадаше.
Най-вероятно става дума за рак на дебелото черво, защото откакто е приета в клиниката се появиха и изхождания с кръв.
Имаме много въпроси, а няма кой да ни обясни. В понеделник сигурно ще я изпишат или ще я прехвърлят в гастро за три дена за колоноскопия.
Не знаем тя дали ще издържи изследването. Приема много малко храна и вода, а трябва да се изпият три литра за прочистването. Страх ме е да не се влоши състоянието й от колоноскопията. От друга страна могат ли да я диагностицират без такава?
Изчетох част от темата и знам, че ще ни трябват болкоуспокояващи, специален матрак за по-нататък и т.н.
Не може ли да й направят пет скенер първо и после да се решава дали да се прави колоноскопия?
През този месец все мислехме, че е от сърцето, защото пулсът се увеличи, уморяваше се много. Нямаше други симптоми. Лежа в Трета градска и никой там не ни насочи да търсим друго или да извикат консулт. Много арогантно отношение и викове отнесохме там.
Иска ми се някой да ни каже какво да очакваме и може ли да се направи нещо за облекчаване на състоянието й?
Лекарката от Инфекциозно е казала, пе операцията е много тежка. Много ме е страх как ще е като започнат болките. Толкова мила и добра жена е, не заслужава такъв край Cry

# 3 589
  • София
О, миличка, събирайте сили, няма да ви е лесно, но преди всичко се борете. Каквото трябва да се направи го правете-изследвания, консултации с лекари. От социалните може да вземете инвалиден  стол, декубитален дюшек, проходалка , санитарен стол. Обезболяващи  се вземат от кабинета по болка в онкологичната болница, в която е регистрирана като онкоболна . Мама беше в онкодиспансера на Столетов .

# 3 590
Няма нужда от пет скенер на този етап според мен. Колпоскокията не е тежко изследване, прави се с упойка. Целта е с камера да огледат отвътре и евентуално да вземат материал за биопсия. Може обикновен скенер да се направи, за да се види има ли други разсейки и да преценят ще оперират ли и какво. Кураж и сили ви желая!

# 3 591
Здравейте

Моля за помощ. Моля за съвети.

На 53 години съм. Преди година ме оперираха - аденокарцином на дебело черво - рТ2, рN2,Mх ,- G3

Имах засегнати и 12 лимфни възела. След операцията се възстанових много бързо и се чувствах добре. Беше ми предложена химиотерапия, която отказах.Незнам дали сгреших. Започнах да пия гъби и змийска хурка. На по късен етап пих 3 месеца леонтайс и полски хвощ. След това започнах и сладък пелин.Пиех и продължвам да пия сокове. Отказала съм месо и сладко.
Изследванията бяха добри. Но преди 2 месеца получих болки ниско долу в корема. Отидох веднага на лекар. Започнаха видиозони, скенер и накрая Пет скенер. Установи се, че имам увеличени и активни няколко лимфни възела.и една лезия в бял дроб. Предлагат ми отново химиотерапия.
Моля Ви, посъветвайте ме какво да правя.
Могат ли да се изчистят  лимфните възли.
Когато за пръв път научих диагнозата си, я  приех много смело. Приех я като изпитание в живота. Бях сигурна, че ще се преборя.
Но сега съм отчаяна и изплашена. Намирам се в един кръговрат и не знам кой път да хвана.

# 3 592
Здравейте,честно казано съм толкова ошашавена,объркана и уплашена.Майка ми два мес.я лекуваха за плевмония без резултат,пратиха я на скенер и и откриха туморчета в ляв бял дроб и юетастази мисля,но за там не съм на 100% ,защото като питах едма позната да ми разчете спомена ,но каза да изчакаме бронхоскопията.Питах директно личната какво пише и каза че е рак на белия дроб.Знам ,че е рано да се притеснявам окончателно ,но майка от две седмици не яде,от снощи до сега е на 1 домат,мъча я с някакви прясно изцедени сокове,малко да се подсили,няма сила и да става вече.Утре влиза за бронхоскопия.Гласа и се промени,стана дрезгав .Който е минал по тоя път да пише.Какво следва?Къде трябва да ходя от тук нататък,аз ли трябва да се насочвам към онколог или ще ме препратят.Знам,че изхода е фатален,но честно да си призная ме е страх от пътя до там

# 3 593
Редно е да питаш лекарите, не по форумите. Ако не може оперативно- химиотерапия.
И ако почнеш химия яж месо и не пий абсолютно нищо без химиотарапевта да е осведомен.

# 3 594
Питам тук,който е минал по този път поне малко да ме осветли какво ме очаква,какъв е пътя,а не да търся лечение.

# 3 595
Коментарът ми е към предния пост, не към вашия

# 3 596
Извинавам се тогава.

# 3 597
Даяна, няма връщане назад, така че няма да коментирам отказването на химията. Консултирай се с лекарите и този път не разчитай само на алтернативна медицина. Повярвай ми, и аз съм й голям поддръжник, но когато откриха на майка същия рак като твоя, и то без засегнати лимфни възли, започнахме химия и то най-тежката. Тя също имаше метастази в бял дроб, които се повлияха и смалиха двойно. Не се шашкай, а започвай лечение!

# 3 598
Здравейте

Моля за помощ. Моля за съвети.

Когато за пръв път научих диагнозата си, я  приех много смело. Приех я като изпитание в живота. Бях сигурна, че ще се преборя.
Но сега съм отчаяна и изплашена. Намирам се в един кръговрат и не знам кой път да хвана.

Здравей,

И аз като Камелия бих те посъветвала да послушаш лекарите. Незнам кой стадии си била, но преди 11 години бях трети стадии на дебелото черво и след операцията правих химиотерапия. При мен имаше само в един лимфен възел. Не е приятна химиотерапията, но трябваше да я направя. Трябва само да си спокойна и да вярваш, че всичко ще мине. Успех!

# 3 599
  • София
Daqnna2008, хубавото при тебе е, че имаш хистология и знаеш какво е. Аз на твое място бих се опитала да намеря медицинска литература за твоя вид клетки - повлияват ли се от химиотерапия и в какъв процент от случаите. Но гледай да намериш актуална информация, а не от преди 10 и повече години. И после обсъди прочетеното с някои от лекарите, които те знаят и предлагат химиото.....
Не се притеснявай, нищо не е загубено все още!

Общи условия

Активация на акаунт