Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 920 000
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 3 600
И какво значение има този процент? За добро или лошо всели случай е индивидуален. По-логично е да се направи тест за мутации Peace

# 3 601
Ракът на дебелото черво Е лечим. За разлика от тоя на кожата или панкреаса. Така че колкото и да чете медицинска литература, това едва ли ще помогне.

# 3 602
  • София
Питам тук,който е минал по този път поне малко да ме осветли какво ме очаква,какъв е пътя,а не да търся лечение.
А защо да не търсиш лечение? Не е безнадеждно, стига да го искаш.

# 3 603
Имах впредвид,че не търся тук лечение,а не по принцип

# 3 604
  • София
Имах впредвид,че не търся тук лечение,а не по принцип
А не по принцип или по принцип ? Не те разбирам.

# 3 605
  • София
Ами жената явно се отнася с недоверие към химиотерапията, затова дадох идея да прочете 😊 Друго си е да види в научните изследвания примерно 50-60% дългосрочно излекуване след химиотерапия. Лошото на идеята ми е, че съвременни изследвания се намират трудно, а медикаментите за химиотерапия стават все повече и по-добри, така че каквото и да намери и прочете, лекарската практика ще е една идея напред в надеждата за лечение.

# 3 606
Ракът на дебелото черво Е лечим. За разлика от тоя на кожата или панкреаса. Така че колкото и да чете медицинска литература, това едва ли ще помогне.

Мъжа ми почина преди половин година от рак на панкреаса  Cry 

# 3 607
Какви са симптомите при рак на панкреаса?

# 3 608
Може би при всеки е различно. Моя мъж вдигаше висока кръвна захар, след година започнаха болки в стомаха.  При което последваха изследвания, видеозон, скенер. Подложи се на операция във ВМА   - имаше и разсейки в черен дроб, и не успяха да премахнат тумора от главата на панкреаса. Започна химиотерапия и от тогава само назад.... 

# 3 609
Питам тук,който е минал по този път поне малко да ме осветли какво ме очаква,какъв е пътя,а не да търся лечение.
И аз това питах, но явно всеки сам се лута.

Баба ми я изписват от Инфекциозна и си измиват ръцете. Иде ми да взема една пушка и да ги почна наред, но най-много тези в Трета градска, които са пълни некадърници. Човек навсякъде трябва да ходи с включена камера и да ги записва.
Говорихме с познат лекар и в крайна сметка при баба първо трябва да се направи консулт с хирург, който да ни даде яснота ще издържи ли изобщо операцията и какво може да се очаква.

Зигизаги, става въпрос за колоноскопия, а не за колпоскопия. Напълно наясно съм какво е изследването. Писах, че не може да изпие количеството вода, а не че изследването е болезнено с упойката.

Ще се радвам, ако се включи някой с възрастни близки с този вид рак.
Баба е на 84.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 10:22 от Дъждец

# 3 610
  • София
Дъждец, доколкото знам, има ли лезия, не е добре да се оперира, трябва с химио или лъчетерапия да се свие лезията. Хирургът ще ви каже повече. Вземете мнение и от химиотерапевт - по принцип при възрастните хора нещата се развиват бавно, може би с подходяща щадяща химиотерапия ще контролирате нещата много дълго.
Направи консултация по документи в Сити клиник примерно, за да не разкарваш баба си напразно. Там ще ти кажат какви изследвания и защо да направите и ще ги планираш за едно ходене всички.
Пожелавам успех!

# 3 611
Дъждец, майка ми е с този вид рак, затова се включих. Естествено, че е колоноскопия, редакторът на клавиатурата ми е изписал колпоскопия.
Баба ти е доста възрастна и наистина може бавно да се развиват раковите клетки. Операцията е тежка - реже се целият корем, всичко се вади, после се връща обратно. Ако се наложи много да се реже, се слага изкуствен съшивател, който замества отрязаното. В някои случай извън тялото се изнася колостомна торбичка, в която се събират отпадъчните продукти на тялото.
Наистина ви е необходима консултация с хирург, за да прецени дали с оглед общото състояние на жената и съпътстващите й заболявания, може да издържи всичко това.

