Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 919 977
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 3 615
питай в другата тема, там има много дами с тази диагноза

# 3 616
  • Перник
Gabi, сигурна ли си,че се събира гной? Свекърва ми претърпя такава операция и на мястото на раната се събираше лимфна течност,което е нормално, защото тя трябва да си "проправи път" от някъде, след като са отрязани лимфните възли. След операцията ходихме веднъж седмично при хирурга й да я източва и така постепенно започна да се събира все по-малко течност.
Чела съм, че има някакви упражнения за разсейване на течността, но не знам точно какви са. Можете да потърсите.
Ако изтича гной за мен не е нормално, има някакъв възпалителен процес. Потърсете консултация с още един хирург.

# 3 617
  • Враца
Момичета, да ви попитам колко време след ПЕТ скенер може да се прави скенер с контраст?

# 3 618
Защо трябва да правиш скенер, като имаш петск.?

# 3 619
  • Враца
Минало е време. 8 месеца.

# 3 620
Gabi, сигурна ли си,че се събира гной? Свекърва ми претърпя такава операция и на мястото на раната се събираше лимфна течност,което е нормално, защото тя трябва да си "проправи път" от някъде, след като са отрязани лимфните възли. След операцията ходихме веднъж седмично при хирурга й да я източва и така постепенно започна да се събира все по-малко течност.
Чела съм, че има някакви упражнения за разсейване на течността, но не знам точно какви са. Можете да потърсите.
Ако изтича гной за мен не е нормално, има някакъв възпалителен процес. Потърсете консултация с още един хирург.
Колко време продължи това ?Защото при нас става все повече....

# 3 621
Минало е време. 8 месеца.
Може. На майка още с разчитането на ПЕТ й бяха препоръчали да направи обикновен, за да се види едно нещо киста ли е или мета.

# 3 622
  • Перник
Gabi,около два месеца, като последният път остана малко течност. Докторът източваше доста течност 300-500 мл първите пъти. Преди колко време е била операцията.  Свекърва ми се оперира миналата година при доктор Мекянов. След това мина химиотерапия и лъче в Сити клиник. Към момента се чувства добре, дори от месец вече работи.

# 3 623
Благодаря на всички за отговорите и подкрепата!  bouquet
След още сто разговора с доктори решихме да направим колоноскопия в Св. Ив. Рилски. Оказа се, че няма тумор в дебелото черво, а само няколко полипа, които са преценили да не махат. Не разбирам защо няма да ги махнат? Някои полипи нали се водят преканцерозни?
Разсейките в черен дроб се виждат, но не е там главният тумор. Според тях е гинекологичен, но матката е махната на младини заради миома, а и няма гинекологично кървене.
Не знам, може ли да е на яйчник? Не се ли вижда на ехограф?
Тумор на панкреас вижда ли се на ехо?
Сега ще я изпишат от хирургията, без да я прехвърлят направо на други специалисти и пак машината с лутането, чакането се завърта. Просто съм погнусена от немърливостта на системата и лекарите. Всичко се лекува на парче и никой лекар не гледа по-далеч от капаците си.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 09:56 от Дъждец

# 3 624
Когато е махана на младини матката заради миома, махната ли е и шийката, защото знам за случаи, в които това не е направено и в последствие ракът тръгва от там.

# 3 625
Не се знае махната ли е, но силно се съмнявам да не е или да има нещо там. При метастази вече, най-малкото щеше да има кървене от шийката.

# 3 626
Здравейте!Дойде време отново да се включа след като имаме вече ясна и категорична диагноза на майка.След бронхоскопия и последвал веднага петскенер предпразнично ни "зарадваха"с дребноклетъчен рак на белия дроб с разсейки в черен дроб и лимфи(от които гласа и стана дрезгав).Така завъртях нещата,че влязох първа аз при проф.Щерев-онкология Варна за да разбера каква диагноза има.Честно казано бях подготвена за това от всичко прочетено тук,като симптоми и нейно текущо състояние и може би щях да се изненадам ако чуех нещо различно.Е за разсейките не бях подготвена.Виждах ,че е зле ама чак толкова не очаквах.Помолих проф.да не и казва колко е зле,понеже съвсем ще се срине,но той каза ,че няма как понеже ще и предложат нова химио,която изпитват сега и е точно за нейния вид рак.Незнам по какъв начин са и го представили,понеже бягах за документи по други стаи,но майка ми сега е толкова обнадеждена и надъхана и знае и вярва че този метод ще я излекува.Те я успокоиха,че няма да повръща и да и пада косата и това още повече я надъха.Не смея да я питам какво точно са и казали,но факт е че или са и спестили нещо или така са го казали,че не го е разбрала.По добре така,все пак аз знам,а тя ще се срине ако е нясно.Проф.само като погледна и реакцията му беше -много е зле.Тумора бил колкото тенис топка,имала плвврален излив,но казаха ,че няма да го точат,а можеш да се повлияе от химията.Някой подлагал ли се е на това клинично изпитване ( химио) и какви са отзивите.Казаха,че с него максимума и на живот впредвид състоянието и ще е година и половина.

# 3 627
Таня, много съжалявам за майка ти. Дано има ефект от терапията.

Ние направихме скенер на цяло тяло на баба ми, но без контраст, защото показателите на бъбреците не го позволяваха. Много се обнадеждихме, защото скенерът не показа тумор никъде. Дори в черния дроб са видели само неравности. Тръгнахме да търсим други диагнози. Обаче вчера пак я гледаха на ехо и са категорични, че виждат разсейки там. Преди това пуснахме още два туморни маркера и бяха абсолютно в норма. Междувременно много се влоши. Направо с часове Cry
Четох за някакви лепенки с обезболяващо. Знаете ли как се казват?

# 3 628
Някой път експерименталните лечения правят чудеса. Ако се стигне до източване задължително да бъде с талкиране.
Туморните маркери не са надеждни, преди да е махнат първичния рак. Онкологиите имат кабинет по болка, но не знам без диагноза как ще стане.

# 3 629
Да, другата седмица ще още по-хубаво,защото сега много малко цветя са цъфнали

Общи условия

Активация на акаунт