# 3 612
Какви са симптомите при рак на панкреаса?

Болки в корема,гадене,отпадане,отсалабване.Баща ми почина от този рак.Пожълтя и беше с разсейки в черния дроб.Много бързо се развива и най -късно се открива.

# 3 613
Здравейте!
Баба ми  има рак. Вчера я е гледал гастроентеролог на ехограф и е видял разсейки в черния дроб. В момента лежи в Инфекциозна клиника във ВМА, тъй като до последно не знаехме какво е.
До преди месец беше активна жена и изведнъж започна да няма сила да ходи и буквално с дни отпадаше.
Най-вероятно става дума за рак на дебелото черво, защото откакто е приета в клиниката се появиха и изхождания с кръв.
Имаме много въпроси, а няма кой да ни обясни. В понеделник сигурно ще я изпишат или ще я прехвърлят в гастро за три дена за колоноскопия.
Не знаем тя дали ще издържи изследването. Приема много малко храна и вода, а трябва да се изпият три литра за прочистването. Страх ме е да не се влоши състоянието й от колоноскопията. От друга страна могат ли да я диагностицират без такава?
Изчетох част от темата и знам, че ще ни трябват болкоуспокояващи, специален матрак за по-нататък и т.н.
Не може ли да й направят пет скенер първо и после да се решава дали да се прави колоноскопия?
През този месец все мислехме, че е от сърцето, защото пулсът се увеличи, уморяваше се много. Нямаше други симптоми. Лежа в Трета градска и никой там не ни насочи да търсим друго или да извикат консулт. Много арогантно отношение и викове отнесохме там.
Иска ми се някой да ни каже какво да очакваме и може ли да се направи нещо за облекчаване на състоянието й?
Лекарката от Инфекциозно е казала, пе операцията е много тежка. Много ме е страх как ще е като започнат болките. Толкова мила и добра жена е, не заслужава такъв край Cry

Миличък дъждец,точно по това време миналата година "се печахме на същия огън" с 89 годишната си майка,със същата диагноза,но без метастази.Неизвестността винаги плаши.Докато умувах и вълнувах ,аз отслабнах с 10 кг за 5-6 месеца,та за мен започнаха да се тревожат.Овладейте се всички,които сте  около баба си.Да,операцията е тежка-отваря се корем.Продължителност 2-3 часа.Обща анестезия...Вярвай,че лекарите ще си свършат работата в подготовката за операцията,а после и хирурзите ,и анестезиолозите.В реанимацията са изключително грижовни.Възрастните постояват  някой друг ден в повече ,защото повечето от тях буйстват и не ги изписват докато не се нормализират в поведението си.Възстановителния период е кратък 10-14 дни,а раздвижването е още в болницата след 3 ден.Не си мисли за никакви дюшеци и залежавания.За метастазите им правят термоаблация.Може и да не и предложат химиотерапия заради възрастта.Горе главата ,миличка.И водата си ще изпие,и очистителното.И колоноскопията ще издържи,ако трябва и без упойка както при майка ми,заради възрастта.Но тя е задължителна,нали трябва да се види патологията по протежение на червото,а оттам пък къде и колко ще се реже.В нашия случай оставиха само сигмата и правото черво.При този къс пасаж ,тя малко усвоява и често е гладна .Предупредиха ни да не допускаме запек,затова кашави гозби и течности.Докторите ще ви кажат за ограниченията.Горе главата,дъждец,баба ти е с 5 години по-млада от моята майка! Невероятни репаративни възможности има човешкия организъм,не забравяй!
Ние решихме тя да не знае диагнозата си и така е до днес.

# 3 614
Здравейте.
Имам въпрос относно рак на гърдата.
Моля някой ,който е запознат да сподели.
След операция на гърдата -изрязване на цялата гърда и лимфи ,започна да се подува и събира гной.Няколко пъти се вкарваха дренажи и още въднъж се отваря раната , за да се източи тази течност.Сега отново се подува около раната и отново се събира гной.Това според мен не е нормално.Лекарите не казват нищо.Само вкарват дренажи източват и след два дни отново.Вече месец е така.Моля споделете мнение от какво може да се полувача това.

Общи условия

Активация на акаунт